Regenboog Cupcakes

Stela TurnerStela Turner 0 Reacties

Deze Regenboog Cupcakes hebben lagen van levendige regenboogkleuren binnenin en zijn bedekt met een wolkachtige werveling van vanillebotercrème. Ze zijn gemaakt van een recept uit een doosmix met één kom en zijn ongelooflijk makkelijk te maken. De perfecte traktatie voor St. Patrick's Day, Pride vieringen, verjaardagsfeestjes of elke gelegenheid die een beetje kleur en veel smaken nodig heeft.

Door te beginnen met een cakemix uit een doos creëer je een onfeilbare formule die extra tijd geeft om het beslag te kleuren, wat een beetje extra mixen vereist, maar er niet voor zorgt dat het beslag overgemengd raakt zoals bij sommige cakerecepten. Het eindresultaat is een luchtige cupcake met heldere kleuren en een nostalgische vanillesmaak. Het beste deel is het zure snoep bovenop, maar de veelzijdigheid van het ontwerp is wat deze zo leuk maakt.

Regenboog Cupcake ingrediënten

Doos taart: Een aangepast recept uit een doosmix is een snelle oplossing voor een zelfgemaakte cake. Het is echt foolproof, zelfs als er iets verkeerd is ingeschaald, is het resultaat nog steeds een heerlijke cake. Het is heel stabiel en je kunt met het beslag spelen en het veranderen, zoals kleuren toevoegen.

Meel: Door een beetje extra bloem toe te voegen krijgt de dooscake wat meer structuur, zodat hij strakker kruimelt en verschillende soorten glazuur aankan en ook gestapeld kan worden als je dat wilt.

Gelkleuren: Als je alleen vloeibare kleurstof hebt, werkt dat ook, maar probeer niet meer dan 2 eetlepels vloeibare kleurstof aan elke kom beslag toe te voegen. Ik gebruik graag ChefMaster of Americolor voor mijn gelkleuren, maar er zijn veel goede merken die gemakkelijk te vinden zijn.

Gemakkelijke botercrème Dit is een heerlijk, makkelijk en veelzijdig glazuur. Je kunt dit ook kleuren als je dat wilt. Roomkaasglazuur, hermelijnbotercrème of zelfs een opgeklopte ganache passen er ook goed bij als je je sjiek voelt!

Regenboog cupcakes maken

 1. Verwarm de oven voor op 350° F en bereid 2 cupcakevormpjes voor met papieren cupcakevormpjes.
 2. Voeg de cakemix, bloem, suiker, zout, zure room, gesmolten boter, eieren en melk toe aan de kom van een standmixer. Je kunt ook een grote kom en een handmixer gebruiken.
 3. Combineer alle droge ingrediënten met de natte ingrediënten op lage snelheid en mix vervolgens 2 minuten op gemiddelde snelheid.
 4. Verdeel het beslag over 6 aparte kommen.
 5. Kleur elk van de kleine schaaltjes in rood, oranje, geel, groen, blauw en paars met de gewenste kleur van de cake. De kleur zal levendiger zijn wanneer de cake gebakken is. Pro-tip: Zorg ervoor dat je gel-voedselkleuring zoals ChefMaster of Americolor gebruikt in plaats van vloeibare voor levendigere kleuren.
 6. Begin met het paarse beslag en spuit of lepel ongeveer 1-1,5 eetlepels beslag in elk cupcakebekertje. Leg elk gekleurd beslag bovenop het vorige. Probeer het beslag tot aan de randen te verspreiden, zodat je de regenboog door het cupcake papier heen kunt zien.
 7. Plaats de cupcakes in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten. Zorg ervoor dat het midden van de cupcake gaar is, zodat hij niet wegzakt als hij afkoelt.
 8. Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de vormpjes, haal ze er dan uit en leg ze op een koelrek om volledig af te koelen. Zo worden de onderkantjes van de cupcake niet rimpelig van de stoom.

Gemakkelijk botercrème maken

 1. Doe eerst de eiwitten en de poedersuiker in een kom van een staande mixer. Bevestig de garde en combineer de ingrediënten op een lage stand en klop ze vervolgens 4 tot 5 minuten op een hoge stand (tot ze glanzen) om de poedersuiker op te lossen.
 2. Voeg dan het zout en het vanille-extract toe.
 3. Voeg vervolgens je zachte boter stukje bij beetje toe en klop het met de garde 8 tot 10 minuten tot het wit en luchtig is. Als het niet meer naar boter smaakt, is het klaar!
 4. Schakel ten slotte over op een spatelhulpstuk en mix de botercrème maximaal 15-20 minuten op lage snelheid. Deze stap is optioneel, maar als je echt romig en bubbelvrij glazuur wilt, mag je deze niet overslaan.

De cupcakes in elkaar zetten

 1. Maak een spuitzak klaar met gemakkelijke botercrème en een grote sterpunt. Spuit een werveling van vanillebotercrème boven op elke cupcake. Pro-tip: Als je geen spuitzak hebt, kun je een Ziploc zak gebruiken.
 2. Snijd de regenboogstrips in porties van 3 inch. Plaats de regenboog in een boog bovenop de cupcake.
 3. Voeg gouden of regenboog hagelslag in elk gewenst ontwerp toe aan de bovenkant van elke cupcake.
 4. Om de cupcakes te bewaren, doe je ze in een luchtdichte verpakking en bewaar je ze maximaal 4 dagen op kamertemperatuur. Je kunt de ongebakken cupcakes of de geglazuurde cupcakes maximaal een maand invriezen.

FAQ

Hoe voorkom ik dat mijn kleuren zich vermengen?

Hoe minder je het regenboog cupcakebeslag aanraakt als het eenmaal in het cupje zit, hoe kleiner de kans dat het zich zal mengen met de omringende kleuren. Ik vond dat het gelijkmatig verdelen van het beslag over het cupje met een spuitzak makkelijker ging. Als je echter een tie-dye effect wilt, kun je een satéprikker door de gelaagde kleuren slepen voor een erg leuke cupcake.

Kan ik de regenboogcupcakes op smaak brengen?

Ja, we gebruiken een vanille boxmix, en het toevoegen van de voedselkleurstof verandert de smaak niet. Dit recept vraagt niet om extra vanille-extract omdat de boxmix dit al bevat. Je kunt het basisrecept verbeteren met andere smaken zoals citroen, kokos, amandel, of helder voedselextract werkt ook!

Hoe maak je regenboogbotercrème?

Kleur de makkelijke botercrème in rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Leg een vel plasticfolie uit en spuit de eerste kleur in een lange strook langs het plastic. Herhaal dit met elke kleur en leg ze direct naast elkaar. Rol het plastic in de lengte op en doe de hele botercrèmebolletje in een spuitzak met spuitpunt.

Verwante Recepten

Vanille cakejes

Roomkaasglazuur

Regenboogtaart

Funfetti verjaardagstaart

Recept

Regenboog Cupcakes

Lichte, boterachtige en vochtige regenboog cupcakes zijn zes lagen van kleur die bakken tot een centerpiece-waardige traktatie. Maak ze af met luchtige witte botercrème of pittige roomkaas glazuur en maak je cupcake creaties af met een regenboog hagelslag douche. Er zijn zoveel leuke regenboog snoepjes, de decor opties zijn eindeloos! Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 20 minuten minuten kokenTijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 35 minuten minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 24 cupcakes Calorieën: 524 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • 2 cupcakevormpjes
 • 24 cupcakevormpjes

Ingrediënten

Regenboog Cupcakes

 • 1 doos witte cakemix van Duncan Hines
 • 1 kopje bloem voor alle doeleinden
 • 1 kopje kristalsuiker
 • ¼ theelepel zout
 • 1 kop zure room kamertemperatuur
 • ½ kopje ongezouten boter gesmolten
 • 1 kop melk kamertemperatuur
 • 3 grote eieren op kamertemperatuur
 • 6 flesjes gel-voedselkleurstof: rood, oranje, geel, groen, blauw, paars 2-3 theelepels van elke kleur

Gemakkelijke vanillebotercrème

 • 6 ons gepasteuriseerd eiwit (uit een doos)
 • 24 ons poedersuiker
 • 1 eetlepel vanille-extract
 • ½ theelepel zout
 • 24 ons ongezouten boter zacht gemaakt
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Regenboog cupcakes maken

 • Verwarm de oven voor op 350° F en bereid 2 cupcakevormpjes voor met papieren cupcakevormpjes.
 • Voeg de cakemix, bloem, suiker, zout, zure room, gesmolten boter, eieren en melk toe aan de kom van een standmixer. Je kunt ook een grote kom en een handmixer gebruiken.
 • Combineer alle droge ingrediënten met de natte ingrediënten op lage snelheid en mix vervolgens 2 minuten op gemiddelde snelheid.
 • Verdeel het beslag over 6 aparte kommen.
 • Kleur elk van de kleine schaaltjes in rood, oranje, geel, groen, blauw en paars met de gewenste kleur van de cake. De kleur zal levendiger zijn wanneer de cake gebakken is. Pro-tip: Zorg ervoor dat je voedselkleurstof met gel gebruikt, zoals ChefMaster of Americolor in plaats van vloeistof voor levendigere kleuren.
 • Begin met het paarse beslag en spuit of lepel ongeveer 1-1,5 eetlepels beslag in elk cupcakebekertje. Leg elk gekleurd beslag bovenop het vorige. Probeer het beslag tot aan de randen te verspreiden, zodat je de regenboog door het cupcake papier heen kunt zien.
 • Plaats de cupcakes in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten. Zorg ervoor dat het midden van de cupcake gaar is, zodat hij niet wegzakt als hij afkoelt.
 • Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de vormpjes, haal ze er dan uit en leg ze op een koelrek om volledig af te koelen. Zo worden de onderkantjes van de cupcake niet rimpelig van de stoom.

Gemakkelijke vanillebotercrème

 • Doe eerst de eiwitten en de poedersuiker in een kom van een staande mixer. Bevestig de garde en combineer de ingrediënten op een lage stand en klop ze vervolgens 4 tot 5 minuten op een hoge stand (tot ze glanzen) om de poedersuiker op te lossen.
 • Voeg dan het zout en het vanille-extract toe.
 • Voeg vervolgens je zachte boter stukje bij beetje toe en klop het met de garde 8 tot 10 minuten tot het wit en luchtig is. Als het niet meer naar boter smaakt, is het klaar!
 • Schakel ten slotte over op een spatelhulpstuk en mix de botercrème maximaal 15-20 minuten op lage snelheid. Deze stap is optioneel, maar als je echt romig en bubbelvrij glazuur wilt, mag je deze niet overslaan.

De cupcakes in elkaar zetten

 • Maak een spuitzak klaar met gemakkelijke botercrème en een grote sterpunt. Spuit een werveling van vanillebotercrème boven op elke cupcake. Pro-tip: Als je geen spuitzak hebt, kun je een Ziploc zak gebruiken.
 • Snijd de regenboogstrips in porties van 3 inch. Plaats de regenboog in een boog bovenop de cupcake.
 • Voeg gouden of regenboog hagelslag in elk gewenst ontwerp toe aan de bovenkant van elke cupcake.
 • Om de cupcakes te bewaren, doe je ze in een luchtdichte verpakking en bewaar je ze maximaal 4 dagen op kamertemperatuur. Je kunt de ongebakken cupcakes of de geglazuurde cupcakes maximaal een maand invriezen.

Opmerkingen

 1. Voor de beste rijzing vul je je bakvormpjes ⅔ met cupcakebeslag of 1 ½ ons per cupcake.
 2. Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur voordat je het beslag mengt (melk, boter, eieren).
 3. Gebruik duidelijke vanille-extract Gebruik vanille-extract van goede kwaliteit, vanillepasta of zelfs een vanilleboon voor de echte vanillesmaak. Eén vanilleboon = 2 theelepels vanille-extract.
 4. Verwarm uw oven voor tot 350ºF gedurende 30 minuten voor het bakken om je cupcakes goed te laten rijzen en de koepel te zetten.
 5. Gebakken cupcakes kunnen tot 6 maanden ingevroren .
 6. Als je geen spatel hebt, mix dan met de hand met een spatel om te voorkomen dat je te veel mengt.

Voeding

Portie: 1 cupcake

Gerelateerd bericht