Alles aan deze rijk zwarte woud taart (Schwarzwälder Kirschtorte) is om van te watertanden. Drie luchtige lagen genoise biscuit, vergelijkbaar met een rolcake, worden doordrenkt met kirschkersenlikeur, bedekt met zoete slagroom en bedekt met in Kirsch gedrenkte kersen en chocoladeschaafsel.

Het zwarte woud is waarschijnlijk Duitslands bekendste bijdrage aan de taartwereld. Het is een geliefd dessert dat over de hele wereld wordt bewonderd en is uitgegroeid tot een iconische taart. Lees verder om te leren hoe je een traditionele zwarte woud taart zelf kunt maken.

Inhoudsopgave

  Ingrediënten

  Dit zijn enkele belangrijke ingrediënten die je misschien niet bij de hand hebt.

  Kirsch Kersenlikeur - Deze ietwat pittige en vurige likeur is waar de zwarte woudcake naar vernoemd is! Het geeft hem zijn kenmerkende smaak. Je kunt de likeur weglaten als je dat wilt en een extra eetlepel suiker gebruiken in je kersensiroop.

  Taartmeel - Cakebloem is een zachte bloem met een lager eiwitgehalte dan bloem voor algemene doeleinden, wat resulteert in zeer zachte en delicate cake.

  Gedutched cacaopoeder - Dit cacaopoeder is anders dan een natuurlijk cacaopoeder zoals Hershey's. Het is gealkaliseerd waardoor de smaak van het cacaopoeder veel zachter en rijker is. Normaal gesproken kun je niet van cacaopoeder wisselen zonder de rijsmiddelen te veranderen, maar omdat Genoise geen rijsmiddelen heeft, kun je het cacaopoeder zonder problemen vervangen door een ander merk.

  Hoe maak je Schwarzwalder taart

  De met kirsch doordrenkte kersen bereiden

  Ik maak de Kirsch geweekte kersen graag een dag of twee van tevoren, maar je kunt ze zo ver van tevoren maken als je wilt en ze in de koelkast bewaren tot je ze wilt gebruiken. De suiker en alcohol zullen de kersen bewaren en de smaak wordt steeds beter.

  1. Als je verse kersen hebt, ontpit ze dan en zet ze apart. Zorg ervoor dat je 8 kersen overhoudt voor de decoratie van de taart later. Je kunt ook bevroren kersen of kersen uit blik gebruiken. Als je kersen op siroop uit blik gebruikt, gebruik dan de siroop als water en laat de suiker weg uit het recept.
  2. Doe het water, de suiker en de kersen in een middelgrote pan op middelhoog vuur en breng het aan de kook.
  3. Zodra de suikerkorrels zijn opgelost (na ongeveer 1 minuut) haal je het mengsel van het vuur.
  4. Voeg je Kirsch toe en roer om te combineren.
  5. Doe de kersen en siroop over in een afgedekt bakje en zet het in de koelkast. Hoe langer het staat, hoe meer de smaken zich zullen ontwikkelen. Als je haast hebt kun je ze meteen gebruiken, de smaak zal alleen niet zo sterk zijn.

  De chocolade-genoise maken

  Genoise is een heel luchtige cake zonder zuurdesem. Hij krijgt al zijn lift door hoe goed je de eieren opklopt en hoe voorzichtig je de bloem erdoor mengt. Een beetje zoals bij het maken van Franse macarons, je wilt niet te veel of te weinig mengen. Genoise is ook heel droog, dus je moet ervoor zorgen dat je hem goed doordrenkt met kirsch kersensap!

  Afhankelijk van hoe goed je je beslag hebt gevouwen, kunnen je cakes heel lang of heel kort zijn. Als je lagen korter zijn, wanhoop dan niet! Ze zullen nog steeds heerlijk smaken.

  1. Smelt in een aparte kom de boter tot deze warm, maar niet heet is en zet deze apart.
  2. Zeef in een grote kom het cakemeel, het cacaopoeder en het zout. Dit verlucht de droge ingrediënten, zodat ze later makkelijker in het eimengsel kunnen worden gemengd en er geen meelklonten ontstaan.
  3. Doe de eieren, suiker en zout in de kom van je mixer. Plaats de kom boven een pan met kokend water en klop het mengsel tot het een beetje warm is, rond 100ºF. Ik voel gewoon met mijn vingertoppen aan het mengsel, als ik geen suikerkorrels voel weet ik dat het klaar is.
  4. Klop het eimengsel ongeveer 5-10 minuten op hoge stand tot het volume verdrievoudigd is. Het beslag zal een "lint" vormen wanneer de garde wordt opgetild. Als het lint een paar seconden bovenop het mengsel zit voordat het er weer invalt, is het mengsel klaar. Pro-tip: Zorg ervoor dat je de cake lang genoeg opklopt, er zit geen zuurdesem in deze cake, dus het eivolume zal onze cake helpen rijzen.
  5. Zeef ⅓ van je bloemmengsel bij het eimengsel en vouw tot een geheel. Probeer het mengsel zo min mogelijk te laten leeglopen. Zeef en vouw er nog een ⅓ deel van het mengsel bij en tot slot het laatste deel. Zorg ervoor dat er geen klontjes overblijven.
  6. Schep 1 kop van het beslag in een aparte kom en vouw de boter erdoor. Zo kun je de boter makkelijker toevoegen aan de rest van het beslag zonder dat het leegloopt.
  7. Voeg het botermengsel en de vanille toe aan het ei-bloemmengsel en vouw ze voorzichtig door elkaar.
  8. Smeer drie 6-inch cakevormen in met cakegrond. Sommige mensen vinden het ook lekker om perkament rondjes op de bodem van de vorm te leggen om plakken te voorkomen.
  9. Verdeel het genoisebeslag gelijkmatig over de 3 pannen.
  10. Bak de cakes 25 minuten op 350ºF of tot het midden van de cake stevig is. Probeer de oven pas na 20 minuten bakken te openen om naar de cakes te kijken, want door de beweging en temperatuurverandering kunnen de cakes vallen.
  11. Laat de cakes ongeveer 10 minuten afkoelen en maak dan voorzichtig de randen van de cakes los van de pan met een mes en zet de cake op een koelrek om volledig af te koelen voordat je het glazuur aanbrengt.

  Hoe maak je de gestabiliseerde slagroomvulling?

  Ik gebruik graag mijn gestabiliseerde slagroom om deze taart te glazuren en te vullen, want als hij eenmaal hard is, is hij veel makkelijker aan te snijden zonder dat de hele taart uit elkaar valt.

  1. Strooi de gelatine over het water en laat het 5 minuten bloeien.
  2. Smelt de gelatine 10-15 seconden in de magnetron of tot je geen korrels meer ziet en het mengsel er helder uitziet.
  3. Voeg de eetlepel room toe aan de gelatine en roer om te combineren.
  4. Klop de slagroom in de kom van je mixer met het gardehulpstuk erop tot het dik en schuimig begint te worden.
  5. Voeg je poedersuiker toe en blijf mixen op gemiddelde snelheid tot je lijnen ziet ontstaan op het oppervlak van de slagroom (medium peak stage) en verlaag de snelheid naar laag.
  6. Voeg de vanille toe.
  7. Sprenkel langzaam het gelatinemengsel erdoor en blijf mixen tot zich stijve pieken vormen die hun vorm vasthouden, maar mix niet te veel.

  Zo zet je de Schwarzwalder Cake in elkaar

  1. Snijd de onder- en bovenkant van je chocoladetaartlagen bij met een kartelmes om ze waterpas te maken en om ze makkelijker te kunnen doordrenken met de siroop.
  2. Leg je eerste taartlaag op een taartkarton of op een taartplateau. Doordrenk de laag royaal met de kirsch siroop, vergeet de zijkant van de taart niet!
  3. Voeg een dikke laag van je slagroom toe en smeer het gelijkmatig uit.
  4. Leg een deel van je kersen op de laag slagroom. Zorg ervoor dat de slagroom en de kersen gelijk liggen met elkaar.
  5. Leg de volgende laag cake erop en ga een tweede keer door met dit proces.
  6. Bedek de hele taart met een laag slagroom en vries de taart vervolgens ongeveer 20 minuten in.
  7. Bedek de taart dan met je laatste laag slagroom en maak het glad of laat het ruw als je van een rustieke look houdt.
  8. Bedek de bodem van de taart met wat chocoladeschaafsel. Ik gebruik een dunschiller en een blok chocolade.
  9. Maak de ganache door de chocolade en de room te mengen tot een gladde massa. Wacht tot de ganache is afgekoeld tot 90ºF en spuit de ganache over de taart.
  10. Bedek de bovenkant van de taart met de overgebleven ganache en strijk het glad.
  11. Werk de taart af met wat rozetten slagroom en meer verse kersen en versnipperde chocolade. Je kunt ook marasquin kersen gebruiken als je wilt.

  FAQ

  Waarom zijn mijn lagen zo plat?

  Afhankelijk van hoe goed je je genoise mengt, zal de hoogte van je cakelagen variëren. Probeer niet te veel te mengen.

  Waarom is mijn slagroom zo zacht?

  Het kan zijn dat je de slagroom te weinig hebt opgeklopt. Zorg ervoor dat je stevige pieken bereikt.

  Moet ik alcohol (Kirsch) gebruiken?

  Een traditionele zwarte woud taart gebruikt Kirsch in de siroop en de slagroom, maar je kunt het weglaten en vervangen door meer kersensap als je dat wilt.

  Waarom heet het zwarte bostaart?

  Zwarte Woud taart dankt zijn naam eigenlijk aan een bepaald type van vurige kirsch alcohol gemaakt van zure kersen uit het Zwarte Woud, bekend als Schwarzwälder Kirsch of Kirsch Wasser (Het is erg sterk van smaak op zichzelf, maar in de taart proef je het nauwelijks. Hoewel je deze taart ook zonder Kirsch kunt maken, kun je het technisch gezien geen zwarte woud taart noemen, maar als je dat wilt, maak je geen zorgen, ik zal het niet doorvertellen :D.

  De Schwarzwaldtaart, waarvan in sommige kringen wordt aangenomen dat hij in zijn moderne vorm is gecreëerd door patissier Josef Keller in 1915, is wettelijk beschermd. De taart kreeg in 2013 een beschermde status door de Europese Commissie, die besloot dat voor elk dessert met deze naam de oorspronkelijke ingrediënten van de taart moesten worden gebruikt, waaronder Kirsch, een brandewijn gemaakt van de gefermenteerde zure kersen die groeien in de streek.regio.

  Wat is het verschil tussen zwarte woudcake en chocoladetaart?

  Je kunt niet zomaar een oude chocoladetaart bakken, er wat kersen bovenop doen en het dan een authentieke zwarte woud taart noemen. Nu is het echt zo dat er geen zwarte woud taart politie rondloopt die klaar staat om je te arresteren voor je overtreding, maar technisch gezien wordt een zwarte woud taart gemaakt met chocolade biscuit gedrenkt in een eenvoudige siroop gemaakt van Kirsch, Kirsch gedrenkte kersen, gelaagd met slagroom engegarneerd met meer kersen en geschaafde chocolade.

  Als het buiten deze specificaties valt, is het een chocoladetaart en die is ook heerlijk!

  Hoe smaakt Schwarzwalder taart?

  Zwarte Woud cake wordt gemaakt met een genoise biscuit, dus het heeft een lichte chocoladesmaak en minder vocht dan traditionele chocoladetaart. Om vocht en smaak toe te voegen, wordt de cake gedrenkt in kirsch kersenlikeur en gelaagd met zoete slagroom. Het is niet zomaar chocoladetaart met kersen, het heeft een heel aparte smaak.

  Meer taartrecepten

  Authentieke Red Velvet Cake

  Gestabiliseerde slagroom

  Kersenvulling

  Duitse chocoladetaart

  Kokosnoot Pecan Vulling

  Recept

  Traditioneel Schwarzwalder Cake Recept

  Kirsch geweekte chocolade genoise gelaagd met zoete slagroom en Kirsch geweekte kersen. Deze traditionele Duitse taart maakt altijd indruk met zijn combinatie van chocolade, kersen en room. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Prep tijd: 20 minuten minuten Kooktijd: 25 minuten minuten Decoreren: 20 minuten minuten Totale tijd: 1 uur 5 minuten Cursus: Dessert Keuken: duitsPorties: 12 porties Calorieën: 149 kcal Auteur: Elizabeth Marek

  Ingrediënten

  Chocolade Genoise

  • 2 ons gesmolten boter, warm niet heet
  • 2,5 ons cakemeel
  • 2 ons gedutcht cacaopoeder
  • 6 grote eieren
  • 7 ons suiker
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel vanille-extract

  Kirsch Doordrenkte Kersen

  • 3,5 ons suiker
  • 4 ons water
  • 2 ons kirschwasser
  • 12 ons kersen, donker zoet of zuur

  Gestabiliseerde slagroom

  • 24 ons zware slagroom
  • 4 ons poedersuiker
  • 2 theelepels gelatine in poedervorm Ik gebruik het merk KNOX
  • 3 eetlepels koud water
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 eetlepel zware slagroom

  Chocolade Druppel

  • 6 ons halfzoete of melkchocolade
  • 4 ons zware slagroom
  US Gebruikelijk - Metrisch

  Instructies

  Hoe maak je Kirsch geweekte kersen?

  • Als je verse kersen hebt, ontpit ze dan en zet ze apart. Zorg ervoor dat je 8 kersen overhoudt voor de decoratie van de taart later. TIP Als je kersen op siroop uit blik gebruikt, gebruik dan de siroop als water en laat de suiker uit het recept weg.
  • Doe het water, de suiker en de kersen in een middelgrote pan op middelhoog vuur en breng het aan de kook.
  • Zodra de suikerkorrels zijn opgelost (na ongeveer 1 minuut) haal je het mengsel van het vuur.
  • Voeg je Kirsch toe en roer om te combineren.
  • Doe de kersen en siroop over in een afgedekt bakje en zet het in de koelkast. TIP Als je haast hebt kun je ze meteen gebruiken, de smaak zal alleen niet zo sterk zijn.

  Hoe maak je Chocolade Genoise Cake

  • Smelt in een aparte kom de boter tot deze warm is, maar niet heet Zet het opzij.
  • Zeef in een grote kom het cakemeel, cacaopoeder en zout. TIP Dit verlucht de droge ingrediënten zodat ze later gemakkelijker in het eimengsel kunnen worden gemengd en er geen meelklonten ontstaan.
  • Doe de eieren, suiker en zout in de kom van je mixer. Plaats de kom boven een pan met kokend water en klop het mengsel tot het een beetje warm is, rond de 100ºF. TIP Als ik geen suikerkorrels voel, weet ik dat het klaar is.
  • Klop het eimengsel ongeveer 5-10 minuten op hoge stand tot het volume verdrievoudigt. Het beslag zal een "lint" vormen als de garde wordt opgetild. TIP Als het lint een paar seconden bovenop het mengsel blijft zitten voordat het er weer invalt, is het mengsel klaar. Zorg ervoor dat je de cake lang genoeg opklopt, er zit geen zuurdesem in deze cake, dus het eivolume zal onze cake helpen rijzen.
  • Zeef ⅓ van je bloemmengsel bij het eimengsel en vouw tot een geheel. Probeer het mengsel zo min mogelijk te laten leeglopen. Zeef en vouw er nog een ⅓ deel van het mengsel bij en tot slot het laatste deel. Zorg ervoor dat er geen klontjes overblijven.
  • Schep 1 kop van het beslag in een aparte kom en schep de boter erdoor. TIP Dit maakt het makkelijker om de boter toe te voegen aan de rest van het beslag zonder het te laten leeglopen.
  • Voeg het botermengsel en de vanille toe aan het ei-bloemmengsel en vouw ze voorzichtig door elkaar.
  • Bekleed drie 6 inch cakevormen met cakegrond. TIP Sommige mensen vinden het ook lekker om perkament rondjes op de bodem van de pan te leggen om plakken te voorkomen.
  • Verdeel het genoisebeslag gelijkmatig over de 3 pannen.
  • Bak de cakes op 350ºF gedurende 25 minuten of tot het midden van de cake stevig is. TIP Probeer de oven pas na 20 minuten bakken te openen om naar de cakes te kijken, want door de beweging en temperatuurverandering kunnen de cakes vallen.
  • Laat de cakes ongeveer 10 minuten afkoelen en maak dan voorzichtig de randen van de cakes los van de pan met een mes en zet de cake op een koelrek om volledig af te koelen voordat je het glazuur aanbrengt. TIP Afhankelijk van hoe goed je je beslag hebt gevouwen, kunnen je cakes heel lang of heel kort zijn. Als je lagen korter zijn, wanhoop dan niet! Ze zullen nog steeds heerlijk smaken.

  Hoe maak je de gestabiliseerde slagroomvulling?

  • Strooi de gelatine over het water en laat het 5 minuten bloeien.
  • Smelt de gelatine 10-15 seconden in de magnetron of tot je geen korrels meer ziet en het mengsel er helder uitziet.
  • Voeg de eetlepel room toe aan de gelatine en roer om te combineren.
  • Klop de slagroom in de kom van je mixer met het gardehulpstuk erop tot het dik en schuimig begint te worden.
  • Voeg je poedersuiker toe en blijf mixen op gemiddelde snelheid tot je lijnen ziet ontstaan op het oppervlak van de slagroom (medium peak stage) en verlaag de snelheid naar laag.
  • Voeg de vanille toe.
  • Sprenkel langzaam het gelatinemengsel erdoor en blijf mixen tot zich stijve pieken vormen die hun vorm vasthouden, maar mix niet te veel.

  Hoe de ganache laten druipen

  • Combineer de room en chocolade en verwarm ze in de magnetron of boven een ketel tot ze gesmolten zijn. Roer tot een gladde massa. Spuit op 90ºF op een gekoelde taart.

  Zo zet je de Schwarzwalder Cake in elkaar

  • Snijd de onderkant en bovenkant van je cakejes bij met een kartelmes om ze vlak te maken en om ze makkelijker met de siroop te kunnen doordrenken.
  • Leg je eerste taartlaag op een taartkarton of op een taartplateau. Doordrenk de laag royaal met de kirsch siroop, vergeet de zijkant van de taart niet!
  • Voeg een dikke laag van je slagroom toe en smeer het gelijkmatig uit.
  • Leg een deel van je kersen op de laag slagroom. Zorg ervoor dat de slagroom en de kersen gelijk liggen met elkaar.
  • Leg de volgende laag cake erop en ga een tweede keer door met dit proces.
  • Bedek de hele taart met een laag slagroom en vries de taart vervolgens ongeveer 20 minuten in.
  • Bedek de taart dan met je laatste laag slagroom en maak het glad of laat het ruw als je van een rustieke look houdt.
  • Bedek de bodem van de taart met wat chocoladeschaafsel. Ik gebruik een dunschiller en een blok chocolade.
  • Maak de ganache door de chocolade en de room te mengen tot een gladde massa. Wacht tot de ganache is afgekoeld tot 90ºF en spuit de ganache over de taart.
  • Bedek de bovenkant van de taart met de overgebleven ganache en strijk het glad.
  • Werk de taart af met wat rozetten slagroom en meer verse kersen en versnipperde chocolade. Je kunt ook marasquin kersen gebruiken als je wilt.

  Video

  Opmerkingen

  Afhankelijk van hoe goed je je genoisebeslag vouwt, zullen je cakelagen langer of korter zijn. Als ze korter zijn, wanhoop dan niet! Ze zullen nog steeds heerlijk smaken. Ik maak de met Kirsch doordrenkte kersen graag een dag of twee van tevoren, maar je kunt ze zo lang van tevoren maken als je wilt en ze gewoon in de koelkast bewaren tot je klaar bent om ze te gebruiken. De suiker en alcohol bewaren deMet kersen wordt de smaak steeds beter. Genoise is een heel luchtige cake zonder zuurdesem. Hij wordt gemaakt door de eieren goed op te kloppen en de bloem er voorzichtig doorheen te mengen. Net als bij Franse macarons wil je niet te veel of te weinig mengen. Genoise is ook erg droog, dus zorg ervoor dat je hem goed doordrenkt met kirsch kersensap!Als je geen alcohol in je black forest cake wilt, kun je de Kirsch weglaten en meer kersensap gebruiken. FAQ Waarom zijn mijn lagen zo plat?

  Afhankelijk van hoe goed je je genoise mengt, zal de hoogte van je cakelagen variëren. Probeer niet te veel te mengen. Waarom is mijn slagroom zo zacht?

  Het kan zijn dat je de slagroom te weinig hebt opgeklopt. Zorg ervoor dat je stevige pieken bereikt. Moet ik alcohol (Kirsch) gebruiken?

  Een traditionele zwarte woud taart gebruikt Kirsch in de siroop en de slagroom, maar je kunt het weglaten en vervangen door meer kersensap als je dat wilt. Karwij pannen ► //ap.carawayhome.com/sugargeekshow10

  Voeding

  Portie: 1 portie

  Gerelateerd bericht