Cake Goop Recept

Stela TurnerStela Turner 0 Reacties

Je hoeft nooit meer bakpapier te kopen als je je eigen cakegom hebt gemaakt!

Taartgom is supereenvoudig om te maken en werkt elke keer weer voor een perfect losgemaakte cake.

Serieus, ik wou dat iemand me eerder over dit geweldige spul had verteld. Het is stom makkelijk en het kost maar een minuut om te maken en weet je wat? Je taarten zullen er elke keer weer goed uitzien. Geen perkament. Geen geknoei met bloem en bakvet. Geen mes meer gebruiken om rond de randen te snijden. Geen spray meer kopen om pannen los te maken!

Graag gedaan.

Zo maak je je eigen cake-goop

Het is super eenvoudig om je eigen pan release te maken. Meng gewoon gelijke delen bloem, plantaardige olie en plantaardige shortening (of margarine). Meng alles in een mixer op laag of roer met de hand. Als je wat klontjes hebt, is dat niet erg. Als het glad en homogeen is, ben je klaar. Makkelijk toch?

Ik bewaar mijn cakeglut in een bakje en laat het op het aanrecht staan omdat ik het veel gebruik, maar als je wilt, kun je de jouwe in de koelkast zetten, maar echt, het wordt niet slecht. Je hoeft je geen zorgen te maken.

Tips voor succesvol gebruik van cake-goop

Oké, het is dus supermakkelijk om te maken, supermakkelijk om te bewaren en het zorgt ervoor dat al je taarten er als een droom uitzien. Je kunt het niet echt verknoeien. Behalve als je te veel gebruikt. Ik breng mijn cakegips graag aan met een bakkwast en doe een mooie gelijkmatige laag, maar in het begin werd ik een beetje gek met de lagen en deed er heel veel op. Dit kan eigenlijk averechts werken en ervoor zorgen dat je taart gaat plakken. Dus een mooie dunne laag is alles wat je moet doen.nodig hebben.

Sommige cakes blijven hoe dan ook plakken. Dit moet je weten. Want als de eerste cake die je maakt met cake goop aardbeien is, waar natuurlijk veel suiker in zit, en hij blijft plakken, dan zul je mijn naam vervloeken en zeggen: verdorie Liz Marek, je hebt tegen me gelogen.

Nee, het is gewoon de cake. Voor zover ik weet blijven aardbeiencake, kaneelsuiker en sommige cakes met veel suiker plakken, dus je kunt het beste ook een perkament cirkel gebruiken om plakken te voorkomen.

Grote cakes hebben soms een beetje hulp nodig om uit de pan te komen. Betekent dat dat je cakegips niet werkt? Nee. Soms kan de bodem van een cake gewoon aan de pan blijven plakken omdat hij erg warm is, dus als je perkament in de bodem van je pannen groter dan 12" of plaattaarten doet, kan dat je een beetje gemoedsrust geven. Ik geef echter toe... dat ik dat nooit doe en nog nooit een probleem heb gehad *klopt op hout*.

Glutenvrije Cake Goop

Je kunt je cake goop glutenvrij maken door het meel te vervangen door glutenvrij meel zoals bobs red mill 1:1 bakmeel.

Recept

Cake Goop Recept (zelfgemaakte panloslating)

Je zult nooit meer teruggaan naar de winkel na het maken van je eigen pan release! Recept Pin Recept Beoordeel Recept Prep Time: 5 minuten minuten Cook Time: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten Course: Dessert Cuisine: American Servings: 3 cups Calories: 818 kcal Author: Elizabeth Marek

Ingrediënten

  • 7 oz plantaardige shortening of margarine
  • 7,5 oz plantaardige olie (of andere olie die je lekker vindt)
  • 5 oz bloem voor alle doeleinden
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een mixer en combineer tot ze wit en homogeen zijn. Bewaar het in een afgedekte bak op kamertemperatuur of zet het in de koelkast. Breng een dun laagje aan op je cakevormen voordat je ze bakt voor een vlekkeloos resultaat elke keer weer.

Opmerkingen

Ik bewaar mijn cakeglut graag in dit schattige potje met een siliconen kwastje!

Voeding

Calorieën: 818 kcal

Gerelateerd bericht