Het beste recept voor amandelspijs met suiker, water, boter en een beetje maïssiroop smaakt geweldig en is voordeliger dan in de winkel gekochte pasta.

Maak je eigen zelfgemaakte amandelspijs en koop nooit meer iets uit de winkel! Het smaakt lekkerder en is in 10 minuten klaar. Amandelspijs wordt vaak gebruikt in gebak zoals frangipane taartjes, berenklauwen en toscaneervierkantjes.

Amandelspijs kan erg duur zijn om te kopen. Het kost ongeveer $10 voor 2 ons in de supermarkt. Als je het in bulk koopt, is het natuurlijk minder duur, maar tenzij je vaak met amandelspijs bakt, is het misschien niet de moeite waard. Om het meeste geld te besparen, heb ik gesplinterde geblancheerde amandelen gebruikt die ik in de bulkafdeling van Winco heb gekocht. Die kosten minder dan $6 voor een heel pond.

Waarom zou je zelf amandelspijs maken?

Gelukkig kun je vrij gemakkelijk je eigen amandelspijs maken. Het enige wat je echt nodig hebt is een krachtige keukenmachine om die fijngemalen textuur te krijgen. Als je geen krachtige keukenmachine hebt, kun je beginnen met amandelmeel in plaats van geblancheerde amandelen, maar dat zal niet zo rendabel zijn.

Het beste van zelf amandelspijs maken is dat de textuur van je gebak lichter en lekkerder zal zijn. En je hoeft je geen zorgen te maken over het bewaren van restjes, want je kunt precies de hoeveelheid amandelspijs maken die je nodig hebt voor je recept.

Zelf amandelspijs maken gaat vrij snel. Pulseer je amandelen tot ze mooi fijn zijn (of gebruik amandelmeel) en voeg dan je hete suikermengsel toe. Mix tot een glad mengsel! Het is eerst erg plakkerig, dus laat het afkoelen en kneed er dan de boter door, zodat het gladder wordt.

Wat is het verschil tussen amandelspijs en marsepein?

Superfijn gemalen amandelspijs wordt ook wel marsepein genoemd en kan worden gekneed en gekleurd om mooie eetbare decoraties te maken, zoals deze mooie vruchten. Marsepein wordt ook gebruikt om taarten en koekjes te bedekken. Marsepein bevat meestal meer suiker dan amandelspijs en wordt het meest gebruikt in het Verenigd Koninkrijk.

watermeloenen, kiwi's en marsepeinen kaki's te koop in een snoepwinkel

Hoe lang blijft dit amandelspijsrecept goed?

Je kunt de restjes amandelspijs vrij lang in de koelkast bewaren, minstens 3 maanden. Je kunt het ook een jaar lang invriezen. Het droogt wel uit als je het niet goed inpakt, dus ik verpak het meestal in plasticfolie en doe het dan in een luchtdichte bak.

Om de amandelspijs te gebruiken, snijd je de hoeveelheid af die je nodig hebt en laat je het op kamertemperatuur komen voordat je het in je recepten verwerkt.

Wil je meer amandelrecepten? Bekijk dan deze!

Marsepein recept

Amandel Sabel Recept

Moeiteloos recept voor Franse macarons

Joconde recept

Recept

Amandelpasta recept

Amandelspijs gemaakt met suiker, water, maïssiroop en boter. Amandelspijs wordt gebruikt in veel gebak recepten zoals frangipane taarten, berenklauwen en als vulling. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Prep Time: 15 minuten Cook Time: 5 minuten Course: Dessert Cuisine: French Servings: 2 cups Calories: 500 kcal Auteur: Elizabeth Marek Kosten: $7

Uitrusting

 • 6 kopjes keukenmachine

Ingrediënten

 • 14 ons geschaafde, geblancheerde amandelen of amandelmeel
 • 8 ons kristalsuiker
 • 3 ons water
 • 4 ons maïssiroop of honing
 • 2 ons boter zacht

Instructies

 • Doe de geschaafde amandelen in de keukenmachine en pulseer tot de amandelen fijngemalen zijn
 • Doe water, suiker en maïssiroop in een steelpan en breng aan de kook
 • Terwijl je op een laag pitje mixt, giet je er hete siroop op
 • mix tot een gladde massa en laat afkoelen
 • Kneed door de boter en verpak goed om maximaal een maand in de koelkast te bewaren of 6 maanden in te vriezen. Breng op kamertemperatuur voor gebruik.

Video

Voeding

Portie: 4 g

Gerelateerd bericht