Chocolade spiegelglazuur is zo mooi en glanzend! Het maakt altijd een fantastische indruk en is de perfecte topping voor een chocoladedessert.

Chocolade spiegelglazuur is een glanzende coating gemaakt van chocolade, cacaopoeder, gezoete gecondenseerde melk en gelatine. Wanneer het over bevroren desserts wordt gegoten, wordt het een superglanzend reflecterend glazuur dat zo glanzend is dat je je spiegelbeeld in het oppervlak kunt zien (vandaar de naam spiegelglazuur). Spiegelglazuur is niet moeilijk om te maken, maar er zijn wel een paar voorzichtige stappen voor nodig die niet kunnen worden overgeslagen om het volgende te krijgende meest glanzende en vlekkeloze afwerking van uw chocoladespiegelglazuur.

Zo maak je een chocolade spiegelglazuur

Spiegelglazuur maken is vrij eenvoudig, maar het is belangrijk om alle stappen in het recept te volgen. Gooi niet zomaar alles in een pan en hoop dat het lukt 😀 Dan krijg je een klonterige klonterboel. Ik raad aan om eerst het recept door te lezen om er zeker van te zijn dat je alle ingrediënten bij de hand hebt. Lees daarna de instructies door zodat je weet wat de volgende stappen zijn en je alle hulpmiddelen hebt die je nodig hebt.nodig hebt, zoals een fijnmazige zeef, thermometer, dompelmixer en iets om je glazuur in op te vangen.

 • Om je chocoladespiegels glazuur te maken, doe je de eerste hoeveelheid water, suiker en gezoete gecondenseerde melk in een sauspan en breng je het aan de kook. Doe je chocolade en cacaopoeder in een grote hittebestendige kom en zet apart.

 • Terwijl je wacht, strooi je gelatine over de tweede hoeveelheid water en laat het absorberen.

 • Zodra je vloeistoffen sudderen, voeg je gelatine toe en roer je tot het volledig gesmolten is.
 • Haal van het vuur en voeg je vanille-extract toe.
 • Giet het mengsel over de chocolade en cacaopoeder en laat 5 minuten zitten.

 • Klop tot het mengsel bijna glad is en gebruik dan je dompelmixer om de overgebleven klontjes te verwijderen.
 • Giet het mengsel door een zeef in een grote bak om eventuele belletjes en overgebleven stukjes gelatine of ongesmolten chocolade te verwijderen. Sla deze stap niet over, anders krijgt u geen glad glanzend oppervlak op uw chocoladespiegelglazuur.

 • Laat je spiegelglazuur afkoelen tot 90ºF. Roer het af en toe om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig afkoelt. Als je niet wacht tot het afgekoeld is, loopt het glazuur gewoon van de cake af. Laat het te veel afkoelen en het wordt klonterig.

Chocolade spiegelglazuur gebruiken op taarten

Zodra je spiegelglazuur is afgekoeld kun je het over je taart gieten. Je kunt chocoladespiegelglazuur over botercrème gebruiken zolang de botercrème een uur bevroren is geweest en lekker koud is. De meeste mensen gebruiken chocoladespiegelglazuur op moussegebak zoals de Chocolade Hart Spiegelglazuur Taart, maar hiervoor heb je een spiegelglazuurvorm nodig en moet de mousse helemaal bevroren zijn.

Zodra het glazuur over de taart is gegoten, is het in een paar minuten opgesteven. Zodra het is opgesteven, gebruik je een heet mes om de druppels weg te snijden en breng je de taart voorzichtig over op een bord om er meteen van te genieten of je kunt hem in de koelkast zetten om er later van te genieten. Houd er wel rekening mee dat spiegelglazuur na 24 uur zijn glans verliest, dus als je wilt dat hij superglanzend is, glazuur hem dan op de dag van levering.

Wat doe je met restjes chocoladespiegelglazuur?

Je kunt overgebleven spiegelglazuur opnieuw gebruiken. Verwarm het gewoon opnieuw in de magnetron en laat het afkoelen tot 90ºF voordat je het giet. Als je meerdere taarten tegelijk wilt glazuren, kun je dat meestal het beste allemaal tegelijk doen om de tijd die het kost om meerdere taarten te glazuren te verkorten. Er zal altijd een kleine hoeveelheid glazuur overblijven die aan het eind niet gebruikt kan worden.

Bekijk ook onze andere recepten en tutorials met spiegelglazuur!

Wees mijn Valentijn Spiegellak Hart

Spiegelglazuur Ocean Wave tutorial (alleen voor leden van de sugar geek show)

Spiegelglazuur recept (witte basis)

Recept voor Spiegelglazuur Goud

Chocolade Spiegelglazuur Hart

Recept

Recept voor Chocolade Spiegelglazuur

Zo maak je prachtig, glanzend spiegelglazuur voor je taarten! Recept Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 5 minuten Afkoelen: 20 minuten Totale tijd: 10 minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 6 Calorieën: 330 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

Chocolade Spiegelglazuur

 • 350 gram pure chocolade van goede kwaliteit
 • 40 gram cacaopoeder
 • 120 gram water
 • 300 gram suiker
 • 200 gram gezoete gecondenseerde melk
 • 1 eetlepel vanille-extract
 • 100 gram koud water
 • 15 gram gelatine in poedervorm

Instructies

Instructies voor Chocolade Spiegelglazuur

 • Zorg dat je deze tools bij de hand hebt: fijnmazige zeef, thermometer, dompelmixer
 • Combineer chocolade en cacaopoeder in een grote hittebestendige kom en zet apart.
 • Strooi gelatinepoeder over de tweede hoeveelheid water en laat 5 minuten bloeien.
 • Doe de eerste hoeveelheid water, suiker en gezoete gecondenseerde melk in een sauspan en breng op middelhoog vuur aan de kook.
 • Voeg de uitgebloeide gelatine toe en roer tot deze volledig gesmolten is. Haal van het vuur en voeg de vanille toe.
 • Giet het mengsel over de chocolade/cacao en laat 5 minuten staan. Gebruik de dompelmixer om de overgebleven stukken of ongesmolten chocolade te verwijderen.
 • Passeer het mengsel door de zeef om stukjes chocolade of gelatine te verwijderen
 • Laat het mengsel afkoelen tot 90ºF voordat je het over je bevroren cake giet. Plaats de bevroren cake bovenop een kom of kleine taartvorm in een grotere pan om het extra glazuur op te vangen. Snijd de druppels weg met een heet mes en leg ze op een bord. Geniet binnen een uur of zet het in de koelkast. Houd er rekening mee dat het glazuur na 24 uur zijn glans verliest, dus als je wilt dat het blijft glanzen, raad ik aan om het op de dag van levering te glazuren.

Voeding

Portie: 1 g

Gerelateerd bericht