Zwart fondant recept

maken zwarte fondant Ik gebruik mijn eigen recept voor marshmallowfondant met een paar kleine aanpassingen om de perfecte zwarte fondant te maken die niet scheurt of olifantenhuid krijgt.

Tips voor het maken van zwarte fondant

 • Zeef je poedersuiker zodat je geen klontjes in je afgewerkte fondant hebt. Klontjes kunnen ervoor zorgen dat je fondant veel gaten krijgt en gaat scheuren.
 • Zorg ervoor dat je marshmallows vers zijn. Uitgedroogde en oude marshmallows zorgen voor droge fondant.
 • Je kunt het water met ½ eetlepel verhogen als je in een droog gebied woont of het water verminderen als je in een vochtig gebied woont.
 • Gebruik niet meer dan 1 eetlepel zwarte voedselkleurstof. Je fondant zal er eerst donkergrijs uitzien, maar zal na verloop van tijd donkerder worden. Als je te veel zwarte voedselkleurstof gebruikt (om het extra zwart te maken) kan je fondant breken en kunnen er pukkels in het eindproduct komen.

Hoe maak je zwarte fondant?

 1. Zeef je poedersuiker
 2. Doe je plantaardige shortening in de kom van je mixer met het haakhulpstuk
 3. Smelt je marshmallows in een grote hittebestendige kom. Ik begin met één minuut, roer en dan steeds 30 seconden tot de marshmallows helemaal gesmolten en opgeblazen zijn.
 4. Giet het water over de bovenkant van je gesmolten marshmallows om ze los te maken van de kom.
 5. Giet de marshmallows in de kom van je mixer en begin te mixen op een lage stand.
 6. Voeg je voedselkleurstof toe
 7. Voeg ¾ van je zak poedersuiker toe en blijf alles mengen tot de marshmallows glad zijn en aan de zijkant van de kom plakken.
 8. Voeg ½ kopje poedersuiker toe en laat een paar seconden mixen zodat de fondant loslaat van de kom.
 9. Gebruik een flexibele komschraper of spatel om het fondant uit de kom te halen en plaats het in je kom met overgebleven poedersuiker.
 10. Vouw om om het laatste beetje suiker erin te werken. Als het grotendeels is ingewerkt, kun je het uit de kom halen en op tafel afmaken.
 11. Blijf aan de fondant trekken tot hij uitrekt als een taffee en niet breekt. Nu is je fondant klaar om op een taart te worden gebruikt. Ja, je kunt hem meteen gebruiken!

Hoe bewaar ik restjes zwarte fondant?

Bewaar je restjes fondant door ze in plasticfolie te wikkelen en in een ziplockzakje te doen. Bewaar ze op kamertemperatuur. Warm fondant altijd 30-40 seconden op in de magnetron en conditioneer het met plantaardige shortening voordat je het uitrolt en een taart bekleedt.

Problemen oplossen met zwarte fondant

Fondant is te droog - Maak je handen nat en werk het vocht in de fondant om het wat vochtiger te maken. Je kunt ook 1 tl glycerine toevoegen als je dat hebt.

Fondant is te kleverig - Kneed er meer poedersuiker door, ½ kopje per keer, tot het niet plakkerig meer is. Een beetje plakkerigheid is normaal. Ik bestuif mijn tafel graag met maïzena om plakken te voorkomen en vet mijn handen in met plantaardige shortening.

Fondant scheurt - Verwarm opnieuw in de magnetron tot het warm is en trek eraan zoals aan taffy tot het rekbaar en glad is. Je kunt ook een beetje plantaardige shortening toevoegen aan je handen of meer kant-en-klare fondant toevoegen als het niet samenkomt.

Recept

Recept voor zwarte fondant

Als je LMF-marshmallowfondant maakt, moet je soms donkere kleuren maken, zoals zwart, en dat vereist een variatie in hoe je de fondant maakt. Als je witte fondant maakt en dan voedselkleur toevoegt, krijg je dikke, kleverige, vieze fondant die eigenlijk heel moeilijk te gebruiken is.

Oké, laten we meteen beginnen met het maken van zwarte fondant! Recept Bereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 25 minuten Totale tijd: 30 minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaanse porties: 4 pond Calorieën: 1469 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

Ingrediënten

 • 2 pond gezeefde poedersuiker. Afhankelijk van het gebied waar je woont, gebruik je misschien niet alle poedersuiker.
 • 1 lb mini marshmallows Hy-Top, merk Walmart of Haribo merk als je het kunt vinden
 • 1 eetlepel water gebruik slechts ½ eetlepel als het erg vochtig is in jouw omgeving
 • 1 eetlepel zwarte voedselkleurgel Americolor gebruik ik, maar Wilton of een ander merk is ook goed
 • ½ kopje plantaardige shortening, ook wel wit plantaardig vet of trex genoemd
 • 1,25 pond Wilton fondant
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Instructies

 • Zeef poedersuiker en zet apart in een grote kom.
 • Doe plantaardige shortening in een kom van een standmixer.
 • Verwarm de marshmallows 40 seconden in de magnetron op hoog. Roer de marshmallows met een lepel om ze een beetje te breken.
 • Verwarm de marshmallows nogmaals 30 seconden in de magnetron en roer nogmaals met een lepel.
 • Verwarm de marshmallows opnieuw 30 seconden. Roer met een lepel en de marshmallows moeten volledig zijn afgebroken en vloeibaar zijn. Giet water in de kom om de marshmallows van de kom te scheiden en giet de marshmallows in de kom van de standmixer met de plantaardige shortening.
 • Zet de mixer op de laagste stand (stand 1 op Kitchenaid mixers). Voeg de voedselkleurgel toe.

 • Voeg de helft van je gezeefde poedersuiker toe, een maatbeker per keer, en laat 2 minuten mixen.
 • Doe wat plantaardige shortening op je vingertoppen en trek de fondant van de deeghaak.
 • Doe de fondant in de kom met de overgebleven poedersuiker.
 • Verwarm Wilton fondant 40 seconden in de magnetron en voeg toe aan de kom met het mengsel van poedersuiker en fondant.
 • Kneed met je handen tot het goeddeels is opgenomen. Het kan zijn dat je nu niet alle fondant gebruikt en dat is helemaal niet erg.
 • Trek aan fondant zoals aan tafzijde tot het rekbaar en glad is.
 • Bewaar in een zip-lock zak op kamertemperatuur. Fondant is maanden houdbaar in een zip-lock zak. Om opnieuw te gebruiken, opnieuw opwarmen en goed kneden tot het rekbaar is voor elk gebruik. Je kunt kleur toevoegen als je wilt, maar voor donkere kleuren moet je ze toevoegen tijdens het mengproces, anders krijg je een kleverige puinhoop.
 • Video

  Opmerkingen

  FAQ

  Je kunt dit met de hand maken als je geen mixer hebt. Het enige wat je nodig hebt zijn je spieren! Je kunt de marshmallows boven een dubbele kookplaat smelten als je geen magnetron hebt. Ik geef de voorkeur aan zwarte Americolor-gel voor mijn voedselkleur. Je kunt dit recept halveren als je maar een beetje zwart nodig hebt. Bewaar in een ziplockzak op kamertemperatuur voor maanden. Kop en kneed goed voor elk gebruik. Je gebruikt misschien niet allepoedersuiker bij het laatste kneden, afhankelijk van de luchtvochtigheid in jouw omgeving, en dat is prima.

  Voeding

  Calorieën: 1469 kcal

  Gerelateerd bericht