Dit is de beste aardbeienbotercrème recept gemaakt van echte aardbeien! Dikke aardbeienpuree gemaakt van verse of bevroren bessen gemengd in romige gemakkelijke vanille botercrème glazuur. Dit recept past goed bij citroencake, vanillecake, aardbeientaart of zelfs chocolade cupcakes.

De truc bij deze aardbeienbotercrème is om de aardbeienpuree de juiste consistentie te geven door hem te laten inkoken. Hoe langer de bessen inkoken, hoe dikker ze worden en hoe meer smaak er wordt geconcentreerd. Als aardbeien vers, sappig en opgewarmd zijn door de zon, is er niets lekkerder, maar bevroren aardbeien zijn een geweldig alternatief dat dezelfde echte aardbeiensmaak geeft.

Inhoudsopgave

  Ingrediënten Aardbeienbotercrème

  Aardbeien: Als je verse bessen hebt, is dit een geweldige manier om ze te gebruiken en de smaak van het seizoen te behouden. Zo niet, dan zijn diepvriesbessen net zo lekker omdat ze op het hoogtepunt van hun rijpheid worden geplukt en in een flits worden ingevroren. Het vriesproces begint de bessen af te breken, dus als ze ontdooien zullen ze hun sappen vrijgeven en sneller afbreken in het reductieproces. Gevriesdroogde aardbeien werken nietook niet in deze botercrème, omdat de boter verhindert dat de aardbeien weer vocht opnemen en hun smaak afgeven.

  Gepasteuriseerd eiwit Gepasteuriseerd eiwit heeft een hittebehandeling ondergaan (net als melk) en is dus veilig om te eten. Meestal zit het in een doosje in het eierrek. Als je geen gepasteuriseerd eiwit hebt, kun je in plaats daarvan mijn recept voor Swiss Meringue Buttercream gebruiken. Let op: te weinig gekookt eiwit wordt voor de zekerheid niet aanbevolen voor zwangere vrouwen.

  Boter: Echte boter van goede kwaliteit is het beste, maar je kunt het vervangen door margarine, veganistische boter of plantaardige shortening. Ik kan niet garanderen dat de smaak hetzelfde zal zijn, maar je kunt gebruiken wat je voorkeur heeft! Je kunt de aardbeienpuree ook mengen in een van mijn botercrème recepten, zoals Zwitserse meringue botercrème, Amerikaanse botercrème en zelfs roomkaas glazuur.

  Hoe aardbeienbotercrème maken

  Ik raad aan om de aardbeienpuree een dag van tevoren te maken, of minstens 2 uur van tevoren, zodat het de tijd heeft om af te koelen. De botercrème kan ook van tevoren worden gemaakt, maar het is snel klaar, dus ik maak het het liefst wanneer je klaar bent om het te gebruiken. Je kunt in plaats van zelfgemaakte aardbeienpuree ook in de winkel gekochte aardbeienjam gebruiken voor een makkelijke versie van dit recept. Het zal niet precies dezelfde smaak hebben, maar nog steeds heerlijk zijn!

  De aardbeienpuree maken

  1. Doe de verse of bevroren hele aardbeien en suiker in een steelpan en kook 10 minuten op middelhoog vuur, zodat de bessen breken en het sap vrijkomt.
  2. Voeg het citroensap, de citroenschil en het zout toe en roer alles door elkaar.
  3. Mix met een dompelmixer tot de bessen glad zijn en er geen grote stukken aardbeien meer zijn. Je kunt het mengsel ook in een keukenmachine gieten als je geen dompelmixer hebt.
  4. Zet de bessen terug op laag vuur en laat verder inkoken tot het overtollige water verdampt is en je een dikke consistentie hebt bereikt, dit kan 20-25 minuten duren. Roer af en toe om aanbranden op de bodem van de pan te voorkomen. Voor deze botercrème willen we een dikke aardbeienjam consistentie met een intense aardbeiensmaak.
  5. Laat de puree volledig afkoelen voordat je hem aan de botercrème toevoegt, anders smelt de boter. De puree kan maximaal een week in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard of 6 maanden in de vriezer. Pro-tip: Maak de aardbeienpuree tijdens het aardbeienseizoen en vries het in voor gebruik in de winter.
  6. Je hebt maar een kopje aardbeienpuree nodig voor dit glazuur. Ik gebruik de rest graag als vulling, bovenop ijs, of in mijn verse aardbeientaart of aardbeientaartrecepten uit doosmix.

  De aardbeienbotercrème maken

  1. Doe de eiwitten en poedersuiker in de kom van een mixer. Meng de ingrediënten met de garde op lage snelheid en klop vervolgens 1 tot 2 minuten op hoge snelheid om de poedersuiker op te lossen.
  2. Voeg het zout en het vanille-extract toe.
  3. Voeg de verzachte boter in stukjes toe en klop met de garde gedurende 8 tot 10 minuten tot het niet meer naar boter smaakt. Het zal er eerst gestremd uitzien, maar dat is normaal, blijf gewoon kloppen.
  4. Als je botercrème er nog steeds gestremd uitziet, verwijder dan ongeveer ⅓ kopje botercrème en smelt dit in de magnetron gedurende 10-15 seconden tot het nauwelijks gesmolten is. Giet het terug bij de opgeklopte botercrème om alles samen te voegen.
  5. Schakel over op het spatelhulpstuk en mix ongeveer 10 minuten op een lage stand om de luchtbellen te verwijderen en supergladde botercrème te maken. Dit is optioneel, maar maakt het extra romig.
  6. Voeg ongeveer 1 kopje aardbeienpuree op kamertemperatuur en citroenschil toe aan de botercrème en meng tot het gecombineerd is. Je kunt steeds een kwart kopje aardbeienpuree toevoegen tot je de gewenste smaak bereikt hebt. Hoe meer puree je toevoegt, hoe minder structuur de botercrème zal hebben.
  7. Deze botercrème bevat vers fruit, dus zorg ervoor dat het in de koelkast blijft. Dit recept maakt genoeg glazuur om een 8-inch laag cake te bedekken en te vullen. Bewaar overtollige botercrème 2 weken in de koelkast of vries het in tot 6 maanden. Ontdooi de botercrème in de koelkast en klop het opnieuw voor gebruik.

  FAQ

  Waarom spat mijn aardbeienbotercrème uit elkaar?

  De botercrème splijt omdat het te koud is. Neem een ⅓ kopje van de botercrème en smelt het in de magnetron tot het net gesmolten is en klop het er dan weer door. Dat beetje warme boter helpt om alles weer samen te laten komen.

  Kan ik deze botercrème bedekken met fondant?

  Ja! Ik doe het altijd, maar zorg er wel voor dat je je cake afkoelt tot de botercrème stevig aanvoelt voordat je er fondant op aanbrengt. Het gaat ook geweldig met mijn zelfgemaakte marshmallowfondant! Bekijk mijn video over hoe je een cake met fondant bekleedt.

  Kan ik ook andere bessen gebruiken?

  Ja, je kunt elke bes van je voorkeur gebruiken of je favoriete fruit, maar volg gewoon hetzelfde proces voor de puree.

  Zijn gepasteuriseerde eiwitten veilig om te eten?

  Ja! Gepasteuriseerd eiwit heeft een hittebehandeling ondergaan (net als melk) en is dus veilig om te eten. Meestal zit het in een doosje in het eierrek. Als je geen gepasteuriseerd eiwit hebt, kun je in plaats daarvan mijn SMBC-recept gebruiken. Merk op dat onvoldoende gekookt eiwit voor de zekerheid niet wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen.

  Hoe kan ik deze zelfgemaakte aardbeien glazuur gebruiken?

  Dit glazuur is geweldig om te gebruiken voor bijna elke smaak cake, cupcake of cakepop en is perfect om te spuiten. Voor meer informatie over hoe je je eerste cake moet glazuren en decoreren, kun je mijn gratis tutorial over hoe je je eerste cake moet decoreren bekijken.

  Verwante Recepten

  Verse aardbeientaart

  Fluwelen citroencake

  Vochtige Vanille Cake Van Scratch

  Makkelijke chocoladetaart

  Recept

  Aardbeienbotercrème

  Deze aardbeienbotercrème van echte aardbeien is zoet, barstensvol verse aardbeiensmaak en heeft het kleinste vleugje citroen. Hij is perfect voor het stapelen van taarten, is geweldig onder fondant en is zo gemakkelijk te maken! Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 20 minuten Koeltijd: 2 uur Totale tijd: 2 uur 35 minuten Cursus:Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 6 kopjes Calorieën: 993 kcal Auteur: Elizabeth Marek

  Uitrusting

  • 1 Grote pan
  • 1 Staande mixer met spatel- en gardeopzetstukken optioneel

  Ingrediënten

  Aardbeienpuree

  • 32 ons verse of bevroren aardbeien 6 kopjes
  • 4 ons kristalsuiker ½ kopje
  • 2 theelepels citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • ¼ theelepel zout

  Aardbeienbotercrème

  • 8 ons aardbeienpuree op kamertemperatuur, 1 kopje
  • 1 theelepel citroenschil
  • 8 ons gepasteuriseerd eiwit op kamertemperatuur
  • 16 ons poedersuiker 2 pond
  • 16 ons ongezouten boter op kamertemperatuur, 2 pond
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  US Gebruikelijk - Metrisch

  Instructies

  De aardbeienpuree maken

  • Doe de verse of bevroren hele aardbeien en suiker in een steelpan en kook 10 minuten op middelhoog vuur, zodat de bessen breken en het sap vrijkomt.
  • Voeg het citroensap, de citroenschil en het zout toe en roer alles door elkaar.
  • Mix met een dompelmixer tot de bessen glad zijn en er geen grote stukken aardbeien meer zijn. Je kunt het mengsel ook in een keukenmachine gieten als je geen dompelmixer hebt.
  • Zet de bessen terug op laag vuur en laat verder inkoken tot het overtollige water is verdampt en je een dikke consistentie hebt bereikt, dit kan 20-25 minuten duren. Roer af en toe om aanbranden op de bodem van de pan te voorkomen. Voor deze botercrème willen we een dikke aardbeienjam consistentie.
  • Laat de puree volledig afkoelen voordat je hem aan de botercrème toevoegt, anders smelt de boter. De puree kan maximaal een week in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard of 6 maanden in de vriezer. Pro-tip: Maak de aardbeienpuree tijdens het aardbeienseizoen en vries het in voor gebruik in de winter.
  • Je hebt maar een kopje aardbeienpuree nodig voor dit glazuur. Ik gebruik de rest graag als vulling, bovenop ijs, of in mijn verse aardbeientaart of aardbeientaartrecepten uit doosmixen.

  De aardbeienbotercrème maken

  • Doe de eiwitten en poedersuiker in de kom van een mixer. Meng de ingrediënten met de garde op lage snelheid en klop vervolgens 1 tot 2 minuten op hoge snelheid om de poedersuiker op te lossen.
  • Voeg het zout en het vanille-extract toe.
  • Voeg de verzachte boter in stukjes toe en klop met de garde gedurende 8 tot 10 minuten tot het niet meer naar boter smaakt. Het zal er eerst gestremd uitzien, maar dat is normaal, blijf gewoon kloppen.
  • Als je botercrème er nog steeds gestremd uitziet, verwijder dan ongeveer ⅓ kopje botercrème en smelt dit in de magnetron gedurende 10-15 seconden tot het nauwelijks gesmolten is. Giet het terug bij de opgeklopte botercrème om alles samen te voegen.
  • Schakel over op het spatelhulpstuk en mix ongeveer 10 minuten op een lage stand om de luchtbellen te verwijderen en supergladde botercrème te maken. Dit is optioneel, maar maakt het extra romig.
  • Voeg ongeveer 1 kopje aardbeienpuree op kamertemperatuur en citroenschil toe aan de botercrème en meng tot het gecombineerd is. Je kunt steeds een kwart kopje aardbeienpuree toevoegen tot je de gewenste smaak bereikt hebt. Hoe meer puree je toevoegt, hoe minder structuur de botercrème zal hebben.
  • Deze botercrème bevat vers fruit, dus zorg ervoor dat het in de koelkast blijft. Dit recept maakt genoeg glazuur om een 8-inch laag cake te bedekken en te vullen. Bewaar overtollige botercrème 2 weken in de koelkast of vries het in tot 6 maanden. Ontdooi de botercrème in de koelkast en klop het opnieuw voor gebruik.

  Opmerkingen

  Belangrijke dingen om op te merken voordat je begint
  1. Als je een snelle en makkelijke versie van dit glazuur wilt, kun je in plaats van zelfgemaakte aardbeienpuree ook in de winkel gekochte aardbeienjam gebruiken. Het zal niet dezelfde smaak hebben, maar nog steeds heerlijk zijn!
  2. De beste investering die je kunt doen als je begint met bakken is een digitale keukenweegschaal!
  3. Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint met mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat.

  Voeding

  Portie: 1 kop

  Gerelateerd bericht