Deze Aardbeien Crunch Taart Het is gebaseerd op de klassieke aardbeien crunch ijsrepen. Het wordt gemaakt met een paar eenvoudige ingrediënten met behulp van mijn gemakkelijk bewerkte doos cake mix recept, echte aardbeien, zandkoekjes, en een partij van eenvoudige botercrème. Bedek het met een laag van zelfgemaakte aardbeien crunch topping om een prachtige laag cake te maken!

Het beste aan dit recept is dat je een cakemix gebruikt voor de betrouwbaarheid en het gemak. Je kunt deze cake ook helemaal zelf maken met mijn zelfgemaakte witte fluwelen cake en verse aardbeiencake. Voor elk recept dat je gebruikt, moet je een aardbeienreductie maken, dus maak die van tevoren.

Inhoudsopgave

  Ingrediënten Aardbeien Crunch Cake

  Aardbeien: Ik gebruik aardbeien op 3 manieren voor dit recept: vers (garnering), bevroren (reductie) en gevriesdroogd (crunch). Ik gebruik ontdooide bevroren bessen om het reductieproces iets te versnellen. De celwanden van de bevroren bessen zijn al afgebroken, dus zodra de warmte wordt toegepast, kan het water verdampen en de smaak intensiveren.

  Emulsie van aardbeien: Dit is een optioneel ingrediënt, maar ik hou echt van de uitgesproken aardbeiensmaak die het aan de cake en kruimels geeft. Het voegt een beetje extra kleur toe, ruikt geweldig en smaakt zoals mijn favoriete ijsreep zou smaken. In combinatie met echte aardbeien versterkt het de natuurlijke smaak.

  Doos Taartmix: Een bewerkte cakemix die veel gebruikt wordt door bakkers over de hele wereld en die een heerlijke cake oplevert die bijna net zo smaakt als cake uit het niets. De betrouwbaarheid van de mix staat toevoegingen zoals aardbeienpuree toe en het bakt nog steeds geweldig. Daarom heb ik ervoor gekozen om een doosmix te gebruiken voor deze cake, zodat ik één recept van cake kon gebruiken en toch 2 verschillende smaken cake kon krijgen. Het bespaart tijd en stress. Ik hou van DuncanHines witte cakemix als basis, maar elk merk zal werken.

  Zandkoekjes: Zandkoekjes hebben een hoog botergehalte en blijven knapperig terwijl ze aan de cake blijven plakken. Veel andere recepten gebruiken gouden Oreo's en vanillepuddingmix, maar ik hou van de smaak van zandkoekjes of vanillewafels. Je bespaart ook tijd doordat je geen Oreo's hoeft te schrapen. Ik gebruik Keebler omdat ze makkelijk te koop zijn in de supermarkt, maar je kunt het merk zandkoekjes van je eigen voorkeur gebruiken. Of je maaktAls je je eigen zandkoekjes wilt maken, laat je de citroen gewoon weg uit mijn recept.

  Aardbeien crunch cake maken

  Het is een goed idee om voor dit recept een dag van tevoren te beginnen. De reductie moet ver genoeg van tevoren worden gemaakt zodat het de tijd heeft om volledig te koken en af te koelen voordat je het in de cakemix gebruikt. Maak dan de cakes, zet ze in de koelkast, maak de aardbeiencrumble, maak de botercrème en decoreer.

  Aardbeienreductie maken

  1. Laat de aardbeien ontdooien of hak je verse aardbeien fijn.
  2. Voeg de aardbeien en suiker toe aan een steelpan met zware bodem en roer ze door elkaar.
  3. Kook op middelhoog vuur tot ze beginnen te breken en hun sappen afgeven.
  4. Voeg citroenschil, sap en zout toe en zet het vuur uit.
  5. Mix de bessen tot een gladde massa met een dompelmixer. Als je die niet hebt, giet de bessen dan voorzichtig in je blender.
  6. Breng de bessen op laag vuur weer aan de kook en laat ze tot de helft inkoken (20-30 minuten).
  7. Roer af en toe om te voorkomen dat de bessen aanbranden. De reductie moet eruit zien als tomatensaus, niet als waterig.
  8. Laat afkoelen voor gebruik. Bewaar ¼ kopje van de reductie voor gebruik in de aardbeientaartlaag. Als je de reductie van tevoren maakt, dek hem dan af met plasticfolie en zet hem in de koelkast tot je hem gaat gebruiken. Je kunt hem maximaal een week in de koelkast bewaren of maximaal 3 maanden in de vriezer.

  Taartlagen maken

  1. Prepareer 3 ronde cakevormen van 6 inch met cakegrond of bakpapier.
  2. Doe de witte cakemix, bloem, suiker, zout, zure room, gesmolten boter, melk, eiwitten en vanille in de kom van een standmixer met de schoepenhulp en mix 2 minuten op gemiddelde snelheid.
  3. Verdeel het beslag over 2 van de 3 voorbereide pannen. Als je een weegschaal gebruikt, moet er ongeveer 3 kopjes beslag in elke pan passen. Laat het resterende derde deel van het beslag in de mengkom zitten.
  4. Voeg ¼ kopje van de aardbeienreductie en de (optionele) ½ theelepel aardbeienemulsie toe aan het gereserveerde beslag en roer tot het gecombineerd is. Voeg een druppel rode voedselkleurstof toe (optioneel) om tegen te gaan dat de bessen een beetje paars worden tijdens het bakken.
  5. Giet het aardbeiencakebeslag in de derde voorbereide pan.
  6. Bak de cakelagen op 335° gedurende 30-35 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. De aardbeientaart kan eerder klaar zijn dan de witte cake. De toegevoegde vloeistof verandert de chemie een beetje.
  7. Laat de cakejes afkoelen tot je ze kunt aanraken (ongeveer 10 minuten) en draai ze dan om op een koelrek tot ze helemaal zijn afgekoeld.
  8. Wikkel het in plasticfolie en vries het maximaal een uur in voordat je de taart in laagjes opmaakt.

  Aardbeiencrunch maken

  1. Voeg de zandkoekjes toe aan de kom van de keukenmachine. Pulseer tot er middelgrote kruimels ontstaan. Maak je geen zorgen als je kruimels niet allemaal gelijk zijn, maar breek de grotere stukken met je handen.
  2. Voeg het aardbeienextract of de emulsie toe aan de koekkruimels en pulseer tot er kleine kruimelstukjes ontstaan en doe deze in een aparte grote kom. Let op dat je geen fijne textuur creëert, anders wordt het niet knapperig.
  3. Voeg de gevriesdroogde aardbeien toe aan de keukenmachine en pulseer tot de kruimels ongeveer even groot zijn als de zandkoekkruimels. Voeg de aardbeienkruimels toe aan de zandkoekkruimels. Pro-tip: Meng je gevriesdroogde aardbeien rechtstreeks uit de zak en werk snel, want ze hebben de neiging om vocht uit de lucht te absorberen en zullen kleverig worden in je keukenmachine.
  4. Voeg de gesmolten boter toe aan de kom met kruimels en meng tot de boter gelijkmatig verdeeld is en de kruimels verzadigd zijn. Zet opzij terwijl je je cake in laagjes snijdt.
  5. Als je van plan bent om de kruimels op een later tijdstip te gebruiken, bewaar ze dan in een luchtdichte bak of Ziploc zak, ze zijn een week houdbaar. Of bewaar ze in de vriezer om te voorkomen dat ze muf worden.

  Aardbeien crunch cake in elkaar zetten

  1. Begin met een bijgesneden witte laag cake, strijk een dunne gelijkmatige laag van easy buttercream frosting over de cake en spuit vervolgens een dam van botercrème rond de rand. Je kunt voor deze cake elk glazuur gebruiken dat je lekker vindt, slagroom of roomkaasglazuur zou ook heerlijk zijn.
  2. Verdeel ongeveer 3 eetlepels aardbeienreductie in het midden van de dam.
  3. Smeer nog een laag botercrème op de bodem van de aardbeienlaag van de taart en leg deze er bovenop. Dit sluit de taart af om te voorkomen dat de aardbeienreductie in de taartlaag trekt.
  4. Ga door met hetzelfde lagenproces met de cake met aardbeiensmaak en dan nog een keer met de bovenste laag witte cake.
  5. Geef de hele taart een kruimellaag om de botercrème af te sluiten en op te stijven en zet hem 15 minuten in de koelkast.
  6. Werk de taart af met de laatste gelijkmatige laag botercrème en strijk glad.
  7. Houd de cake boven een plaat of grote kom met aardbeienkruimels en bestrijk voorzichtig de zijkanten van de hele cake. Je moet dit doen als de botercrème nog "plakkerig" is, want als het te koud is zal het kruim moeilijker aan de cake blijven plakken.
  8. Ik heb een deegring gebruikt om aan te geven waar ik de kruimels bovenop de cake wilde hebben. Ik wilde niet dat er kruimels zouden vallen op de plek waar ik de toefjes zou spuiten, want dan zouden ze eraf vallen. Strooi aardbeienkruimels over het midden van de bovenkant van de cake.
  9. Spuit met een geribbelde punt toefjes botercrème langs de bovenrand en leg in elk toefje een doorgesneden aardbei.

  Tips voor succes

  • Is dit de eerste keer dat je een taart versiert? Bekijk mijn gratis videotutorial over hoe je voor het eerst een taart versiert.
  • Gebruik een keukenweegschaal om je ingrediënten af te wegen voor de beste resultaten. Bakken is een wetenschap!
  • Ik heb een staande mixer gebruikt om mijn cakes te maken, maar je kunt ook een elektrische handmixer gebruiken. Als je een handmixer gebruikt, moet je misschien langer mixen om dezelfde consistentie van het beslag te krijgen.
  • Ingrediënten op kamertemperatuur zijn belangrijk. Zorg ervoor dat je zuivel en eieren een beetje warm zijn en dat je boter gesmolten maar niet heet is, zodat je ingrediënten goed met elkaar mengen.

  FAQ

  Kan ik een zelfgemaakte cake maken in plaats van een doosmix te gebruiken?

  Ja! Ik raad aan om mijn White Velvet Cake te gebruiken voor de witte lagen en mijn Strawberry Cake voor de middelste laag. Je moet Aardbeien Reductie maken voor elk recept dat je gebruikt, dus maak het van tevoren. Ik koos een doosmix voor deze cake omdat ik eigenlijk de smaken van de ijsreep wilde nabootsen, die wat kunstmatige kleur- en smaakstoffen gebruikt.

  Kan ik verse aardbeien gebruiken voor strawberry crunch?

  Het voordeel van gevriesdroogde bessen voor de crunch is dat ze al knapperig zijn, verse bessen zullen geweldig zijn voor de verkleining en het decor, maar ze zullen de koekjes in de crunch klef maken. Als je geen gevriesdroogde aardbeien hebt, kun je ongeveer 3 eetlepels aardbeien jellopoeder gebruiken, maar laat dan de aardbeienemulsie weg.

  Waar is aardbeiencrunch van gemaakt?

  Strawberry Crunch, of Strawberry Shortcake Crumble, is een mengsel van gemalen zandkoekjes, gevriesdroogde aardbeien en boter. Deze nostalgische topping is perfect om over ijs te strooien, door yoghurt te mengen of om cakes en cupcakes mee te versieren.

  Verwante Recepten

  Verse aardbeientaart recept

  Gemanipuleerde aardbeientaart

  Gevriesdroogde aardbeientaart

  Witte fluwelen karnemelkse cake

  Recept

  Aardbeien Crunch Taart

  Hoor je de muziek van de ijskar in je hoofd? Als je in deze geurige aardbeiencrunchcake snijdt, denk je meteen terug aan die zomerdagen! Aardbei, vanille en nostalgie zijn allemaal samengebracht in een geweldige cake! Recept Pin Recept Beoordeel Recept Natuurlijk: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 8 kopjes Calorieën: 901 kcal Auteur: Elizabeth Marek

  Uitrusting

  • 3 pannen van 6" x 2"
  • Keukenmachine of blender optioneel
  • Standmixer optioneel

  Ingrediënten

  Taartlagen

  • 1 doos witte cakemix duncan hines
  • 5 ons bloem voor alle doeleinden (1 kopje)
  • 7 ons kristalsuiker (1 kopje)
  • ¼ theelepel zout
  • 9 ons zure room (1 kopje) op kamertemperatuur
  • 4 ons ongezouten gesmolten boter (½ kopje)
  • 8 ons melk (1 kop) op kamertemperatuur
  • 4 grote eiwitten op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 ons aardbeienreductie ¼ kopje
  • 1 druppel rode voedselkleurstof optioneel (voor de aardbeienlaag)
  • ½ theelepel aardbeienemulsie optioneel (voor de aardbeienlaag)

  Aardbeien Reductie

  • 36 ons verse of bevroren aardbeien (5 kopjes) ontdooid
  • 4 ons kristalsuiker (½ kopje)
  • 2 theelepels citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 snufje zout

  Aardbei Crunch

  • 1 ons gevriesdroogde aardbeien (1 kopje)
  • 8 ons zandkoekjes (2 ½ kopjes)
  • ½ theelepel aardbeienemulsie (of extract) optioneel
  • ¼ kopje ongezouten gesmolten boter
  US Gebruikelijk - Metrisch

  Instructies

  Aardbeien Reductie Instructies

  • Laat de aardbeien ontdooien of hak je verse aardbeien fijn.
  • Voeg de aardbeien en suiker toe aan een steelpan met zware bodem en roer ze door elkaar.
  • Kook op middelhoog vuur tot ze beginnen te breken en hun sappen afgeven.
  • Voeg citroenschil, extract en zout toe en zet het vuur uit.
  • Mix de bessen tot een gladde massa met een dompelmixer. Als je die niet hebt, giet de bessen dan voorzichtig in je blender.
  • Breng de bessen op laag vuur weer aan de kook en laat ze tot ongeveer de helft inkoken (20-30 minuten).
  • Roer af en toe om te voorkomen dat de bessen aanbranden. De reductie moet eruit zien als tomatensaus, niet als waterig.
  • Laat afkoelen voor gebruik. Bewaar ¼ kopje van de reductie voor gebruik in de aardbeientaartlaag. Als je de reductie van tevoren maakt, dek hem dan af met plasticfolie en zet hem in de koelkast tot je hem gaat gebruiken. Je kunt hem maximaal een week in de koelkast bewaren of maximaal 3 maanden in de vriezer.

  Aardbeien Crunch Taart Instructies

  • Prepareer 3 ronde cakevormen van 6 inch met cakegrond of bakpapier.
  • Voeg de witte cakemix, bloem, suiker, zout, zure room, gesmolten boter, melk, eiwitten en vanille toe aan de kom van een standmixer met het spatelhulpstuk en mix 2 minuten op gemiddelde snelheid.
  • Verdeel het beslag over 2 van de 3 voorbereide pannen. Als je een weegschaal gebruikt, moet er ongeveer 3 kopjes beslag in elke pan passen. Laat het resterende derde deel van het beslag in de mengkom zitten.
  • Voeg ¼ kopje van de aardbeienreductie en de (optionele) ½ theelepel aardbeienemulsie toe aan het gereserveerde beslag en roer tot het gecombineerd is. Voeg een druppel rode voedselkleurstof toe (optioneel) om tegen te gaan dat de bessen een beetje paars worden tijdens het bakken.
  • Giet het aardbeiencakebeslag in de derde voorbereide pan.
  • Bak de cakelagen op 335°F gedurende 30-35 minuten of tot een erin gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. De aardbeientaart kan eerder klaar zijn dan de witte cake. De toegevoegde vloeistof verandert de chemie een beetje.
  • Laat de cakejes afkoelen tot je ze kunt aanraken (ongeveer 10 minuten) en draai ze dan om op een koelrek tot ze helemaal zijn afgekoeld.
  • Wikkel het in plasticfolie en vries het maximaal een uur in voordat je de taart in laagjes opmaakt.

  Aardbeien Crunch Instructies

  • Voeg de zandkoekjes toe aan de kom van de keukenmachine. Pulseer tot er middelgrote kruimels ontstaan. Maak je geen zorgen als je kruimels niet allemaal gelijk zijn, maar breek de grotere stukken met je handen.
  • Voeg het aardbeienextract of de emulsie toe aan de koekkruimels en pulseer tot er kleine kruimelstukjes ontstaan en doe deze in een aparte grote kom. Let op dat je geen fijne textuur creëert, anders wordt het niet knapperig.
  • Voeg de gevriesdroogde aardbeien toe aan de keukenmachine en pulseer tot de kruimels ongeveer even groot zijn als de zandkoekkruimels. Voeg de aardbeienkruimels toe aan de zandkoekkruimels. Pro-tip: Meng je gevriesdroogde aardbeien rechtstreeks uit de zak en werk snel, want ze hebben de neiging om vocht uit de lucht te absorberen en zullen kleverig worden in je keukenmachine.
  • Voeg de gesmolten boter toe aan de kom met kruimels en meng tot de boter gelijkmatig verdeeld is en de kruimels verzadigd zijn. Zet opzij terwijl je je cake in laagjes snijdt.
  • Als je van plan bent om de kruimels op een later tijdstip te gebruiken, bewaar ze dan in een luchtdichte bak of Ziploc zak, ze zijn een week houdbaar. Of bewaar ze in de vriezer om te voorkomen dat ze muf worden.

  Zo zet je de aardbeiencrunchcake in elkaar

  • Begin met een bijgesneden witte laag cake, strijk een dunne gelijkmatige laag van easy buttercream frosting over de cake en spuit vervolgens een dam van botercrème rond de rand.
  • Verdeel ongeveer 3 eetlepels aardbeienreductie in het midden van de dam.
  • Smeer nog een laag botercrème op de bodem van de aardbeienlaag van de taart en leg deze er bovenop. Dit sluit de taart af om te voorkomen dat de aardbeienreductie in de taartlaag trekt.
  • Ga door met hetzelfde lagenproces met de cake met aardbeiensmaak en dan nog een keer met de bovenste laag witte cake.
  • Geef de hele taart een kruimellaag om de botercrème af te sluiten en op te stijven en zet hem 15 minuten in de koelkast.
  • Werk de taart af met de laatste gelijkmatige laag botercrème en strijk glad.
  • Houd de cake boven een plaat of grote kom met aardbeienkruimels en bestrijk voorzichtig de zijkanten van de hele cake. Je moet dit doen als de botercrème nog "plakkerig" is, want als het te koud is zal het kruim moeilijker aan de cake blijven plakken.
  • Ik heb een deegring gebruikt om aan te geven waar ik de kruimels bovenop de taart wilde hebben. Ik wilde niet dat er kruimels vielen op de plek waar ik de toefjes zou spuiten, want dan zouden ze eraf vallen. Strooi aardbeienkruimels over het midden van de bovenkant van de taart.
  • Spuit met een geribbelde punt toefjes botercrème langs de bovenrand en leg in elk toefje een doorgesneden aardbei.

  Video

  Opmerkingen

  Belangrijke dingen om op te merken voordat je begint
  1. De beste investering die je kunt doen als je begint met bakken is een digitale keukenweegschaal! Door je ingrediënten af te wegen voorkom je dat je cake mislukt. Een keukenweegschaal gebruiken om te bakken is supergemakkelijk en geeft je elke keer de beste resultaten.
  2. Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint met mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat.
  3. Heb je meer hulp nodig bij het maken van je eerste taart? Bekijk dan mijn blogpost over hoe je je eerste taart versiert.
  4. Zorg ervoor dat al je koude ingrediënten (zoals boter, eieren en melk) op kamertemperatuur of een beetje warm zijn. Waarom? Omdat we een emulsie willen creëren en de ingrediënten volledig willen laten mengen.
  5. Maak je eigen pan release (cake goop!) De beste pan release ooit!
  6. Je kunt een geglazuurde en gekoelde cake desgewenst met fondant bekleden. Deze cake is ook geweldig om te stapelen!
  7. Je kunt kant-en-klare aardbeiencrunch kopen als je niet je eigen crunch wilt maken.

  Voeding

  Calorieën: 901 kcal

  Gerelateerd bericht