Koninklijke glazuur

Dit eenvoudige royal icing recept is snel, kleurrijk, smaakt heerlijk en is perfect! Je kunt een eenvoudig koekje er super professioneel uit laten zien met dit royal icing recept.

Denk terug aan de tijd dat je koekjes maakte met de feestdagen. Wat was je favoriete deel? Naast het eten was het versieren zeker mijn favoriet! Normaal gesproken kochten we het witte glazuur uit blik en mijn moeder deed wat glazuur in een paar verschillende bakjes om ons wat kleur te geven. Daarna begon het rommelige versieren. Mijn broer en ik bedachten een paar gekke sneeuwpoppen,Dat is zeker. Nu geef ik de voorkeur aan deze royal icing als mijn decoratiegereedschap. Het ziet er zo elegant en glad uit.

Is het veilig om glazuur te eten?

Als het gaat om het eten van glazuur, zijn er een paar tips die je moet weten. Het gebruik van rauw eiwit in glazuur is vrij gebruikelijk. Als je glazuur maakt, moet je gepasteuriseerde eieren gebruiken. Volgens onderzoek zit de salmonella vooral in de dooier van het ei, maar het is mogelijk dat het ook in het eiwit zit. Je moet glazuur dat is gemaakt met rauw ei ook bewaren,in de koelkast.

Als kind vochten we vaak om wie de lepel mocht uitlikken als mijn moeder een lekker toetje maakte. In de vele jaren dat ik dat deed, ben ik nooit ziek geworden van het rauwe ei. Ik maak geen grapje over voedselvergiftiging, ik heb het sommigen zien overkomen en het ziet er niet uit. Dus om het zekere voor het onzekere te nemen, gebruik ik meringue poeder in mijn koninklijk glazuurrecept. Geen kans op salmonella.

Wat kan ik in plaats van wijnsteen gebruiken in royal icing?

Als je geen room van wijnsteen bij de hand hebt, maar wel een citroen, kun je gelijke delen citroensap of zelfs azijn gebruiken. Het gebruik hiervan zal de smaak van je royal icing niet beïnvloeden, sterker nog, het kan de smaak juist versterken. Je kunt ook maïszetmeel gebruiken in plaats van room van wijnsteen, waarvan ik heb gehoord dat het is gedaan en je kunt er prima mee wegkomen.

Hoe lang duurt het voordat royal icing droog is?

Als je het glazuur in een dunne laag aanbrengt, kan het vrij snel drogen. Ik geef mezelf een weduwe van 15 minuten om een halve partij te versieren. Als ik een gelaagde look wil, zoals verhoogde stippen of lijnen, laat ik de koekjes een paar uur of zelfs een nacht drogen. Het kan 4 tot 6 uur duren voordat het glazuur volledig droog en hard is. Bij een dikke laag kan het een paar dagen duren voordat het droog is.volledig.

Hoe moet royal icing worden bewaard?

Ik neem alle ongebruikte royal icing en bewaar het in de koelkast. Ik zorg ervoor dat ik plasticfolie direct op het oppervlak van de royal icing doe, zodat er geen korst op komt. Dan dek ik het goed af met meer plasticfolie of een deksel. Als je klaar bent om de royal icing te gebruiken, haal het dan uit de koelkast en breng de royal icing terug naar kamertemperatuur voordat je het mengt. Eenmaal gemengd, laat het dan opstijven.even zodat eventuele luchtbellen de kans krijgen om te ontsnappen.

Kun je koekjes met suikerglazuur invriezen?

Gesmolten koekjes kunnen in lagen worden ingevroren. Met royal frosting wil je dat de koekjes volledig opstijven en drogen voordat je ze in de vriezer bewaart. Je kunt voor de zekerheid zelfs was- of perkamentpapier tussen de lagen leggen. Je wilt ze in een bak doen met zo min mogelijk lucht om vriesbrand te voorkomen. Je wilt ze ook niet te lang invriezen, omdat de koekjes die "vriesbrand" kunnen absorberen.smaak" en daar houdt niemand van.

Wat is het verschil tussen glazuur en glazuur?

Frosting wordt normaal gebruikt om de buitenkant van een cake te bedekken of bovenop brownies. Het is boteriger van smaak en voelt zachter, luchtiger en dikker aan. Het wordt hard, ja, maar niet zo hard als royal icing. Het kan moeilijker zijn om een set koekjes te stapelen die gematteerd zijn in plaats van geglazuurd.

Cakebeslag en glazuur berekenen

Kies hieronder een optie om te berekenen hoeveel beslag of frosting je nodig hebt. Pas de schuif op de receptkaart aan om de hoeveelheden te veranderen.

Kies een pan type

RoundSquareSheetCupcakes

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

4"6"8"9"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

6"8"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

9x13"12x18"

Cupcake Blik Formaat

Standaard

Kies het aantal pannen

1 Pan2 Pannen3 Pannen

Kopjes beslag nodig

8 kopjes

Kopjes glazuur nodig

5 kopjes

Opmerking: de afmetingen zijn geschat op basis van het vanillecake recept met gebruik van standaard Amerikaanse cakevormen en -maten. De gebruikte afmetingen zijn alleen voor 2" hoge cakevormen. Uw resultaten kunnen variëren. Vul cakevormen niet te vol boven de door de fabrikant aanbevolen richtlijnen.

Recept

Royal Icing voor het versieren van koekjes

Susan Trianos komt met haar geheime recept voor het decoreren van hoogwaardige suikerkoekjes. Deze royal icing kan worden verdund en gebruikt voor het overspoelen van koekjes met glazuur na het maken van dammen van de normale royal icing. Gebruik de gewone en verdunde glazuur recepten samen om perfecte stippen te maken zonder pieken, vloed van kleur, strepen en nog veel meer! Recept Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 20minuten Koers: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 3 kopjes Calorieën: 588 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

Ingrediënten

 • 16 oz Poedersuiker 1 pond is ongeveer 4 kopjes
 • 5 eetlepel Water
 • 3 eetlepels merengue poeder
 • Wat extra water voor het geval de mix te stijf is
 • ⅛ theelepel room van wijnsteen
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Standaard glazuur

 • Zorg ervoor dat alle mengbekers, mengkom en hulpstukken vet- en vetvrij zijn. Alle toegevoegde vetten van resten op de mengbekers of kom zullen het glazuur ruïneren.
 • Voeg alle ingrediënten toe aan de mixer met de schoepenhulp en mix op een lage stand. Als het glazuurmengsel te stijf is, zal de mixer moeite hebben om de ingrediënten te mengen. Voeg een kleine hoeveelheid water toe totdat de mixer geen moeite meer heeft om de ingrediënten te mengen.
 • Verhoog de snelheid naar 2 en klop gedurende 7-10 minuten tot het glazuur luchtig wordt, in volume toeneemt en een helderwitte kleur heeft met stijve pieken.

Verdunde suikerglazuur

 • Neem na het volgen van bovenstaande instructies een portie glazuur en doe dit in een aparte kom.
 • Voeg langzaam water toe (ongeveer 1 eetlepel per keer) en meng met een lepel tot het volledig is opgenomen. Trek de menglepel omhoog en sprenkel het glazuur over zichzelf in de kom tot het 10-12 seconden duurt voordat het helemaal plat is.
 • Als je 10-12 seconden kunt tellen voordat het druipglazuur weer plat is in de kom, heb je verdund glazuur, klaar om te gebruiken om suikerkoekjes te bedekken met glazuur.

Voeding

Calorieën: 588 kcal

Gerelateerd bericht