Deze kersen cheesecake recept is rijker gemaakt met zware room en zure room, waardoor de smaak en textuur van roomkaas perfect naar voren komen. De knapperige korst van graham cracker is de beste ondersteunende acteur met de robijnrode kersen die bovenop schitteren, echt een trifecta van een perfect dessert voor alle speciale gelegenheden!

Een cheesecake zonder een vol waterbad? Ja! Een kokend heet waterbad kan erg intimiderend zijn, dus ik gebruik een techniek waarbij ik geen pan met heet water in en uit de oven hoef te halen en waarbij ik ook vermijd dat er water in de cheesecake kan sijpelen via de springvorm. Een waterbad op het onderste rek houdt de oven vochtig en zorgt ervoor dat de cheesecake langzaam en gelijkmatig bakt, zodat er geen barsten ontstaan.Ik vind een beetje bruin aan de bovenkant niet erg, maar als je een volledig waterbad wilt, kijk dan eens naar mijn klassieke cheesecake recept.

Inhoudsopgave

  Kersen Cheesecake ingrediënten

  Roomkaas is het hoofdingrediënt van cheesecake en geeft het de kenmerkende romige, pittige smaak. Je kunt het beste volvette roomkaas gebruiken voor de ideale textuur, maar magere of vetvrije roomkaas werkt ook.

  Graham crackers brengen de smaak van cheesecake perfect in balans. Deze korst bakt snel en gemakkelijk met boter en een beetje extra suiker om een korst te maken die knapperig blijft bovenop de vochtige cheesecake.

  De wrange en zoete smaak van kersen is een klassieke combinatie voor roomkaas. Als verse kersen in het seizoen zijn, geven ze een geweldige smaak, maar diepvrieskersen doen het ook! Ze worden op het hoogtepunt van hun seizoen geoogst en in een flits ingevroren om hun smaak te behouden. Zomerfruit in hartje winter is een welkome gast in mijn huis!

  Een 9" springvorm is ook essentieel. Het doel van een springvorm is dat je de zijkanten van de pan kunt verwijderen zodat de zachte cake gemakkelijk kan worden verwijderd voor het opscheppen en serveren. Het zou heel moeilijk zijn om een cheesecake uit een gewone taartvorm te halen zonder hem te verpesten.

  Hoe maak je een kers kaastaart

  Deze cheesecake heeft minstens 6 uur nodig om af te koelen na het bakken, dus ik maak hem graag een dag voordat ik hem ga serveren. De kersenvulling kan ook van tevoren worden gemaakt, maar vers maken en serveren is altijd het lekkerst.

  De Graham Cracker korst maken

  1. Verwarm de oven voor op 350ºF. Plaats het onderste ovenrek op de laagste plaats in de oven. Plaats het tweede ovenrek in het midden van de oven.
  2. Maal de graham crackers fijn in een keukenmachine of rol ze in een grote Ziploc zak met een deegroller tot ze fijngemalen zijn.
  3. Combineer de graham cracker kruimels, gesmolten boter en suiker in een middelgrote kom tot het een geheel vormt.
  4. Leg een rondje bakpapier op de bodem van de 9" springvorm (optioneel) om plakken te voorkomen.
  5. Giet je graham cracker mengsel bovenop het perkament rondje en verdeel het gelijkmatig. Druk stevig aan met een platte maatbeker om de korst samen te drukken in de bodem en de randen.
  6. Bak de korst 5 minuten op 350ºF en laat hem dan afkoelen. Tegen het einde van de baktijd moet je de geroosterde korst kunnen ruiken.
  7. Plaats de 9" cheesecakevorm in een 10" cakevorm (optioneel). Dit is een alternatief voor het plaatsen van de vorm in een waterbad. De extra isolatie van de cakevorm zal de cheesecake helpen om langzaam en gelijkmatig te bakken en zal barsten helpen voorkomen. Bakstrips rond de springvorm zullen hetzelfde effect bereiken.

  De cheesecakevulling maken

  1. Verlaag de oven tot 335ºF en plaats een plaat of braadslee op het onderste rek en vul het voor ¾ met heet water. Je cheesecake zit op het rek boven het water.
  2. Doe je roomkaas op kamertemperatuur in de kom van je standmixer met het schoepenhulpstuk, of je kunt een elektrische mixer gebruiken. Klop de roomkaas op een lage stand tot hij extra glad is en niet meer klonterig.
  3. Strooi je kristalsuiker erbij terwijl je op een lage stand mixt tot het gecombineerd is. Door de roomkaas en suiker superglad te mixen, wordt je cheesecake extra romig.
  4. Voeg de zure room op kamertemperatuur en de zware room toe terwijl je op een laag pitje mixt.
  5. Giet de eieren op kamertemperatuur er één voor één in, op gemiddelde snelheid, en laat ze goed combineren voordat je de volgende toevoegt.
  6. Voeg vervolgens het zout en het vanille-extract toe. Schraap de zijkanten van de kom af om ervoor te zorgen dat alle roomkaas is opgenomen.
  7. Giet het roomkaasmengsel in je afgekoelde graham cracker korst.

  De kaastaart bakken

  1. Bak de cheesecake op 335ºF voor ongeveer 60 minuten en open de ovendeur niet tijdens het bakken. De cheesecake moet gezet zijn, maar nog steeds een beetje wiebelig in het midden en een interne temperatuur hebben van 150ºF. Hij zal blijven opstijven als hij zit en afkoelt.
  2. Zet de oven uit en kier de ovendeur open. Laat de cheesecake nog 60 minuten afkoelen in de oven.
  3. Haal de cheesecake uit de oven en zet hem in de koelkast om 6 uur af te koelen of, idealiter, een nacht. Wacht met het afdekken van de cheesecake met plasticfolie tot hij helemaal afgekoeld is, zodat er geen condens en vocht op de bovenkant van de cheesecake druppelt.
  4. Ga met een mes langs de buitenkant van de cheesecake om hem los te maken van de pan, of gebruik een keukenbrander om de buitenkant lichtjes te verwarmen en verwijder de springvorm.

  De kersentopping maken

  1. Voeg de kersen, het water, het zout en de suiker samen in een grote steelpan en breng het op middelhoog vuur aan de kook, terwijl je af en toe roert.
  2. Combineer de ClearJel (of maïzena), het citroensap, 2 ons water en de citroenschil in een apart kopje tot een slurry.
  3. Voeg het ClearJel mengsel toe aan de sudderende kersen en kook het 1 minuut onder voortdurend roeren tot het ingedikt is.
  4. Laat de kersenvulling afkoelen voordat je het in een gelijkmatige laag op je cheesecake legt.

  FAQ

  Hoe lang moet cheesecake opstijven voordat je het eet?

  Het moet volledig afkoelen voordat je het eet, dus 6 uur of beter nog, een nacht. Cheesecake kan niet gehaast worden voor het beste resultaat.

  Heb ik een waterbad nodig om cheesecake te maken?

  Je hebt geen volledig ondergedompeld waterbad nodig voor een cheesecake, maar wel enige vochtigheid. Met de extra isolatie van een extra cakevorm, een lage oventemperatuur en een pan water op de bodem van de oven, vertraagt dit het bakproces genoeg om de cheesecake een romige textuur en een mooie bovenkant te geven.

  Waarom barstte mijn cheesecake?

  Meestal barst de cheesecake door een drastische verandering in temperatuur, waardoor de bovenlaag uitdroogt en barst. De cheesecake in de oven laten staan terwijl hij afkoelt, vertraagt het afkoelproces genoeg om uitdroging en barsten te voorkomen.

  Hoe weet ik wanneer mijn cheesecake gaar is?

  Technisch gezien is de cheesecake klaar met bakken wanneer hij een interne temperatuur van 150˚F heeft bereikt. Als je echter in het midden van de cheesecake prikt met een sonde-thermometer, kan er een scheurtje ontstaan. De bovenkant en het midden van de cheesecake moeten nog een beetje wiebelen, dat zal opstijven als hij langzaam afkoelt terwijl hij in de warme oven staat. Hij zal verder opstijven als hij afkoelt in de koelkast.goed.

  Kan ik een pot kersentaartvulling gebruiken in plaats van het zelf te maken?

  Natuurlijk is een blik kersentaartvulling een geweldige manier om tijd te besparen, maar deze zelfgemaakte kersentaartvulling is zo snel klaar dat het echt de moeite waard is.

  Waarom barstte mijn cheesecake?

  1. Te veel lucht in het beslag - Je wilt voorkomen dat er lucht in het beslag komt. Mix altijd op de laagste snelheid en stop met mixen zodra de eieren zijn gecombineerd.
  2. Oven te heet - Zorg ervoor dat je oven niet te heet is en dat je cheesecake zo ver mogelijk van het bovenste element verwijderd is. Hete temperaturen zorgen ervoor dat de cheesecake te veel wordt opgeblazen en vervolgens krimpt wanneer hij uit de oven wordt gehaald, wat grote scheuren veroorzaakt.
  3. Drastische temperatuurverandering - Je cheesecake zal een klein beetje opzwellen tijdens het bakken en dat is normaal. Als je hem meteen na het bakken uit de oven haalt, kan hij te snel leeglopen en barsten. Daarom laat je hem langzaam afkoelen in de oven met de deur op een kier.
  4. Overbakken - Als je je cheesecake te lang bakt, zullen de eieren samentrekken en ervoor zorgen dat de cheesecake krimpt en barst. De textuur zal er ook onder lijden en erg rubberachtig zijn in plaats van romig.

  Hoe weet je wanneer een cheesecake klaar is met bakken?

  De cheesecake is gaar als de randen gestold zijn maar het midden nog schommelt, maar niet waterig is. Dat kan een beetje verwarrend klinken, ik weet het. Je kunt ook een thermometer gebruiken om de temperatuur te controleren. Het midden moet 150ºF aangeven. Op dat moment zet je de oven uit, doe je de deur op een kier en laat je de cheesecake langzaam afkoelen. Dit langzame afkoelen zorgt ervoor dat de cheesecake niet barst.

  Geef de cheesecake een klein tikje bij het 150ºF-stadium zodat je kunt zien hoeveel hij schommelt. Dan weet je waar je de volgende keer op moet letten zonder dat je een thermometer hoeft te gebruiken.

  Verwante Recepten

  Klassiek Cheesecake Recept

  Mini Hartjes van Kaastaart

  Pompoen Kaascake Repen

  Recept

  Kers kaastaart recept

  Breng deze klassieke cheesecake naar het volgende niveau met zelfgemaakte kersentopping! Rijk en romig, wrang en pittig met een boterachtige graham cracker korst. De perfecte combinatie voor de beste kersen cheesecake. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 2 uur Koelen: 6 uur Totale tijd: 8 uur 15 minuten Cursus: Dessert Keuken: AmerikaansPorties: 16 porties Calorieën: 499 kcal Auteur: Elizabeth Marek

  Uitrusting

  • 1 Staande mixer met spatel
  • 1 9" springplankpan

  Ingrediënten

  Voor de cheesecake korst

  • 6 ons graham crackers fijngemaakt
  • 3 ons ongezouten boter gesmolten
  • 3 ons kristalsuiker

  Voor de cheesecakevulling

  • 32 ons roomkaas op kamertemperatuur
  • 9 ons kristalsuiker
  • 2 ons zure room kamertemperatuur
  • 2 ons zware room kamertemperatuur
  • 4 grote eieren op kamertemperatuur
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel vanille-extract

  Voor de kersentopping

  • 32 ons kersen, vers of bevroren, ontpit
  • 8 ons kristalsuiker
  • ¼ theelepel zout
  • 8 ons water
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 eetlepel citroenschil
  • 3 eetlepels ClearJel of 3 eetlepels maïszetmeel
  • 2 ons koel water voor de ClearJel
  US Gebruikelijk - Metrisch

  Instructies

  De Graham Cracker korst maken

  • Verwarm de oven voor op 350ºF. Plaats het onderste ovenrek op de laagste plaats in de oven. Plaats het tweede ovenrek in het midden van de oven.
  • Maal de graham crackers fijn in een keukenmachine of rol ze in een grote Ziploc zak met een deegroller tot ze fijngemalen zijn.
  • Combineer de graham cracker kruimels, gesmolten boter en suiker in een middelgrote kom tot het een geheel vormt.
  • Leg een rondje bakpapier op de bodem van de 9" springvorm (optioneel) om plakken te voorkomen.
  • Giet je graham cracker mengsel bovenop het perkament rondje en verdeel het gelijkmatig. Druk stevig aan met een platte maatbeker om de korst samen te drukken in de bodem en de randen.
  • Bak de korst 5 minuten op 350ºF en laat hem dan afkoelen. Tegen het einde van de baktijd moet je de geroosterde korst kunnen ruiken.
  • Plaats de 9" cheesecakevorm in een 10" cakevorm (optioneel). Dit is een alternatief voor het plaatsen van de vorm in een waterbad. De extra isolatie van de cakevorm zal de cheesecake helpen om langzaam en gelijkmatig te bakken en zal barsten helpen voorkomen. Bakstrips rond de springvorm zullen hetzelfde effect bereiken.

  De cheesecakevulling maken

  • Verlaag de oven tot 335ºF en plaats een plaat of braadslee op het onderste rek en vul het voor ¾ met heet water. Je cheesecake zit op het rek boven het water.
  • Doe je roomkaas op kamertemperatuur in de kom van je standmixer met het schoepenhulpstuk, of je kunt een elektrische mixer gebruiken. Klop de roomkaas op een lage stand tot hij extra glad is en niet meer klonterig.
  • Strooi je kristalsuiker erbij terwijl je op een lage stand mixt tot het gecombineerd is. Door de roomkaas en suiker superglad te mixen, wordt je cheesecake extra romig.
  • Voeg de zure room op kamertemperatuur en de zware room toe terwijl je op een laag pitje mixt.
  • Giet de eieren op kamertemperatuur er één voor één in, op gemiddelde snelheid, en laat ze goed combineren voordat je de volgende toevoegt.
  • Voeg vervolgens het zout en het vanille-extract toe. Schraap de zijkanten van de kom af om ervoor te zorgen dat alle roomkaas is opgenomen.
  • Giet het roomkaasmengsel in je afgekoelde graham cracker korst.

  De kaastaart bakken

  • Bak de cheesecake op 335ºF voor ongeveer 60 minuten en open de ovendeur niet tijdens het bakken. De cheesecake moet gezet zijn, maar nog steeds een beetje wiebelig in het midden en een interne temperatuur hebben van 150ºF. Hij zal blijven opstijven als hij zit en afkoelt.
  • Zet de oven uit en kier de ovendeur open. Laat de cheesecake nog 60 minuten afkoelen in de oven.
  • Haal de cheesecake uit de oven en zet hem in de koelkast om 6 uur af te koelen of, idealiter, een nacht. Wacht met het afdekken van de cheesecake met plasticfolie tot hij helemaal afgekoeld is, zodat er geen condens en vocht op de bovenkant van de cheesecake druppelt.
  • Ga met een mes langs de buitenkant van de cheesecake om hem los te maken van de pan, of gebruik een keukenbrander om de buitenkant lichtjes te verwarmen en verwijder de springvorm.

  De kersentopping maken

  • Voeg de kersen, het water, het zout en de suiker samen in een grote steelpan en breng het op middelhoog vuur aan de kook, terwijl je af en toe roert.
  • Combineer de ClearJel (of maïzena), het citroensap, 2 ons water en de citroenschil in een apart kopje tot een slurry.
  • Voeg het ClearJel mengsel toe aan de sudderende kersen en kook het 1 minuut onder voortdurend roeren tot het ingedikt is.
  • Laat de kersenvulling afkoelen voordat je het in een gelijkmatige laag op je cheesecake legt.

  Video

  Opmerkingen

  *Noot* als je geen tweede ovenrek hebt, kun je een koelrek in het water zetten en je cheesecake erop plaatsen zodat hij niet in het water staat. Je kunt je cheesecake pan ook in aluminiumfolie wikkelen om te voorkomen dat er water in komt. Belangrijke dingen om op te merken voordat je begint 1. Breng al je ingrediënten op kamertemperatuur of zelfs een beetje warm (eieren, karnemelk, boter, etc.) om ervoor te zorgen dat je beslag niet breekt of stremt. 2. Gebruik een weegschaal om je ingrediënten af te wegen (inclusief vloeistoffen) tenzij anders aangegeven (eetlepels, theelepels, snufjes etc.). Metrische maten zijn beschikbaar in de receptkaart. Ingrediënten op schaal zijn veel nauwkeuriger dan het gebruik van kopjes enhelpen het succes van je recept te verzekeren. 3. Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint te mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat.

  Voeding

  Portie: 1 portie

  Gerelateerd bericht