Klassiek Amerikaanse botercrème is een zoet, luchtig glazuur dat heel stabiel is en een lichte korst aan de buitenkant krijgt. Dit recept is ongelooflijk makkelijk, gebruikt slechts 5 eenvoudige ingrediënten en het duurt minder dan 15 minuten om te maken. Volg dit recept voor trucjes om je botercrème glad en luchtbelvrij te maken en om korrelig, gescheiden glazuur te voorkomen.

Ik heb zoveel frostings getest om de zomerhitte te bestrijden, en Amerikaanse botercrème is het meest stabiel. Veel van mijn favoriete recepten gebruiken eiwit, dus als je veganist bent of geen eieren kunt eten, is Amerikaanse botercrème een geweldige optie. Het past geweldig bij Funfetti-taart, chocoladetaart of eigenlijk bij elk recept.

Amerikaanse botercrème ingrediënten

Boter is natuurlijk een belangrijk ingrediënt voor "boter"-room, dus het is belangrijk om boter van hoge kwaliteit te gebruiken. Ik gebruik graag Plugra of Ierse boter, maar Darigold is ook een goede optie als boter duur is! Je kunt ook het volgende gebruiken zuivelvrije boter i Als je zuivelvrije botercrème nodig hebt. Als je stabiele botercrème nodig hebt voor warme en vochtige klimaten, vervang dan de helft van de boter door shortening. High-ratio shortening werkt het beste, maar Crisco werkt ook.

Zware room is belangrijk om je glazuur dunner en luchtiger te maken, maar Je kunt ook water, melk of zuivelvrije creamer gebruiken.

Zo maak je Amerikaanse botercrème

 1. Breng eerst je boter op kamertemperatuur. Als je boter niet op kamertemperatuur is, krijg je klontjes boter.
 2. Doe de boter op kamertemperatuur in de kom van een standmixer (of een elektrische handmixer) met het gardehulpstuk en mix alles op gemiddelde snelheid tot een gladde massa. Vergeet niet om de bodem van de kom vaak schoon te schrapen. Pro-tip: Als je een stabielere botercrème nodig hebt, vervang dan de helft van de boter door high ratio shortening.
 3. Voeg de poedersuiker één kopje per keer toe terwijl je op lage snelheid mixt tot een gladde massa.
 4. Voeg zout, helder vanille-extract en room toe. Als je botercrème te droog lijkt, kun je meer room toevoegen tot je de juiste consistentie hebt bereikt.
 5. Klop 2-3 minuten op hoge snelheid tot de botercrème glad en luchtig is.
 6. Optioneel: Als de botercrème gestremd en gescheiden lijkt, verwijder dan ongeveer 1 kopje botercrème en smelt dit 10-15 seconden in de magnetron. Giet het terug bij de gemengde botercrème om alles samen te voegen.
 7. Optioneel: Mix 10 tot 15 minuten op een lage stand met een spatel tot een gladde massa om luchtbellen te verwijderen.
 8. Dek de kom af met plasticfolie tot je klaar bent om het te gebruiken. Dit glazuur kan een paar uur blijven staan, maar moet in een luchtdichte verpakking in de koelkast of vriezer worden bewaard als je het een paar dagen niet nodig hebt. Breng het op kamertemperatuur en mix het voor elk gebruik op een laag pitje.
 9. Dit is genoeg botercrème om drie lagen van 8"x2" te glazuren en te vullen, of 24 cupcakes.

Wat zijn de verschillende soorten botercrème?

 • Amerikaanse botercrème (ABC) wordt gemaakt met poedersuiker, boter en vloeistof. Het is erg zoet, romig en het meest stabiel bij warme temperaturen door de grote hoeveelheid suiker.
 • Zwitserse meringue botercrème (SMBC) wordt gemaakt door meringue te combineren met opgeklopte boter en extracten. Deze botercrème is licht, zacht en niet erg zoet. My Easy botercrème is een gemakkelijk schijn-Zwitserse botercrème recept.
 • Italiaanse meringue botercrème (IMBC) wordt gemaakt door gekookte suiker in opgeklopte meringue te gieten. Dit levert een zeer stabiele en luchtige botercrème op die niet erg zoet is, maar het is iets lastiger om te maken.
 • Franse botercrème wordt gemaakt met eierdooiers of hele eieren in een meringuebasis. Het lijkt op een custard- of banketbakkersroom, is niet zo zoet en heeft een rijkere smaak vergeleken met sommige andere botercrèmes.
 • Duitse botercrème wordt gemaakt door banketbakkersroom, boter en poedersuiker te combineren. Het is erg rijk, zijdeachtig en niet te zoet.
 • Meelbotercrème of gekookte melkglazuur zoals Hermelijnglazuur is een ouderwets type botercrème. Het wordt gemaakt door bloem en suiker met melk te koken tot een zoete vanillebonenpasta, die vervolgens wordt opgeklopt met boter en extracten.

FAQ

Smelt Amerikaanse botercrème in de hitte?

ABC is de meest stabiele botercrème bij hoge hitte en vochtigheid. De combinatie van boter, shortening en veel poedersuiker creëert een korstbotercrème die voorkomt dat de boter smelt. Witte chocoladeganache en opgeklopte pure chocoladeganache zijn ook geweldige opties voor hoge hitte.

Wat is het verschil tussen botercrème en Amerikaanse botercrème?

Amerikaanse botercrème is een van de vele soorten botercrème die er zijn. Vanillebotercrème kan worden gemaakt met boter, shortening, schuimgebak, kooksuiker of andere variaties. Mensen gebruiken vaak de termen "botercrème" en "frosting" door elkaar, maar echte frostingrecepten bevatten geen boter als ingrediënt.

Waar is Amerikaanse botercrème van gemaakt ?

Veel vanillebotercrème recepten gebruiken alleen boter, poedersuiker, melk, zout en vanille. Dit frosting recept heeft een aantal variaties met zware room, water en plantaardige shortening.

Welke botercrème is het beste voor bruidstaarten?

Het hangt allemaal af van je voorkeur en waar je het voor gebruikt, maar ik vind dat easy buttercream, Swiss meringue buttercream of Amerikaanse botercrème het beste werkt voor bruidstaarten. Als je in een warm en vochtig gebied woont, kun je je taart altijd vullen met een minder stabiel glazuur zoals roomkaas of slagroom, en dan de buitenkant met Amerikaanse glazuur glazuren.

Kan de botercrème van tevoren worden gemaakt?

Ja, deze Amerikaanse botercrème is tot 2 weken houdbaar in de koelkast of 6 maanden in de vriezer. Breng het op kamertemperatuur en mix het op een laag pitje om het weer glad te maken. Je kunt ook een beetje extra melk toevoegen om het te verdunnen als dat nodig is.

Hoe krijg ik de luchtbellen uit mijn botercrème?

Mixen op een lage temperatuur en het gebruik van boter op kamertemperatuur zijn de eerste stappen naar een gladde, luchtbelvrije botercrème. Als er nog steeds luchtbellen zijn, verwijder dan ongeveer 1 kopje botercrème en smelt dit 10-15 seconden in de magnetron. Giet dit terug bij de gemengde botercrème om alles samen te voegen.

Waarom is mijn botercrème korrelig?

Boter op kamertemperatuur maakt een groot verschil in de textuur van je botercrème. Als de boter te koud is, zal de shortening klontjes vormen en leiden tot een korrelige botercrème. Het type poedersuiker dat je gebruikt kan ook leiden tot korrelige botercrème. Door de suiker te zeven kun je klontjes voorkomen.

Hoe maak je je glazuur wit?

Botercrème heeft de neiging een gele tint te krijgen door de boter. Door een klein druppeltje paarse voedselkleurstof toe te voegen kun je het geel in het glazuur tegengaan en je botercrème witter maken.

Hoe krijg je levendige botercrème kleuren?

Om Amerikaanse botercrème te kleuren, gebruik ik het liefst Americolor of Chef Master gels, omdat die heel helder zijn en je levendige kleuren krijgt met weinig voedselkleurstof. De kleuren worden 's nachts donkerder, maar je kunt ook ongeveer 1 kopje van de gekleurde botercrème verwijderen en het 10-15 seconden in de magnetron smelten. Giet het dan terug in de gemengde botercrème voor een donkerdere kleur.

Verwante Recepten

Gestabiliseerde slagroom

Roomkaas

Chocolade botercrème

Bruine boter glazuur

Aardbeienbotercrème

Recept

Amerikaanse botercrème

Dit klassieke Amerikaanse botercrème recept is het glazuur waar de meeste mensen aan denken als ze het woord "botercrème" horen. Het is zoet, romig, zeer stabiel bij warme temperaturen, en de gemakkelijkste botercrème om te maken. Perfect voor het glazuren van je taarten of cupcakes, het spuiten van bloemen op een bruidstaart, en het gebruik onder fondant. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 20minuten Koers: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 8 kopjes Calorieën: 1226 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • 1 Staande mixer met het schoepenhulpstuk

Ingrediënten

Amerikaanse botercrème ingrediënten

 • 24 ons ongezouten boter kamertemperatuur
 • 40 ons poedersuiker
 • 5 ons zware slagroom
 • 3 theelepels helder vanille-extract
 • 1 theelepel zout
 • ¾ theelepel boterextract optioneel voor de smaak
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Amerikaanse botercrème instructies

 • Breng eerst je boter op kamertemperatuur. Als je boter niet op kamertemperatuur is, krijg je klontjes boter.
 • Doe de boter op kamertemperatuur in de kom van een standmixer (of een elektrische handmixer) met het gardehulpstuk en mix op gemiddelde snelheid tot een gladde massa. Vergeet niet om de bodem van de kom vaak schoon te schrapen. Pro-tip: Als je een stabielere botercrème nodig hebt, vervang dan de helft van de boter door high ratio shortening.
 • Voeg de poedersuiker één kopje per keer toe terwijl je op lage snelheid mixt tot een gladde massa.
 • Voeg zout, helder vanille-extract en room toe.
 • Klop 2-3 minuten op hoge snelheid tot de botercrème glad en luchtig is.
 • Optioneel: Als de botercrème gestremd en gescheiden lijkt, verwijder dan ongeveer 1 kopje botercrème en smelt dit 10-15 seconden in de magnetron. Giet het terug bij de gemengde botercrème om alles samen te voegen.
 • Optioneel: Mix 10 tot 15 minuten op een lage stand met een spatel tot een gladde massa om luchtbellen te verwijderen.
 • Dek de kom af met plasticfolie tot je klaar bent om het te gebruiken. Dit glazuur kan een paar uur blijven staan, maar moet in een luchtdichte verpakking in de koelkast of vriezer worden bewaard als je het een paar dagen niet nodig hebt. Breng het op kamertemperatuur en mix het voor elk gebruik op een laag pitje.
 • Dit is genoeg botercrème om drie lagen van 8"x2" te glazuren en te vullen, of 24 cupcakes.

Opmerkingen

 1. Boter is natuurlijk een belangrijk ingrediënt voor "boter"-room, dus het is belangrijk om boter van hoge kwaliteit te gebruiken. Ik gebruik graag Plugra of Ierse boter, maar Darigold is ook een goede optie als boter duur is! Je kunt ook het volgende gebruiken zuivelvrije boter i Als je zuivelvrije botercrème nodig hebt.
 2. Zware room is belangrijk om je glazuur dunner en luchtiger te maken, maar Je kunt ook water, zware room of zuivelvrije creamer gebruiken.

Voeding

Portie: 1 ons

Gerelateerd bericht