lolly recept

Stela TurnerStela Turner 0 Reacties

Een lollyrecept dat perfect is voor het maken van aangepaste lollytaarten

Dit lollyrecept is makkelijk te maken en perfect aanpasbaar. Verander de kleuren, smaakstoffen en decoratie naargelang je thema. Ik maak dit lollyrecept graag omdat het een grote impact maakt en niet veel werk vraagt. Perfect voor die trendy lollytaarten!

Welke ingrediënten zitten er in een lollyrecept?

 1. 8 oz suiker
 2. 5 oz maïssiroop
 3. 2 oz gedestilleerd of gebotteld water
 4. ½ theelepel snoeparoma
 5. voedselkleurstof (optioneel)

Het leuke van dit eenvoudige zelfgemaakte lollyrecept is dat de ingrediënten makkelijk te verkrijgen zijn. Iedereen kan ze maken. Je hebt deze ingrediënten waarschijnlijk al in huis als je ook maar een beetje bakt. Alles wat je nodig hebt is kristalsuiker (geen poedersuiker), maïssiroop, gedestilleerd (of gebotteld) water, snoeparoma en eventueel kleurstof. Ik heb ook wat hagelslag aan mijn lolly's toegevoegd voordecoratie.

Snoeparoma is misschien het vreemde ingrediënt, maar het is gemakkelijk te vinden. Je kunt snoeparoma krijgen bij winkels als Michaels of Jo-Anns of in je plaatselijke winkel voor taartdecoratie. Snoeparoma is speciaal samengesteld om de hoge temperaturen van hete suiker te weerstaan zonder dat het zijn smaak verliest. Je kunt geen sap of extracten gebruiken in plaats van snoeparoma en hetzelfde resultaat krijgen,helaas.

Welke uitrusting en welk gereedschap heb je nodig om een lollyrecept te maken?

Om suiker te koken heb je wat apparatuur nodig om je leven makkelijker te maken. Ik gebruik geen lollyvormpjes voor dit lollyrecept, maar je kunt zeker vormpjes gebruiken als je een specifieke vorm of grootte nodig hebt. Zorg er wel voor dat je vormpjes gebruikt die gemaakt zijn voor hard snoep, anders kunnen ze smelten door de hete suiker.

 • Roestvrijstalen pan met een zware bodem om de warmte gelijkmatig te verdelen
 • Snoepthermometer
 • Lollystokjes
 • Siliconen mat
 • Culinaire fakkel
 • Silicone handschoenen om je handen te beschermen

Hoe maak je zelfgemaakte lolly's?

Het maken van het lollyrecept is eigenlijk vrij eenvoudig als het erop aankomt. Combineer je suiker, maïssiroop en water in je steelpan en breng het aan de kook. Verlaag het vuur tot middelhoog en laat het zachtjes sudderen. Je hoeft niet te roeren. Dek je mengsel 5 minuten af met het deksel. Hierdoor vormt zich condens op het deksel dat langs de zijkanten van de pan druppelt en de verdwaalde suikerkristallen wegspoelt.kan kristallisatie veroorzaken als het niet gesmolten wordt.

Als alternatief kun je ook een schone bakkwast en vers water gebruiken om langs de zijkanten van de steelpan te strijken om de suikerkristallen weg te spoelen. Zorg er wel voor dat het een nieuwe bakkwast is en dat er geen vet of voedselresten in de kwast zitten die je snoep zouden kunnen ruïneren.

Zodra het mengsel pruttelt, steek je je candy thermometer erin en verwijder je het deksel. Dit is het gedeelte waar we moeten wachten tot het water uit het mengsel is verdampt. Dat kan een paar minuten duren. Je zult merken dat je temperatuur een tijdje rond de 225ºF blijft hangen tot alle stoom is verdwenen. Roer het mengsel helemaal niet.

Let goed op je snoepthermometer, want zodra alle stoom verdwijnt en je water op is, zal de temperatuur snel stijgen en je wilt het niet verbranden. Laat je mengsel bubbelen tot het 300ºF bereikt, wat het harde barststadium wordt genoemd.

Haal het mengsel van het vuur zodra je de harde barst hebt bereikt. Roer nu je smaken en kleuren erdoor als je dat liever hebt. Nu kun je je snoep in je vormpjes gieten of op je siliconen matje om je lolly's te maken.

Hoe je lolly's maakt zonder mal

Om je zelfgemaakte lolly's te maken, wacht je tot je mengsel een beetje is afgekoeld zodat het wat dikker wordt. Als je suiker van 300ºF op je mat giet, loopt het alle kanten op.

Je kunt je snoep ook in een kleinere siliconen maatbeker gieten om meer controle te hebben over de vorm van je lolly. Als je een lolly-sjabloon nodig hebt, kun je mijn lolly-sjabloon gebruiken om onder de siliconen te plaatsen. Zorg ervoor dat je beschermende siliconen handschoenen draagt om suikerverbranding te voorkomen.

Doe een proefgieting als dat nodig is om er zeker van te zijn dat de suiker zijn vorm behoudt. Zorg ervoor dat je oppervlak vlak is, anders krijg je moeilijk ronde lolly's zonder mal.

Plaats je siliconenmatje over het sjabloon en giet je suiker totdat het iets kleiner is dan de cirkel. Plaats een van je lollystokjes in de bodem ⅓ van de hete suiker en draai het dan om zodat het stokje helemaal bedekt is (zie video).

Als je hagelslag toevoegt, kun je er nu een paar bovenop doen. Voor de lollies met bladgoud plaatste ik het blad direct na het gieten op de lollie.

Om mijn gemarmerde lolly's te maken, kleurde ik mijn snoepjes met een druppel witte voedselkleurstof en nog een beetje met een druppel zwarte voedselkleurstof. Samen draaien en gieten. Als je je lolly's helder wilt hebben, voeg je alleen voedselkleurstof toe. Als je ze ondoorzichtig wilt hebben, voeg je een druppel witte voedselkleurstof toe samen met je kleur.

Laat je lolly's 10-15 minuten afkoelen voordat je ze van de siliconenmat haalt.

Als je pops zijn afgekoeld kun je de achterkant lichtjes branden om ze kristalhelder te maken (optioneel).

Hoe lang blijven zelfgemaakte lolly's goed?

Lolly's hebben niet echt een houdbaarheidsdatum omdat ze gemaakt zijn van suiker en suiker zichzelf van nature bewaart. Vertel me niet dat je nog nooit Halloween-snoep van een jaar oud hebt gegeten. Ik weet dat ik dat wel heb gedaan.

Ik heb een kleine test gedaan en mijn lolly's een paar weken op kamertemperatuur laten staan om te zien wat er zou gebeuren. Het is februari, dus we hebben allerlei soorten weer gehad. Sneeuw, zon, regen, hagel. Het enige wat er gebeurde was dat ze een beetje plakkerig werden. Ze zouden waarschijnlijk niet plakkerig zijn geworden als ik ze afgedekt had gehouden, maar ik wilde weten of de lucht ze zou beïnvloeden. Als je in een erg vochtig gebied woont, moet je zekerHoud ze afgedekt of individueel verpakt met cellofaan om te voorkomen dat de lolly's een kleverige bende worden.

Wat kun je doen met restjes?

Je kunt overgebleven lollysuiker op een siliconenmatje gieten en helemaal laten afkoelen. Verpletter het in stukjes en bewaar het in een plastic ziplockzakje. Dan kun je het opnieuw smelten wanneer je hard snoep nodig hebt. Het is niet nodig om het weer op 300ºF te brengen, je smelt het gewoon in de magnetron in een hittebestendig bakje.

Kun je dit lollyrecept zonder maïssiroop maken?

Dit lollyrecept bevat maïssiroop omdat maïssiroop kristallisatie voorkomt. Op sommige plekken in de wereld kan het moeilijk zijn om maïssiroop te krijgen. Geen zorgen, je kunt nog steeds zelfgemaakte lolly's maken zonder het gebruik van maïssiroop.

Laat gewoon de maïssiroop uit dit recept weg, maar wees heel voorzichtig met het afwassen van de zijkanten van je pan om te voorkomen dat er suikerkristallen groeien. Als je suiker toch kristalliseert, is er geen manier om het te redden.

Hoe maak je een lollytaart?

Je hebt de laatste tijd misschien wel wat trendy lollytaarten op Instagram gezien en je vraagt je af hoe ze die maken! Ik besloot er zelf een te maken met mijn lollyrecept en ik vind het geweldig hoe het is geworden! Ik maakte drie verschillende soorten lolly's. Doorzichtig met bladgoud, doorzichtig met gouden dragees en wit marmer. Ik maakte drie van elke soort en schikte ze bovenop mijn taart.

Ik heb mijn gemarmerde fondanttaart versierd met bladgoud dat bij de lolly's past en ik vind het prachtig geworden. Het belangrijkste is om de lolly's op verschillende hoogtes te rangschikken en ze zo te combineren dat ze er evenwichtig uitzien.

Wil je leren hoe je je eigen lollytaart maakt? Bekijk dan deze video over hoe ik prachtige gouden en marmeren lolly's heb gemaakt en ze heb gebruikt om mijn marmeren taart te versieren en zo een trendy lollytaartontwerp te maken!

Voor een suikervrije lolly gebruik je Simi-Cakes kant-en-klare isomalt.

Recept

lolly recept

Zelfgemaakte lolly's zijn leuk en makkelijk om te maken. De smaken en kleuren zijn makkelijk aan te passen. De perfecte zelfgemaakte traktatie! Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 30 minuten Koelen: 15 minuten Totale tijd: 35 minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 8 porties Calorieën: 159 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

Lolly recept

 • 8 oz kristalsuiker
 • 5 oz maïssiroop
 • 2 oz gedestilleerd water (of water uit flessen)
 • ½ theelepel snoeparoma
 • voedselkleurstof (optioneel)

Instructies

 • Combineer suiker, maïssiroop en water in een roestvrijstalen pan met zware bodem op middelhoog vuur. Breng aan de kook
 • Dek het mengsel af met het deksel en laat 5 minuten condensvorming plaatsvinden (dit helpt om de suiker van de zijkanten van de pan te spoelen). Verwijder het deksel en zet het vuur lager tot medium.
 • Steek er een candy thermometer in en laat het mengsel koken (niet roeren) tot het 300ºF bereikt.
 • Haal het mengsel van het vuur en roer de smaakstoffen en kleuren erdoor.
 • Laat het mengsel een beetje afkoelen tot het dik genoeg is om zijn vorm te behouden bij het gieten en giet het dan in cirkels op je siliconenmat (of in je snoepvormpjes). Steek je lollystokjes erin en laat volledig afkoelen voor je ze van de mat haalt.
 • Brand de achterkant van de lolly's (optioneel) om ze superhelder te maken. Bewaar ze in luchtdichte potjes op kamertemperatuur of verpak ze per stuk om te voorkomen dat ze gaan plakken.

Video

Voeding

Portie: 1 portie

Gerelateerd bericht