Pompoen Kruidcake

Stela TurnerStela Turner 0 Reacties

Dit is de beste pompoen kruidcake met roomkaas glazuur recept en schattige marsepein snoep pompoenen. Het is zo ongelooflijk vochtig en veelzijdig!

Ik heb het gebruikt om pompoenroomkaasbrood, pompoenchocolade muffins en zelfs gebakken donuts te maken. Je kunt pompoen uit blik gebruiken of je eigen zelfgemaakte pompoenpuree maken. Ik vind het heerlijk om dit pompoenkruidenbrood van tevoren te maken en op kille ochtenden een plakje als ontbijt bij de koffie te nemen.

POMPOENCAKE INGREDIËNTEN

Zorg ervoor dat je gewone pompoenpuree gebruikt en geen pompoentaartmix waaraan zoetstoffen en kruiden zijn toegevoegd. Als je er geen kunt vinden in de winkel, kun je een suikerpompoen kopen en je eigen zelfgemaakte pompoenpuree maken.

Als je niet alle genoemde specerijen hebt, koop dan een flesje pompoenkruiden, dat is in principe hetzelfde. Gebruik twee eetlepels pompoenkruiden in plaats van de specerijen die in het recept staan.

Als je geen karnemelk hebt, kun je je eigen karnemelkvervanger maken of gewone melk gebruiken.

POMPOEN KRUIDCAKE INSTRUCTIES

Stap 1 - Verwarm de oven voor op 177ºC (350ºF) en prepareer drie cakevormen van 8"x2" met cakegips of een ander geschikt bakmiddel. Je kunt ook twee 8"-pannen gebruiken, maar dan moet je langer bakken. Meet je ingrediënten af met een weegschaal en breng de eieren en karnemelk op kamertemperatuur.

Stap 2 - Voeg in een grote kom de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel, kruidnagel, gember, nootmuskaat en zout toe en klop dit met een garde door elkaar. Zet apart.

Stap 3 - Voeg in de kom van je mixer de eieren op kamertemperatuur, witte suiker, bruine suiker en vanille toe. Mix 1 minuut op medium/medium-hoog met het mixhulpstuk. Je kunt dit ook met een handmixer doen, maar mix dan langer en ga af op het uiterlijk in plaats van op de tijd. Het moet er luchtig en bruisend uitzien.

Pro-tip - Ik gebruik mijn Bosch Universal Plus mixer voor dit recept, bekijk mijn review voor vergelijkingen, voor- en nadelen en meer informatie.

Stap 4 - Voeg je pompoenpuree, olie, gesmolten boter en karnemelk op kamertemperatuur toe en meng tot het gecombineerd is.

Stap 5 - Voeg langzaam je bloemmengsel toe en mix op een lage stand tot alle droge ingrediënten net zijn opgenomen en je beslag glad is. Mix niet te veel.

Stap 6 - Giet het beslag in drie cakevormen van 8" x 2" en strijk glad. Bak de cakes 35-40 minuten (40-50 minuten als je twee pannen gebruikt) tot het midden van de cake is gezet en een tandenstoker er schoon uitkomt.

Laat de cakejes tien minuten afkoelen in de pan en zet ze op een rooster om volledig af te koelen voor je ze glazuurt. Ik snijd graag de koepels van mijn cakejes af zodat ze makkelijker te stapelen zijn. Je kunt de cakejes in plasticfolie wikkelen en invriezen om ze sneller te laten afkoelen.

ROOMKAAS FROSTING INSTRUCTIES

Stap 1 - Klop de zachte roomkaas met de mixer tot een gladde massa. Voeg de zachte boter toe en blijf kloppen op een lage stand tot de kaas volledig is opgenomen en glad is. Je kunt een standmixer of handmixer gebruiken.

Stap 2 - Voeg langzaam poedersuiker toe, één kopje per keer, en laat het volledig opnemen voordat je het volgende kopje toevoegt. Voeg vanille en zout toe. Mix op een lage stand gedurende 5-6 minuten tot een gladde massa.

Stap 3 - Voor een witter glazuur voeg je witte voedselkleurstof toe. Bewaar restjes glazuur maximaal een week in de koelkast of vries ze in tot 6 maanden.

HOE MARSEPEINEN SNOEPPOMPOENEN MAKEN

Stap 1 - Combineer je amandelmeel, poedersuiker, maïssiroop (of honing) en smaakstof in de kom van je mixer met de schoepenhulp tot een gladde massa.

Stap 2 - Wikkel je marsepein in plasticfolie en laat het 60 minuten rusten voordat je het gebruikt. Dit is geweldig om van tevoren te maken.

Stap 3 - Verdeel je marsepein in 5-7 delen. Ik heb de mijne gekleurd met eigeel, oranje, rood, wit, donkergroen, lichtgroen en een klein beetje bruin voor de stelen.

Stap 4 - Vorm je pompoenen met je modelleergereedschap. Ik gebruikte het bolgereedschap om een inkeping aan de bovenkant te maken en daarna mijn modelleergereedschap om wat lijnen langs de zijkanten te maken.

Stap 5 - Voeg een steel toe en bestuif de lijnen met wat eetbare voedselkleurstof. Ik gebruikte donker rood-oranje en groen voor de mijne.

EEN TAART VERSIEREN

Bekijk mijn 'hoe maak je je eerste taart' blogpost om te leren hoe je een taart op de juiste manier trimt, vult, stapelt, kruimelt, glaceert en decoreert. Ik heb deze taart gedecoreerd met mijn offset spatel, bankschraper, een draaiplateau, een 8" taartplank en schattige kleine marsepeinen pompoentjes.

Ik heb ook een #10 ronde wilton spuitpunt en bladpunt gebruikt om deze coole, moderne boomstructuur op de buitenkant van de taart te maken. Bekijk mijn video hieronder om te zien hoe ik het heb gedaan!

Stap 1 - Snijd je cakelagen bij zodat ze geen koepel hebben. Vul je lagen met ongeveer ¼" roomkaasglazuur met behulp van een spatel.

Stap 2 - Breng een dunne laag roomkaasglazuur aan op de hele cake om de kruimels in te sluiten (crumbcoat) en zet je cake 20 minuten in de koelkast of vriezer om de glazuur te laten opstijven.

Stap 3 - Breng de laatste laag botercrème aan met je offset spatel. Strijk de bovenkant glad met de offset spatel en de zijkanten met een bankschraper.

Stap 4 - Gebruik de ronde spuitmond en spuit het houtnerfpatroon langs de zijkanten. Zie de video hieronder voor een visuele weergave.

Stap 5 - Gebruik je spuitzak met de ronde spuitpunt om wat toefjes glazuur in een ring op de bovenkant van de taart aan te brengen.

Stap 6 - Voeg je pompoenen toe aan het glazuur.

Stap 7 - Vul de lege plekken op met je bladpunt.

Ik vind deze taart zo feestelijk! Zou het niet het perfecte middelpunt voor de feestdagen zijn?

POMPOEN-KRUIDEN CUPCAKES

Dit recept werkt ook heel goed voor cupcakes. Ik heb er wat mini-chocoladechips aan toegevoegd, want waarom ook niet 😀 Vul je bakvormpjes voor ¾. Bak de cupcakes op 400ºF voor ongeveer 20 minuten of tot het midden stevig is. Laat afkoelen en glazuur met je roomkaasglazuur.

GERELATEERDE RECEPTEN

Bruine boter roomkaasglazuur

Appelmoes Kruidcake

Puree van pompoen

Duitse chocoladetaart

Marsepein pompoenen

Cakebeslag en glazuur berekenen

Kies hieronder een optie om te berekenen hoeveel beslag of frosting je nodig hebt. Pas de schuif op de receptkaart aan om de hoeveelheden te veranderen.

Kies een pan type

RoundSquareSheetCupcakes

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

4"6"8"9"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

6"8"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

9x13"12x18"

Cupcake Blik Formaat

Standaard

Kies het aantal pannen

1 Pan2 Pannen3 Pannen

Kopjes beslag nodig

8 kopjes

Kopjes glazuur nodig

5 kopjes

Opmerking: de afmetingen zijn geschat op basis van het vanillecake recept met gebruik van standaard Amerikaanse cakevormen en -maten. De gebruikte afmetingen zijn alleen voor 2" hoge cakevormen. Uw resultaten kunnen variëren. Vul cakevormen niet te vol boven de door de fabrikant aanbevolen richtlijnen.

Recept

Pompoenkruidcake met roomkaasglazuur

Deze pompoen kruidcake is mijn favoriete "welkom in de herfst" traktatie. Een super vochtige botercake die echte pompoenpuree, pompoenspecerijen, karnemelk en olie gebruikt, waardoor hij vochtig blijft, zelfs na een week in de koelkast. Afgewerkt met roomkaasglazuur en schattige marsepeinen snoeppompoenen! Het is echt het perfecte middelpunt voor de feestdagen. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 10 minutenminuten Cook Time: 40 minuten Course: Dessert Cuisine: American Servings: 10 cups Calorieën: 1909 kcal Author: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • Staande mixer met spatelhulpstuk, handmixer of garde
 • drie taartvormen van 8"x2" (of twee pannen)
 • Spuitzak
 • Modelleringstools
 • Ronde Pipetpunt #3
 • Medium blad pipetpunt

Ingrediënten

Pompoen Kruidcake Ingrediënten

 • 18 ons bloem voor alle doeleinden
 • 2 theelepels zuiveringszout
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1 eetlepel kaneel
 • 2 theelepels Kruidnagels
 • 2 theelepels nootmuskaat
 • ½ theelepel Gember
 • 1 ½ theelepel Zout
 • 8 grote eieren op kamertemperatuur
 • 14 ons kristalsuiker
 • 3 ons Lichtbruine Suiker
 • 15 ons pompoenpuree
 • 4 ons plantaardige olie
 • 1 eetlepel vanille-extract
 • 5 ons Karnemelk op kamertemperatuur, of combineer melk met 1 eetlepel witte azijn en laat 5 minuten rusten.
 • 6 ons gesmolten boter

Ingrediënten roomkaasglazuur

 • 16 ons roomkaas op kamertemperatuur
 • 8 ons ongezouten boter kamertemperatuur
 • 32 ons gezeefde poedersuiker
 • ½ theelepel zout
 • 1 theelepel vanille-extract
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Taart instructies

 • Verwarm de oven voor op 177ºC (350ºF) en prepareer drie cakevormpjes van 8"x2" met cakegips of een ander geschikt bakmiddel. Je kunt ook twee 9"-vormpjes gebruiken, maar dan moet je langer bakken. Meet je ingrediënten af met een weegschaal en breng de eieren en karnemelk op kamertemperatuur.
 • Voeg in een grote kom je bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel, kruidnagel, gember, nootmuskaat en zout toe en klop dit samen. Zet apart.
 • Doe de eieren op kamertemperatuur, de witte suiker, de bruine suiker en de vanille in de kom van je standmixer en mix 1 minuut op medium/medium-hoog met het mixhulpstuk. Je kunt dit ook met een handmixer doen, maar mix dan langer en ga af op het uiterlijk in plaats van op de tijd. Het moet er luchtig en bruisend uitzien.
 • Voeg je pompoenpuree, olie, gesmolten boter en karnemelk op kamertemperatuur toe en meng tot het gecombineerd is. Zorg ervoor dat je pompoenpuree gebruikt en geen pompoentaartvulling, want daar zitten kruiden en aroma's aan toegevoegd.
 • Voeg langzaam je bloemmengsel toe en mix op een lage stand tot alle droge ingrediënten net zijn opgenomen en je beslag glad is. Mix niet te veel.
 • Giet het beslag in drie cakevormpjes van 8"x2" en strijk ze glad. Bak de cakejes 30-35 minuten of tot het midden van de cake terugveert als je hem aanraakt en een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cakejes tien minuten afkoelen in de vorm en zet ze op een rooster om volledig af te koelen voordat je ze glazuurt. Ik snijd graag de koepels van mijn cakejes af zodat ze makkelijker te stapelen zijn. Je kunt de cakejes in plastic wikkelen.inpakken en invriezen om ze sneller te koelen.

Instructies voor glazuur

 • Klop de verzachte roomkaas met de spatel tot een gladde massa. Voeg de verzachte boter toe en blijf kloppen op een lage stand tot het volledig is opgenomen en glad is.
 • Voeg langzaam poedersuiker toe, één kopje per keer, en laat volledig opnemen voordat je het volgende kopje toevoegt. Voeg vanille en zout toe. Mix op een lage stand gedurende 5-6 minuten tot een gladde massa.
 • Voor een witter glazuur voeg je witte voedselkleurstof toe. Bewaar restjes glazuur maximaal een week in de koelkast of vries ze in tot 6 maanden.

Marsepeinen pompoenen

 • Verdeel je marsepein in 5-7 delen en kleur ze met voedselkleurstof. Ik heb eigeel, oranje, rood, groen, wit en bruin gebruikt voor de pompoenstelen.
 • Rol een stuk marsepein tot een bal en gebruik een boetseertool om lijnen aan de zijkant aan te brengen.
 • Vorm een steeltje voor de bovenkant van de pompoen
 • Bestuif de lijnen met wat eetbare voedselkleurstof om schaduw toe te voegen. Ik gebruikte een donker roodachtig oranje voor de oranje pompoenen en donkergroen voor de groene pompoenen en de witte pompoenen.

Je taart versieren

 • Snijd de koepels van je afgekoelde pompoenlagen
 • Voorzie een spuitzak van een coupler zodat je gemakkelijk kunt wisselen tussen een ronde spuitpunt en een bladspuitpunt.
 • Breng een laag roomkaasglazuur aan met je spatel. Probeer de laag mooi egaal te houden, ik streef naar een laag glazuur van ongeveer 15 cm dik.
 • Voeg de tweede laag cake toe, voeg meer glazuur toe en eindig met de laatste laag cake bovenop.
 • Bedek de hele taart met een dunne laag roomkaasglazuur. Dit wordt de kruimellaag genoemd en sluit de losse kruimels in. Zet ongeveer 20 minuten in de koelkast of vriezer om het glazuur te laten opstijven.
 • Voeg je laatste laag botercrème toe met je offset spatel. Strijk de zijkanten glad met een bankschraper om de zijkanten glad te maken en strijk dan de bovenkant glad met je offset spatel (zie de video in de receptkaart voor meer visuele instructies).
 • Gebruik je spuitzak om wat houtnerf aan de zijkanten van de taart toe te voegen en spuit een rand rond de bovenkant van de taart van wat dotjes glazuur.
 • Voeg je marsepeinen pompoenen toe bovenop de toefjes glazuur
 • Vul de ruimtes op met blaadjes die je met een blaadjes spuitpunt hebt gespoten.
 • Bewaar de cake in de koelkast tot hij klaar is om opgediend te worden, maar de cake smaakt het lekkerst als je hem twee uur voor het opdienen uit de koelkast haalt, zodat hij de tijd heeft om op te warmen.

Video

Opmerkingen

Belangrijke dingen om op te merken voordat je begint 1. Breng al je ingrediënten op kamertemperatuur of zelfs een beetje warm (eieren, karnemelk, boter, enz.) om ervoor te zorgen dat je cakebeslag niet breekt of stremt. 2. Gebruik een weegschaal om je ingrediënten af te wegen (inclusief vloeistoffen) tenzij anders aangegeven (eetlepels, theelepels, snufjes, enz.). Ingrediënten op schaal zijn veel nauwkeuriger dan het gebruik van kopjes en helpen het succes van je recept te garanderen. 3. Oefen3. Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint met mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat. 4. Koel je cakes voordat je ze gaat glazuren en vullen. Je kunt een geglazuurde en gekoelde cake desgewenst bedekken met fondant. Deze cake is ook geweldig om te stapelen. Ik bewaar mijn cakes altijd gekoeld in de koelkast voordat ik ze meng.5. Ik gebruik mijn Bosch Universal Plus mixer voor dit recept, bekijk mijn review voor vergelijkingen, voor- en nadelen en meer informatie. 6. Bekijk mijn 'hoe maak je je eerste taart' blogpost om te leren hoe je een taart op de juiste manier trimt, vult, stapelt, kruimelt, glaceert en decoreert. Ik heb deze taart gedecoreerd met behulp van mijn offset spatel, bankschraper, een draaitafel, een 8" taartschraper.7. Ik heb ook een #10 ronde wilton spuitpunt gebruikt om deze coole, moderne boomstructuur aan de buitenkant van de taart te maken. Bekijk mijn video hieronder om te zien hoe ik dat heb gedaan! 8. Als je geen karnemelk hebt, kun je je eigen karnemelk maken met yoghurt, zure room of zelfs azijn en melk. Bekijk mijn karnemelk blogpost voor recepten.

Voeding

Portie: 0,25 kopjes

Gerelateerd bericht