Glimmend zelfgemaakt chocolade karamelsnoepje met zeezout en geroosterde hazelnoten

Zelf maken chocolade karamel snoep Nu ik heb geleerd hoe ik chocolade in de magnetron kan tempereren, is het maken van chocolaatjes en warme chocolade bommen nog nooit zo makkelijk geweest! En het ziet er zo indrukwekkend uit!

De eerste keer dat ik gevormde pralines maakte, was op de patisserieschool. Dat was ook de eerste keer dat ik polycarbonaatvormen leerde kennen. Dit zijn harde acrylvormen die SUPER glanzend zijn aan de binnenkant. Dit is wat de professionele chocolatiers gebruiken om die prachtige glanzende gevormde pralines te maken.

Ik besloot de 50mm mallen te nemen omdat het cadeautjes waren, maar achteraf gezien waren ze te groot en had ik beter de 30mm kunnen nemen.

Hoe maak je de vulling

Ik heb mijn gezouten karamelvulling gebruikt voor dit chocoladekaramelsnoepjesrecept, maar je zou deze chocolaatjes met ZOVEEL verschillende dingen kunnen vullen. Ganache doordrenkt met thee of kruiden, fruitpurees of zelfs pindakaasvulling! De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

 1. Breng de suiker en het water aan de kook op middelhoog vuur. Dek af met een deksel voor 5 minuten.

 2. Verwijder het deksel en laat de suiker verder koken tot de thermometer 350º aangeeft (hard barst stadium) of het een diepe goudbruine kleur heeft. Je hoeft niet te roeren.

 3. Haal van het vuur en voeg de boter in kleine stukjes toe (het gaat bubbelen, dus wees voorzichtig) en meng dan voorzichtig de room erdoor.

 4. Voeg je zeezout toe en laat het een nacht op kamertemperatuur staan of zet het in de koelkast om af te koelen. Bewaar restjes karamel in de koelkast.

Hoe maak je gegoten chocolade schelpen

Nadat u uw chocolade hebt getempereerd, kunt u nu uw chocolade schelpen maken. Dit proces is vrij eenvoudig, maar ik heb het opgedeeld in een aantal eenvoudige stappen om alles te verduidelijken. U kunt ook de video hieronder bekijken over hoe u deze gegoten chocolade karamelsnoepjes maakt.

 1. Zorg ervoor dat de vormen superschoon en droog zijn. Veeg de binnenkant van elke vorm grondig af met een papieren handdoekje om alle resten te verwijderen die ervoor kunnen zorgen dat de chocolaatjes blijven plakken.
 2. Verwarm je mal een beetje met een föhn of warmtepistool zodat hij niet superkoud is (optioneel). Moet niet heet zijn, ongeveer lichaamstemperatuur.
 3. Giet uw getempereerde chocolade in uw vorm en klop op de rand met een bankschraper om eventuele luchtbellen te verwijderen.

 1. Schraap de overtollige chocolade terug in de kom. Laat de vorm 30-60 seconden zitten.
 2. Draai uw vorm ondersteboven boven de kom en giet de overtollige chocolade eruit. Tik met uw bankschraper op de rand om het grootste deel van de chocolade te verwijderen. U wilt niet dat de schelpen te dik zijn.
 3. Schraap de achterkant van de vorm EEN keer af om de randen mooi schoon te maken.
 4. Leg de chocolade ondersteboven op een stuk bakpapier en druk plat. Laat 5-10 minuten rusten of tot de chocolade halfhard is (niet vloeibaar maar nog wel zacht).
 5. Schraap nog een keer over de achterkant om overtollige chocolade te verwijderen.

 1. Plaats de vorm 10 minuten in de koelkast om de chocolade uit te harden.
 2. Op dit punt kunt u controleren of de chocolaatjes loskomen uit de vorm. Als u uw chocolade niet juist hebt getempereerd, zullen er plekjes vastzitten (zie onderstaande foto) en zullen ze niet loskomen. Als dat het geval is, kunt u uw chocolade beter opnieuw temperen en het opnieuw proberen, zodat u uw vulling niet verspilt.

Zo vul je je chocoladesnoepschaaltjes

Full disclosure, ik heb deze hazelnoten niet zelf geroosterd, maar dat kan natuurlijk ook. Als ik noten rooster, leg ik ze op een bakplaat en zet ze in de oven op 350ºF tot ze geurig zijn. Meestal zo'n 5 minuten. Laat ze afkoelen voordat je ze gebruikt.

Ik hakte mijn hazelnoten grof en vulde mijn schelp tot ongeveer de helft.

Daarna heb ik mijn afgekoelde karamel in een spuitzak gedaan en de karamel over de noten gespoten. Vul de chocolaatjes niet helemaal, anders heb je geen ruimte meer om de chocolade aan de achterkant aan te brengen.

Tik op je vormpjes om ervoor te zorgen dat de karamel zich tussen de noten nestelt en er geen luchtbellen in zitten.

Doe wat van uw getempereerde chocolade in een spuitzak en spuit rond de buitenrand van de chocoladeschelpen, langzaam naar het midden toe.

Nadat al uw chocolaatjes aan de achterkant bedekt zijn, geeft u uw vorm nog een klein tikje om luchtbellen te verwijderen en de chocolade glad te strijken. Schraap de achterkant een keer af met uw bankschraper om de overtollige chocolade te verwijderen.

Zet 10 minuten in de koelkast om de achterkant van de chocolaatjes op te stijven.

Hoe versier je chocoladecaramelsnoepjes

Zodra je chocolaatjes hard zijn, kun je ze omdraaien op een siliconenmatje of je kunt op de rand duwen en ze één voor één omdraaien. Ik besloot om een mooie goudspetter toe te voegen aan mijn chocolade karamels.

Om de goudspetters te maken, meng je 1 theelepel goudpoeder met een paar druppels alcohol tot je een verfconsistentie krijgt. Gebruik een nieuwe tandenborstel om de bovenkant van je chocolaatjes met het goud te bespatten.

Nu zijn je chocolaatjes klaar om te worden ingepakt en cadeau te geven of om gewoon van te genieten met een grote bolletje ijs of een koud glas melk! Zó lekker!

Recept

Chocolade Karamel Snoepjes

Deze glanzende chocolade-karamelsnoepjes gevuld met knapperige geroosterde hazelnoten en een vleugje zeezout zijn schandalig decadent en prachtig! Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 15 minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 24 porties Calorieën: 72 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

 • 12 oz chocolade moet cacaoboter bevatten
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Instructies voor het tempereren van chocolade

 • Doe je chocolade in een plastic of siliconen kom in de magnetron en verwarm 30 seconden op hoog. Roer dan
 • Nogmaals 30 seconden verwarmen, roeren, dan 15 seconden, roeren, dan 10 seconden, roeren. Zorg ervoor dat de temperatuur nooit boven de 90ºF komt voor pure chocolade, 86ºF voor melkchocolade en 84ºF voor witte chocolade. DEZE NIET RUSHEN
 • Als uw chocolade niet volledig gesmolten is, doe dan nog 5 seconden tot hij gesmolten is.
 • Nu is uw chocolade getempereerd en klaar voor gebruik!

Karamelvulling

 • Breng suiker en water aan de kook op middelhoog vuur in een middelgrote sauspan. Dek af met een deksel voor 5 minuten.
 • Verwijder het deksel en laat de suiker verder koken tot de thermometer 350º aangeeft (harde barstfase) of de suiker een diep goudbruine kleur heeft. Je hoeft niet te roeren.
 • Haal van het vuur en voeg je boter in kleine stukjes toe. Wees voorzichtig, het zal gaan bubbelen. Klop langzaam je room erdoor tot het gecombineerd is.
 • Voeg je zeezout toe en laat het een nacht opstijven op kamertemperatuur of afkoelen in de koelkast.

Video

Voeding

Calorieën: 72 kcal

Gerelateerd bericht