Warme chocolade bommen met hartjes zijn de perfecte traktatie voor Valentijnsdag. Als je hield van de warme chocolade bommen trend die sociale media overnam in december, dan zul je ook houden van deze geometrische hart versies. Alles wat je nodig hebt is een hart mal, wat heerlijke chocolademix, warme chocolademix en 20 minuten van je tijd!

Hart Warme Chocolade Bom Ingrediënten

In deze tutorial gaan we drie soorten warme hartchocoladebommen maken met witte chocolade en een geometrische hartvorm. Je kunt halfzoete chocolade, pure chocolade of zelfs melkchocolade gebruiken. Ik gebruik graag chocolade met een lekkere smaak in mijn bommen omdat ik van de smaak hou, maar je kunt ook amandelschors of candy melts gebruiken.

Als u echte chocolade gaat gebruiken, moet u deze temperen zodat hij een stevig omhulsel heeft en mooi glanst. Geen zorgen, u kunt uw chocolade gemakkelijk temperen in de magnetron met behulp van een thermometer.

Wat zijn bommen van warme chocolademelk?

Warme chocolademelk bommen zijn een leuke manier om je warme chocolademelk een beetje op te krikken! Een dunne chocolade schelp is gevuld met warme chocolademix met een smaakje en marshmallows. Soms zijn er andere smaken in verwerkt als decor, zoals karamel of pepermunt. Laat het in een warme kop melk vallen en kijk hoe de warme chocolademelk bom ontploft!

Hoe maak je stap-voor-stap warme chocolade bommen met hartjes?

Stap 1 - Zorg ervoor dat je vormpjes schoon & droog zijn. Snijd je vormpjes in individuele hartjes. Zo zijn ze makkelijker te vullen. Bekleed een bladvorm met een stuk perkamentpapier om je vormpjes in te doen.

Stap 2 - Smelt uw chocolade. Ik hak mijn chocolade fijn, zelfs als het in chipvorm is, zodat het sneller smelt. Hoe kleiner uw stukjes chocolade, hoe makkelijker ze zullen smelten en hoe makkelijker het is om de temperatuur van uw chocolade te controleren. Doe uw chocolade in een hittebestendige kom en zet deze 30 seconden in de magnetron. Roer om de warmte te verdelen. Verwarm nog 15 seconden en roer dan.

Zorg ervoor dat de temperatuur van de chocolade nooit hoger wordt dan 88ºF, zodat de chocolade in temperte blijft. Herhaal de 15 seconden verwarmen en roeren tot de chocolade voor 90% gesmolten is. Blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is.

Stap 3 - Verdeel je gesmolten chocolade over drie batches. Aan één batch heb ik 1 eetlepel gemalen gevriesdroogde aardbeien toegevoegd, aan één batch heb ik een theelepel roze chocolade toegevoegd. gesmolten cacaoboter Als uw chocolade te veel is afgekoeld, verwarmt u hem opnieuw gedurende 5 seconden om opnieuw 88ºF te bereiken.

Pro-tip: u kunt elk droog ingrediënt toevoegen aan gesmolten chocolade, zoals hagelslag, noten, fijngemaakte koekjes enz. Zolang het geen vloeistof bevat, zal het werken!

Stap 4 - Zet al uw vormen op een rij en begin ze één voor één te vullen met chocolade, tot aan de bovenrand. Vul ze niet te vol.

Stap 5 - Zodra ze allemaal gevuld zijn, begint u de chocolade terug in de kom te gieten. Begin met de eerste vorm die u gevuld hebt en werk zo naar de meest recente toe. Tik op de vorm of schud er een beetje mee om zoveel mogelijk overtollige chocolade te verwijderen. Dikke schelpen zullen moeilijk te smelten zijn.

Stap 6 - Schraap de bovenrand schoon met een spatel.

Stap 7 - Plaats de vorm ondersteboven op je vel met bakpapier.

Stap 8 - Zet de vormpjes 5 minuten in de vriezer of koelkast om ze te laten opstijven.

Stap 9 - Haal de vormen uit de diepvriezer en verwijder met gehandschoende handen voorzichtig de chocoladeharten uit de vorm.

Stap 10 - Zorg ervoor dat je wat gesmolten chocolade klaar hebt liggen om te besprenkelen. Ik heb de chocolade die overbleef van de hartvormpjes opnieuw gesmolten (nooit boven 88ºF) en in een spuitzak gedaan.

Stap 11 - Als je randen niet plat zijn, kun je ze een beetje smelten op een hete plaat. Ik heb de mijne 1 minuut in de magnetron opgewarmd.

Stap 12 - Vul één kant van je hartschelp met 1 eetlepel aardbeiencacaomix. Ik heb Nesquick gebruikt.

Stap 13 - Voeg twee druppels aardbeienolie toe voor meer aardbeiensmaak (optioneel).

Stap 14 - Doe er wat marshmallows bovenop.

Stap 15 - Plaats uw schelp erop en knijp hem samen om hem te verzegelen. Zorg ervoor dat u handschoenen draagt om vingers te vermijden. U kunt ook chocolade op de rand spuiten en hem verzegelen en dan de overtollige chocolade wegvegen.

Stap 16 - Sprenkel er wat gesmolten chocolade overheen, voeg wat hagelslag toe, geplette aardbeien, wat je maar wilt!

Ik verpak mijn warme chocolademelk met hartjes graag in cupcakeverpakkingen. Zorg ervoor dat je er instructies bij doet over hoe je ze moet gebruiken, anders neemt je klant er misschien een hap uit en denkt dat het snoep is! Je kunt deze coole labels en roerstaafjes hier krijgen.

Om je hartjeswarmtebommen te gebruiken, plaats je ze in een mok met een inhoud van 14-16 oz. Giet er stomend hete melk op en kijk hoe ze ontploffen! Roer en geniet!

Bewaar overgebleven bommen op kamertemperatuur in een ziplock of luchtdichte verpakking.

Verwante Recepten

Warme Chocolade Bommen

Hart lolly taart

Chocolade tempereren in de magnetron

Chocolade tempereren met cacaoboter

Aardbeientaart recept

Cookies verzenden

Recept

Hart warme chocolade bom

Hoe maak je warme chocoladebommen met hartjes die smaken naar aardbeien en room! Het perfecte cadeau-idee voor Valentijnsdag Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 10 minuten Afkoelen: 5 minuten Totale tijd: 15 minuten Cursus: Voorgerecht Keuken: Amerikaans Porties: 4 hartjes Calorieën: 630 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

 • 16 ons witte chocolade callebaut
 • 4 eetlepels aardbeien NesQuick warme chocolademix
 • 8 druppels aardbeienolie
 • 1 eetlepel gemalen gevriesdroogde aardbeien
 • 2 druppels roze cacaoboter
 • 1 eetlepel hagelslag
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

 • Bekleed een koekjesvel met wat bakpapier en zet het opzij. Zorg ervoor dat je vorm gewassen en gedroogd is en snijd in individuele hartjes zodat je ze makkelijk kunt vormen.
 • Hak je chocolade fijn en plaats het 30 seconden in de magnetron. Roer.
 • Ga door met verwarmen in stappen van 15 seconden en met roeren. Controleer de temperatuur elke keer om er zeker van te zijn dat u niet boven de 88ºF komt. Als u wel boven de 88ºF komt, kunt u de chocolade tempereren met de zaaimethode. Zie de blogpost voor meer details.
 • Zodra je chocolade gesmolten is, kun je het in drie batches verdelen. Ik heb één batch gekleurd met een paar druppels roze cacaoboter, één batch met wat gemalen gevriesdroogde aardbeien en één batch heb ik wit gelaten.
 • Verwarm uw gesmolten chocolade opnieuw tot 88ºF (ik verwarm opnieuw in stappen van 5 seconden).
 • Giet de chocolade in de hartvorm en laat even afkoelen om de schelp op te bouwen.
 • Giet de overtollige chocolade uit de vorm en schud om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk uit is.
 • Plaats de vorm ondersteboven op het perkamentpapier. Als alle vormen klaar zijn, zet je de bak 5 minuten in de vriezer.
 • Haal de chocoladeschelpen voorzichtig uit de vorm.
 • Verwarm een bord 1 minuut in de magnetron. Plaats de voor- en achterkant van één vorm 5 seconden op het bord om de randen te smelten en plat te maken. Haal ze dan van het bord.
 • Vul de ene helft van de vorm met 1 eetlepel cacaomix. Voeg 2 druppels aardbeienolie toe voor meer smaak en zoveel marshmallows als er in passen.
 • Voeg de bovenkant van de vorm toe aan de achterkant en druk samen met gehandschoende handen om te verzegelen.
 • Sprenkel meer gesmolten chocolade over de hartjes en voeg hagelslag, gemalen gedroogde aardbeien of andere gewenste versieringen toe.

Video

Opmerkingen

Chocoladechips, bakchocolade of smeltwafels bevatten was en andere emulgatoren die de smaak en smeltconsistentie beïnvloeden.
 • Callebaut Belgische witte chocolade
 • Couverture Witte Chocolade (elk merk)
 • Lindt chocoladerepen (fijngehakt)
Om witte chocolade te tempereren, hakt u hem fijn, smelt u hem in stappen van 15 seconden in de magnetron, waarbij u tussendoor roert en de temperatuur controleert. Laat de chocolade nooit warmer worden dan 88ºF.

Voeding

Portie: 1 hart

Gerelateerd bericht