Gewoon het beste recept voor witte cake, zelfgemaakt

Dit witte cake recept is de perfecte klassieke witte cake. Licht en luchtig, vochtig en vol van smaak. Er is een grap in de cake wereld dat wit geen smaak is, het is eigenlijk een vanille cake. Maar een witte cake is niet alleen wit. Laten we eens duiken in wat het perfecte, beste witte cake recept maakt.

Recept voor Witte Bruidstaart

Witte cake recepten werden oorspronkelijk gemaakt voor bruiloften. Alleen de rijken konden zich witte bloem en suiker veroorloven, dus een witte cake werd beschouwd als een symbool van je rijkdom. Tegenwoordig is een witte cake met een fijne, vochtige kruim waarschijnlijk de meest voorkomende smaak cake gebakken voor alle soorten gelegenheden.

Ironisch genoeg is het waar ik vandaan kom (Portland, Oregon) zo dat hoe biologischer en minder geraffineerd je ingrediënten zijn, hoe duurder ze zijn. Grappig hoe dingen de neiging hebben om de cirkel rond te maken.

Wat is het verschil tussen een recept voor witte cake en een recept voor gele cake?

Veel mensen verwarren witte cakerecepten met gele cake of zelfs vanillecake. Hoewel ze op elkaar lijken, zijn dit eigenlijk totaal verschillende caketypes. Dit heeft vooral te maken met de manier waarop de eieren worden verwerkt. Een witte cake recept gebruikt alleen het eiwit van het ei, soms opgeklopt en dan in het beslag gevouwen, soms direct toegevoegd aan het boter/suikermengsel. Vanillecake gebruikt zowel het eiwit als het eiwit van de cake.Een gele cake wordt gemaakt met alleen de eidooiers, dus het beslag heeft een zeer rijke en gouden kleur met veel smaak en is een zeer vochtige cake.

Vanille en witte cake recepten worden beide gebruikt in veel verschillende recepten als basis door het vervangen van kruiden of extracten. Gele cake wordt traditioneel gecombineerd met rijke chocolade botercrème of ganache en wordt niet vaak gebruikt als basisrecept voor andere smaken, hoewel het zeker zou kunnen.

Nogmaals, mensen lachen en zeggen dat "wit" en "geel" geen smaak is, maar een bestelling plaatsen voor "volledig eigeel cake" heeft gewoon niet dezelfde klank. Het is gewoon een manier om de cake te beschrijven zodat we allemaal op dezelfde golflengte zitten.

Hoe maak je witte cake?

Om het beste witte cake recept ooit te maken, moet je ervoor zorgen dat je de juiste ingrediënten gebruikt. Voor dit recept gebruiken we AP bloem omdat dat het meest veelzijdig is. We gebruiken ook een hoge kwaliteit boter die geen kunstmatige kleurstoffen bevat (wist je dat sommige bedrijven hun boter verven om het geler te maken? Hoe witter de boter, hoe witter de cake. Traditionele witte cake gebruikt amandelNu ben ik zelf niet zo dol op de smaak van amandelextract, dus ik gebruik liever vanillebonenpasta en vanille-extract.

Maar wacht, je zei dat de ingrediënten duidelijk moesten zijn!

Dat heb ik inderdaad gezegd, maar hier komen we bij een van die "smaak boven kleur"-regels in mijn boek. Er zijn niet veel ingrediënten in dit recept die smaak geven, maar de kwaliteit van het extract is nummer 1. De vanillepasta en het extract zullen het beslag lichtjes kleuren zodat het niet puur wit is, maar voor mij is dat beter dan helemaal geen smaak. Als je absoluut een witte kleur moet hebbenHalveer dan gerust de vanille in dit recept en voeg ½ theelepel amandelextract toe.

Een andere reden waarom je misschien amandelextract of zelfs helder vanille (imitatie) extract wilt gebruiken is als je dit witte cake recept gebruikt als basis voor een ander cake recept zoals mijn aardbeiencake waar kleur echt belangrijk is. Hoe witter het cakebeslag, hoe natuurgetrouwer de kleur zal zijn na het toevoegen van kleuren.

Waarom zit er olie in dit recept voor witte cake?

Het grappige is dat wanneer we in een cake bijten, bepaalde dingen ons doen denken "YUM!" Textuur, smaak en vocht. Textuur wordt bereikt door de juiste mengmethoden, smaak wordt bereikt met extracten van hoge kwaliteit, maar vocht is een lastig iets. Je kunt niet zomaar meer vocht in je cakebeslag dumpen, anders eindig je met een gomachtige puinhoop. Eén ding waardoor je hersenen denken "vochtig" is de toevoeging van een beetje olie.Ik hou er niet van om te veel toe te voegen, ongeveer een ons is genoeg. Ik gebruik het liefst plantaardige olie omdat het geen smaak heeft en kleurloos is.

Als je geen plantaardige olie wilt gebruiken, kun je elke andere olie met een milde smaak gebruiken.

Moet je zure room in witte cake doen?

Lang geleden (we gaan het niet hebben over hoe lang) herinner ik me dat ik op de taartforums las over een magisch wit cakerecept genaamd WASC cake dat alle taartdecorateurs gebruikten. Ik had geen idee wat het was, maar wilde het dolgraag weten! Al snel leerde ik dat WASC stond voor Witte Amandel Zure Room cake en dat het eerste ingrediënt een witte cakemix uit een doos is.

Whomp Whomp

Nu heb ik eigenlijk niets tegen iedereen die doosmixen of doktersdoosmixen gebruikt. Voor mijn persoonlijke reis als taartdecorateur was ik op zoek naar mijn eigen recepten waarmee ik me zou kunnen onderscheiden. Iedereen kan een doosmix in elkaar flansen, maar dan smaakt het gewoon naar de taart van alle anderen. Snap je wat ik bedoel?

Dus waarom zou je dit soort witte cake recept gebruiken? Nou, niet iedereen is een amateur bakker of wil dat zijn. Of misschien willen ze gewoon een snel en gemakkelijk cake recept dat zeker zal blijken te zijn. Dit recept is zeker een no-fail en is wat je zou kunnen noemen een "bewerkte box mix". De toevoeging van de zure room en eieren maakt het meer smaakvol en vochtig. Het doet ook afbreuk aan die "chemische" smaak datde meeste doosmixen hebben.

Zou ik je aanraden om dit te maken in plaats van een zelfgebakken mix? Nou, dat is echt aan jou. Ik beloof je dat ik het je niet kwalijk zal nemen. Wees gewoon altijd eerlijk tegen je klanten (als je die hebt). Als je zegt dat je van zelfgebakken taarten bakt, bak dan van zelfgebakken taarten. Als je een doos gebruikt, kun je prima zeggen dat je "versgebakken taarten" gebruikt.

Hoe maak je het beste recept voor witte cake?

Dus hier is de deal met witte cake recepten. Net als met de meeste dingen, er meer dan een manier om een kat te villen ... eh ... bak een cake.

Wie heeft dat gezegde verzonnen? Zo bizaar.

Maar goed, zoals ik al zei, er zijn meerdere manieren om een witte cake te maken, maar ik ga het ECHT makkelijk voor je maken. Optie één is de traditionele manier van mixen, waarbij je boter en suiker samen klopt tot ze licht en luchtig zijn. Dan voeg je de eiwitten toe tot ze gecombineerd zijn. Dan voeg je de droge ingrediënten en vloeistoffen toe. Dit is de manier die ik gebruik.

De andere optie is om je eiwitten op te kloppen tot een zachte, maar stevige piek. Dan room je boter en suiker zoals gewoonlijk en wissel je droge en vloeibare ingrediënten af tot ze gecombineerd zijn. Dan vouw je de eiwitten in het beslag. Deze techniek resulteert in een lichtere, meer delicate cake, maar kan mogelijk leiden tot overmenging.

Je kunt beide manieren proberen en kijken wat je het lekkerst vindt.

Nog een tip: ik pak mijn taarten altijd in als ze nog warm zijn. Wikkel ze in plasticfolie en leg ze dan in de vriezer. Zo blijft het vocht in de taart. Eenmaal afgekoeld, maar niet bevroren, kun je de bruine randen van je taart afsnijden (optioneel, maar het resultaat is een wittere plak) en glazuur je de taart met een mooie witte botercrème of een ander glazuur dat je wilt.

Ik hoop dat dit al je brandende vragen over witte cake beantwoordt! Als ik iets over het hoofd heb gezien, geef dan gerust een reactie en als je dit recept lekker vindt, deel het dan alsjeblieft en link terug naar mij als je het gebruikt. Ik zou het leuk vinden als je het voor me zou vinden <3

Wil je meer leren over hoe je een taart versiert als een pro? Bekijk dan mijn GRATIS training over hoe je je eerste taart ooit maakt!

Veel bakplezier!

- Liz

Cakebeslag en glazuur berekenen

Kies hieronder een optie om te berekenen hoeveel beslag of frosting je nodig hebt. Pas de schuif op de receptkaart aan om de hoeveelheden te veranderen.

Kies een pan type

RoundSquareSheetCupcakes

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

4"6"8"9"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

6"8"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

9x13"12x18"

Cupcake Blik Formaat

Standaard

Kies het aantal pannen

1 Pan2 Pannen3 Pannen

Kopjes beslag nodig

8 kopjes

Kopjes glazuur nodig

5 kopjes

Opmerking: de afmetingen zijn geschat op basis van het vanillecake recept met gebruik van standaard Amerikaanse cakevormen en -maten. De gebruikte afmetingen zijn alleen voor 2" hoge cakevormen. Uw resultaten kunnen variëren. Vul cakevormen niet te vol boven de door de fabrikant aanbevolen richtlijnen.

Recept

Recept voor witte cake

Een witte cake recept dat licht, luchtig, vol van smaak en gemakkelijk te maken is! Een geweldig basisrecept voor elke bakker dat kan worden aangepast aan andere recepten. Dit recept maakt genoeg beslag voor twee 8"x2" ronde cakes of drie 6"x2" hoge cakes Recept Pin Recept Beoordeel Bereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 28 minuten Totale tijd: 40 minuten Cursus: Dessert Keuken: AmerikaansPorties: 8 kopjes Calorieën: 589 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

Witte cake recept ingrediënten

 • 8 oz ongezouten boter kamertemperatuur
 • 14 oz suiker
 • 6 grote eiwitten vers, niet uit een doos, op kamertemperatuur
 • 14 oz AP bloem
 • 2 ½ theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel zout
 • 1 theelepel amandelextract gebruik helder voor een wittere cake
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 10 oz melk kamertemperatuur
 • 2 oz plantaardige olie

Gemakkelijk botercrème glazuur

 • 8 oz gepasteuriseerd eiwit op kamertemperatuur
 • 32 oz poedersuiker
 • 32 oz ongezouten boter kamertemperatuur
 • ½ theelepel zout
 • 1 eetlepel vanille-extract

Gouden druppel

 • 6 oz witte chocolade
 • 1 oz warm water
 • 1 theelepel warme bruine voedselkleurstof
 • 2 theelepel Truly Mad Plastics super goud
 • 1 eetlepel Everclear citroenextract of rozenwater kan worden gebruikt
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Witte cake recept instructies

 • Verwarm je oven voor op 335ºF en bereid twee 8"x2" cakevormen voor met cake goop of een ander geschikt bakmiddel.
 • Combineer melk, olie en extracten en zet apart
 • Combineer je bloem, bakpoeder en zout en zet apart
 • Doe de boter in een standmixer met een spatelhulpstuk en klop tot een gladde massa. Strooi je suiker erin en laat op hoge stand opkloppen tot het licht en wit is (ongeveer 5 minuten).
 • Voeg de eiwitten één voor één (ongeveer) toe aan het botermengsel terwijl je op een lage stand mixt en laat ze na elke toevoeging volledig combineren voordat je de volgende toevoegt. Als je eiwitten niet op kamertemperatuur zijn, kun je ze een paar seconden in de magnetron doen. Pas op dat ze niet koken! Koud eiwit zal het beslag doen stremmen.
 • Voeg ⅓ van je droge ingrediënten toe aan het ei-/botermengsel en mix op laag tot het net gecombineerd is. Voeg dan ½ van je vloeistoffen toe, dan droge, dan vloeistoffen en de rest van je droge. Laat mixen tot het net gecombineerd is.
 • Doe het beslag in de voorbereide cakevorm en bak 25-35 minuten op 335º F of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je in het midden prikt.
 • Laat tien minuten afkoelen en zet de cakes dan op een koelrek. Pak warm in en plaats in de vriezer om flash chill toe te passen. Dit houdt het vocht vast. Eenmaal afgekoeld maar niet bevroren kun je de bruine randen van je cakes afsnijden en naar wens glazuren. Koel de cake.

Gemakkelijk botercrème glazuur

 • Combineer eiwitten en poedersuiker in een mengkom met de gardehulpstuk. Klop om te combineren op laag, klop dan op hoog en voeg je boter in kleine stukjes, vanille en zout toe. Zet de mixer op hoog en klop tot het licht, luchtig en wit is.

Gouden druppel

 • Smelt chocolade en water in de magnetron en klop tot een gladde massa. Voeg een paar druppels voedselkleurstof toe. Laat afkoelen tot ongeveer 90 graden voordat je probeert over de gekoelde cake te druppelen. Zodra de chocolade is uitgehard, kun je de everclear en het goudstof combineren tot een verf en de druppel schilderen.

*opmerking: dit is niet-giftig goudstof

Video

Opmerkingen

Belangrijke dingen om op te merken voordat je begint 1. Breng al je ingrediënten op kamertemperatuur of zelfs een beetje warm (eieren, karnemelk, boter, enz.) om ervoor te zorgen dat je beslag niet breekt of stremt. 2. Gebruik een weegschaal om je ingrediënten af te wegen (inclusief vloeistoffen) tenzij anders aangegeven (eetlepels, theelepels, snufjes, enz.). Metrische maten zijn beschikbaar in de receptkaart. Ingrediënten op schaal zijn veel nauwkeuriger dan het gebruik van kopjes enhelpen het succes van je recept te verzekeren. 3. Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint te mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat. 4. Koel je cakes voordat je ze gaat glazuren en vullen. Je kunt een geglazuurde en gekoelde cake desgewenst bedekken met fondant. Deze cake is ook geweldig om te stapelen. IBewaar mijn taarten altijd gekoeld in de koelkast voordat ze worden geleverd, zodat ze gemakkelijk kunnen worden vervoerd. 5. Als het recept om specifieke ingrediënten vraagt, zoals cakemeel, is het niet aan te raden deze te vervangen door bloem voor alle doeleinden en maïzena, tenzij in het recept staat dat dit mag. Als je ingrediënten vervangt, kan dit recept mislukken.

Voeding

Portie: 1 g

Gerelateerd bericht