Gestabiliseerde slagroom kan op taarten worden gespoten of geglazuurd en het verliest zijn vorm niet en smelt niet. Het mooiste is dat het maar 5 minuten duurt om te maken! Yep! Je kunt thuis je eigen geweldige slagroom maken en het smaakt veel beter dan dat spul uit een bakje. Geloof me.

Ingrediënten voor gestabiliseerde slagroom met gelatine

Dit is mijn favoriete manier om gestabiliseerde slagroom te maken. De gelatine zorgt ervoor dat de slagroom zijn vorm behoudt, zelfs bij warm weer (zolang je het in de schaduw bewaart en niet langer dan 2 uur). Volg mijn eenvoudige stap-voor-stap instructies hieronder.

Stap-voor-stap instructies

Strooi eerst je gelatine over het water en laat het 5 minuten zitten om tot bloei te komen. Dit is belangrijk zodat de gelatine de kans krijgt om het water volledig op te nemen. Als je niet wacht kun je korrelige klontjes in je slagroom krijgen.

Zodra de gelatine is opgeblazen, verwarm je het 5 seconden in de magnetron. Het smelt heel snel! Als het nog niet helemaal gesmolten is, doe je er nog 3 seconden bij tot het gesmolten is. Niet te warm! Je kunt zien dat de gelatine gesmolten is als het helder is en je geen korreltjes gelatine meer ziet.

Voeg de 1 theelepel zware room toe aan de gesmolten gelatine en roer. Hierdoor koelt de gelatine af en mengt hij beter met de slagroom. Als je gelatine vast begint te worden, verwarm je hem gewoon 5 seconden om hem weer vloeibaar te maken.

Begin je slagroom op te kloppen met de gardeopzetstuk op medium, nadat het schuimig begint te worden, kun je de poedersuiker en het vanille-extract toevoegen. Klop tot je strepen in de slagroom ziet ontstaan, maar de pieken nog heel zacht zijn.

Terwijl je op laag mixt, begin je je gesmolten gelatinemengsel erin te druppelen. Blijf mixen tot je pieken stevig genoeg zijn om hun vorm vast te houden, maar mix niet te veel, anders begint je slagroom te stremmen en wordt het boter in plaats van slagroom. Dit kan ZEER snel gebeuren nadat je de gelatine hebt toegevoegd, dus let gewoon op de slagroom en ga niet je e-mails controleren 😉

Deze gestabiliseerde slagroom blijft goed op kamertemperatuur (tot 90F), hoewel ik het niet aanraad om het langer dan twee uur te laten staan vanwege de zuivel.

In de koelkast kan het tot drie dagen goed blijven! Gaaf hè? Wij gebruikten dit recept vroeger op de banketbakkersschool bovenop al onze taartjes, zodat we ze van tevoren konden maken en ze de volgende dag nog vers zouden zijn om in het restaurant te serveren.

Hier zijn enkele andere manieren om slagroom te stabiliseren!

Hoe je slagroom stabiliseert met instant puddingmix

Dit is de andere manier waarop ik slagroom meestal stabiliseer als ik geen gelatine wil gebruiken. Het enige wat ik niet prettig vind, is dat het niet zo glad is als gelatine.

 1. 1 kop zware slagroom
 2. 1 eetlepel poedersuiker
 3. 1 theelepel vanille-extract
 4. 1 eetlepel instant vanillepuddingmix

Begin je slagroom op te kloppen tot je zachte pieken hebt. Voeg dan je vanillepudding, suiker en vanille-extract toe. Blijf je slagroom opkloppen tot je stevige pieken hebt, maar ze niet brokkelig zijn.

Ik ben dol op de smaak van deze gestabiliseerde slagroom. De vanillepuddingmix voegt een lekkere smaak toe! Spatel 1 kopje van deze gestabiliseerde slagroom door de banketbakkersroom en je hebt een uitstekende diplomavulling die perfect is voor mijn recept voor slagroomtaart.

Hoe je slagroom stabiliseert met maïszetmeel

Je kunt maïzena gebruiken om je slagroom in te dikken en te stabiliseren. Dit is een veelgebruikte en gemakkelijke manier om je slagroom in te dikken en te stabiliseren, zodat het geen smeltende bende wordt.

 1. 1 kop zware slagroom
 2. 1 eetlepel poedersuiker
 3. 1 theelepel maïzena
 4. 1 theelepel vanille-extract

De maïzena kan de slagroom wel een wat korrelige textuur geven.

Gestabiliseerde slagroom met room van wijnsteen

Room van wijnsteen kan worden gebruikt om slagroom te stabiliseren volgens fijnproevers, maar ik heb het nog nooit geprobeerd. Ik ben zeker benieuwd of dit werkt.

 1. 1 kop zware slagroom
 2. 1 eetlepel poedersuiker
 3. ¼ theelepel room van wijnsteen
 4. 1 theelepel vanille-extract

Klop de slagroom op tot zachte pieken en voeg de suiker/wijnsteen en vanille toe. Blijf kloppen tot stevige pieken.

Hoe je slagroom stabiliseert met poedermelk

Dit is nog een coole manier om slagroom te stabiliseren op een superduper makkelijke manier. Als je poedermelk in huis hebt, kun je die gebruiken als stabilisator. De poedermelk voegt net genoeg body toe aan de slagroom om te voorkomen dat hij zijn vorm verliest.

 1. 1 kop zware slagroom
 2. 2 theelepel melkpoeder
 3. 1 eetlepel poedersuiker
 4. 1 theelepel vanille-extract

Kun je een taart glazuren met slagroom?

Het korte antwoord is ja! Je kunt een taart glazuren met gestabiliseerde slagroom, maar niet met fondant. Slagroom bevat te veel vloeistof en is niet dik genoeg om het gewicht van fondant te dragen. Ik heb mijn roze fluwelen taart met slagroom geglazuurd en het was geweldig!

Maar je kunt een cake met slagroom bedekken met spiegelglazuur als je het eerst invriest. Dit is precies wat ik heb gedaan voor mijn geode spiegelglazuur hart!

Ik hoop dat ik hiermee al je vragen over het stabiliseren van slagroom heb beantwoord! Als je nog andere vragen hebt, kun je hieronder altijd een reactie achterlaten.

Op zoek naar meer recepten? Bekijk deze!

Roze fluwelen cake met slagroomglazuur

Copycat Whole Foods bessen Chantilly taart

Taart met spiegelglazuur

Chocolademousse recept

Cakebeslag en glazuur berekenen

Kies hieronder een optie om te berekenen hoeveel beslag of frosting je nodig hebt. Pas de schuif op de receptkaart aan om de hoeveelheden te veranderen.

Kies een pan type

RoundSquareSheetCupcakes

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

4"6"8"9"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

6"8"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

9x13"12x18"

Cupcake Blik Formaat

Standaard

Kies het aantal pannen

1 Pan2 Pannen3 Pannen

Kopjes beslag nodig

8 kopjes

Kopjes glazuur nodig

5 kopjes

Opmerking: de afmetingen zijn geschat op basis van het vanillecake recept met gebruik van standaard Amerikaanse cakevormen en -maten. De gebruikte afmetingen zijn alleen voor 2" hoge cakevormen. Uw resultaten kunnen variëren. Vul cakevormen niet te vol boven de door de fabrikant aanbevolen richtlijnen.

Recept

Gestabiliseerde slagroom

Hoe maak je de beste gestabiliseerde slagroom met behulp van een klein beetje gelatine! Zo gemakkelijk en je slagroom zal zijn vorm dagenlang behouden! Bekijk de blogpost voor meer manieren om gestabiliseerde slagroom te maken. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 5 minuten minuten Kooktijd: 1 minuut minuten Totale tijd: 6 minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 4 kopjes Calorieën: 104 kcalAuteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • Standmixer met gardehulpstuk

Ingrediënten

Gestabiliseerde slagroom

 • 12 oz zware slagroom koud
 • 2 ons poedersuiker
 • 1 theelepel gelatine Ik gebruik KNOX merk
 • 1 ½ eetlepel koud water
 • 1 theelepel vanille
 • 1 theelepel zware slagroom
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

 • Strooi je gelatine over het water en laat 5 minuten bloeien.
 • Laat de gelatine 5 seconden smelten in de magnetron. Als de gelatine nog niet helemaal gesmolten is, doe je nog 3 seconden. Je kunt zien dat de gelatine gesmolten is als er geen korreltjes ongesmolten gelatine meer zichtbaar zijn. Voeg na het oplossen van de gelatine 1 theelepel zware room toe en meng. Als de gelatine te koud is, verwarm je het opnieuw tot het gesmolten is (5 seconden).
 • Klop in een koude mengkom je zware klop 15 seconden op middelhoge snelheid tot het schuimig is.
 • Voeg je poedersuiker en vanille toe en blijf mixen op gemiddelde snelheid tot je zeer zachte pieken bereikt die nauwelijks hun vorm behouden.
 • Zet de mixer laag en voeg de gelatine toe. Blijf mixen op gemiddelde snelheid tot de pieken stevig zijn en hun vorm behouden, maar mix niet te veel tot de slagroom er brokkelig begint uit te zien of in boter begint te veranderen.

Video

Gestabiliseerde slagroom from Sugar Geek Show on Vimeo.

Opmerkingen

Slagroom klopt beter als de kom koud is en de slagroom rechtstreeks uit de koelkast komt. Meng de slagroom niet te veel. Ik klop de mijne graag met de hand op, zodat het lekker romig blijft. Je kunt overgebleven slagroom niet hergebruiken of vooruit maken. Het moet meteen gebruikt worden voordat de gelatine opstijft. Je kunt gestabiliseerde slagroom met de hand maken met een garde en wat elleboogstokken.Vet! Volg gewoon dezelfde stappen, het duurt alleen wat langer.

Voeding

Portie: 1 oz

Gerelateerd bericht