Witte Chocolade Ganache die stabiel genoeg is voor glazuur op taarten en heerlijk smaakt!

Witte chocoladeganache is ideaal om perfecte druppels op taarten te maken, om als glazuur te gebruiken of om je taarten mee te glazuren in plaats van botercrème voor een heerlijke vanillesmaak en is stabiel genoeg voor gebruik in gebieden met hoge hitte/vochtigheid. Wist je dat witte chocoladeganache niet zweet? ZO belangrijk op die supervochtige dagen.

Witte chocolade ganache glazuur

Ik geef toe dat ik er heel lang over heb gedaan om volledig te begrijpen hoe je witte chocoladeganache maakt en nog langer om erachter te komen hoe je het perfect maakt. Ik had altijd het gevoel dat het bij anderen heel goed werkte en dat ik op de een of andere manier het geheim miste om de perfecte ganache te maken. Het was of te zacht, te korrelig of te hard! Wat is het geheim?

Het geheim van perfecte ganache is tijd. Timing is alles! Ganache wordt gemaakt van chocolade en chocolade is erg temperatuurgevoelig. Te warm en het is een druipende puinhoop. Te koud en het is keihard. Je moet ganache op het juiste moment gebruiken.

Wanneer je voor het eerst ganache maakt, is het heel zacht en vloeibaar. Dit is het perfecte moment om het te gebruiken om druppels te maken op je druiptaart of om je koude taart te glazuren, zoals mijn eenhoorntaart.

Als je de witte chocolade ganache een tijdje laat zitten, begint de cacaoboter hard te worden en begint de consistentie op pindakaas te lijken. Om dit proces te versnellen, kreeg ik een tip van mijn vriendin Cynthia van Caked By Cynthia. Zij werkt uitsluitend met ganache in haar hitte/vochtige omgeving van Miami, Fl. Ze vertelde me om mijn ganache in een ondiepe schaal te gieten zodat de ganache snel afkoelt. Totaal spelwisselaar.

Ganache is in ongeveer 20 minuten tot een uur uitgehard, afhankelijk van hoe koud het is in je kamer en nu is je ganache klaar om je taart te glazuren!

Als je ganache te stevig wordt, kun je hem 10 seconden in de magnetron zetten en roeren tot hij zachter wordt. Pas op dat je niet te veel verwarmt, anders kan je ganache splijten en moet je weer wachten tot hij helemaal is afgekoeld.

Zo maak je perfecte witte chocoladeganache

Het maken van witte chocoladeganache is super eenvoudig. Ik weeg mijn chocolade af (een weegschaal is beter dan kopjes voor de nauwkeurigheid) en doe het in een hittebestendige kom. Ik doe het 1 minuut in de magnetron om de chocolade zacht te maken.

Daarna breng ik de room aan de kook en giet deze over de chocolade.

Zorg ervoor dat de chocolade bedekt is door de room. Laat het mengsel 5-10 minuten opstijven en klop dan tot het gecombineerd is.

Ik heb mijn ganache in een cakevorm gegoten om het te laten opstijven. Dat duurde bij mij ongeveer een uur.

Bedek je ganache met wat plasticfolie (zodat het het oppervlak van de ganache raakt) om te voorkomen dat er een film ontstaat waardoor je ganache korrelig wordt.

Zodra de ganache de pindakaasconsistentie heeft, kun je het gebruiken om je taarten te glazuren.

Hoe lang kun je witte chocolade ganache bewaren?

Over het algemeen kan witte chocoladeganache maximaal twee dagen op kamertemperatuur worden bewaard, maar daarna moet het in de koelkast. Micro-organismen hebben water nodig om te groeien en ganache bestaat voornamelijk uit suiker en vet, dus het is redelijk houdbaar. Het kan echter na verloop van tijd gaan schiften, dus het is het beste om het gekoeld te bewaren als je het niet gebruikt.

Ik bewaar mijn ganache altijd met plasticfolie op het oppervlak om te voorkomen dat er zich een film vormt. Daarna verwarm ik het in de magnetron om zacht te worden en roer het tot crème voor gebruik.

Welk Chocolade Ganache Glazuur En Druppel Recept

Om je cake te glazuren met ganache, is het belangrijk om te wachten tot je ganache is afgekoeld tot 90℉. Je kunt de ganache over de bovenkant van je frosted en gekoelde cake gieten voor een superglanzend en heerlijk laagje!

Ik gebruik hetzelfde proces voor het maken van perfecte druppels op mijn taarten! Of u kunt waterganache gebruiken, dat een hogere verhouding vloeistof-chocolade heeft, maar geweldig is in een noodsituatie wanneer u vergeet room te kopen in de winkel (schuldig).

Witte Chocolade Ganache Verhouding

Je hoort mensen vaak praten over verhoudingen zoals 3:1 of 4:1. Wat hiermee wordt bedoeld is de hoeveelheid chocolade ten opzichte van room in een recept. De reden dat het wordt uitgedrukt als een verhouding is omdat afhankelijk van hoeveel chocolade je hebt, zal bepalen hoeveel room je toevoegt. Op deze manier kan het recept worden geschaald naar wat je nodig hebt.

Ik gebruik meestal een verhouding van 3:1 voor mijn witte chocoladeganache, wat een romige maar vrij stevige ganache oplevert. Voorbeeld: 3 pond witte chocolade en 1 pond room. Ik woon echter niet in een superwarm gebied, dus als je in een echt warm/vochtig gebied woont, kun je een verhouding van 4:1 gebruiken, zodat er meer chocolade in het recept zit.

Het type chocolade dat u gebruikt, kan ook invloed hebben op hoe stevig uw chocolade wordt. Als u echte chocolade gebruikt, wordt de chocolade steviger. Als u candy melts gebruikt, wordt de chocolade zachter, dus speel met de verhouding om te zien wat voor u werkt. Als u eenmaal een verhouding hebt gevonden die u bevalt, blijf dan bij hetzelfde chocolademerk voor de meest consistente resultaten.

Hoe witte chocoladeganache kleuren

Het mooie van witte chocoladeganache is dat je al vloeistof aan je chocolade hebt toegevoegd om een emulsie te vormen die resulteert in ganache. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je chocolade "vastkoekt" door voedselkleurstof toe te voegen. Je kunt elke gewenste voedselkleurstof aan je ganache toevoegen om het te kleuren, maar als je echt rijke en heldere kleuren wilt, raad ik je ten zeerste aan om artisan accents chameleon te gebruiken.kleuren die speciaal zijn ontwikkeld voor het kleuren van chocolade. Ze werken ook geweldig voor botercrème!

Hou je van botercrème, maar wil je de stabiliteit van ganache? Krijg het beste van twee werelden van het witte chocolade botercrème recept! De witte chocolade voegt een heerlijke vanille smaak toe, maar helpt ook de botercrème een beetje steviger op te zetten dan de traditionele gemakkelijke botercrème.

Zo maak je perfecte chocoladeganache

Als je pure chocoladeganache wilt maken, hebben we daar ook een geweldig recept voor! Ik gebruik chocoladeganache graag voor een smeuïge vulling in mijn taarten of om stabiliteit te geven aan gestapelde en gebeeldhouwde taarten.

Witte chocolade ganache handleiding

Bekijk mijn video over hoe je witte chocoladeganache maakt!

Cakebeslag en glazuur berekenen

Kies hieronder een optie om te berekenen hoeveel beslag of frosting je nodig hebt. Pas de schuif op de receptkaart aan om de hoeveelheden te veranderen.

Kies een pan type

RoundSquareSheetCupcakes

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

4"6"8"9"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

6"8"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

9x13"12x18"

Cupcake Blik Formaat

Standaard

Kies het aantal pannen

1 Pan2 Pannen3 Pannen

Kopjes beslag nodig

8 kopjes

Kopjes glazuur nodig

5 kopjes

Opmerking: de afmetingen zijn geschat op basis van het vanillecake recept met gebruik van standaard Amerikaanse cakevormen en -maten. De gebruikte afmetingen zijn alleen voor 2" hoge cakevormen. Uw resultaten kunnen variëren. Vul cakevormen niet te vol boven de door de fabrikant aanbevolen richtlijnen.

Recept

Witte Chocolade Ganache Recept

Leer hoe je snel en makkelijk witte chocoladeganache maakt die je kunt gebruiken om een onberispelijk glazuur of een heerlijk glad glazuur te maken. Recept Bereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 10 minuten Totale tijd: 15 minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 2 pond Calorieën: 2224 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

 • 24 oz witte chocolade
 • 8 oz zware slagroom
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

 • Magnetronchocolade in magnetronbestendige kom 1 minuut zacht laten worden
 • Breng zware slagroom net aan de kook en giet dan over de chocolade

Zorg ervoor dat de chocolade volledig bedekt is

Laat 5 minuten opstijven

 • Zachtjes kloppen om room en chocolade te combineren, geen lucht toevoegen
 • Gebruik vers gemaakte ganache voor druppels (zorg ervoor dat je taart heel koud is zodat de ganache snel opstijft)
 • Giet in een ondiepe pan of schaal om op te laten stijven. Roer dan tot een romige massa voordat je je taart glazuurt. Als je ganache te stevig is, kun je 10 seconden in de magnetron doen om zacht te worden en dan roeren tot de ganache de gewenste consistentie heeft.
 • Voeding

  Calorieën: 2224 kcal

  Gerelateerd bericht