Truffels met pure chocolade en rozen Ze zijn in een handomdraai klaar en vormen de perfecte traktatie voor Valentijnsdag of Moederdag. Romige pure chocoladeganache doordrenkt met bloemblaadjes en gerold in cacaopoeder vormen een decadent en indrukwekkend dessert op het laatste moment. Maak ze met witte of melkchocolade met mijn recept voor traditionele chocoladetruffels.

Truffels worden gemaakt van ganache die een paar uur heeft liggen opstijven. Om die ganache extra romig te maken, voegen we een beetje boter toe voor de textuur en de smaak. Smaken toevoegen aan ganache is ook makkelijk, maar de complexe smaakresultaten laten ze smaken als een ingewikkeld proces. Een rozenaroma toevoegen aan de truffel is net zo makkelijk als thee zetten!

Ingrediënten rozentruffel

Donkere Chocolade die 64% of meer is, is het beste voor donkere chocoladetruffels. Halfzoete en bitterzoete chocolade bevat de meeste cacaobestanddelen en cacaoboter, maar meestal geen melk. Dit geeft je de stevigste truffel, maar de diepste en meest intense chocoladesmaak. De licht bittere aspecten van pure chocolade maken het zo interessant en passen heel goed bij zoveel dingen, van fruit tot kruiden.

Zware slagroom Het vet emulgeert met de chocolade en zorgt voor een rijke, smeuïge truffel. Er kan lichtere room worden gebruikt, en zelfs melk, maar dan moet de verhouding van de chocolade worden aangepast aan het veranderde vetgehalte.

Roos is een smaak die een prachtige toevoeging kan zijn of alles totaal kan verpesten. Bloemige smaken kunnen dingen laten smaken als parfum, dus je moet het rustig aan doen met de toevoeging ervan. Ik gebruikte eetbare rozenblaadjes thee en de toevoeging van Amoretti rozenextract om een subtiele lichte maar herkenbare smaak van de bloem te krijgen. Als je ervoor kiest om je eigen rozenblaadjes te gebruiken, zorg er dan voor dat zezijn niet bespoten en zijn schoongemaakt.

Donkere chocolade rozentruffels maken

 1. Magnetron de zware room in sessies van 20 seconden tot de room dampt. Meng tussen de sessies zodat het gelijkmatig verwarmt. U kunt de chocolade en room ook smelten boven een dubbele boiler als u geen magnetron hebt, of verwarm de room in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
 2. Voeg de rozenblaadjes toe en laat ze 5 tot 10 minuten "trekken".
 3. Verwarm de room opnieuw zodat deze weer gaat stomen, dit hoeft maar 10 seconden te duren in de magnetron.
 4. Giet de hete room door een zeef over de kom met chocolade en zorg ervoor dat de chocolade gelijkmatig onder de room verdeeld is. Gooi de gezeefde rozenblaadjes weg.
 5. Laat het chocolademengsel 5 minuten zitten om de chocolade te laten smelten.
 6. Klop de chocolade en de slagroom samen en het zou moeten beginnen te emulgeren en glad te worden. Als er nog wat chocoladestukjes in zitten, nog 10 seconden in de magnetron en blijf roeren tot het glad is.
 7. Voeg de boter toe en blijf roeren tot de boter volledig is opgenomen en de ganache glad is.
 8. Voeg het rozenextract toe, 1 theelepel per keer, en proef de ganache tussen de toevoegingen door. Pas op dat je de ganache niet te veel smaak geeft.
 9. Dek de ganache af met plasticfolie, maak contact met het oppervlak van de ganache (om een droge huid bovenop te voorkomen) en laat het rusten tot het volledig is afgekoeld en stevig is geworden, dit kan 1-2 uur duren. Met donkere ganache kun je het koelen in de koelkast, maar het zal moeilijker te scheppen zijn als het koud is.
 10. Meet met een koekjesschep, meloenboller of lepel een lepel ganache af tot de gewenste grootte. Dit maakte ongeveer 25 truffels van 0,5 oz en ongeveer 1,5" breed.
 11. Leg de ganachescheppen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 10 minuten in de koelkast staan om op te stijven.
 12. Terwijl de ganache rust, zet je de kom cacaopoeder klaar voor het coaten van de truffels.
 13. Rol een lepel ganache tot een gladde ronde bal. Pro-tip: Draag handschoenen of zorg dat je handen schoon en koud zijn.
 14. Rol de truffel in cacaopoeder en schud zoveel mogelijk overtollig poeder eraf.
 15. Leg de truffel terug op de plaat en laat nog 10 minuten opstijven.
 16. Gebruik een klein beetje ganache om een rozenblaadje aan de bovenkant van elke truffel te plakken. Ik heb gebruikt wat er over was in de kom waar de ganache in zat.
 17. De afgewerkte truffels zijn nu klaar om te eten, in te pakken of te bewaren. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast als je ze langer dan 4 dagen wilt bewaren.

FAQ

Wat maakt een chocoladetruffel?

Het hapklare chocoladegebak dat "truffel" wordt genoemd, komt van de gelijkenis met een paddenstoelachtige schimmel, die wordt beschouwd als een delicatesse met dezelfde naam. De hoofdingrediënten zijn chocolade en room, maar er kunnen veel dingen worden toegevoegd om de smaak en textuur te verbeteren.

Kan ik een andere bloem gebruiken om de chocolade op smaak te brengen?

Ja, er zijn veel eetbare bloemen die heerlijke culinaire smaken hebben. Mijn favorieten zijn jasmijnbloemen, lavendel, sinaasappelbloesem en nog veel meer. Ik gebruik ook graag thee, zoals earl grey, en kruiden. Rozemarijn en melkchocolade zijn een leuke combinatie!

Wat als ik niet van pure chocolade hou?

U kunt truffels maken met om het even welke chocolade, waarbij u de smaken op dezelfde manier aanbrengt. Gebruik mijn recept voor chocoladetruffels om de verhoudingen voor melkchocolade en witte chocolade te vinden.

Kan ik truffels veganistisch maken?

Als je zuivelvrije chocolade gebruikt, kun je de zware room vervangen door zware kokosmelk en de boter weglaten. Onthoud dat als je ingrediënten verandert, je ook het resultaat van het eindproduct verandert. Het kan zijn dat je moet experimenteren met verhoudingen.

Waarom worden mijn truffels niet opgezet?

Als je truffels niet gestold zijn, is de kans groot dat je de ganache niet genoeg tijd hebt gegeven om te stollen, en chocolade vergt geduld. Zet de ganache een tijdje in de koelkast. Als het nog steeds losjes is wanneer het koud is, waren de metingen waarschijnlijk niet goed. Het mooie van ganache is dat het je een tweede kans geeft. Als het te los is, verwarm het dan een beetje en voeg er meer gesmolten chocolade aan toe.te hard is, warm het dan op en voeg meer room toe.

Hoe lang kan ik truffels bewaren?

Truffels kunnen tot 4 dagen op kamertemperatuur worden bewaard vanwege het vet- en suikergehalte. Maar de afgewerkte truffel moet in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Ze bevatten room, dus als je ze langer wilt bewaren dan raad ik aan om ze een paar weken in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer te bewaren. Chocolade smaakt het lekkerst op kamertemperatuur en zo vers alsEen lange tijd in de koelkast kan resulteren in een muffe smaak en/of andere smaken die uit de koelkast zijn geabsorbeerd.

Verwante Recepten

Recept voor rozentaart

Truffels van pure, melk- en witte chocolade

Aardbeien in chocolade

Kohakutou Kristallen Snoepjes

Recept

Truffels van pure chocolade

Het op smaak brengen van je truffels is makkelijker dan je denkt, en zeker betaalbaarder dan een tripje naar de chocoladewinkel. Truffels van pure chocolade met rozensmaak heb je in een paar uur gemaakt met slechts 5 ingrediënten! Rol ze in cacaopoeder of pas ze aan hoe je maar wilt! Recept Pin Recept Beoordeel Bereidingstijd: 30 minuten minuten Koeltijd: 2 uur uur Totale tijd: 2 uururen 30 minuten minuten Koers: Dessert Keuken: Frans Porties: 25 truffels Calorieën: 81 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

 • 8 ons pure chocolade (64-72%) (1 ⅓ kopjes) Gehakt als je een reep gebruikt
 • 4 ons zware slagroom (½ kopje)
 • 1 ons ongezouten boter (2 eetlepels)
 • 2 eetlepels eetbare droge rozenblaadjes Of rozenblaadjesthee (3 eetlepels)
 • 2 theelepels rozenextract Ik hou van Amoretti
 • ¼ kopje cacaopoeder
Maakt: 1 inch 1 x 1 inch rond US Customary - Metrisch

Instructies

 • Magnetron de zware room in sessies van 20 seconden tot de room dampt. Meng tussen de sessies zodat het gelijkmatig verwarmt. U kunt de chocolade en room ook smelten boven een dubbele boiler als u geen magnetron hebt, of verwarm de room in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
 • Voeg de rozenblaadjes toe en laat ze 5 tot 10 minuten "trekken".
 • Verwarm de room opnieuw zodat deze weer gaat stomen, dit hoeft maar 10 seconden te duren in de magnetron.
 • Giet de hete room door een zeef over de kom met chocolade en zorg ervoor dat de chocolade gelijkmatig onder de room verdeeld is. Gooi de gezeefde rozenblaadjes weg.
 • Laat het chocolademengsel 5 minuten zitten om de chocolade te laten smelten.
 • Klop de chocolade en de slagroom samen en het zou moeten beginnen te emulgeren en glad te worden. Als er nog wat chocoladestukjes in zitten, nog 10 seconden in de magnetron en blijf roeren tot het glad is.
 • Voeg de boter toe en blijf roeren tot de boter volledig is opgenomen en de ganache glad is.
 • Voeg het rozenextract toe, 1 theelepel per keer, en proef de ganache tussen de toevoegingen door. Pas op dat je de ganache niet te veel smaak geeft.
 • Bedek de ganache met plasticfolie dat contact maakt met het oppervlak van de ganache (om een droge huid bovenop te voorkomen) en laat het rusten tot het volledig is afgekoeld en stevig is geworden, dit kan 1-2 uur duren. Met donkere ganache kun je het koelen in de koelkast, maar het zal moeilijker te scheppen zijn als het koud is.
 • Meet met een koekjesschep, meloenboller of lepel een lepel ganache af tot de gewenste grootte. Dit maakte ongeveer 25 truffels van 0,5 oz en ongeveer 1,5" breed.
 • Leg de ganachescheppen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 10 minuten in de koelkast staan om op te stijven.
 • Terwijl de ganache rust, zet je de kom cacaopoeder klaar voor het coaten van de truffels.
 • Rol een lepel ganache tot een gladde ronde bal. Pro-tip: Draag handschoenen of zorg dat je handen schoon en koud zijn.
 • Rol de truffel in cacaopoeder en schud zoveel mogelijk overtollig poeder eraf.
 • Leg de truffel terug op de plaat en laat nog 10 minuten opstijven.
 • Gebruik een klein beetje ganache om een rozenblaadje aan de bovenkant van elke truffel te plakken. Ik heb gebruikt wat er over was in de kom waar de ganache in zat.
 • De afgewerkte truffels zijn nu klaar om te eten, in te pakken of te bewaren. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast als je ze langer dan 4 dagen wilt bewaren.

Opmerkingen

 1. Als u geen magnetron hebt U kunt de chocolade en de room laten smelten boven een dubbele boiler of de room in een kleine steelpan op middelhoog vuur verwarmen tot hij dampt en dan over de chocolade gieten.
 2. Chocolade van hoge kwaliteit Het resultaat is veel lekkerder en gemakkelijker te verwerken dan goedkopere imitatiechocolade. Enkele merken die ik goed vind zijn Lindt, Cacao Barry en Ghirardelli.
 3. U kunt maak deze veganistisch door zuivelvrije chocolade en zware kokosmelk te gebruiken.
 4. Breng je truffels op smaak door thee of kruiden in de room te laten trekken, extracten toe te voegen of likeuren te mengen.
 5. Als je truffels niet zijn opgezet, De kans is groot dat je de ganache niet genoeg tijd hebt gegeven om te stollen. Zet de ganache een tijdje in de koelkast. Als het nog steeds losjes is als het koud is, waren de metingen waarschijnlijk verkeerd. Als het te los is, verwarm het dan een beetje en voeg er meer gesmolten chocolade aan toe, als het te hard is, verwarm het dan en voeg er meer room aan toe.
 6. Gebruik mijn traditionele chocoladetruffelrecept om de verhoudingen te vinden voor melk en voor wit chocolade.

Voeding

Portie: 1 truffel

Gerelateerd bericht