De dood door chocoladetaart Dit is de perfecte taart voor de ultieme chocoladeliefhebber. Deze bestaat uit drie lagen ultra-decadente, vochtige cake met grote stukken chocolade. Daarna wordt hij bedekt met luchtige, gemakkelijke chocoladebotercrème en een druppel chocoladeganache. Het is de chocoladehemel (Snap je? Omdat je doodging haha) in elke hap!

Deze cake krijgt zijn verbazingwekkende textuur en een grote smaakboost van donker, smaakvol Guinness stout bier, Nederlands verwerkt cacaopoeder, espressopoeder, grote stukken chocolade en zelfs een beetje mayonaise! Dit is zonder twijfel de meest verbazingwekkende chocoladetaart die ik ooit persoonlijk heb geproefd. Hij is zo vochtig dat ik bijna zou zeggen dat hij op het randje van het zijn staat. te vochtig. Is dat iets? Het zit zo vol chocoladesmaak dat het bijna fudge is.

Toen ik deze cake voor het eerst maakte, dacht ik halverwege: "Ik ga deze cake echt niet nog een keer maken, hij duurt veel te lang!" Maar toen... proefde ik hem. En ik stierf. Ik stierf een heerlijke chocoladedood en toen werd ik gelukkig gereïncarneerd zodat ik nog een tweede hap kon nemen.

INGREDIËNTEN

Voordat je aan dit recept begint, raad ik je aan om de ingrediënten door te nemen om er zeker van te zijn dat je alles bij de hand hebt. Er zijn een aantal ingrediënten die je misschien niet meteen in je voorraadkast hebt liggen.

Ik krijg vaak vragen over vervangingen, dus ik zal ze hier opnoemen.

Donker bier - Nee, de cake wordt er niet alcoholisch van. De alcohol kookt eruit, maar het bruisende karakter van het bier en zijn diepe donkere smaak voegen een TON aan smaak toe aan de chocolade. Je kunt het bier vervangen door koffie op kamertemperatuur of water. Als je koffie gebruikt, laat dan het espressopoeder weg. Ik gebruik liever Guinness-bier omdat dat al een beetje naar chocolade smaakt!

Espressopoeder - Nogmaals, het espressopoeder zal je cake niet naar koffie laten smaken, het versterkt alleen de smaak van de chocolade en dat is geweldig! Als je geen espressopoeder hebt, kun je ook een instant koffiemix gebruiken. Als je geen espressomix kunt vinden of je wilt het niet gebruiken, laat het dan gewoon weg, maar geloof me, de cake zal niet zo lekker zijn zonder espressomix!

Cacaopoeder van het Nederlandse proces - Natuurlijk cacaopoeder zoals Hershey's is alkalisch, wat betekent dat het iets als zuiveringszout nodig heeft om de cake te laten rijzen. Zuiveringszout kan een nasmaak achterlaten in je cake als je te veel gebruikt. Door cacaopoeder van het 'dutch process' proces te gebruiken, kunnen we zuiveringszout gebruiken om onze cake te laten rijzen plus een beetje zuiveringszout voor de smaak. Als je alleen Hershey's hebt, vervang dan de helft van het zuiveringszout door zuiveringszout.

Mayonaise - Ik weet dat het misschien vreemd klinkt om mayo toe te voegen aan je chocoladetaart, maar geloof me als je vochtig wilt zijn, dan is mayo de beste oplossing! Mayonaise wordt gemaakt van eieren en olie. Eieren en olie = vocht! Als je geen mayonaise wilt gebruiken of je hebt geen mayonaise, dan kun je het vervangen door olie, maar gebruik slechts de helft van het gewicht van de mayo, anders wordt je taart te vet.

STAPSGEWIJZE INSTRUCTIES

VOORDAT JE BEGINT - Breng je boter, Guinness, eieren en mayonaise op kamertemperatuur en bereid de rest van je ingrediënten voor. Bekijk mijn blogpost over ingrediëntentrucs op kamertemperatuur voor meer informatie.

Voor de beste resultaten, een voedselweegschaal gebruiken Lees mijn blogpost over het gebruik van een weegschaal voor meer informatie.

Pro-tip - Als je in het Verenigd Koninkrijk bent, zoek dan naar Shipton mills zachte cake- en gebakbloem of bloem met een eiwitgehalte van 9% of minder.

Stap 1 - Verwarm je oven voor op 335º F/168º C. Bereid je cakevormpjes voor met cakegips of een ander geschikt bakmiddel. Ik heb drie ronde cakevormpjes van 8 inch gebruikt, maar je kunt dit recept aanpassen aan elke maat door mijn cakebeslag calculator Optioneel: Bekleed de bodem van de pan met perkamentpapier om te voorkomen dat de chocoladeschilfers blijven plakken.

Stap 2 - Meng in een grote maatbeker het bier, het espressopoeder en de vanille en klop alles door elkaar.

Stap 3 - Zeef in een grote kom het cakemeel, cacaopoeder, zout, bakpoeder en zuiveringszout.

Stap 4 - Doe de verzachte boter in de kom van een standmixer met het schoepenhulpstuk. Klop op medium tot een gladde en glanzende massa. Ongeveer 30 seconden.

Stap 5 - Met de mixer op laag, voeg geleidelijk de suiker toe. Mix op middelhoog tot het mengsel luchtig en bijna wit is. Ongeveer 3-5 minuten.

Stap 6 - Verlaag de snelheid terug naar laag. Voeg je eieren één voor één toe. Laat het ei volledig opnemen voordat je het volgende ei toevoegt om te voorkomen dat je beslag breekt.

Stap 8 - Voeg vervolgens je kamertemperatuur mayonaise toe en meng tot het gecombineerd is.

Pro-tip - Als je beslag gebroken is (er gestremd uitziet) zal je cake niet goed rijzen en krijg je een ongebakken gomlaag op de bodem van je cake. Het is dus heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je eieren, mayo, bier en boter allemaal op kamertemperatuur of zelfs een beetje warm zijn, zodat ze goed mengen.

Stap 9 - Met de mixer op laag voeg je ⅓ van je droge ingrediënten toe en mix je tot alles bijna gecombineerd is. Voeg ⅓ van je vloeibare ingrediënten toe. Schraap de kom schoon. Herhaal het proces nog twee keer tot alles gecombineerd is.

Stap 10 - Meng er op het einde chocoladestukjes of gehakte chocolade door. Deze chocoladestukjes maken de chocoladecake helemaal af en maken hem ultrachocoladeachtig (is dat een woord?).

Pro-tip -Het gebruik van fijngehakte chocolade of mini-chocoladechips is het beste, gewone chocoladechips zijn te groot en zinken naar de bodem van de pan.

Stap 11 - Verdeel je cakebeslag over de voorbereide pannen (ik gebruik graag zelfgemaakte pan release, cake goop). Ik gebruik drie 8"x2" cake pannen en ik heb een weegschaal gebruikt om ervoor te zorgen dat er evenveel beslag in elke pan zit zodat ik gelijke lagen krijg. Helemaal optioneel haha!

Stap 12 - Bak op 335º F/168º C gedurende 40-45 minuten (de baktijd hangt af van de grootte van de pan die je gebruikt) tot een tandenstoker er schoon uitkomt, maar met een paar kleverige kruimels. Bak niet te lang.

Stap 13 - Laat de cakejes 10-15 minuten afkoelen in de pan. Zet de cakejes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Pro-tip - Om de cake gemakkelijk uit de pan te halen, plaats je het koelrek bovenop de nog net warme cakevorm. Houd de cakevorm en het koelrek met je handen tegen elkaar, één bovenop, één op de bodem. Draai de cakevorm en het koelrek om en zet ze allebei neer zodat de cakevorm nu bovenop het koelrek staat. Til de pan eraf.

Stap 13 - Om volledig af te koelen wikkel je de cakejes voorzichtig in plasticfolie en laat je ze afkoelen tot ze stevig genoeg zijn om te hanteren. Je kunt ze een uur in de vriezer laten flash chillen als je ze snel wilt afkoelen.

EENVOUDIGE CHOCOLADE BOTERCRÈME STAP-VOOR-STAP

Ik vind het heerlijk om deze cake te combineren met gemakkelijke chocoladebotercrème, Zwitserse meringue botercrème of chocolade roomkaasglazuur. Voeg gewoon ¼ kopje gezeefde poedersuiker of ¼ chocoladeganache toe (je kunt de restjes van je drip gebruiken) en voeg dit toe aan mijn gewone roomkaasglazuurrecept.

Stap 1 - Doe de gepasteuriseerde eiwitten en poedersuiker in de kom van je mixer. Mix 30 seconden op laag om te combineren.

Stap 2 - Voeg het gezeefde cacaopoeder, zout en vanille-extract toe en draai de snelheid op tot hoog.

Stap 3 - Begin met het toevoegen van je zachte boter in kleine stukjes, ongeveer de grootte van een grote marshmallow, totdat je alles hebt toegevoegd.

Stap 4 - Blijf je botercrème op hoge stand opkloppen tot hij licht en romig is en naar chocolade-ijs smaakt. Dit kan 10-15 minuten of meer duren, afhankelijk van de kracht van je mixer of als je boter koud is. Als hij nog steeds naar boter smaakt, blijf dan opkloppen!

Pro-tip - Als je boter zich niet mengt, is hij misschien te koud. Neem 1 kopje van je botercrème en zet het 15-30 seconden in de magnetron tot het net gesmolten is. Niet heet! Giet het mengsel terug in je botercrème en het zal helpen om samen te komen.

GANACHE DRUPPELEN STAP VOOR STAP

Stap 1 - Magnetron gedurende 30 seconden om de chocolade op te warmen.

Stap 2 - Verwarm de zware room tot het net begint te pruttelen. Kook de room niet, anders zal je druppel uiteenvallen. Lees hier meer over het maken van de perfecte ganache druppel.

Stap 3 - Laat je ganache afkoelen tot 90ºF voordat je het gaat druppelen. Ik maak mijn druppel meestal vlak voordat ik mijn cake ga glazuren. Tegen de tijd dat ik de kruimellaag en de laatste laag botercrème heb gedaan, is de druppel klaar voor gebruik.

ASSEMBLAGE VAN DOOD DOOR CHOCOLADETAART

Voor meer informatie over hoe je stap voor stap je eerste taart maakt, bekijk je mijn tutorial over hoe je je eerste taart maakt.

Stap 1 - Nadat je cakes zijn afgekoeld en gekoeld zodat ze makkelijker te hanteren zijn, snijd je de koepels af met een kartelmes om ze vlak te maken.

Stap 2 - Plaats je eerste laag cake op je taartplank of op je taartplateau en vul deze met chocoladeglazuur. Ik ga graag voor ongeveer ¼" botercrème. Probeer het glazuur vlak te houden met een offset spatel. Herhaal met de volgende laag.

Stap 3 - Bedek de hele taart met een dun laagje botercrème. Dit wordt de kruimellaag genoemd en houdt de kruimels vast! Vries de taart vervolgens 20-30 minuten in om de botercrème op te stijven.

Stap 4 - Breng de laatste laag botercrème aan en strijk glad met een pannenlikker of je spatel. Maak de bovenkant vlak met je spatel.

Stap 5 - Zet de cake 15 minuten terug in de koelkast voordat je hem laat uitlekken.

Stap 6 - Doe je afgekoelde ganache in een spuitzak en knip de punt eraf. Maak het gaatje niet te groot. Druppel één keer op de zijkant van de afgekoelde cake om te controleren of het niet te ver druipt. Als dat wel zo is, is het misschien te heet en moet het afkoelen voordat je verder druipt.

Stap 7 - Ik gebruikte mijn overgebleven botercrème en ganache om wat swirls te maken voor de bovenkant van de taart met een andere spuitzak en een 1M spuitpunt.

Kijk eens naar dat prachtige chocoladedessert! Als je de dood door chocolade wilt ervaren, is dit de manier om het te doen! Hoewel de druppel en de swirls super eenvoudig zijn, zien ze er echt prachtig uit!

Pro-tip - Ik bewaar mijn geglazuurde cakes altijd in de koelkast. Het glazuur werkt als een barrière en houdt de cake vers, maar serveer NOOIT een koude cake. Koude cakes smaken erg droog omdat de boter koud is. Haal je cakes altijd een paar uur voordat je ze serveert uit de koelkast. Ik ben zelfs zo ver gegaan dat ik mijn cakeplak 10 seconden in de magnetron heb gedaan als hij te koud was.

FAQ

Moet ik cakemeel gebruiken?

Voor dit recept wel. Taartbloem is een eiwitarme bloem die zorgt voor minder glutenontwikkeling tijdens de omgekeerde schuimfase. Je kunt de bloem/maïzena-truc niet toepassen, anders wordt de cake overgemengd en smaakt hij naar maïskoek. Als je alleen bloem hebt, probeer dan mijn makkelijke chocoladetaartrecept.

Kan ik de mayonaise weglaten?

Ik beloof je dat je cake NIET naar mayo zal smaken! Het voegt veel vocht toe aan de chocoladecake voor die lekkere textuur die aan je vork blijft plakken. Je kunt ook gewone Griekse yoghurt of zure room gebruiken, maar de smaak zal niet hetzelfde zijn.

Wat kan ik vervangen door bier?

Je kunt water of koffie gebruiken. De Guinness versterkt die rijke chocoladesmaak, maar laat de cake niet naar bier smaken en alle alcohol kookt eruit.

Wat is espressopoeder?

Espressopoeder wordt vaak gebruikt in baksels om de chocoladesmaak naar voren te brengen. Het wordt gemaakt van koffiebonen die zijn gebrouwen, gedroogd en gemalen tot een fijn poeder. Het is veel geconcentreerder dan oploskoffie, maar voegt geen koffiesmaak toe aan je cake.

Je kunt je eigen espressopoeder maken, of het vervangen door instantkoffie met donkere branding. Het zal niet dezelfde rijke, gebrande smaak geven, maar het zal de truc doen als je vastzit.

Wat is het verschil tussen Dutched en gewoon cacaopoeder?

Nederlands bewerkt cacaopoeder en natuurlijk cacaopoeder zijn niet hetzelfde. Nederlands bewerkt is behandeld met een alkali om de zuurgraad te neutraliseren, waardoor het een sterkere smaak en een donkerdere, bijna zwarte kleur heeft. Als je geen Dutched kunt vinden, kun je in plaats daarvan gewoon cacaopoeder gebruiken.

Verwante Recepten

Bakmix voor chocoladecake

Driedubbele chocoladetaart recept

Chocolade Ierse roomtaart

E chocoladecake

Chocolade Zwitserse meringue botercrème

Cakebeslag en glazuur berekenen

Kies hieronder een optie om te berekenen hoeveel beslag of frosting je nodig hebt. Pas de schuif op de receptkaart aan om de hoeveelheden te veranderen.

Kies een pan type

RoundSquareSheetCupcakes

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

4"6"8"9"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

6"8"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

9x13"12x18"

Cupcake Blik Formaat

Standaard

Kies het aantal pannen

1 Pan2 Pannen3 Pannen

Kopjes beslag nodig

8 kopjes

Kopjes glazuur nodig

5 kopjes

Opmerking: de afmetingen zijn geschat op basis van het vanillecake recept met gebruik van standaard Amerikaanse cakevormen en -maten. De gebruikte afmetingen zijn alleen voor 2" hoge cakevormen. Uw resultaten kunnen variëren. Vul cakevormen niet te vol boven de door de fabrikant aanbevolen richtlijnen.

Recept

Dood door chocoladetaart

Dood door chocoladetaart is een droom voor chocoladeliefhebbers! Deze taart krijgt zijn intense chocoladesmaak van Guinness-bier, mayonaise, espressopoeder en mini-chocoladestukjes. Gepaard met gemakkelijke chocoladebotercrème en een rijke ganachedruppel, ben je misschien dood, maar je zult gelukkig zijn! Deze chocoladetaart is niet voor bangeriken! Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd:40 minuten minuten Totale tijd: 1 uur uur Koers: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 8 kopjes Calorieën: 1881 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • Staande mixer
 • Paddle bevestiging
 • Klopopzetstuk
 • 1M Piping Tip
 • Spuitzak
 • Bankschraper
 • Offset spatel

Ingrediënten

Dood door chocoladetaart

 • 14 oz Stout bier zoals Guinness (kamertemperatuur)
 • 1 ½ eetlepel Espressopoeder
 • 2 theelepel echte vanille
 • 14 oz cakemeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 theelepel zuiveringszout
 • 1 ½ theelepel zout
 • 6 oz cacaopoeder
 • 10 oz ongezouten boter op kamertemperatuur
 • 16 oz kristalsuiker
 • 4 grote eieren op kamertemperatuur
 • 6 oz mayonaise op kamertemperatuur
 • 6 oz mini-chocoladestukjes

Gemakkelijke chocolade botercrème

 • 4 ons gepasteuriseerd eiwit
 • 16 ons poedersuiker
 • 16 ons ongezouten boter op kamertemperatuur
 • 2 ons cacaopoeder gezeefd
 • 1 eetlepel vanille-extract
 • 1 theelepel zout

Ganache Druppel

 • 8 oz halfzoete chocolade
 • 4 oz zware slagroom
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Dood door chocoladetaart

 • OPMERKING: Het is SUPER BELANGRIJK dat alle hierboven genoemde ingrediënten op kamertemperatuur zijn en niet koud, zodat de ingrediënten goed mengen en in elkaar overlopen.
 • Verwarm de oven tot 335º F/168º C. Bereid de cakevorm voor met cakegips of een ander geschikt bakmiddel. Ik heb drie ronde cakevormen van 8"x2" gebruikt. Gebruik de cakebeslagcalculator boven deze receptkaart om het recept aan te passen aan jouw formaat cakevorm. Optioneel: Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier om te voorkomen dat de chocoladeschilfers blijven plakken.
 • Meng in een grote maatbeker het bier, het espressopoeder en de vanille door elkaar en zet apart.
 • Zeef in een grote kom de bloem, cacaopoeder, zout, bakpoeder en baking soda en zet apart.
 • Doe de verzachte boter in de kom van een standmixer met het schoepenhulpstuk. Klop tot een gladde en glanzende massa. Met de mixer op laag, voeg je geleidelijk de suiker toe. Mix op middelhoog tot het mengsel luchtig en bijna wit is. Ongeveer 3-5 minuten.
 • Verlaag de snelheid terug naar laag. Voeg je (ROOM TEMP) eieren één voor één toe. Laat het ei volledig opnemen voordat je het volgende toevoegt om te voorkomen dat je beslag breekt. Voeg je mayo toe en meng tot het gecombineerd is.
 • Met de mixer op laag voeg je ⅓ van je droge ingrediënten toe en mix je tot alles bijna gecombineerd is. Voeg ⅓ van je vloeibare ingrediënten toe. Herhaal het proces nog twee keer tot alles gecombineerd is.
 • Spatel de mini-chocoladechips erdoor en verdeel het cakebeslag over de cakevormpjes. Bak 40 - 45 minuten tot een tandenstoker er schoon uitkomt, maar met een paar kleverige kruimels. Bak niet te lang.
 • Laat de cakejes 10-15 minuten afkoelen in de pan voordat je ze op een rooster legt. Laat volledig afkoelen en wikkel ze dan voorzichtig in plasticfolie en laat ze afkoelen tot ze stevig genoeg zijn om te hanteren. Je kunt ze flash chillen in de vriezer als je ze snel wilt afkoelen.

Gemakkelijke chocolade botercrème

 • Zeef de poedersuiker en het cacaopoeder om klontjes te verwijderen.
 • Doe gepasteuriseerd eiwit, poedersuiker en cacaopoeder in de kom van je mixer.
 • Bevestig de garde, meng de ingrediënten op een lage stand en klop ze vervolgens 5 minuten op een hoge stand.
 • Voeg je verzachte boter in stukjes toe. Voeg vanille en zout toe. Klop op hoog tot het licht en luchtig is.
 • Optioneel: schakel over op een spatelhulpstuk en mix 15-20 minuten op een lage stand om de botercrème heel glad te maken en luchtbellen te verwijderen.

Ganache Druppel

 • De chocolade 30 seconden in de magnetron verwarmen
 • Verwarm de room op het fornuis op middelhoog vuur tot het begint te pruttelen. Niet laten koken. gekoelde cake.
 • Giet over de chocolade en laat 5 minuten zitten. Klop tot een gladde massa. Als je klontjes hebt, zet je de kom 30 seconden in de magnetron en klop je met een garde. Laat de ganache afkoelen tot ongeveer 90º (nauwelijks warm aanvoelen). Doe de ganache in een spuitzak en spuit over de bovenkant van je geglazuurde en afgekoelde cake.

Video

Opmerkingen

1. Breng al je ingrediënten op kamertemperatuur of zelfs een beetje warm (eieren, bier, mayo, boter, etc.) om ervoor te zorgen dat je beslag niet breekt of stremt. 2. Gebruik een weegschaal om je ingrediënten af te wegen (inclusief vloeistoffen) tenzij anders aangegeven (eetlepels, theelepels, snufjes, etc.). Metrische maten zijn beschikbaar in de receptkaart. Ingrediënten op schaal zijn veel nauwkeuriger dan het gebruik van kopjes enhelpen het succes van je recept te verzekeren. 3. Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint te mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat. 4. Koel je cakes voordat je ze gaat glazuren en vullen. Je kunt een geglazuurde en gekoelde cake desgewenst bedekken met fondant. Deze cake is ook geweldig om te stapelen. IBewaar mijn taarten altijd gekoeld in de koelkast voordat ze worden geleverd, zodat ze gemakkelijk kunnen worden vervoerd. Meer informatie over het decoreren van je eerste taart. 5. Als het recept om specifieke ingrediënten vraagt, zoals cakemeel, is het niet aan te raden deze te vervangen door bloem en maïzena, tenzij in het recept staat dat dit mag. Als je ingrediënten vervangt, kan dit recept mislukken. Meel voor alle doeleinden is een gewoonHet heeft een eiwitgehalte van 10%-12% Cakebloem is een zacht, eiwitarm meel van 9% of minder.

Bronnen van cakemeel: UK - Shipton Mills Cake & Pastry Flour 6. Ik bewaar mijn geglazuurde cakes altijd in de koelkast. Het glazuur werkt als een barrière en houdt de cake vers, maar serveer NOOIT een koude cake. Koude cakes smaken erg droog omdat de boter koud is. Haal je cakes altijd een paar uur voordat je ze serveert uit de koelkast. Ik ben zelfs zo ver gegaan dat ik mijn cakeplak 10 seconden in de magnetron heb gedaan als het cakegebak koud is.te koud. 7. Je kunt de Guinness in dit recept vervangen door een ander soort stout bier of water of koffie op kamertemperatuur, maar het zal niet dezelfde smaak hebben. 8. Je kunt de mayo in dit recept vervangen door Griekse yoghurt of zure room op kamertemperatuur, maar het zal niet dezelfde smaak hebben.

Voeding

Portie: 8 ons

Gerelateerd bericht