Minipavlova is knapperig aan de buitenkant en marshmallowachtig zacht aan de binnenkant. Gevuld met heerlijke, verse bessencompote en Chantillyroom zijn ze het perfecte dessert voor speciale gelegenheden! Minipavlova is ideaal voor lente- en zomerse familiebijeenkomsten of zelfs een kleine bruiloft omdat ze elegant zijn en de smaak de perfecte combinatie is van knapperig, zoet en kauwbaar!

Fris, helder en zoet, elke hap van deze mini-pavlova smaakt naar de lente! Dit mini-pavlova recept is geweldig voor familiebijeenkomsten zoals Moederdag, babyborrels en bruidsrecepties. Versier je mini-pavlova met Chantilly room en verse bessen, en je hebt elegante, hapklare traktaties binnen handbereik!

Met dit stap-voor-stap recept van chef-kok Christophe Rull kun je tot 18 individuele minipavlova's maken, of als je dat liever hebt, een of twee grotere pavlova's die je in porties kunt snijden en serveren.

Wat staat er in deze blogpost

    Mini Pavlova ingrediënten

    Eiwitten: Het hoofdingrediënt van deze pavlova is eiwit op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat je de eieren voldoende tijd geeft om op te warmen voordat je aan het recept begint. Dit zorgt ervoor dat de meringue mooi opklopt.

    Wijnsteen: Technisch gezien heb je geen room van wijnsteen nodig. Maar als je room van wijnsteen gebruikt, helpt het om het eiwit te stabiliseren zodat het niet inzakt en het eiwit extra wit blijft.

    Verse bessen: U kan Gebruik bevroren bessen om deze gemengde bessencompote te maken. Verse bessen hebben echter de voorkeur voor dit recept omdat ze hun vorm beter behouden. Als je moeite hebt om bessen langer dan een paar dagen vers te houden, leer dan hoe je ze langer houdbaar kunt maken met bessenwas.

    Pas de fruitcompote aan aan de variatie van fruit die je het lekkerst vindt! Je kunt alles met één soort fruit doen, maar je kunt ook kiezen voor andere soorten fruit om in dit recept te gebruiken, zoals perzikvulling of kersenvulling. Als je je creatief voelt, kun je zelfs je eigen compote maken met fruit als nectarines, kiwi, ananas, passievrucht, kersen en meer!

    Hoe maak je mini-pavlova?

    1. Verwarm je oven voor op 200 ° F (93°C). Voordat je begint met het maken van de pavlova, moet je ervoor zorgen dat je mengkom helemaal schoon en volledig droog is. Zelfs een klein beetje water, olie of vet kan je hele recept in de war sturen! Veeg vervolgens je schone mengkom en je hulpstukken af met azijn!
    2. Klop eerst de eiwitten op kamertemperatuur en de room van tandsteen op middelhoge snelheid tot een zachte piek in een schone en droge mengkom.
    3. Voeg dan, terwijl het mengt, langzaam je kristalsuiker toe. Blijf mixen tot je stijve pieken bereikt.
    4. Zeef vervolgens de poedersuiker over de stijve pieken. Spatel de poedersuiker voorzichtig door de eiwitten. Zorg ervoor dat de meringue niet te veel leegloopt.
    5. Maak een spuitzak klaar met gewone punt #804. Vul de spuitzak met meringue.
    6. Spuit dan op de achterkant van de siliconen bolvorm de meringue rond de bol. Zorg ervoor dat er geen ruimtes of gaten in de meringue zitten.
    7. Bak de meringue 6-8 uur tot hij stevig en knapperig is.
    8. Laat de meringue vervolgens volledig afkoelen.
    9. Nadat de meringue volledig is afgekoeld, verwijder je voorzichtig de siliconen mal en let je erop dat je het omhulsel niet breekt.
    10. Tot slot, wanneer je klaar bent om de pavlova in elkaar te zetten, schraap je voorzichtig de punt van de bodem met een microplane, zodat hij vlak op het bord komt te liggen.

    De gemengde bessencompote bereiden

    1. Gebruik eerst een schilmesje om de vanilleboon te splijten en uit te schrapen. Doe de gespleten vanilleboon in een steelpan met zware bodem.
    2. Snijd de aardbeien in vieren, halveer de frambozen en laat de bosbessen heel. PRO TIP: Verse bessen behouden hun vorm beter, maar bevroren bessen werken ook.
    3. Doe de gemengde bessen in de steelpan met zware bodem, samen met de vanilleboon.
    4. Voeg dan de suiker en het citroensap toe en roer alles door elkaar.
    5. Meng vervolgens in een aparte mengkom de maïzena en het water tot een gladde massa.
    6. Voeg het maïzenamengsel toe aan de bessen in de steelpan en meng om te combineren.
    7. Kook de bessen op middelhoog tot laag vuur en blijf zachtjes roeren. Pas op dat je de bessen niet verbrandt met hoog vuur. De bessen zullen zacht worden en sappen afgeven op middelhoog tot laag vuur.
    8. Als het bessensapmengsel begint te koken, haal je de steelpan van het vuur en doe je de bessencompote over in een andere kom om af te koelen.
    9. Bedek de bessencompote met plasticfolie door het plasticfolie tegen het oppervlak van de bessen te drukken. Deze stap voorkomt dat er zich een laagje huid vormt over het bessenmengsel.
    10. Zodra de bessen zijn bedekt met plasticfolie, zet je de kom in de koelkast tot hij helemaal is afgekoeld.
    11. Als je klaar bent om de pavlova in elkaar te zetten, kun je het vanillestokje uit de bessencompote halen.

    De vanillecrème maken

    1. Begin met een schone mengkom. Klop met de mixer de room, de zaadjes van 1 vanillestokje en de poedersuiker op gemiddelde snelheid tot een stijve piek (maar nog steeds een gladde textuur).
    2. Vul vervolgens een grote spuitzak met de gewenste punt en zet deze opzij om de crème op de pavlova's te spuiten.

    De mini-pavlova in elkaar zetten

    1. Plaats eerst de minipavlova met de holle kant naar boven en zorg ervoor dat hij in balans staat. Als hij niet vanzelf rechtop blijft staan of uit balans is, gebruik dan een microspaan om hem gelijk te maken door de onderkant voorzichtig op een plat oppervlak te schrapen.
    2. Schep vervolgens ongeveer 1 eetlepel bessencompote in de pavlova.
    3. Spuit vervolgens een toefje Chantillycrème bovenop de bessencompote en zorg ervoor dat de vulling volledig bedekt is, zodat deze niet uitloopt.
    4. Garneer de minipavlova tot slot met vers fruit, munt of een andere topping naar keuze. Chef Christophe gebruikte gedroogde bessen om direct over de afgewerkte pavlova te raspen.

    FAQ

    Wat is een pavlova?

    Pavlova is een dessert op basis van schuimgebak met daarop slagroom en vers fruit.

    Wat is het verschil tussen een meringue en een pavlova?

    Het grootste verschil tussen meringue en pavlova is dat een pavlova-recept maïzena bevat. Maïzena is een weekmaker die ervoor zorgt dat het midden zachter blijft dan de knapperige buitenkant.

    Beide desserts zijn gemaakt van eiwit en even lekker, maar ze smaken heel anders! Meringue is droog en knapperig door en door. Pavlova is wit, knapperig en glanzend aan de buitenkant en lichtjes taai aan de binnenkant.

    Kan ik dit zuivelvrij maken?

    Ja! Vervang de slagroom door kokosmelk om het zuivelvrij te maken. PRO TIP: Zet je blik kokosmelk een nacht in de koelkast, zodat het vocht en het vet zich kunnen scheiden. Als je klaar bent om je Chantilly crème te maken, zeef je het vocht eruit en gebruik je het overgebleven kokosvet om er een zuivelvrije slagroom van te maken. !

    Welke andere soorten fruit kan ik gebruiken?

    Naast aardbeien, bosbessen en frambozen kun je elke fruitvariatie gebruiken om je compote te maken! Een paar ideeën zijn nectarines, kiwi, ananas, passievrucht, perzikvulling of kersenvulling!

    Wat als ik een grotere pavlova wil maken?

    Spuit grotere schijven meringue op een stuk bakpapier of op de achterkant van een grotere bolvorm met een grotere spuitpunt (deze methode creëert een holle binnenkant om binnenin te vullen).

    Kan ik pavlova van tevoren maken?

    Ja, je kunt pavlova's een dag van tevoren maken en in een luchtdichte verpakking bewaren. Vul ze dan met bessencompote en top ze af met Chantillycrème als je klaar bent om ze te serveren.

    Hoe weet ik wanneer mijn pavlova gaar is?

    Gekookte pavlova is bleekwit met een lichte bruining op de pieken.

    Waarom is mijn pavlova kauwbaar?

    Pavlova smaakt kauwbaar als het niet goed is afgekoeld en gedroogd. Je kunt een onaangename, kauwbare textuur voorkomen door de pavlova zo lang mogelijk in de oven te laten afkoelen. Om die gewenste, extra krokante buitenlaag te krijgen, moet je de pavlova goed laten opstijven terwijl hij afkoelt en droogt.

    Kan ik mijn pavlova een nacht in de oven laten staan?

    Ja! De beste manier om ervoor te zorgen dat je pavlova helemaal afgekoeld is, is door hem een nacht (of in ieder geval een paar uur later) onaangeroerd in de oven te laten staan.

    Waarom is mijn pavlova bruin?

    Je pavlova kan bruin worden als je oven te heet is of hete plekken heeft. Je kunt dit oplossen door ze iets langer op een iets lagere temperatuur te bakken.

    Waarom is mijn pavlova plat?

    Er zat niet genoeg lucht in het eiwitmengsel. Als je pavlova maakt, zal het mengsel plat of leeg lijken zodra je suiker aan het eiwit toevoegt. Het goede nieuws is dat dit heel normaal is! En er is niets "mis" met je pavlova, want dit is te verwachten.

    Extra tips voor het maken van Pavlova

    • Voordat je begint met het maken van pavlova, moet je er eerst voor zorgen dat je mengkom helemaal schoon en droog is. Zelfs een klein beetje water, olie of vet kan je hele recept in de war schoppen! Zo kan een streepje vet in je kom ervoor zorgen dat je je eiwitten niet tot schuimige pieken kunt kloppen.
    • Veeg je schone mengkom en je hulpstukken schoon met azijn! Waarom? Omdat je er zeker van wilt zijn dat er geen boterresten achterblijven op je hulpstukken. Op de lange termijn zal dit ervoor zorgen dat je meringue mooi zal opkloppen.
    • Zorg er zeker voor dat je de kom volledig wast en grondig met de hand afdroogt voordat je begint.
    • Vermijd het bakken van pavlova als het erg vochtig weer is. We willen een ideale omgeving creëren waarin onze pavlova goed kan drogen. Als je een draagbare ruimteverwarmer hebt, kun je die in je keuken zetten om overtollig vocht uit de lucht te halen en de pavlova te helpen drogen.
    • Hoewel een KitchenAid standmixer een geweldige investering is als je regelmatig bakt, heb je er geen nodig voor dit recept. Je hebt echter wel een elektrische handklopper nodig als je geen standmixer hebt.

    Wat is de oorsprong van Pavlova?

    Pavlova dankt haar naam aan de Russische ballerina Anna Pavlova die een superster was aan het begin van de 20e eeuw.

    Anna Pavlova was een ballerina die internationaal bekend stond om haar schoonheid en gratie op het podium. Sommige mensen vonden haar werk zo mooi dat ze besloten een dessert naar haar te vernoemen!

    De Davis Gelatine Corporation komt oorspronkelijk uit Australië en ontwikkelde een vroege versie van de pavlova die eruitziet en smaakt als niets In feite was hun versie van pavlova een dessert met meerdere lagen gelatine en één laag melk.

    De nauwkeurigere en modernere versie van pavlova die jij en ik kennen, werd in de jaren 1950 opnieuw geïntroduceerd in Nieuw-Zeeland en werd rond de jaren 1980 een geliefd vakantiedessert. Leuk weetje: het pavlova-recept werd steeds populairder naarmate de kosten van eieren daalden!

    Meer recepten die je lekker zult vinden

    Gestabiliseerde slagroom

    Hoe je verse bessen langer houdbaar maakt

    Bessen Chantilly taart

    Recept

    Mini Pavlova met Bessen Chantilly Crème

    Een dessert op basis van meringue, gevuld met een compote van verse bessen en overgoten met een toef verse slagroom die perfect gezoet is! Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 2 uur uur Totaaltijd: 2 uur 20 minuten Koers: Dessert Keuken: Australisch Porties: 18 Porties Calorieën: 205 kcal Auteur: Elizabeth Marek

    Uitrusting

    • spuitzak en gewone punt #804
    • Silicone bolvormen 2"
    • microplane

    Ingrediënten

    Pavlova

    • 100 gram eiwit op kamertemperatuur
    • 100 gram kristalsuiker
    • 100 gram poedersuiker
    • 1 snufje wijnsteen

    Compote van gemengde bessen

    • 80 gram suiker
    • 30 gram citroensap
    • 1 vanilleboon (geschraapt)
    • 240 gram verse aardbeien (blaadjes verwijderd)
    • 36 gram verse bosbessen
    • 40 gram verse frambozen
    • 15 gram water
    • 10 gram maïzena

    Vanille Chantilly

    • 300 gram zware slagroom
    • 30 gram poedersuiker
    • 1 vanilleboon (zaadjes uitgeschraapt)
    US Gebruikelijk - Metrisch

    Instructies

    De Pavlova maken

    • Verwarm je oven voor op 200 ° F (93°C). Voordat je begint met het maken van pavlova, moet je ervoor zorgen dat je mengkom helemaal schoon en droog is. Zelfs een klein beetje water, olie of vet kan je hele recept in de war sturen! Veeg daarna je schone mengkom en je hulpstukken af met azijn!
    • Klop eerst de eiwitten op kamertemperatuur en de room van tandsteen op middelhoge snelheid tot een zachte piek in een schone en droge mengkom.
    • Voeg dan, terwijl het mengt, langzaam je kristalsuiker toe. Blijf mixen tot je stijve pieken bereikt.
    • Zeef vervolgens de poedersuiker over de stijve pieken. Spatel de poedersuiker voorzichtig door de eiwitten. Zorg ervoor dat de meringue niet te veel leegloopt.
    • Maak een spuitzak klaar met gewone punt #804. Vul de spuitzak met meringue.
    • Spuit dan op de achterkant van de siliconen bolvorm de meringue rond de bol. Zorg ervoor dat er geen ruimtes of gaten in de meringue zitten.
    • Bak de meringue 6-8 uur tot hij stevig en knapperig is.
    • Laat de meringue vervolgens volledig afkoelen.
    • Nadat de meringue volledig is afgekoeld, verwijder je voorzichtig de siliconen mal en let je erop dat je het omhulsel niet breekt.
    • Tot slot, wanneer je klaar bent om de pavlova in elkaar te zetten, schraap je voorzichtig de punt van de bodem met een microplane, zodat hij vlak op het bord komt te liggen.

    De gemengde bessencompote bereiden

    • Gebruik eerst een schilmesje om de vanilleboon te splijten en uit te schrapen. Doe de gespleten vanilleboon in een steelpan met zware bodem.
    • Snijd de aardbeien in vieren, halveer de frambozen en laat de bosbessen heel. PRO TIP: Verse bessen behouden hun vorm beter, maar bevroren bessen werken ook.
    • Doe de gemengde bessen in de steelpan met zware bodem, samen met de vanilleboon.
    • Voeg dan de suiker en het citroensap toe en roer alles door elkaar.
    • Meng vervolgens in een aparte mengkom het maïszetmeel en het water tot een gladde massa.
    • Voeg het maïzenamengsel toe aan de bessen in de steelpan en meng om te combineren.
    • Kook de bessen op middelhoog tot laag vuur en blijf zachtjes roeren. Pas op dat je de bessen niet verbrandt met hoog vuur. De bessen zullen zacht worden en sappen afgeven op middelhoog tot laag vuur.
    • Als het bessensapmengsel begint te koken, haal je de steelpan van het vuur en doe je de bessencompote over in een andere kom om af te koelen.
    • Bedek de bessencompote met plasticfolie door het plasticfolie tegen het oppervlak van de bessen te drukken. Deze stap voorkomt dat er zich een laagje huid vormt over het bessenmengsel.
    • Zodra de bessen zijn bedekt met plasticfolie, zet je de kom in de koelkast tot hij helemaal is afgekoeld.
    • Als je klaar bent om de pavlova in elkaar te zetten, kun je het vanillestokje uit de bessencompote halen.

    De vanillecrème maken

    • Begin met een schone mengkom. Klop met de mixer de room, de zaadjes van 1 vanillestokje en de poedersuiker op gemiddelde snelheid tot een stijve piek (maar nog steeds een gladde textuur).
    • Vul vervolgens een grote spuitzak met de gewenste punt en zet deze opzij om de crème op de pavlova's te spuiten.

    De Pavlova in elkaar zetten

    • Plaats eerst de minipavlova met de holle kant naar boven en zorg ervoor dat hij in balans staat. Als hij niet vanzelf rechtop blijft staan of uit balans is, gebruik dan een microspaan om hem gelijk te maken door de onderkant voorzichtig op een plat oppervlak te schrapen.
    • Schep vervolgens ongeveer 1 eetlepel bessencompote in de pavlova.
    • Spuit vervolgens een toefje Chantillycrème bovenop de bessencompote en zorg ervoor dat de vulling volledig bedekt is, zodat deze niet uitloopt.
    • Garneer de minipavlova tot slot met vers fruit, munt of een andere topping naar keuze. Chef Christophe gebruikte gedroogde bessen om direct over de afgewerkte pavlova te raspen.

    Video

    Opmerkingen

    Belangrijke dingen om op te merken voordat je begint
    1. Breng je eiwitten op kamertemperatuur (of zelfs een beetje warm) voordat je begint met het maken van je pavlova.
    2. Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint met mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat.
    3. Vermijd het bakken van pavlova als het erg vochtig weer is. We willen een ideale omgeving creëren waarin onze pavlova goed kan drogen. Als je een draagbare ruimteverwarmer hebt, kun je die in je keuken zetten om overtollig vocht uit de lucht te halen en de pavlova te helpen drogen.
    4. Voordat je begint met het maken van pavlova, moet je er eerst voor zorgen dat je mengkom helemaal schoon en droog is. Zelfs een klein beetje water, olie of vet kan je hele recept in de war schoppen! Zo kan een streepje vet in je kom ervoor zorgen dat je je eiwitten niet tot schuimige pieken kunt kloppen.
    5. Als je niet zeker weet of je pavlova gaar is, pak dan voorzichtig een van de pavlova's op om te controleren of hij schoon van het perkamentpapier afkomt. Als je hem kunt oppakken en er geen resten achterblijven, is hij gaar.

    Voeding

    Calorieën: 205 kcal

    Gerelateerd bericht