Deense kaas

Stela TurnerStela Turner 0 Reacties

Deze superflakey en boterachtige Deense kaas Dit recept is een klassiek ontbijtgebakje dat iedereen kan maken! Het is gemaakt van zelfgemaakt croissant-achtig danish deeg en gevuld met een zoete roomkaasvulling. Dit zelfgemaakte kaas danish recept is beter dan elke danish die je in een bakkerij vindt!

Dit heerlijke danish deeg is gelamineerd met meerdere lagen om die super flakey klassieke korst te creëren, maar heeft toch een deegachtige kern die lijkt op briochebrood. De makkelijke roomkaasvulling bovenop geeft een pittige en romige smaak die perfect past bij het deeg.

Wat staat er in deze blogpost?

  Ingrediënten voor Cheese Danish

  Roomkaas: Voor deze Cheese Danishes gebruiken we roomkaas, maar je kunt ook andere kazen gebruiken die makkelijk smeerbaar of spuitbaar zijn, zoals ricotta of burrata.

  Instant gist: Instant gist is een geweldig ingrediënt om te gebruiken bij het bakken van brood, omdat het kleinere deeltjes heeft waardoor de gist sneller oplost. Dit maakt het geweldig als je het deeg niet lang wilt laten rijzen. Je kunt dit vinden bij je plaatselijke supermarkt.

  Hoog glutengehalte meel: Broodmeel werkt het beste voor dit recept om die brioche-achtige textuur aan de binnenkant te krijgen. Je kunt ook bloem voor alle doeleinden gebruiken, maar dat heeft een lager eiwitgehalte, waardoor het brood minder elastisch wordt.

  Tips om vanaf nul te bakken

  *Deze post kan affiliate links bevatten, wat betekent dat als je erop klikt ik misschien een paar centen krijg.

  Ik raad aan om een keukenweegschaal aan te schaffen als je die nog niet hebt om de beste zelfgemaakte recepten te maken. Een kopje bloem kan variëren van lepel tot lepel, afhankelijk van hoe vol de bloem zit, de vochtigheid en het soort bloem, wat je recept kan verpesten. Al mijn taartrecepten (behalve de bewerkte doosmixen) gebruiken een weegschaal.

  Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats), wat betekent dat je alles afmeet voordat je begint met mixen zodat je niet per ongeluk iets vergeet of ingrediënten in de verkeerde volgorde toevoegt. Ik gebruik hiervoor een set middelgrote en kleine glazen pyrex kommen die ik bij goodwill heb gekocht en dat maakt het zoveel makkelijker.

  Het Deense deeg maken

  1. In de kom van je mixer voeg je bloem, zout, suiker en gist samen met de haakopzet.
  2. Voeg je eidooier op kamertemperatuur, melk en water toe en mix 4 minuten op lage snelheid.
  3. Meng ongeveer vier minuten op middelhoge snelheid tot het een plooibaar deeg vormt. (In mijn Bosch mixte ik dichter bij de 8 minuten. )
  4. Test je deeg met de venstermethode. Dit betekent dat je een stuk van je deeg neemt en het dun uitrekt tot je er bijna doorheen kunt kijken zonder gaten te scheuren.
  5. Haal je deeg uit de mixer, vorm er een bal van en laat het 1 uur rusten in een kom of tot het verdubbeld is in grootte. Zorg ervoor dat je het deeg bedekt met een handdoek en plaats het op een warme plek om de vochtigheid in de kom te houden.
  6. Terwijl je deeg rust, leg je de zacht geworden boter op een vel plasticfolie. Vouw de randen van het plasticfolie om tot een rechthoek van 4"x6".
  7. Rol de zachte boter zodat hij de rechthoek gelijkmatig vult. Plaats de rechthoek met boter in de koelkast om op te stijven.
  8. Zodra je deeg gerezen is, rol je het met een bebloemde deegroller uit tot een rechthoek (8" x 6") en leg je het minstens 30 minuten afgedekt in de vriezer.
  9. Leg de boter in het midden van het deeg en geef het deeg een boekvouw door elk uiteinde naar het midden te vouwen zodat het eruitziet als een boek.
  10. Rol het deeg nogmaals uit tot een lange rechthoek (8"x 6").
  11. Maak nog een boekvouw door elk uiteinde van het deeg dubbel te vouwen tot waar de uiteinden in het midden samenkomen.
  12. Leg je deeg terug op de plaat en bedek het opnieuw met plasticfolie. Laat je deeg nog 30 minuten rusten in de vriezer.
  13. Herhaal het vouwproces nog een keer.
  14. Laat je deeg nog een laatste keer 30 minuten rusten in de vriezer.
  15. Zodra je deeg bevroren is, rol je het uit tot een rechthoek van ongeveer 20" x 7".
  16. Snijd de uiteinden van het deeg af zodat er scherpe randen ontstaan.
  17. Rol het deeg van boven naar beneden met je handen tot een spiraalvorm. Stuif de bloem van het deeg weg terwijl je vouwt.
  18. Snijd met een scherp mes kleine stukjes van 1 cm hoog. Dit zijn je danishes. Pro Tip: Je kunt een roestvrijstalen snijder met 5 wieltjes gebruiken om elke danish nauwkeurig te snijden.
  19. Neem het afgesneden uiteinde van een van je danish's en vouw het onder het midden naar de tegenoverliggende hoeken. Druk dan stevig met je hand op de danish. Zo krijg je die klassieke danishvorm.

  De roomkaasvulling maken

  1. Doe je zachte roomkaas in een grote kom.
  2. Voeg beetje bij beetje room op kamertemperatuur toe aan de roomkaas terwijl je mixt met een spatel tot het de consistentie van mayonaise of boter krijgt.
  3. Voeg poedersuiker toe en mix tot het een roomkaasglazuur vormt. Dit is je danish vulling. Zet het opzij tot je klaar bent om het te gebruiken. Je kunt dit ook van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

  De Cheese Danish in elkaar zetten

  1. Leg de danishes op een grote bakplaat met bakpapier eronder. Dek de plaat af met plasticfolie en laat ze een uur rijzen in een warme ruimte (80º-90ºF), of tot ze in omvang verdubbeld zijn.
  2. Zodra je danishes gerijpt zijn, verwijder je de plasticfolie en maak je met je vingers een klein gaatje in het midden van elke danish. Pro Tip: draag handschoenen bij het maken van gaten in het midden om schone ronde gaten te maken.
  3. Smeer met een kwastje een dun laagje eiwit op alleen de zijkanten van je danishes. Zorg ervoor dat je de bovenkant niet bedekt, want daar gaan we de kaasvulling in doen.
  4. Doe de roomkaasvulling in een spuitzak en knip de punt eraf.
  5. Vul het midden van elk gebakje met de roomkaasvulling. Vul ze naar wens.
  6. OPTIONEEL: Dit is het moment om creatief te worden en andere vullingen toe te voegen. Gebruik jam, vers fruit of vullingen die je lekker vindt en schep ze bovenop het roomkaasmengsel. Mijn frambozen- of perzikvulling is een perfecte toevoeging aan deze danishes en je kunt ze op veel verschillende manieren vullen!
  7. Bak je danishes op 360º F (182º C) voor ongeveer 15 tot 20 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn.
  8. Laat ze afkoelen en bestuif ze dan met poedersuiker. Serveer ze meteen zoals je wilt! De danish pastry's zijn het lekkerst als ze vers gebakken zijn, maar kunnen tot een week bewaard worden in de koelkast als ze goed ingepakt of in een luchtdichte verpakking bewaard worden.

  FAQ

  Wat is het verschil tussen Deens deeg en bladerdeegdeeg?

  Deens deeg heeft gist aan de binnenkant, wat zorgt voor een deegachtige consistentie in plaats van de uitsluitend knapperige textuur van bladerdeegdeeg. Deens deeg en bladerdeeg zijn beide gelamineerd met boter, wat zorgt voor knapperige en bladerige buitenlagen voor beide. De danish heeft een knapperige laag aan de buitenkant plus een deegachtige broodachtige consistentie aan de binnenkant.

  Kan ik het danish deeg van tevoren maken en dan invriezen?

  Ja! Zolang je het strak in plastic verpakt of in een luchtdichte verpakking bewaart, is het tot 3 maanden houdbaar.

  Wat voor soort gist moet ik gebruiken?

  Ik raad aan om instant gist te gebruiken voor dit recept, zodat je niet zo lang hoeft te wachten om je deeg te laten rijzen. Actieve droge gist is een andere goede optie voor de meeste gebakjes, maar het duurt langer om te rijzen.

  Hoe lang blijven kaasdansjes goed?

  Deze klassieke viennoiserie is tot 3 dagen houdbaar in een luchtdichte verpakking zonder klef te worden, maar ze worden het best vers geserveerd op de dag zelf.

  Meer recepten die je lekker zult vinden

  Mille-feuille

  Chocoladesoufflé

  Elegante citroentaartjes

  Crème Brûlée

  Recept

  Deense kaas

  Chef Christophe leert je hier hoe je zijn klassieke kaasdansish recept maakt met super flakey danish deeg en een romige en zoete roomkaasvulling. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 3 uur Kooktijd: 20 minuten Koeltijd: 30 minuten Totale tijd: 3 uur 50 minuten Cursus: Ontbijt Keuken: Frans Porties: 28 danishes Calorieën: 120kcal Auteur: Elizabeth Marek

  Uitrusting

  • 1 deegroller
  • 1 staalsnijder met vijf wieltjes of een liniaal (optioneel)

  Ingrediënten

  Ingrediënten Deeg

  • 280 gram glutenrijk meel (broodmeel)
  • 8 gram zout
  • 45 gram suiker
  • 60 gram eidooiers
  • 5 gram instant droge gist
  • 60 gram melk
  • 45 gram water
  • 150 gram boter voor het lamineren

  Roomkaasvulling

  • 140 gram roomkaas zacht
  • 40 gram poedersuiker
  • 60 gram zware slagroom

  Instructies

  Het Deense deeg maken

  • In de kom van je mixer voeg je bloem, zout, suiker en gist samen met de haakopzet.
  • Voeg je eidooier op kamertemperatuur, melk en water toe en mix 4 minuten op lage snelheid.
  • Meng ongeveer vier minuten op middelhoge snelheid tot het een plooibaar deeg vormt. (In mijn Bosch mixte ik dichter bij de 8 minuten. )
  • Test je deeg met de venstermethode. Dit betekent dat je een stuk van je deeg neemt en het dun uitrekt tot je er bijna doorheen kunt kijken zonder gaten te scheuren.
  • Haal je deeg uit de mixer, vorm er een bal van en laat het 1 uur rusten in een kom of tot het verdubbeld is in grootte. Zorg ervoor dat je het deeg bedekt met een handdoek en plaats het op een warme plek om de vochtigheid in de kom te houden.
  • Terwijl je deeg rust, leg je de zacht geworden boter op een vel plasticfolie. Vouw de randen van het plasticfolie om tot een rechthoek van 4"x6".
  • Rol de zachte boter zodat hij de rechthoek gelijkmatig vult. Plaats de rechthoek met boter in de koelkast om op te stijven.
  • Zodra je deeg gerezen is, rol je het met een bebloemde deegroller uit tot een rechthoek (8" x 6") en leg je het minstens 30 minuten in de vriezer, bedekt met plasticfolie.
  • Leg de boter in het midden van het deeg en geef het deeg een boekvouw door elk uiteinde naar het midden te vouwen zodat het eruitziet als een boek.
  • Rol het deeg nogmaals uit tot een lange rechthoek (8"x 6").
  • Maak nog een boekvouw door elk uiteinde van het deeg dubbel te vouwen tot waar de uiteinden in het midden samenkomen.
  • Leg je deeg terug op de plaat en bedek het opnieuw met plasticfolie. Laat je deeg nog 30 minuten rusten in de vriezer.
  • Herhaal het vouwproces nog een keer.
  • Laat je deeg nog een laatste keer 30 minuten rusten in de vriezer.
  • Zodra je deeg bevroren is, rol je het uit tot een rechthoek van ongeveer 20" x 7".
  • Snijd de uiteinden van het deeg af zodat er scherpe randen ontstaan.
  • Rol het deeg van boven naar beneden met je handen tot een spiraalvorm. Stuif de bloem van het deeg weg terwijl je vouwt.
  • Snijd met een scherp mes kleine stukjes van 1 cm hoog. Dit zijn je danishes. Pro Tip: Je kunt een roestvrijstalen snijder met 5 wieltjes gebruiken om elke danish nauwkeurig te snijden.
  • Neem het afgesneden uiteinde van een van je danish's en vouw het onder het midden naar de tegenoverliggende hoeken. Druk dan stevig met je hand op de danish. Zo krijg je die klassieke danishvorm.

  De roomkaasvulling maken

  • Doe je zachte roomkaas in een grote kom.
  • Voeg beetje bij beetje room op kamertemperatuur toe aan je roomkaas terwijl je de roomkaas mengt met een spatel totdat het de consistentie van mayonaise of boter krijgt.
  • Voeg poedersuiker toe en mix tot het een roomkaasglazuur vormt. Dit is je danish vulling. Zet het opzij tot je klaar bent om het te gebruiken. Je kunt dit ook van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

  De Cheese Danish in elkaar zetten

  • Leg de danishes op een grote bakplaat met bakpapier eronder. Dek de plaat af met plasticfolie en laat ze een uur rijzen in een warme ruimte (80º-90ºF), of tot ze in omvang verdubbeld zijn.
  • Zodra je danishes gerijpt zijn, verwijder je de plasticfolie en maak je met je vingers een klein gaatje in het midden van elke danish. Pro Tip: draag handschoenen bij het maken van gaten in het midden om schone ronde gaten te maken.
  • Smeer met een kwastje een dun laagje eiwit op alleen de zijkanten van je danishes. Zorg ervoor dat je de bovenkant niet bedekt, want daar gaan we de kaasvulling in doen.
  • Doe de roomkaasvulling in een spuitzak en knip de punt eraf.
  • Vul het midden van elk gebakje met de roomkaasvulling. Vul ze naar wens.
  • OPTIONEEL: Dit is het moment om creatief te worden en andere vullingen toe te voegen. Gebruik jam, vers fruit of vullingen die je lekker vindt en schep ze bovenop het roomkaasmengsel. Mijn frambozen- of perzikvulling is een perfecte toevoeging aan deze danishes en je kunt ze op veel verschillende manieren vullen!
  • Bak je danishes op 360º F (182º C) voor ongeveer 15 tot 20 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Laat ze afkoelen en bestuif ze dan met poedersuiker. Serveer ze meteen zoals je wilt! De danish pastry's zijn het lekkerst als ze vers gebakken zijn, maar kunnen tot een week bewaard worden in de koelkast als ze goed ingepakt of in een luchtdichte verpakking bewaard worden.

  Video

  Opmerkingen

  Roomkaas: Voor deze Cheese Danishes gebruiken we roomkaas, maar je kunt ook andere kazen gebruiken die makkelijk smeerbaar of spuitbaar zijn, zoals ricotta of burrata. Instant gist: Instant gist is een geweldig ingrediënt om te gebruiken bij het bakken van brood, omdat het kleinere deeltjes heeft waardoor de gist sneller oplost. Dit maakt het geweldig als je het deeg niet lang wilt laten rijzen. Je kunt dit vinden bij je plaatselijke supermarkt. Hoog glutengehalte meel: Broodmeel werkt het beste voor dit recept om die brioche-achtige textuur aan de binnenkant te krijgen. Je kunt ook bloem voor alle doeleinden gebruiken, maar dat heeft een lager eiwitgehalte, waardoor het brood minder elastisch wordt. Een schaal gebruiken: Ik raad aan om een keukenweegschaal aan te schaffen als je die nog niet hebt om de beste zelfgemaakte recepten te maken. Een kopje bloem kan variëren van lepel tot lepel, afhankelijk van hoe vol de bloem zit, de vochtigheid en het soort bloem, wat je recept kan verpesten. Al mijn taartrecepten (behalve de bewerkte doosmixen) gebruiken een weegschaal. Praktijk Mise en Place: (Alles op zijn plaats) wat betekent dat je alles afmeet voordat je begint met mixen zodat je niet per ongeluk iets vergeet of ingrediënten in een verkeerde volgorde toevoegt. Ik gebruik hiervoor een set middelgrote en kleine glazen pyrex kommen die ik bij goodwill heb gekocht en dat maakt het zo veel makkelijker.

  Voeding

  Calorieën: 120 kcal

  Gerelateerd bericht