Hoe maak je een perfecte chocoladedruppel met alle soorten chocolade?

Veel mensen vragen me hoe je een chocoladedruppel Ik gebruik normaal waterganache voor mijn druppels met witte chocolade en voedselkleurstof. Dit zorgt voor kleurrijke druppels, maar soms wil je een lekkere decadente chocoladedruppel.

Druiptaarten lijken de nieuwe naked cake te zijn en zijn op dit moment erg in. Het kan frustrerend zijn om de perfecte druiptaart te maken als je een beginneling bent. Maar maak je geen zorgen, ik ga het voor je uit de doeken doen en je leren hoe je de perfecte chocolade druiptaart maakt.

Als je nog nooit een drip cake hebt gemaakt, maak je dan geen zorgen. Het is helemaal niet zo ingewikkeld. Ik merk vaak in mijn cake newbs taartdecoratie groep dat mensen de meeste problemen hebben met de consistentie van hun drip. Of te dik of te dun.

Een chocoladedruppel die te dun is bevat te veel vloeistof of is te heet

Laten we ons dus eens verdiepen in deze twee problemen en hoe u ze kunt vermijden bij het maken van de perfecte chocoladedruppel

Chocolade drip gemaakt met zware room en chocolade

Het populairste type drip wordt gemaakt met chocolade en zware room. Als je chocolade gewoon probeert te smelten en op een taart probeert te druppelen, zal het er heel dik uitzien en zullen de randen niet glad zijn. De reden hiervoor is dat chocolade van zichzelf niet erg vloeibaar is en zodra het op een taart terechtkomt, begint het hard te worden.

Chocolade heeft wat vloeistof nodig om het makkelijker te laten druipen. De meest gebruikte vorm van vloeistof is zware room. Als je zware room met chocolade mengt, krijg je iets dat ganache wordt genoemd. Ganache zorgt voor een mooie drup, is stevig genoeg om niet vloeibaar te zijn, maar is nog steeds zacht als je erin snijdt.

Hier is dezelfde taart met een druppel ganache in plaats van gewoon gesmolten chocolade. Met dank aan Sharp's Sweets voor de foto's!

Afhankelijk van de chocolade die je gebruikt, moet je de hoeveelheid room die je toevoegt aanpassen. Dit is ZEER belangrijk. Hoe donkerder de chocolade, hoe meer room je nodig hebt. Het maakt niet uit waar je de chocolade vandaan haalt. Het kunnen chips, melties of repen zijn. Ik gebruik graag mini-chocoladechips omdat die makkelijker smelten.

Donkere chocolade of halfzoete chocolade druppel recept

 1. 6 oz pure of halfzoete chocolade
 2. 4 oz zware room

Deze verhouding resulteert in een perfecte ganache druppel en is wat ik heb gebruikt voor mijn makkelijke chocolade cake en mijn bananensplit cake. De chocolade blijft erg glanzend.

Melkchocoladedruppel

 1. 6 oz melkchocolade
 2. 3 oz zware room

Ik gebruik meestal geen melkchocolade voor een drip vanwege de lichte kleur, maar als dat alles is wat je hebt, of als je de voorkeur geeft aan melkchocolade, kun je deze verhouding gebruiken.

Witte chocoladedruppel

 1. 6 oz witte chocolade
 2. 2 oz zware room

Je ziet dat deze verhouding heel weinig room gebruikt. Witte chocolade is namelijk veel zachter dan pure chocolade. Je kunt je witte chocoladedruppel gemakkelijk kleuren door een druppel voedselkleurstofgel aan de afgewerkte ganache toe te voegen. Je hoeft geen speciale voedselkleurstof voor de ganache te gebruiken.

Als je witte chocoladedruppel te transparant is (je kunt er doorheen kijken), kun je een druppel witte voedselkleurstof toevoegen om hem ondoorzichtiger te maken.

Als je geen zware room bij de hand hebt, kun je mijn waterganache proberen, waarmee je naar mijn mening de BESTE witte chocoladedruppels maakt.

Hoe maak je een chocoladedruppel?

Ok, dus je hebt je chocolade en je weet hoeveel room je moet toevoegen. Laten we nu onze ganache laten druipen. Omdat we zo'n kleine hoeveelheid room en chocolade gebruiken, gebruik ik graag de magnetron, maar je kunt ook een steelpan en een fornuis gebruiken als je dat liever doet.

 1. Ik verwarm mijn room ongeveer 1 minuut in de magnetron of totdat ik wat stoom van het oppervlak zie opstijgen. Hetzelfde geldt voor verhitting op het fornuis. NIET VERBRANDEN! Hierdoor wordt je room te heet en zal je ganache korrelig worden.
 2. Daarna doe ik de chocolade ongeveer 1 minuut in de magnetron om het warm te krijgen. Ik probeer de chocolade nu nog niet te smelten.
 3. Giet vervolgens de warme room over de warme chocolade en laat 2-3 minuten zitten.
 4. Klop de twee samen. Als er nog klontjes zijn, zet ze dan 30 seconden terug in de magnetron en klop opnieuw tot een gladde massa.
 5. Meng niet te veel, anders komt er lucht in de ganache.
 6. Je kunt nu je kleuren toevoegen.

Tips voor een geslaagde chocoladedruppel

Dus nu hebben we onze ganache gemaakt, maar we zijn nog niet klaar om te druppelen! Als je de hete ganache op je cake doet, loopt het helemaal naar de bodem van de cake of smelt je botercrème.

Zorg ervoor dat je de cakes worden 20 minuten in de koelkast gekoeld De koude cake zorgt ervoor dat de chocolade uithardt en niet te ver langs de zijkanten druipt.

Laat je chocoladeganache afkoelen tot het gewoon voelt nauwelijks warm Het mag niet heet aanvoelen.

De beste hulpmiddelen voor het aanbrengen van een chocoladedruppel

Er zijn veel manieren om een chocoladedruppel op de taart aan te brengen. U kunt een spuitzak (mijn favoriet), een plastic fles of zelfs een lepel gebruiken. Elk hulpmiddel zorgt voor een iets andere look. Een spuitzak zorgt voor heel dunne druppels. Een lepel zorgt voor een meer natuurlijke look. Beide is goed!

Zorg ervoor dat je een spatel of lepel bij de hand hebt om de bovenkant van je cake glad te strijken zodra je klaar bent met het spuiten van je druppel.

Hoe je perfecte druppels maakt

Zoals ik al zei, gebruik ik graag een spuitzak voor mijn druppels. Ik plaats de spuitzak in een kopje en vouw de bovenranden over het kopje zodat ik het gemakkelijk met chocolade kan vullen. Dan knip ik de punt af. Niet te groot, want ik hou niet van grote druppels.

Doe een testdruppel. Spuit een kleine hoeveelheid op de rand van je taart en kijk of de consistentie er goed uitziet en halverwege de taart stopt met druppelen. Als het te dun is en er plat uitziet op de taart, is je ganache misschien te warm of te dun.

Als de ganache erg dik is en helemaal niet druipt, kan de kleur te dun zijn of niet dun genoeg. Nu is het tijd om aanpassingen te maken. Het is veel gemakkelijker om één slechte drup van je taart te verwijderen dan de hele taart te bedekken, je te realiseren dat het verkeerd is en helemaal opnieuw te beginnen.

Om een perfecte druppel te maken, begin ik met het spuiten van een grote druppel door zachtjes in de spuitzak te knijpen, dan stop ik met knijpen en beweeg mijn spuitzak over de taart zonder hem op te tillen. Hierdoor wordt de chocolade over de taart getrokken. Daarna kunt u iets minder knijpen om een kleinere druppel te creëren. Blijf een grote en een kleine kneep afwisselen om een afwisselende druppel te creëren.

Als je wilt dat al je druppels hetzelfde zijn, spuit dan je eerste druppel en schuif dan een beetje op en spuit dezelfde hoeveelheid. Het vergt enige oefening om deze druppels precies hetzelfde te maken. Ik zie deze precieze druppels vaak gebruikt worden op trendy sprinkle drip taarten.

Zo maak je dus een perfecte chocoladedruppel voor je drip cakes! Ik hoop dat dit al je angst voor chocoladedruppels wegneemt en dat je volgende drip cake een groot succes wordt! Bekijk mijn video hieronder over hoe je chocoladedruppels maakt!

Cakebeslag en glazuur berekenen

Kies hieronder een optie om te berekenen hoeveel beslag of frosting je nodig hebt. Pas de schuif op de receptkaart aan om de hoeveelheden te veranderen.

Kies een pan type

RoundSquareSheetCupcakes

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

4"6"8"9"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

6"8"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

9x13"12x18"

Cupcake Blik Formaat

Standaard

Kies het aantal pannen

1 Pan2 Pannen3 Pannen

Kopjes beslag nodig

8 kopjes

Kopjes glazuur nodig

5 kopjes

Opmerking: de afmetingen zijn geschat op basis van het vanillecake recept met gebruik van standaard Amerikaanse cakevormen en -maten. De gebruikte afmetingen zijn alleen voor 2" hoge cakevormen. Uw resultaten kunnen variëren. Vul cakevormen niet te vol boven de door de fabrikant aanbevolen richtlijnen.

Recept

Chocolade Druppel Recept

Hoe je perfecte chocoladedruppels maakt, of het nu pure, melk- of witte chocolade is. Het draait allemaal om de juiste verhouding en temperaturen. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 30 minuten Totale tijd: 40 minuten Koers: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 10 oz Calorieën: 137 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

Chocolade Druppel

 • 6 oz halfzoete chocolade of pure chocolade
 • 4 oz zware slagroom
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Chocolade druppel recept

 • Verwarm de room tot hij net dampt en giet hem over de chocolade. Laat 5 minuten zitten en klop dan tot een gladde massa. Laat afkoelen tot hij lichtjes warm aanvoelt voordat je hem op je GEGILDE taart spuit.

Video

Voeding

Portie: 1 oz

Gerelateerd bericht