Deze chocoladecake-goop Pan release is super eenvoudig om te maken en werkt elke keer. Bewaar het maanden in je voorraadkast om te gebruiken op alle chocolade desserts. Dit recept voegt cacaopoeder toe aan mijn vanille cake goop om strepen op je chocolade cakes te voorkomen. Zo veel makkelijker en consistenter dan boter en bloem!

Chocoladecake-goop is geweldig voor complexe bundt cakes, traditionele chocoladetaarten, broodpannen en nog veel meer. Serieus, ik wou dat iemand me eerder over dit geweldige spul had verteld. Het is stom makkelijk en het duurt maar een minuut om te maken en weet je wat? Je taarten zullen elke keer weer prachtig zijn.

Chocolade Cake Goop ingrediënten

Plantaardige shortening Ik geef de voorkeur aan margarine omdat het goedkoop is, makkelijk te vinden en nooit mislukt. Je kunt ook margarine gebruiken als je dat wilt, maar zorg er dan wel voor dat het houdbaar is als je het in de voorraadkast wilt bewaren.

Plantaardige olie Dit is wat ik gebruik voor al mijn taarten, dus ik heb het bij de hand. Je kunt elke soort olie gebruiken die je wilt.

Meel voor alle doeleinden heeft mijn voorkeur voor cakegoop, maar elke soort meel werkt. Je kunt zelfs je cakegoop maken glutenvrij door de bloem te vervangen door glutenvrije bloem zoals bobs red mill 1:1 bakmeel.

Chocoladecake Goop maken

 1. Doe de shortening, olie, bloem en cacaopoeder in een grote kom en meng ze tot een gladde massa met een handmixer of garde.
 2. Bewaar de cakegrond in een potje of luchtdicht bakje op kamertemperatuur voor een paar maanden of in de koelkast voor maximaal 6 maanden en gebruik het voor elke chocoladetaart. Pas op dat er geen cakekruimels in de cakegrond komen, anders kan het eerder bederven. Ik bewaar mijn cakegrond graag in dit schattige potje met een siliconen kwastje!
 3. Bestrijk de chocoladecakevormen met een kwastje en bestrijk ze gelijkmatig met de cakegrond. Vergeet niet de zijkanten, hoeken en middelste deegranden te bestrijken als je een bundtvorm gebruikt.
 4. Giet het cakebeslag erin en bak zoals gewoonlijk.
 5. Laat je cake ongeveer 10 minuten rusten in de pan en draai hem dan om op een koelrek. Laat perfect los!

Tips voor succes

 1. Gebruik een bakkwast en breng een mooie gelijkmatige laag cakegips aan, maar gebruik niet te veel! In het begin werd ik een beetje gek van de lagen en deed ik er heel veel op. Dit kan averechts werken en ervoor zorgen dat je cake gaat plakken, niet leuk!
 2. Cakegoop werkt het beste voor pannen van 9" en kleiner. Ik gebruik graag cakegoop en voeg een extra perkamentlaag toe voor cakes die groter zijn dan 10".
 3. Cakes met grotere hoeveelheden suiker, zoals aardbeiencake, kaneelcake en rolcake, zullen eerder plakken. Het is een goed idee om hier naast cakegom ook bakpapier te gebruiken.

Meer Chocoladerecepten

Dood door chocoladetaart

Makkelijke chocoladetaart

Vanillecake Goop

Chocolade Lava Cake

Recept

Chocolade Cake Goop Recept

Geen perkament. Geen geknoei met bloem en bakvet. Geen mes meer gebruiken om rond de randen te snijden. Geen pan release spray meer kopen! Alles wat je nodig hebt is cake goop voor perfecte chocolade taarten die elke keer weer loslaten. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Prep Time: 5 minuten Total Time: 5 minuten Course: Dessert Cuisine: American Servings: 3 cups Calories: 718 kcal Author: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • 1 container met deksel voor opslag
 • 1 Klopper of handmixer

Ingrediënten

 • 7 ons plantaardige shortening of margarine
 • 7,5 ons plantaardige olie of andere olie die je lekker vindt
 • 2 ons bloem voor alle doeleinden
 • 3 ons cacaopoeder

Instructies

 • Doe de shortening, olie, bloem en cacaopoeder in een grote kom en meng ze tot een gladde massa met een handmixer of garde.
 • Bewaar de cakegrond in een pot of luchtdichte bak op kamertemperatuur voor een paar maanden of in de koelkast voor maximaal 6 maanden en gebruik het voor elke chocoladetaart. Pas op dat er geen cakekruimels in de cakegrond komen, anders kan het eerder bederven.
 • Bestrijk de chocoladecakevormen met een kwastje en bestrijk ze gelijkmatig met de cakegrond. Vergeet niet de zijkanten, hoeken en middelste deegranden te bestrijken als je een bundtvorm gebruikt.
 • Giet het cakebeslag erin en bak volgens de instructies.
 • Laat je cake ongeveer 10 minuten rusten in de pan en draai hem dan om op een koelrek.

Opmerkingen

 1. Je kunt je cake goop glutenvrij maken door het meel te vervangen door glutenvrij meel zoals bobs red mill 1:1 bakmeel.
 2. Ik bewaar mijn cakeglut graag in dit schattige potje met een siliconen kwastje!
 3. Gebruik een bakkwast en breng een mooie gelijkmatige laag cakegips aan, maar gebruik niet te veel! In het begin werd ik een beetje gek van de lagen en deed ik er heel veel op. Dit kan averechts werken en ervoor zorgen dat je cake gaat plakken, niet leuk!
 4. Cakegoop werkt het beste voor pannen van 9" en kleiner. Ik gebruik graag cakegoop en voeg een extra perkamentlaag toe voor cakes die groter zijn dan 10".

Voeding

Portie: 1 kop

Gerelateerd bericht