Deze Taart met rood fluweel Het recept is veel complexer dan een chocoladetaart met rode kleurstoffen. De malsmakende karnemelk en azijn zorgen voor een textuur die zacht, fluweelzacht en vol met pittige, rijke smaak is. Bovendien heeft dit recept maar één kom nodig, dus het is een makkelijk, heerlijk recept met weinig schoonmaakwerk. Combineer het met roomkaasglazuur of Hermelijn botercrème voor een nieuw favoriet taartrecept!

Rode kleurstof kan een bittere smaak hebben, dus je hoeft deze cake niet te veel kleur te geven. Het cacaopoeder en de kleurstof werken samen om de kleur te verdiepen. (Je hoeft niet eens rood te gebruiken als je dat niet wilt!)

Wat staat er in deze blogpost

  Ingrediënten voor Red Velvet Cake

  Er zijn zoveel versies van red velvet cake, maar om de beste versie te maken greep ik terug naar deze authentieke ingrediënten die deze klassieke cake altijd tot een succes maken.

  Karnemelk: Dit is een belangrijk ingrediënt om de zachte "fluweelachtige" textuur van deze cake te krijgen. Het melkzuur (dat milder is dan citroensap of azijn) breekt de lange slierten gluten af en verdikt de karnemelk, waardoor het een romige kwaliteit krijgt. Ik raad aan om echte gekweekte karnemelk te gebruiken voor deze cake om het die aparte "fluwelen" smaak te geven. Als je geen karnemelk bij de hand hebt, leer dan hoe jemaak het met mijn karnemelkvervanger recept.

  Witte azijn: Het klinkt als een vreemd ingrediënt in een cake, maar het is essentieel om de baksoda te helpen de cake te laten rijzen. Oorspronkelijk werd red velvet cake gekleurd met bietensap, maar als het wordt gebakken kan het blauw worden, dus het zuur van de azijn zou het bietensap een levendige rode kleur houden. Je kunt een andere azijn of zuur gebruiken, zoals citroensap, en het zal dezelfde chemische reactie bewerkstelligen.

  Cacaopoeder: Het doel van cacaopoeder in dit recept is misschien niet wat je denkt dat het is! Het natuurlijke cacaopoeder werkt samen met de karnemelk en azijn om de bloem malser te maken en een zachter, fijner, fluweelzacht kruim te creëren.

  De Red Velvet Cake maken

  1. Verwarm je oven voor op 335°F en bereid drie 6" x 2" pannen of twee 8" x 2" cakevormpjes voor met cake goop of je favoriete bakvorm. Het werkt ook goed in alle pannen, van een bundtpan tot een cupcake.
  2. Meng de eieren, plantaardige olie, karnemelk, azijn, boter, vanille en rode voedselkleurstof in een middelgrote kom en zet het apart. Ik gebruik graag voedselkleurstofgel in plaats van vloeibare voedselkleurstof voor een levendigere kleur. Mijn favoriete merken zijn ChefMaster en Americolor super red.
  3. Combineer de bloem, suiker, cacaopoeder, zout en baking soda in de kom van je standmixer met het schoepenhulpstuk. Mix dit een paar seconden op lage snelheid om te combineren.
  4. Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan de droge en mix op gemiddelde snelheid tot het beslag volledig is opgenomen en glad is (ongeveer 1 minuut). Vergeet niet de kom te schrapen om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten gelijkmatig gemengd zijn.
  5. Verdeel het cakebeslag gelijkmatig over de voorbereide cakevormen (ik gebruik graag mijn weegschaal voor nauwkeurigheid).
  6. Bak de cakes 35-40 minuten tot een tandenstoker die je in het midden steekt er schoon uitkomt en de bovenkant terugveert als je hem licht aanraakt.
  7. Laat de cakejes ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen en draai ze dan om op een rooster om verder af te koelen.
  8. Als je de lagen op dezelfde dag in laagjes gaat snijden en glazuren, leg ze dan ongeveer een uur in de vriezer. Anders kun je de lagen in plasticfolie wikkelen en maximaal een week invriezen. Pro-tip: Door de cakejes in te pakken terwijl ze nog warm zijn, wordt al het vocht ingesloten, zodat ze veilig kunnen worden ingevroren.

  Het roomkaasglazuur maken

  1. Doe de zacht geworden boter in de kom van je mixer met het schoepenhulpstuk. Mix op een lage stand tot het glad en klontvrij is.
  2. Voeg de zachte roomkaas toe en combineer op lage stand tot een gladde en volledig homogene massa. Schraap de kom om ervoor te zorgen dat alles is opgenomen.
  3. Voeg de poedersuiker één kopje per keer toe en meng op een laag pitje om te voorkomen dat je poedersuiker uit de kom gooit.
  4. Voeg het vanille-extract en het zout toe. Een traditionele vanillesmaak van vanille-extract past goed bij roomkaas, maar ik gebruik graag sinaasappelextract of citroenextract voor een unieke smaak.
  5. Als je het glazuur niet meteen gaat gebruiken, dek het dan af en zet het in de koelkast.

  De Red Velvet Cake in elkaar zetten

  1. Snijd de bovenkanten van de cakelagen af en bewaar ze in een kom. Hiermee maak je kruimels om de taart te versieren.
  2. Leg de eerste gekoelde cakelaag op een taartplank, doe er een grote lepel roomkaasglazuur op en verdeel gelijkmatig over de cakelaag. Een gekoelde cake is gemakkelijker te glazuren met de roomkaasglazuur.
  3. Leg de tweede laag cake erop en herhaal het vul- en lagenproces.
  4. Werk de buitenkant van de taart af met een kruimellaag om de rode kruimels in te sluiten. Zet de taart een paar minuten in de koelkast voordat je de laatste laag aanbrengt.
  5. Breng genoeg roomkaasglazuur aan om de buitenkant van de cake gelijkmatig te bedekken. Roomkaasglazuur kan hele mooie spatelpatronen maken, maar ik kies voor een eenvoudige gladde afwerking met een bankschraper.
  6. Verkruimel de extra cakesnippers tot kruimels en druk ze voorzichtig in de zijkanten van de cake en strooi ze er ook bovenop.
  7. Spuit met een spuitzak naar keuze toefjes roomkaasglazuur op de bovenkant van de taart.
  8. Deze cake blijft ongeveer 4 dagen goed in de koelkast, ik raad aan om de cake na het snijden in plasticfolie te wikkelen zodat hij niet uitdroogt.

  Tips voor succes

  Is dit de eerste keer dat je een taart versiert? Bekijk mijn gratis videotutorial over hoe je voor het eerst een taart versiert.

  • Gebruik een keukenweegschaal om je ingrediënten af te wegen voor de beste resultaten. Bakken is een wetenschap!
  • Ik heb een staande mixer gebruikt om mijn cakes te maken, maar je kunt ook een elektrische handmixer gebruiken. Als je een handmixer gebruikt, moet je misschien langer mixen om dezelfde consistentie van het beslag te krijgen.

  Ingrediënten op kamertemperatuur zijn belangrijk. Zorg ervoor dat je karnemelk en eieren een beetje warm zijn en je boter zacht maar niet gesmolten, zodat je ingrediënten goed met elkaar mengen.

  FAQ

  Kan ik van dit recept cupcakes maken?

  Ja, je kunt dit recept zeker gebruiken voor cupcakes. Vul cupcakevormpjes niet meer dan ⅔ vol, anders lopen ze over en zakken ze in elkaar. Bak ze dan 15 tot 20 minuten op 335°F tot de bovenkant terugveert als je ze aanraakt.

  Wat kan ik gebruiken als ik geen karnemelk heb?

  Je kunt een gelijke hoeveelheid (in gewicht) zure room gebruiken of je kunt 1 eetlepel azijn toevoegen aan gewone melk en het een paar minuten laten zitten tot het begint te stremmen om zelfgemaakte karnemelk te maken.

  Is red velvet cake gewoon een chocoladetaart?

  Klassieke Red Velvet Cake is veel complexer dan een chocoladetaart met rode kleurstof. Karnemelk en azijn brengen de rode ondertonen in het cacaopoeder naar boven, waardoor de taart een rode tint krijgt. Ze breken ook de gluten in bloem af, waardoor de taart malser wordt. De kleine hoeveelheid cacao zorgt ervoor dat de andere smaken naar voren komen en niet worden gemaskeerd door de diepe rijkdom die in eentraditionele chocoladetaart.

  Waarom ziet mijn red velvet cake er niet rood uit?

  Je hebt waarschijnlijk niet genoeg voedselkleurstof gebruikt. Gel voedselkleurstof werkt het beste om die echte kleur rood te krijgen na het bakken.

  Welke smaak heeft red velvet?

  De smaak van rood fluwelen cake is erg pittig en licht zuur met een vleugje chocolade. Dat is een vrij unieke smaakcombinatie, maar als je er roomkaas- of hermelijnglazuur aan toevoegt, voegt het nog meer pittige smaak toe.

  Kan ik de rode kleurstof weglaten?

  Ja, dat kan, maar de cake zal niet erg rood zijn aan de binnenkant.

  Meer taartrecepten die je lekker zult vinden

  Aangepaste Red Velvet cake uit een doos

  Witte fluwelen karnemelkse cake recept

  Recept voor Roze Fluwelen Cake

  Fluwelen citroencake

  Recept

  Recept voor Red Velvet Cake

  Eén kom, één spatel, één geweldige cake! De cake is zacht en pittig en heeft een eigen persoonlijkheid, daarom is hij zo populair! Hij past perfect bij roomkaasglazuur, hermelijnglazuur of mijn persoonlijke favoriet, witte chocoladeganache. Recept Pin Recept Beoordeel Bereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 30 minuten Afkoeltijd: 1 uur Totale tijd: 1 uur uur 40minuten Koers: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 8 kopjes Calorieën: 446 kcal Auteur: Elizabeth Marek

  Uitrusting

  • Staande mixer
  • Peddel bevestiging
  • Klopopzetstuk

  Ingrediënten

  Ingrediënten voor Red Velvet Cake

  • 14 ons bloem voor alle doeleinden
  • 14 ons kristalsuiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 4 ons plantaardige olie
  • 8 ons karnemelk kamertemperatuur
  • 1 eetlepels witte azijn
  • 6 ons ongezouten boter gesmolten maar niet heet
  • 1 theelepel vanille
  • 1 eetlepel rode voedselkleurstof gelvoedselverf

  Ingrediënten roomkaasglazuur

  • 12 ons roomkaas zacht
  • 8 ons ongezouten boter zacht gemaakt
  • ½ theelepel vanille-extract of sinaasappelextract
  • ¼ theelepel zout
  • 26 ons gezeefde poedersuiker
  US Gebruikelijk - Metrisch

  Instructies

  Taart met rood fluweel

  • Verwarm je oven voor op 335°F en bereid drie 6" x 2" pannen of twee 8" x 2" cakevormpjes voor met cake goop of je favoriete bakvorm. Het werkt ook goed in alle pannen, van een bundtpan tot een cupcake.
  • Meng de eieren, plantaardige olie, karnemelk, azijn, boter, vanille en rode voedselkleurstof in een middelgrote kom en zet apart. Ik raad aan om voedselkleurstofgel te gebruiken in plaats van vloeibare voedselkleurstof. Mijn favoriete merken zijn ChefMaster en Americolor super red.
  • Combineer de bloem, suiker, cacaopoeder, zout en baking soda in de kom van je standmixer met het schoepenhulpstuk. Mix dit een paar seconden op lage snelheid om te combineren.
  • Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan de droge en mix op gemiddelde snelheid tot het beslag volledig is opgenomen en glad is (ongeveer 1 minuut). Vergeet niet de kom te schrapen om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten gelijkmatig zijn gemengd.
  • Verdeel het cakebeslag gelijkmatig over de voorbereide cakevormen (ik gebruik graag mijn weegschaal voor nauwkeurigheid).
  • Bak de cakes 35-40 minuten tot een tandenstoker die je in het midden steekt er schoon uitkomt en de bovenkant terugveert als je hem licht aanraakt.
  • Laat de cakejes ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen en draai ze dan om op een rooster om verder af te koelen.
  • Als je de lagen op dezelfde dag in laagjes gaat snijden en glazuren, leg ze dan ongeveer een uur in de vriezer. Anders kun je de lagen in plasticfolie wikkelen en maximaal een week invriezen. Pro-tip: Door de cakejes in te pakken terwijl ze nog warm zijn, wordt al het vocht ingesloten, zodat ze veilig kunnen worden ingevroren.

  C roomkaasglazuur

  • Doe de zacht geworden boter in de kom van je mixer met het schoepenhulpstuk. Mix op een lage stand tot het glad en klontvrij is.
  • Voeg de zachte roomkaas toe en combineer op lage stand tot een gladde en volledig homogene massa. Schraap de kom om ervoor te zorgen dat alles is opgenomen.
  • Voeg de poedersuiker één kopje per keer toe en meng op een laag pitje om te voorkomen dat je poedersuiker uit de kom gooit.
  • Voeg het vanille-extract en het zout toe. Een traditionele vanillesmaak van vanille-extract past goed bij roomkaas, maar ik gebruik graag sinaasappelextract of citroenextract voor een unieke smaak.
  • Als je het glazuur niet meteen gaat gebruiken, dek het dan af en zet het in de koelkast.

  R ed fluwelen cake

  • Snijd de bovenkanten van de cakelagen af en bewaar ze in een kom. Hiermee maak je kruimels om de taart te versieren.
  • Leg de eerste gekoelde cakelaag op een taartplank, doe er een grote lepel roomkaasglazuur op en verdeel gelijkmatig over de cakelaag. Een gekoelde cake is gemakkelijker te glazuren met de roomkaasglazuur.
  • Leg de tweede laag cake erop en herhaal het vul- en lagenproces.
  • Werk de buitenkant van de taart af met een kruimellaag om de rode kruimels in te sluiten. Zet de taart een paar minuten in de koelkast voordat je de laatste laag aanbrengt.
  • Breng genoeg roomkaasglazuur aan om de buitenkant van de cake gelijkmatig te bedekken. Roomkaasglazuur kan hele mooie spatelpatronen maken, maar ik kies voor een eenvoudige gladde afwerking met een bankschraper.
  • Verkruimel de extra cakesnippers tot kruimels en druk ze zachtjes in de zijkanten van de cake, en strooi er ook bovenop.
  • Spuit met een spuitzak naar keuze toefjes roomkaasglazuur op de bovenkant van de taart.
  • Deze cake blijft ongeveer 4 dagen goed in de koelkast, ik raad aan om de cake na het snijden in plasticfolie te wikkelen zodat hij niet uitdroogt.

  Video

  Opmerkingen

  Als je geen karnemelk hebt, kun je een gelijke hoeveelheid (in gewicht) zure room gebruiken of je kunt 1 eetlepel azijn toevoegen aan gewone melk en het een paar minuten laten zitten tot het begint te stremmen om zelfgemaakte karnemelk te maken. Belangrijke dingen om op te merken voordat je begint 1. Breng al je ingrediënten op kamertemperatuur of zelfs een beetje warm (eieren, karnemelk, boter, enz.) om ervoor te zorgen dat je beslag niet breekt of stremt. 2. Gebruik een weegschaal om je ingrediënten af te wegen (inclusief vloeistoffen) tenzij anders aangegeven (eetlepels, theelepels, snufjes, enz.). Metrische maten zijn beschikbaar in de receptkaart. Ingrediënten op schaal zijn veel nauwkeuriger dan het gebruik van kopjes enhelpen het succes van je recept te verzekeren. 3. Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint te mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat. 4. Koel je cakes voordat je ze gaat glazuren en vullen. Je kunt een geglazuurde en gekoelde cake desgewenst bedekken met fondant. Deze cake is ook geweldig om te stapelen. IBewaar mijn taarten altijd gekoeld in de koelkast voor levering, zodat ze makkelijk te vervoeren zijn. 5. Als je geen karnemelk hebt, kun je je eigen karnemelk maken met een van mijn karnemelkvervangers. 6. Voor rode voedselkleurstof gebruik ik het liefst Chefmaster. Gebruik code "SUGARGEEKTEN" om 10% korting te krijgen op je Chefmaster aankoop.

  Voeding

  Portie: 1 portie

  Gerelateerd bericht