Meringue champignons zijn de perfecte vakantie traktatie

Meringue champignons zijn heerlijk knapperig en licht als lucht. Ze zijn de perfecte toevoeging aan je Buche de Noel taart of voor een grillig bosfeestthema. Je kunt meringue champignons dagen van tevoren maken of zelfs invriezen om ze later op te eten.

Ingrediënten voor schuimtaartchampignons

 • Eiwitten - Vers is het beste voor het opkloppen van een stijve meringue
 • Suiker - Geeft de paddenstoelen hun zoetheid en volume aan de meringue
 • Wijnsteen - Stabiliseert het eiwit zodat de champignons niet hol zijn
 • Vanille-extract & Zout - Smaak!
 • Cacaopoeder - Voor het kleuren van de champignons

Hoe maak je meringue

De meringue maken is vrij eenvoudig. Vul een middelgrote steelpan met ongeveer 2 centimeter water en breng het aan de kook. Doe je eiwitten en suiker in een hittebestendige kom. Ik gebruik de kom van mijn standmixer.

Klop het mengsel af en toe tot je geen suikerkorrels meer voelt. Vergeet niet te kloppen, anders kun je per ongeluk je eiwitten koken.

Zodra je suiker is opgelost, doe je het eiwitmengsel over in je mixer en klop je het op tot je stevige pieken hebt (ongeveer 5 minuten). Voeg dan je vanille, zout en wijnsteenroom toe. Klop dan nog 5 minuten tot je STIFF pieken hebt. De meringue moet rechtop staan en heel stevig aanvoelen! Maak je geen zorgen over te veel mixen, dat is praktisch onmogelijk.

Plaats je spuitmond in de spuitzak en knip het uiteinde van de zak af. Vul je zak met de meringue. Vergeet niet je perkament op je pan te plakken zodat het niet omhoog vliegt tijdens het bakken.

Hoe maak je schuimchampignons

Het beste aan schuimtaart-champignons maken is dat ze niet perfect hoeven te zijn. Gelukkig maar, want toen ik de mijne maakte, had ik mijn oventemperatuur flink in de war geschopt.

Ook al had ik mijn bovenoven ingesteld op 225ºF (ik heb een dubbele oven), mijn onderoven stond ingesteld op 400ºF en de hitte van de onderoven maakte mijn bovenoven heter. Hierdoor barstten en scheurden mijn champignons, maar ik heb de meeste kunnen redden en de barsten zagen er heel natuurlijk uit.

Om de dopjes te spuiten, houd ik mijn spuitmond recht omhoog en naar beneden en knijp om een rond schuimkoekje te vormen. Er zal een klein piekje zijn, maar strijk dat gewoon glad met een beetje water op je vinger.

Dan begin ik voor de stengels te knijpen om de meringue aan het perkamentpapier vast te maken en trek het ongeveer twee centimeter omhoog. Stop met knijpen om de bovenkant van de stengel af te maken. Als ze omvallen is dat niet erg. Je kunt ze later opeten, niemand zal het weten! De stengels hoeven niet superhoog te zijn.

Bak je meringues dan ongeveer twee uur in de oven op 200ºF. Zet de oven dan uit en laat ze een nachtje afkoelen. Als je in een vochtig gebied woont, kan het langer duren om ze te bakken en wil je ze in luchtdichte bakjes bewaren om te voorkomen dat ze kleverig worden.

Hoe maak je schuimchampignons

Smelt je chocolade en zet het opzij. Combineer ½ theelepel vanille extrac en ½ theelepel cacaopoeder samen om de spikkelverf te maken. Je kunt de onderkant van de champignonhoedjes verven als je het op lijnen wilt laten lijken.

Maak met een mes of satéprikker een klein gaatje in de hoed van je champignonhoedje. Doop de punt van de meringuestengel in de chocolade en bevestig de steel aan de hoed.

Het enige wat je nog moet doen is de bovenkant van je paddenstoelen bespikkelen met een stijf borsteltje.

Voila, je champignons zijn klaar! Ze zien er zo super schattig uit bovenop mijn Buche de Noel taart! Dit recept maakt een TON van champignons, dus je kunt de extra's gebruiken op een apart bord of als decoratie op je couverts.

Meer vakantierecepten waar je dol op zult zijn

Buche de Noel Taart

Peperkoekhuis recept

Peperkoek koekjes recept

Patroon roltaart recept

Recept

Meringue paddenstoel recept

Makkelijke knapperige meringue-champignons zijn een kerstfavoriet of de perfecte traktatie voor een bosfeestje. Recept Pin Recept Beoordeel Bereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 2 uur Koelen: 1 dag Totale tijd: 2 uur 10 minuten Koers: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 24 champignons Calorieën: 25 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • 804 Piping Tip
 • Spuitzak

Ingrediënten

Ingrediënten schuimtaart-champignon

 • 3 eiwitten vers
 • ¼ theelepel room van wijnsteen
 • 5 oz suiker
 • ½ theelepel vanille of andere smaakstof
 • 1 snufje zout
 • 1 ons gesmolten chocolade
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Meringue paddenstoel instructies

 • Verwarm je oven voor op 225ºF en bekleed een bakplaat met bakpapier
 • Breng 2 centimeter water in een pan aan de kook. Plaats een schone roestvrijstalen mengkom boven het water. De kom mag het water niet raken.
 • Voeg de eiwitten en suiker samen en klop met een garde. Klop af en toe tijdens het verwarmen om de warmte te verdelen en de suiker op te lossen.
 • Zodra je eiwitten op 110ºF zijn (of wanneer je geen suikerkorrels meer voelt tussen je vingers) ben je klaar om op te kloppen.
 • Zet de kom op je mixer met het gardehulpstuk. Klop een minuut op medium en voeg de wijnsteenroom, zout en smaakstof toe.
 • Zet op hoog en laat opkloppen tot STIFF pieken.
 • Nu ben je klaar om je meringue op een met bakpapier beklede bakplaat in je champignons te spuiten! Let op: zorg ervoor dat je bakpapier helemaal plat op je bakplaat ligt door dotjes meringue onder elke hoek te leggen en plat tegen de pan te drukken.
 • Plaats de spuitmond in een spuitzak en vul de zak met meringue.
 • Om de hoedjes van de champignons te maken, houd je je spuitzak recht omhoog en omlaag en knijp je erin om het champignonhoedje te vormen en trek je het omhoog. Er zal een klein piekje ontstaan en dat is niet erg, daar zorgen we zo voor.
 • Zodra je alle dopjes hebt gevormd, gebruik je een klein beetje water op je vingertop en strijk je voorzichtig de bovenkant van de meringues glad.
 • Voor de stengels houd je je spuitzak recht omhoog en weer omlaag, raak je de punt aan het perkament, knijp je een beetje om de meringue aan het perkament vast te maken en beweeg je je hand langzaam omhoog terwijl je knijpt. De onderkant moet iets dikker zijn dan de bovenkant. Maak je stengels ongeveer 2" hoog.
 • Bak ze ongeveer 2 uur, zet dan de oven uit maar haal ze er niet uit. Laat ze in de oven staan tot ze helemaal koud zijn. Ik laat de mijne er een nacht in staan.
 • Meringue champignons kunnen in een ziplockzak ongekoeld maximaal twee weken bewaard worden.

Voeding

Portie: 3 koekjes

Gerelateerd bericht