Vanille gebeeldhouwde cake recept

Ik heb HEEL VEEL verzoeken gehad voor een vochtig, heerlijk vanille cake recept dat AP bloem gebruikt in plaats van cakemeel. Nu weet je dat ik helemaal #teamcakemeel ben, maar ik begrijp dat niet iedereen toegang heeft tot cakemeel of gewoon een cake wil die een beetje beter is om te snijden. Deze cake doet het werk en is mijn go-to cake om de smaken te veranderen om het op maat te maken of om te gebruiken in gebeeldhouwde taarten.

Dit is ook het recept dat je moet proberen als je een duik wilt nemen in de bakvijver. Het is praktisch fool-proof, heerlijk en een geweldige taart om te serveren voor een verjaardagsfeestje.

Verander de smaken in de botercrème en behoud de klassieke vanillesmaak. Een paar hagelslagjes en bam! Iedereen zal jaloers zijn op je waanzinnige DIY-verjaardagstaartvaardigheden. Heb je wat tips nodig? Bekijk onze basistaartenserie

Stevige taartrecepten voor snijwerk

Al een tijdje ben ik bezig met het ontwikkelen van een serie cakerecepten die goed werken om te boetseren, want hoewel ik in het verleden gewoon mijn gewone cakemeelrecepten heb gebruikt omdat ik de smaak het lekkerst vind, kan het een uitdaging zijn om dat aan andere mensen te leren. Vooral als je niet gewend bent om met een delicate cakemeelcake om te gaan.

Omdat het mijn taak is om mensen iets te leren, dacht ik dat ik een recept voor vanillegeboetseerde cake moest bedenken dat nog steeds geweldig smaakt, maar dat ook heel goed werkt bij het snijden en boetseren.

Deze cake is gebaseerd op het vanillecake recept van Yolanda Gampp. Ik heb haar recept jarenlang gebruikt als ik iets stevigs nodig had, maar heb sindsdien wat aanpassingen gedaan om het recept meer naar mijn eigen smaak te maken. Een beetje minder suiker en wat toegevoegd vet om de cake vochtig te houden, omdat ik niet graag simpele siroop op mijn cakes gebruik.

Ik heb ook een red velvet cake recept, een chocolate sculpted cake recept en een bright red sculpted cake recept dat echt aan elke kleur kan worden aangepast.

Stevige taart recept voor stapelen

Je vraagt je misschien af of dit recept ook geschikt is voor stapeltaarten. Ja, dat is het zeker! Op sommige plekken kun je niet zo makkelijk cakemeel vinden of misschien heb je gewoon liever de duurzaamheid en smaak van AP-meel dan cakemeel. Wat de reden ook is, het is fijn om opties te hebben.

Als je er funfetti van wilt maken, kun je er een paar eetlepels regenboog hagelslag door roeren vlak voordat je het beslag in de cakevorm doet. Strooi er dan nog een paar bovenop, want ze hebben de neiging om te zinken als de cake bakt. Op deze manier heb je hagelslag door het hele beslag.

Als ik mijn vanillecakejes stapel, knip ik graag de buitenste laag korst eraf zodat ik mooie schone plakjes krijg. Vooral bij vanillecake heb ik het gevoel dat het bruin aan de buitenkant afbreuk doet aan de mooie witte textuur aan de binnenkant van de cake.

Gebeeldhouwde taart recept voor wedstrijd taarten

Soms heb je een mooie stevige taart nodig en is de smaak niet belangrijk. Dit soort taarten wordt meestal gebruikt voor displaytaarten die lang buiten blijven staan of voor wedstrijdtaarten. Ja, er zijn dingen die taartshows worden genoemd waar taartdecorateurs van over de hele wereld komen en het tegen elkaar opnemen. Meestal moet je echte taart gebruiken.

Voor deze cakes gebruik ik graag boxmix. Ik weet dat dit tegen de intuïtie in klinkt, want ik zeg altijd dat je weg moet blijven van boxmix als je een mooie stabiele cake wilt. De reden waarom boxcake zo geweldig is, is omdat er conserveermiddelen in zitten. Deze conserveermiddelen beschermen de cake tegen schimmel of bederf. Ik weet dat het angstaanjagend klinkt, maar ik had een displaycake gemaakt met boxcake bovenop mijnHet is net als die frietjes van McDonalds die je onder je stoel vindt. Ze drogen gewoon uit en worden perfect geconserveerd. Freaky.

Om mijn vanillecake uit een doos steviger te maken, voeg ik twee kopjes bloem toe, 4 extra eieren en laat ik de olie weg. Ik heb ook de neiging om het beslag te veel te mengen, zodat het heel taai wordt. Het ziet er misschien niet zo mooi uit, maar het is geweldig om zijn vorm vast te houden tijdens een wedstrijd. Deze stevige cake is ook beter voor als de cake een lange reis moet maken met de auto of zelfs het vliegtuig en niet voor langere tijd in de koelkast moet staan.

Cakebeslag en glazuur berekenen

Kies hieronder een optie om te berekenen hoeveel beslag of frosting je nodig hebt. Pas de schuif op de receptkaart aan om de hoeveelheden te veranderen.

Kies een pan type

RoundSquareSheetCupcakes

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

4"6"8"9"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

6"8"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

9x13"12x18"

Cupcake Blik Formaat

Standaard

Kies het aantal pannen

1 Pan2 Pannen3 Pannen

Kopjes beslag nodig

8 kopjes

Kopjes glazuur nodig

5 kopjes

Opmerking: de afmetingen zijn geschat op basis van het vanillecake recept met gebruik van standaard Amerikaanse cakevormen en -maten. De gebruikte afmetingen zijn alleen voor 2" hoge cakevormen. Uw resultaten kunnen variëren. Vul cakevormen niet te vol boven de door de fabrikant aanbevolen richtlijnen.

Recept

Vanille gebeeldhouwde cake recept

Dit is het BESTE vanille geboetseerde cake recept met AP bloem dat ik ooit heb geprobeerd. Het vochtige, zachte kruim is geweldig voor gebruik in bruidstaarten of geboetseerde taarten en de smaak kan gemakkelijk worden aangepast om aangepaste smaken te maken! Recept Bereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 30 minuten Totale tijd: 40 minuten Koers: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 6 kopjes Calorieën:859 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

 • 12 oz AP Meel Ik hou van King Arthur merk
 • 2 ½ theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel zout
 • 8 oz ongezouten boter kamertemperatuur
 • 12 oz kristalsuiker Ik hou van superfijn
 • 1 eetlepel vanille-extract
 • 4 grote eieren op kamertemperatuur
 • 8 oz melk kamertemperatuur
 • 2 oz olie
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 350F en maak twee 8"-rondjes klaar met cakegips of de gewenste bakvormspray.
 • Klop bloem, bakpoeder en zout door elkaar en zet apart
 • Klop de boter in de kom van een standmixer met een spatelhulpstuk 20 seconden tot een gladde massa.
 • Strooi de suiker erin en klop op middelhoog tot het licht van kleur en luchtig is. Ongeveer 8-10 minuten. Schraap de kom halverwege door het mengen
 • Breng het mengsel terug naar een lage mengstand en voeg de eieren één voor één toe. Laat het mengsel één minuut volledig mengen voordat je het volgende ei toevoegt. Het mengsel moet er glad uitzien, niet gebroken of klonterig. Als dat wel zo is, zijn je eieren misschien te koud geweest.
 • Voeg je vanille en olie toe aan je melk
 • Voeg de bloem in vier delen toe aan het mengsel, afwisselend met de melk. Begin met de bloem, meng tot deze net is opgenomen en voeg dan ⅓ van de melk toe. Herhaal dit afwisselend, begin en eindig met de bloem. Laat nog 10 seconden mengen en stop dan.
 • Bak 25-30 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Bak niet te lang, anders krimpt de cake en zijn de zijkanten niet meer recht.

Voeding

Calorieën: 859 kcal