Hoe maak je de beste aardbeien met chocolade Van de beste chocolade die u kunt gebruiken, hoe u deze smelt en hoe u ervoor zorgt dat uw met chocolade omhulde aardbeien er op hun best uitzien en smaken! Perfecte chocoladeaardbeien voor moederdag of valentijnsdag.

In deze tutorial bespreken we hoe je witte chocolade, pure chocolade en melkchocolade smelt. We bespreken op welke temperaturen je chocolade moet tempereren, hoe je het tempert in de magnetron en hoe je de traditionele manier van zaaien gebruikt met een dubbele boiler. Leer ook hoe je chocoladeaardbeien bewaart om ze te bezorgen voor valentijnsdag.

Inhoudsopgave

  Ingrediënten

  Verse aardbeien, heerlijke chocolade en 20 minuten is alles wat je nodig hebt om aardbeien met chocolade te maken. Lees voordat je aan de slag gaat eerst deze blogpost of bekijk de video voor een heleboel tips en trucs voor succes.

  Stap voor stap aardbeien met chocolade maken

  Ik ga ervan uit dat je aardbeien nu gewassen, gedroogd en op kamertemperatuur zijn en dat je chocolade getempereerd is (zie meer hieronder).

  Het eerste wat ik doe, is mijn aardbeien dompelstation klaarzetten. Mijn droge aardbeien, chocolade, bakpapier, een spuitzak om te besprenkelen en een bakplaat met nog meer bakpapier staan allemaal klaar. Je wilt alles klaar hebben staan zodat je zoveel mogelijk aardbeien kunt dompelen voordat de chocolade te koud wordt.

  Als uw chocolade te koud begint te worden, verwarmt u hem opnieuw in stappen van 5 seconden en roert u om oververhitting te voorkomen.

  1. Pak de aardbei met de groene blaadjes vast en dompel ze in de chocolade. U kunt ook twee tandenstokers in beide kanten van de steel steken om grote bessen te stabiliseren en ze gemakkelijker te dompelen. Verzamel de blaadjes rond de tandenstokers om te voorkomen dat ze in de chocolade terechtkomen.
  2. Dompel de aardbei in de chocolade. Het kan zijn dat je de chocolade in een kopje moet doen zodat het diep genoeg is om een bes volledig onder te dompelen. Je wilt de aardbei volledig bedekken om lekken te voorkomen.
  3. Stuiter de bes een paar keer op het oppervlak van de chocolade om de overtollige chocolade te verwijderen.
  4. Schraap de onderkant van de bes voorzichtig over de zijkant van de kom om de overtollige chocolade te verwijderen. Schraap niet te hard, want u wilt de onderkant van de bes niet zien of de bes op een andere manier beschadigen.
  5. Plaats de bes op een bakplaat bekleed met perkament of waspapier en pak hem dan na 5 seconden op en beweeg hem een paar centimeter om nog meer chocolade te verwijderen. Dit voorkomt dat er te veel chocolade rond de bes komt te liggen en er een enorme platte plek ontstaat.
  6. Laat de chocolade één minuut stollen. Als je hagelslag toevoegt, doe je dat voordat de chocolade stolt.
  7. Houd de aardbei bij het steeltje of de tandenstokers boven een kom en spuit er met snelle heen-en-weerbewegingen meer getempereerde chocolade overheen. U kunt dezelfde chocolade of een contrasterende kleur gebruiken. Voor een drizzle zou ik gewoon wat chocolade fijnhakken en tempereren in de magnetron. Ik gebruik graag een spuitzak waarvan de punt net is afgesneden voor een superfijne drizzle. Ik vind het heerlijk hoe de chocoladedrizzled on top eruit ziet!

  De aardbeien wassen

  1. Combineer 4 kopjes koud water en 1 kop witte azijn (geen schoonmaakazijn)
  2. Week je aardbeien 10 minuten in de was. Ik heb ontdekt dat aardbeien van conventionele teelt beter werken dan biologische aardbeien om in te dippen met chocolade.
  3. Giet het water af en spoel je aardbeien af. Droog ze daarna zachtjes op een papieren handdoek. Zorg ervoor dat ze heel droog zijn, anders blijft de chocolade niet aan de aardbeien plakken. Ik laat de mijne aan de lucht drogen terwijl ik de chocolade voorbereid. Als je de tijd hebt, kun je de aardbeien op een papieren handdoek boven op een koelrek leggen (om de lucht te laten stromen) en ze dan onafgedekt een nacht in de koelkast leggen om volledig te drogen.droog.

  Pro-tip: aardbeien op kamertemperatuur zijn het lekkerst om in chocolade te dippen! Als uw aardbeien al gewassen zijn en vers uit de koelkast komen, laat ze dan een uur opwarmen voordat u ze doopt om te voorkomen dat de chocolade te snel afkoelt, dat ze barst en dat de aardbeien sap laten lopen.

  De chocolade tempereren

  Als u meer informatie wilt over hoe u elke chocoladesoort moet tempereren, bekijk dan mijn eenvoudige video over chocolade tempereren hier.

  Voor melkchocolade De temperatuur mag niet hoger worden dan 30ºC om op temperatuur te blijven.

  Voor witte chocolade De temperatuur mag niet hoger worden dan 31ºC om op temperatuur te blijven.

  Voor Halfzoete en pure chocolade De temperatuur mag niet boven 32ºC komen.

  U kunt uw chocolade tempereren in de magnetron of u kunt het doen op een dubbele ketel. De magnetron is beter voor kleine hoeveelheden chocolade en de dubbele ketel is beter als u veel chocolade in één keer wilt tempereren en een grote bestelling hebt. Ik zal beide processen hieronder uitleggen, zodat u kunt beslissen welke het beste bij u past.

  Chocolade tempereren in de magnetron

  Naar chocolade tempereren in de magnetron We hakken het gewoon zo fijn als we kunnen (ja, zelfs als het in chips zit) en smelten het dan in heel korte stapjes in de magnetron. Ga nooit boven de temperatuur voor dat soort chocolade.

  Opmerking: ik gebruik een magnetron van 1000 watt voor mijn proces.

  1. Hak de chocoladereep fijn met een koksmes.
  2. Verwarm de chocolade in een kom die geschikt is voor de magnetron 30 seconden in de magnetron en roer dan om de warmte te verdelen.
  3. Verwarm de chocolade daarna in stappen van 10 seconden totdat de chocolade voor ongeveer 75% gesmolten lijkt en nog steeds onder de juiste temperatuur is. Controleer de temperatuur na elke keer dat u verwarmt om er zeker van te zijn dat u niet oververhit raakt. Ik gebruik een infraroodthermometer om mijn temperatuur te controleren omdat die iets makkelijker schoon te houden is.
  4. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Als er nog enkele stukjes niet gesmolten zijn, kunt u nog 5 seconden verwarmen, maar onthoud dat elke stap van 10 seconden 2 graden is op uw thermometer.
  5. Nu is uw chocolade getempereerd en klaar voor gebruik!

  Oeps, heb je je chocolade per ongeluk te heet verhit? Geen zorgen, je kunt hem nog steeds temperen met de inzaaimethode.

  Chocolade tempereren met een dubbele ketel (zaaimethode)

  1. Vul een steelpan met 2" water en breng het aan de kook. Zet het vuur laag.
  2. Plaats een hittebestendige kom boven op het kokende water. Het water mag de kom niet raken. Voeg de chocolade die u wilt smelten toe aan de kom. Dit wordt een dubbele boiler, waterbad of bain-marie genoemd. Dit is een manier om delicaat voedsel zoals chocolade voorzichtig te verwarmen zodat het niet verbrandt of te heet wordt.
  3. Roer de chocolade regelmatig om. Zorg ervoor dat er geen water in de chocolade komt, anders wordt hij bros en onbruikbaar.
  4. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is en de temperatuur tussen 110ºF en 120ºF ligt.
  5. Haal de chocolade uit het water en veeg de kom af om te voorkomen dat er water in uw chocolade druppelt.
  6. Giet de chocolade in een andere schone en droge kom om hem onmiddellijk sneller te laten afkoelen.
  7. Deze getempereerde chocolade zal de niet-getempereerde chocolade "bezaaien" met de juiste kristallen en alle chocolade opnieuw temperen.
  8. Zodra de toegevoegde chocolade gesmolten is, controleert u de temperatuur. Als u nog steeds boven de 90ºF zit, voegt u nog wat chocolade toe. Zodra u onder de 95ºF komt, zal het langer duren voordat de chocolade gesmolten is, dus is het beter om fijngehakte chocolade te gebruiken.
  9. Zodra uw chocolade is afgekoeld tot 90ºF Blijf om de 5 minuten roeren tot de chocolade 80ºF voor melkchocolade, 84º voor witte chocolade en 86º voor donkere en halfzoete chocolade heeft bereikt.
  10. Nadat uw chocolade zijn laagste temperatuur heeft bereikt, kunt u vervolgens Verwarm het voorzichtig tot de juiste temperatuur. 84ºF voor melk, 88ºF voor wit, 90ºF voor donker en halfzoet.

  De chocolade kleuren

  Om uw getempereerde witte chocolade te kleuren, kunt u een beetje gesmolten gekleurde cacaoboter toevoegen of u kunt voedselkleurstof op oliebasis gebruiken om te dippen en te besprenkelen. Ik gebruik graag de cacaoboterkleuren van chef rubber.

  Smelt uw cacaoboter gewoon in de fles in de magnetron. Ik begin met één minuut en doe dan stappen van 15 seconden. Ik knijp in de fles tussen het verwarmen door om het een beetje te roeren. Ik probeer het niet te warm te maken, want als het te warm is, kan de chocolade niet meer goed op temperatuur komen.

  Voeg wat cacaoboter toe aan je chocolademengsel en roer! Dat is alles wat je hoeft te doen! Nu kun je je bessen in de gekleurde chocolade dopen of gebruiken als drizzle zoals ik heb gedaan.

  De aardbeien verpakken

  De meeste professionals doen hun met chocolade overgoten aardbeien in cupcakevormpjes en dan in een mooi doosje voor een speciale gelegenheid. Je kunt er mooi versnipperd papier of waspapier onder doen of ze gewoon zo laten. Wikkel je aardbeien niet in plasticfolie, want dan worden ze snel klef en verkleurd.

  Wat is de beste chocolade om aardbeien in te dippen?

  Ik heb een test gedaan met alle chocoladesoorten die ik kon vinden om te zien welke het beste smelten. Je kunt alle chocoladesoorten gebruiken die cacaoboter bevatten, maar houd er rekening mee dat niet alle chocoladesoorten hetzelfde Smelten. Sommige chocoladesoorten met een hoog cacaopercentage of waaraan stabilisatoren zijn toegevoegd (zoals chocoladechips) kunnen erg dik zijn als ze op de juiste temperatuur zijn gesmolten.Test smelten eerst of gebruik een merk uit mijn onderstaande lijst.

  Dit is allebei halfzoete chocolade en allebei fijngehakt en gesmolten in de magnetron tot 90ºF. Je kunt zien dat de chips gewoon van nature dikker zijn dan de wafels. Beide zijn prima om aardbeien in te dippen, maar je zou geen chips willen gebruiken voor het maken van dingen zoals warme cacaobommen omdat het veel te dik is.

  Je zou in de verleiding kunnen komen om naar die zak met candy melts of amandelschors te grijpen omdat je geen zin hebt om je chocolade te tempereren, maar ik beloof je, voor de beste aardbeien omhuld met chocolade wil je chocolade gebruiken die lekker smaakt!

  Candy melts en amandelschors zijn meestal gemaakt van was. En hoewel het makkelijk te gebruiken is, smaakt het net als was. Maak je geen zorgen! Je chocolade tempereren is net zo makkelijk als werken met een magnetron. Je hebt alleen een thermometer nodig om de temperatuur te controleren en je kunt aan de slag! Getempereerde chocolade is sterker, glanzender en stabieler op kamertemperatuur.

  Ik hou van de smaak en de stabiliteit van bitterzoete chocolade, maar je kunt ook melkchocolade of witte chocolade gebruiken. Hier zijn een paar van mijn favoriete pure, melk- en witte chocolades om te gebruiken.

  1. Lindt Candy Bars (witte, melkchocolade of puur, gewoon fijnhakken voor het smelten)
  2. Callebaut donker (nr. 811 54%)
  3. Callebaut wit (nr. W2 28%)
  4. Guittard Semi-zoete wafels (mijn favoriet omdat ze heerlijk smaken en niet erg duur zijn)
  5. Ghirardelli Semi-zoete bakchips (een beetje aan de dikke kant, maar nog steeds goed om in te dippen)

  Ik heb geprobeerd om Ruby chocolade in de magnetron te smelten, maar dat lukte niet. Misschien is het beter als je de zaadjesmethode gebruikt in plaats van de magnetron.

  Veelgestelde vragen

  Hoe maak je aardbeien langer houdbaar?

  Aardbeien hebben de neiging om vrij snel te bederven in de koelkast. Het kan zo frustrerend zijn om te zien dat die halve kilo aardbeien die je twee dagen geleden hebt gekregen opeens aan het schimmelen is! Maak je geen zorgen, je kunt voorkomen dat je aardbeien voortijdig bederven door ze te wassen in een verdunde azijnwas. Deze azijnwas doodt bacteriën en schimmelsporen en zorgt ervoor dat je aardbeien tot wel een week langer houdbaar zijn!

  Hoe bewaar ik mijn aardbeien met chocolade?

  Bewaar de aardbeien met chocolade in de koelkast op een koelrek met keukenpapier eronder. Dek de aardbeien lichtjes af met plasticfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen, maar bewaar ze niet in een luchtdichte bak, anders gaan ze schimmelen. Aardbeien hebben lucht nodig!

  Hoe lang zijn aardbeien in chocolade houdbaar?

  Met chocolade bedekte aardbeien blijven tot 48 uur goed in de koelkast, maar ze smaken het lekkerst als ze vers zijn! Ze zijn zo snel en makkelijk te maken dat je ze het beste de avond van tevoren kunt wassen, in de koelkast kunt laten drogen en ze dan kunt dippen op de dag dat je ze wilt eten. Ze blijven tot 12 uur goed op kamertemperatuur.

  Moet je de blaadjes aan je aardbeien laten zitten?

  p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px; font: 13.0px 'Helvetica Neue'}

  Sommige mensen verwijderen het steeltje wanneer ze hun aardbeien dompelen, maar experts zeggen dat ze het moeten laten zitten. Waarom? Omdat wanneer u het steeltje verwijdert, u in feite een groot gat in uw aardbei maakt. Dat gat zal sap lekken, uw chocolade verkleuren en de levensduur van uw aardbeien met chocolade verminderen.

  Kan ik kokosolie aan mijn chocolade toevoegen om het te verdunnen?

  Kokosolie toevoegen werkt alleen als je candy melts gebruikt, omdat die technisch gezien niet als "echte" chocolade worden beschouwd. Echte chocolade bevat cacaoboter en moet worden getempereerd, terwijl candy melts worden gemaakt met was of palmpitolie. Olie toevoegen aan gesmolten candy melts werkt ook prima om aardbeien in te dippen, maar niet voor echte chocolade.

  Verwante Recepten

  Gemarmerde Valentijnsdag Suikerkoekjes

  Valentijnsdag Spiegelglazuur Cake

  Chocolade tempereren in de magnetron

  Chocolade tempereren met cacaoboter

  Roze fluwelen cake

  Hart warme chocolade bommen

  Recept

  Chocolade Overdekte Aardbeien Recept

  Hoe maak je mooie en heerlijke aardbeien omhuld met chocolade met melk-, pure en witte chocolade? Krijg tips over hoe je chocolade vlekkeloos smelt, chocolade kleurt en je aardbeien omhuld met chocolade zo lang mogelijk houdbaar maakt. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 15 minuten minuten Afkoelen: 10 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten Cursus: Dessert Keuken: AmerikaansPorties: 24 Aardbeien Calorieën: 83 kcal Auteur: Elizabeth Marek

  Uitrusting

  • Thermometer
  • Spatel
  • Kom om te smelten, glas of siliconen

  Ingrediënten

  • 24 middelgrote aardbeien 16 ons
  • 8 ons halfzoete chocolade, fijngehakt
  • 8 ons melkchocolade fijngehakt
  • 8 ons witte chocolade fijngehakt
  • 4 kopjes koel water
  • 1 kop witte azijn
  US Gebruikelijk - Metrisch

  Instructies

  De aardbeien voorbereiden

  • Voeg het water en de azijn samen in een grote kom
  • Voeg de aardbeien toe en laat ze 10 minuten weken
  • Zorg ervoor dat je aardbeien vers zijn en gooi aardbeien met vlekken of blauwe plekken weg. Hierdoor zullen je aardbeien na een dag gaan tranen.
  • Spoel de aardbeien af in vers water, droog ze goed af en leg ze dan op een koelrek met keukenpapier.
  • Bedek de aardbeien lichtjes in plasticfolie en leg ze in de koelkast als je ze niet meteen gaat gebruiken. Zorg ervoor dat je aardbeien op kamertemperatuur zijn voordat je ze dipt.

  De chocolade smelten

  • Hak uw chocolade fijn (ja, zelfs als u chips gebruikt) zodat uw chocolade gemakkelijk smelt. Als u meer dan 8 ounce chocolade per keer moet smelten, raad ik u aan gebruik te maken van mijn Hoe temper ik chocolade met de zaaimethode op mijn blog.
  • Het smeltproces is hetzelfde voor alle chocolade. Melkchocolade mag niet warmer worden dan 30ºC, melkchocolade niet warmer dan 31ºC en halfzoete en pure chocolade niet warmer dan 32ºC. Ik stel voor om één chocoladesoort tegelijk te smelten en te dompelen.
  • Doe de gehakte chocolade in een kom die geschikt is voor de magnetron.
  • Verwarm de chocolade 30 seconden op vol vermogen in de magnetron en roer dan om de warmte gelijkmatig over de chocolade te verdelen.
  • Blijf de chocolade verwarmen in stappen van 10-15 seconden tot de chocolade voor ongeveer 90% gesmolten is en nog steeds onder de maximumtemperatuur voor het type chocolade dat u gebruikt.
  • Blijf de chocolade roeren tot hij volledig gesmolten is. Als uw chocolade 5 graden begint af te koelen en u nog steeds ongesmolten stukken hebt, kunt u doorgaan met verwarmen in stappen van 5 seconden tot ze gesmolten zijn, maar wees heel voorzichtig dat u niet over uw maximumtemperatuur gaat. Als u er toch overheen gaat, kunt u uw chocolade nog steeds temperen met de zaaimethode (zie de link in mijn blogpost).

  De aardbeien dompelen

  • Pak de aardbei met de groene blaadjes vast en dompel ze in de chocolade. U kunt ook twee tandenstokers in beide kanten van de steel steken om grote bessen te stabiliseren en ze gemakkelijker te dompelen. Verzamel de blaadjes rond de tandenstokers om te voorkomen dat ze in de chocolade terechtkomen.
  • Plaats de bes op een bakplaat bekleed met perkament of waspapier en pak hem dan na 5 seconden op en beweeg hem een paar centimeter om nog meer chocolade te verwijderen. Dit voorkomt dat er te veel chocolade rond de bes komt te liggen en er een enorme platte plek ontstaat.
  • Bewaar je bessen tot 48 uur in de koelkast, lichtjes bedekt met plasticfolie, maar ze zijn het lekkerst en het versst op de dag dat je ze maakt. Als je ze dezelfde dag eet als je ze maakt, hoef je ze niet in de koelkast te bewaren.

  Video

  Opmerkingen

  Tips voor succes Aardbeien wassen in de azijn/wateroplossing om de levensduur van de aardbeien te verlengen De aardbeien goed drogen om te voorkomen dat ze bederven De chocolade tempereren in de magnetron (kleine hoeveelheden) of met een dubbele ketel (grote hoeveelheden) zodat de chocolade stevig uithardt, glanst en heerlijk smaakt De aardbeien helemaal tot aan de steel dompelen om lekken te voorkomen.Prik tandenstokers in het steeltje terwijl je de aardbeien dipt voor extra steun Eet je aardbeien binnen 24 uur voor het beste resultaat!

  Voeding

  Portie: 5 aardbeien

  Gerelateerd bericht