Lunchbox taartjes

Stela TurnerStela Turner 0 Reacties

Lunchbox taartjes zijn miniatuurversies van gewone taarten op ware grootte, geserveerd in een schattig klein doosje om mee te nemen! Je kunt ze net zo versieren als grote taarten, maar omdat ze klein zijn, zijn lunchboxtaarten gemakkelijker te maken, te versieren, te hanteren, op te slaan, in te pakken en te vervoeren. Deze miniversies zijn net zo mooi als heerlijk en perfect voor elk feest, van een informele picknick tot een speciale gelegenheid.

Lunchbox (bento of Koreaanse lunchboxcake) cakejes zijn minicakejes die oorspronkelijk uit Zuid-Korea komen. Ze worden verpakt en gegeten in meeneemdoosjes, waardoor ze perfect zijn als cadeautje dat je niet hoeft te delen! Het leukste is dat je elke koekjesvorm of minicakevorm kunt gebruiken, maar ik vond het makkelijker om mijn cake in een plaatvorm te bakken en er vormpjes uit te snijden.

Lunchbox taart ingrediënten

Taart: Je kunt vanillecake, chocoladetaart, worteltaart of welke smaak dan ook gebruiken, maar ik gebruik mijn bewerkte aardbeientaartmix om sneller te kunnen decoreren.

Botercrème: Mijn gemakkelijke botercrème is mijn favoriete recept omdat het supermakkelijk te maken is en het lijkt op een schijn-schuimbotercrème. Je kunt elk type glazuur gebruiken dat je lekker vindt, hoewel slagroomglazuur en roomkaas niet zo goed kleuren als Amerikaanse botercrème of Italiaanse botercrème.

Vulling: Afhankelijk van het soort cake dat je gebruikt en of je je lunchboxtaarten al dan niet in een taartvorm wilt gieten, kan een vulling er goed bij passen en extra smaak toevoegen. Ik heb mijn aardbeienpuree gebruikt als vulling voor de aardbeienboxcake, maar kijk ook eens naar mijn andere vullingsrecepten voor meer ideeën!

Hoe lunchboxcakejes maken

Lunchboxtaarten zijn heel gemakkelijk te maken, maar het decoreren kan een beetje tijdrovend zijn, afhankelijk van hoe gedetailleerd je je taarten wilt maken. Ik raad aan om je taart een dag van tevoren te maken en een nacht in te vriezen, dan de botercrème te maken, de taarten in elkaar te zetten en op dezelfde dag te spuiten.

Een aardbeienbakmixcake maken

 1. Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix 2 minuten op gemiddelde snelheid.
 2. Giet het beslag in 2 kwart velpannen die zijn voorbereid met cakegips, paneelspray of bakpapier. De grootte van je velpan kan variëren, dus vul de velpan voor de helft. Als je restjes beslag overhoudt, kun je het invriezen of het resterende beslag in een kleinere cakevorm bakken. Dit recept maakt acht minicakejes van 3,5 inch, maar het hangt af van de grootte van de uitsteker en de vorm.
 3. Bak 15-20 minuten op 350ºF of tot een erin gestoken tandenstoker er schoon uitkomt.
 4. Laat de cake 15 minuten afkoelen in de pan.
 5. Klap de cake uit en wikkel hem in plasticfolie en vries hem in tot je klaar bent om de cake in elkaar te zetten. Als je de cakes van tevoren maakt, kun je ze tot 2 maanden in de vriezer bewaren.

Gemakkelijk botercrème-glazuur maken

 1. Doe de gepasteuriseerde eiwitten en poedersuiker in de kom van een mixer met gardehulpstuk. Mix op laag tot het gecombineerd is en zet het dan op hoog en klop gedurende 3 minuten tot het eruitziet als koninklijk glazuur.
 2. Voeg je zout toe en dan je boter in kleine stukjes terwijl je mixt op een lage stand tot het gecombineerd is, zet het dan op een hoge stand. Klop tot het licht, wit en luchtig is en het niet meer naar boter smaakt. Dit kan 10-15 minuten duren.
 3. Schakel over op het spatelhulpstuk en mix 15 minuten op een lage stand tot het glad en bubbelvrij is (optioneel).
 4. Kleur je botercrème in zoveel kleuren als je wilt. Ik geef de voorkeur aan ChefMaster gel voedselkleurstof boven vloeibare voor de beste kleuren.
 5. Vul de spuitzakken met de gekleurde botercrème, zoveel als nodig is voor jouw kleurenpalet. Pro-tip: Gebruik een coupler in elk van je spuitzakken zodat je gemakkelijk kunt wisselen van spuitpunt voor verschillende ontwerpen.

De lunchboxcakejes in elkaar zetten

 1. Zodra je plaatkoeken volledig afgekoeld zijn, gebruik je de gewenste cutter (ik gebruikte een 3" hart cutter) om zoveel mogelijk koeken uit te snijden, ongeveer 16. Koude koeken zijn gemakkelijker te snijden en te hanteren en zijn minder kruimelig.
 2. Zet de taart op een klein taartplateau zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.
 3. Tort de kleine cake in tweeën, beweeg langzaam met een gekarteld mes en draai de cake terwijl je snijdt. Je zult een dunne cakelaag krijgen, dus ga er voorzichtig mee om. (Optioneel)
 4. Spuit een dam van botercrème rond de rand van de taart.
 5. Vul het midden van de dam met een paar eetlepels vulling.
 6. Leg de volgende laag cake erop. Als je cake erg zacht en glijdend is, laat hem dan 15-30 minuten rusten in de vriezer om op te stijven.
 7. Smeer met een kleine spatel de buitenkant van de taart in met de gewenste basiskleur en breng daarna een tweede laag botercrème aan. Werk alle botercrème-lagen af voordat je de randen en het decor gaat spuiten.
 8. Oefen je spuitontwerp kort op een stuk perkament zodat je weet dat je het mooi vindt. Het is makkelijker om het perkament eraf te schrapen dan de taart!
 9. Nu kun je creatief aan de slag en deze taarten zo versierd of eenvoudig maken als je zelf wilt.
 10. Maak je ontwerp af met leuke boodschappen erop.
 11. Als je klaar bent met het versieren van al je minitaartjes, leg ze dan in de vriezer om op te stijven. Als de botercrème bevroren is, is het veel gemakkelijker om ze te verplaatsen zonder het ontwerp te verknoeien.
 12. Haal de taart van de taartplank met een spatel of mes.
 13. Leg een vel bakpapier in een kleine meeneembak, doe de cake erin en leg er een vork bovenop.
 14. Als je ze niet meteen serveert, wikkel ze dan in plasticfolie en bewaar ze in de vriezer tot je klaar bent om ze te verpakken. Je kunt ze ook verpakken, de doos in plasticfolie wikkelen en ze in de vriezer bewaren. In de vriezer zijn ze tot 2 maanden houdbaar.

FAQ

Wat is het verschil tussen een Koreaanse lunchboxcake en een bentotaart?

Beide namen verwijzen naar een kleine cake verpakt in schelpbakjes voor gemakkelijk transport en leuke schattige cakejes. Deze zijn niet weg te denken uit Koreaanse cafés.

Kan ik slagroom gebruiken om de lunchtaarten te versieren?

Je zou mijn gestabiliseerde slagroom kunnen gebruiken om de taarten te glazuren, maar het zal iets moeilijker zijn om ontwerpen met de slagroom te maken en ze te kleuren. Hoe meer je de slagroom roert, hoe dichter hij bij boter komt.

Hoe verpak je een taart in een broodtrommel?

Het is belangrijk dat je cake bevroren is voordat je de lunchboxen in elkaar zet. Leg een klein vierkantje perkament in de container en dan de cake erop. Sluit de doos voorzichtig en plak een vork op het deksel.

Verwante Recepten

Vochtige Vanille Cake Van Scratch

Eierloze Chocoladetaart

Verse aardbeientaart

Oreo taart

Taart met rood fluweel

Recept

Lunchbox taartjes

Lunchboxcakejes, ook bekend als Bento of Koreaanse lunchboxcakejes, zijn geluk in een doosje. Liefhebbers van desserts vinden vreugde in de kleine dingen, zoals deze schattige cakejes. Versierd met dromerige versieringen zal dit oogstrelende gebakje je dag zeker zoeter maken. Recept Pin Recept Beoordeel Bereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 30 minuten Versieren: 1 uur Totale tijd:1 uur uur 50 minuten minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 16 taarten Calorieën: 868 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • 1 3" hartvormige snijders
 • 1 beker en pipetpunten
 • 16 gecoate 6" taartplanken
 • 16 meeneemverpakkingen
 • leuk perkamentpapier om de doosjes te bekleden

Ingrediënten

Gemaakte aardbeiencake

 • 1 doos aardbeien cakemix of witte als je geen aardbei kunt vinden
 • 1 kopje bloem voor alle doeleinden (5 oz)
 • 1 kopje kristalsuiker (7 oz)
 • ¼ theelepel zout
 • 1 kop zure room (8 oz) op kamertemperatuur
 • ½ kopje gesmolten ongezouten boter (4 oz)
 • ½ kopje melk
 • ¾ kopje aardbeienpuree of -conserven (6 oz) aardbeienpuree recept
 • 3 grote eieren
 • 1 theelepel aardbeienemulsie of -extract Ik hou van amoretti of LorAnn oliën
 • ½ theelepel citroenextract

Gemakkelijke botercrème

 • 24 ons gezeefde poedersuiker indien niet uit een zak
 • 6 ons gepasteuriseerd eiwit op kamertemperatuur
 • 24 ons ongezouten boter kamertemperatuur
 • ½ theelepel zout
 • 2 theelepels vanille-extract
 • diverse gel-voedselkleuren

Vullen

 • 1 kopje aardbeienjam of een andere vulling die je lekker vindt
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Een aardbeienbakmixcake maken

 • Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix 2 minuten op gemiddelde snelheid.
 • Giet het beslag in 2 kwart velpannen die zijn voorbereid met cakegips, paneelspray of bakpapier. De grootte van je velpan kan variëren, dus vul de velpan voor de helft. Als je restjes beslag overhoudt, kun je het invriezen of het resterende beslag in een kleinere cakevorm bakken. Dit recept maakt acht minicakejes van 3,5 inch, maar het hangt af van de grootte van de uitsteker en de vorm.
 • Bak 15-20 minuten op 350ºF of tot een erin gestoken tandenstoker er schoon uitkomt.
 • Laat de cake 15 minuten afkoelen in de pan.
 • Klap de cake uit en wikkel hem in plasticfolie en vries hem in tot je klaar bent om de cake in elkaar te zetten. Als je de cakes van tevoren maakt, kun je ze tot 2 maanden in de vriezer bewaren.

Gemakkelijk botercrème-glazuur maken

 • Doe de gepasteuriseerde eiwitten en poedersuiker in de kom van een mixer met gardehulpstuk. Mix op laag tot het gecombineerd is en zet het dan op hoog en klop gedurende 3 minuten tot het eruitziet als koninklijk glazuur.
 • Voeg je zout toe en dan je boter in kleine stukjes terwijl je mixt op een lage stand tot het gecombineerd is, zet het dan op een hoge stand. Klop tot het licht, wit en luchtig is en het niet meer naar boter smaakt. Dit kan 10-15 minuten duren.
 • Schakel over op het spatelhulpstuk en mix 15 minuten op een lage stand tot het glad en bubbelvrij is (optioneel).
 • Kleur je botercrème in zoveel kleuren als je wilt. Ik geef de voorkeur aan ChefMaster gel voedselkleurstof boven vloeibare voor de beste kleuren.
 • Vul de spuitzakken met de gekleurde botercrème, zoveel als nodig is voor jouw kleurenpalet. Pro-tip: Gebruik een coupler in elk van je spuitzakken zodat je gemakkelijk kunt wisselen van spuitpunt voor verschillende ontwerpen.

De lunchboxcakejes in elkaar zetten

 • Zodra je plaatkoeken volledig afgekoeld zijn, gebruik je de gewenste cutter (ik gebruikte een 3" hart cutter) om zoveel mogelijk koeken uit te snijden, ongeveer 16. Koude koeken zijn gemakkelijker te snijden en te hanteren en zijn minder kruimelig.
 • Zet de taart op een klein taartplateau zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.
 • Tort de kleine cake in tweeën, beweeg langzaam met een gekarteld mes en draai de cake terwijl je snijdt. Je zult een dunne cakelaag krijgen, dus ga er voorzichtig mee om. (Optioneel)
 • Spuit een dam van botercrème rond de rand van de taart.
 • Vul het midden van de dam met een paar eetlepels vulling.
 • Leg de volgende laag cake erop. Als je cake erg zacht en glijdend is, laat hem dan 15-30 minuten rusten in de vriezer om op te stijven.
 • Smeer met een kleine spatel de buitenkant van de taart in met de gewenste basiskleur en breng daarna een tweede laag botercrème aan. Werk alle botercrème-lagen af voordat je de randen en het decor gaat spuiten.
 • Oefen je spuitontwerp kort op een stuk perkament zodat je weet dat je het mooi vindt. Het is makkelijker om het perkament eraf te schrapen dan de taart!
 • Nu kun je creatief aan de slag en deze taarten zo versierd of eenvoudig maken als je zelf wilt.
 • Maak je ontwerp af met leuke boodschappen erop.
 • Als je klaar bent met het versieren van al je minitaartjes, leg ze dan in de vriezer om op te stijven. Als de botercrème bevroren is, is het veel gemakkelijker om ze te verplaatsen zonder het ontwerp te verknoeien.
 • Haal de taart van de taartplank met een spatel of mes.
 • Leg een vel bakpapier in een kleine meeneembak, doe de cake erin en leg er een vork bovenop.
 • Als je ze niet meteen serveert, wikkel ze dan in plasticfolie en bewaar ze in de vriezer tot je klaar bent om ze te verpakken. Je kunt ze ook verpakken, de doos in plasticfolie wikkelen en ze in de vriezer bewaren. In de vriezer zijn ze tot 2 maanden houdbaar.

Voeding

Portie: 1 cake

Gerelateerd bericht