Zelfgemaakte marshmallows zijn zoete, zachte, pluizige kussentjes die smelten in je mond. Zelfgemaakte marshmallows zijn 1000 keer lekkerder dan in de winkel en veel makkelijker te maken dan je denkt. Breng je marshmallows op smaak met verschillende extracten, kleurstoffen, mix-ins zoals gedroogde noten of gevriesdroogd fruit. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geef je s'mores een extra dimensie tijdens je zomerse BBQ of geef ze warme chocolademelk bommen als feestelijke traktatie.

ZELFGEMAAKTE MARSHMALLOWS VS WINKEL GEKOCHT

Je denkt misschien dat er niet veel verschil is tussen zelfgemaakte marshmallows en marshmallows uit de winkel en als je naar de ingrediënten kijkt, lijken ze misschien erg op elkaar. Ik haalde een zak marshmallows bij mijn kruidenier en herkende de meeste dingen, behalve tetranatriumpyrofosfaat en blauw 1.

Maar de textuur, de TEKST is totaal anders. We weten allemaal hoe een gewone marshmallow smaakt. Zoet, een beetje vanilleachtig en kauwbaar. Ik dacht dat dat normaal was.

Toen kreeg ik mijn eerste zelfgemaakte marshmallow en ik was geschokt. Hij loste letterlijk op in mijn mond. Er was geen sprake van kauwen. Als een romig soort suikerspin smolt hij gewoon weg. De vanilleboon en het vleugje honing voegen zoveel meer smaakdimensie toe. Ik kan niet wachten om met meer smaken te experimenteren.

ZELFGEMAAKTE MARSHMALLOW INGREDIËNTEN

Zelfgemaakte marshmallows worden gemaakt van slechts een paar ingrediënten: suiker, water, maïssiroop, gelatine, zout en smaakstoffen. Ze krijgen hun luchtige textuur door de suiker op te kloppen en er heel veel lucht in te doen.

Honing en maïssiroop zijn soorten invertsuiker, wat betekent dat ze de vorming van suikerkristallen tegengaan en de boel vochtig houden. Te veel en je hebt een plakkerige, smeltende bende, maar een beetje kan wonderen doen. Je hoeft echter geen honing en maïssiroop te gebruiken, je kunt elke soort invertsuiker gebruiken zoals glucose, golden syrup, ahornsiroop, agavesiroop of zelfs melasse als je peperkoek wilt maken.marshmallows!

HOE MAAK JE MARSHMALLOWS VANAF NUL

Stap 1 - Zet alles klaar. Zodra je marshmallows gaat maken, is er geen tijd meer om iets voor te bereiden. Meet al je ingrediënten van tevoren af, haal al je gereedschap tevoorschijn, bereid je pannen voor. Schraap je vanillestokje uit.

Stap 2 - Bestrijk een pan van 9"x9"x2" met een kwastje met canola-olie. Zorg ervoor dat je in de hoeken, de zijkanten en de bovenste randen komt, geen plekje overslaan. Ik raad het gebruik van plantaardige olie of een andere olie met een smaakje af, omdat die op de marshmallows terechtkomt.

Stap 3 - Bekleed de pan met 2 stukken perkamentpapier in tegengestelde richting.

Knip het 1e stuk perkamentpapier van 9"x13" en het 2e van 9"x 20". Het langere stuk ga je later over de marshmallows vouwen. Olie het perkamentpapier ook in. Als je de pan en het perkamentpapier niet inoliet, blijven de marshmallows plakken.

Stap 4 - Voeg de gelatine en het koude water toe aan de kom van je mixer en laat het 15 minuten intrekken terwijl je de suikersiroop maakt.

Stap 5 -Voeg de maïssiroop, honing, suiker en water toe aan een middelgrote steelpan. Roer door elkaar en zet het vuur dan op middelhoog om het geheel aan de kook te brengen. Roer het mengsel niet meer door.

Stap 6 - Dek de pan af met een deksel. Laat, zodra het kookt, de condens 5 minuten op het deksel staan, verwijder dan het deksel en steek er een kandijthermometer in. De condens helpt om eventuele losgeslagen suikerkorrels van de zijkanten naar beneden te borstelen, wat kristalvorming kan veroorzaken.

Stap 7 - Verlaag het vuur tot medium en blijf de suiker koken tot hij 115°C (240°F) bereikt. Wat je ook doet, NIET ROEREN!

Pro-tip: Schrik niet als je mengsel een tijdje op 225°F blijft staan, het zal hier blijven terwijl het water uit de suikersiroop verdampt. Zodra de stoom stopt met stijgen, zal de temperatuur van de siroop snel stijgen, dus loop niet weg!

Stap 8 - Zodra de suiker 240°F heeft bereikt, haal je de pan voorzichtig van het vuur en verwijder je de kandijthermometer. Met het gardehulpstuk start je de mixer op een lage stand om de opgeblazen gelatine te breken, giet dan langzaam de hete siroop tussen de messen en de zijkant van de mixer terwijl je op een lage stand mixt.

Stap 9 - Voeg de vanille en het zout toe.

Stap 10 - Zet je mixer op hoog en klop gedurende 8-10 minuten. Wanneer de mengkom lichtjes warm aanvoelt, niet warm of koud, is het klaar. Zodra het klaar is, beweeg dan heel snel want de marshmallows zullen bijna onmiddellijk beginnen opstijven.

Stap 11 - Vet een spatel (en je hand) in met canolaolie en giet de marshmallow fluff in je voorbereide pan. Dit kan een uitdaging zijn, het helpt om een 2e persoon te hebben die de kom vasthoudt terwijl je de marshmallow fluff eruit schept.

Olie je handen of spatel opnieuw in en smeer de fluff uit tot aan de zijkanten van de pan. Het zal erg plakkerig zijn. Dek af met het lange uiteinde van het geoliede perkament en strijk glad tot aan de randen met je handen.

Stap 12 - Laat de marshmallow minimaal 2 uur op kamertemperatuur komen, bij voorkeur een nacht. Hoe langer je ze laat rusten, hoe makkelijker ze te snijden zijn.

Stap 13 - Eenmaal opgezet, til je de zijkanten van het perkamentpapier op om de marshmallows uit de pan te halen. Trek dan de bovenste laag perkamentpapier eraf en bestuif de bovenkant met poedersuiker. Bestuif je oppervlak ook met poedersuiker, verwijder het onderste perkamentpapier van je marshmallows en leg het vierkant op je voorbereide oppervlak. Je kunt echt niet genoeg poedersuiker hebben. Het voorkomt plakken.en we zullen het overtollige er later afvegen.

Stap 14 - Smeer je bankschraper, mes of schaar in met een laagje canolaolie om plakken te voorkomen. Ik vond dat een bankschraper van 10" lang het beste werkte voor het snijden van marshmallows. Maak je bankschraper schoon met een warm washandje tussen het snijden door voor minder plakken en meer precisie. Als je geen bankschraper hebt, kun je een plakkend mes of iets dergelijks gebruiken.

Snijd je marshmallows in vierkantjes van 2" (of welke maat je maar wilt).

Bestrijk elke marshmallow met meer poedersuiker om plakken te voorkomen en bewaar op kamertemperatuur tot 4 dagen.

Ik raad je ten zeerste aan om zelfgemaakte marshmallows te roosteren voor s'mores of in chocolade te dopen voor in een kop warme chocolademelk. Zo ontzettend lekker!

HOE JE VOORKOMT DAT ZELFGEMAAKTE MARSHMALLOWS PLAKKEN

 • Canola-olie en poedersuiker zijn je beste vrienden als het gaat om zelfgemaakte marshmallows. Door alles in te smeren met olie, zoals je pan, bakpapier, bankschraper, messen en zelfs je handen, help je het plakken tegen te gaan.
 • Snijd je marshmallows pas na 24 uur.
 • Bestuif je werkblad royaal met poedersuiker als basis voor het snijden van je marshmallows.
 • Nadat je de marshmallows in vierkantjes hebt gesneden, kun je ze het beste in poedersuiker rollen om te voorkomen dat de zijkanten aan elkaar plakken.
 • Laat je marshmallows 24-48 uur drogen op kamertemperatuur om een huidje te ontwikkelen waardoor ze niet aan elkaar plakken en makkelijker te roosteren zijn.

HOE MARSHMALLOWS MAKEN ZONDER SUIKERTHERMOMETER

Het gebruik van een kandijthermometer is de makkelijkste manier om marshmallows te maken. Ik gebruik graag deze kandijthermometer of een infrarood thermometer van Thermo works. Dat is geweldig, want dan hoef je de suikersiroop niet aan te raken en krijg je een nauwkeurige meting zonder geknoei!

Als je absoluut niet aan een thermometer kunt komen, kun je proberen de softbaltest uit te voeren. Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, raad ik het alleen aan voor doorgewinterde professionals. Neem ongeveer elke 5 minuten een theelepel van de suikersiroop en leg deze in een kom met koud water. Als de suiker samenkomt in het water en je er met je vingers een stevige bal van kunt vormen zonder dat deze in elkaar zakt, danAls de siroop oplost of plat wordt, is hij nog niet klaar.

WAAROM ZIJN MIJN MARSHMALLOWS ZO DIK?

Als je suikersiroop ook maar een paar graden boven de 240 komt, zal je suiker te stevig zijn en zullen je marshmallows hard zijn in plaats van luchtig.

Houd je thermometer goed in de gaten en haal hem van het vuur zodra hij 240ºF bereikt en giet hem meteen bij je gelatine.

Controleer ook of je thermometer nauwkeurig afleest. Steek je snoepthermometer in een pan met water en breng het aan de kook. Het bubbelen moet constant en krachtig zijn. Op zeeniveau is het kookpunt van water 212º F of 100 C; dit wordt onze basiswaarde. Laat je thermometer vijf minuten in het water om hem de tijd te geven een nauwkeurige waarde af te lezen. Als hij 212º F aangeeft, is hetZo niet, dan moet hij misschien gekalibreerd worden of heb je een betere thermometer nodig.

MARSHMALLOWS ZONDER GELATINE

Gelatine is een belangrijk ingrediënt om zelfgemaakte marshmallows die luchtige textuur te geven. Je kunt agar agar poeder (telefoonmerk) gebruiken in plaats van gelatine, maar het zal niet dezelfde consistentie hebben. Bekijk dit zeer gewaardeerde recept voor veganistische marshmallows.

HOE LANG BLIJVEN ZELFGEMAAKTE MARSHMALLOWS GOED?

Bewaar zelfgemaakte marshmallows in een luchtdichte verpakking en ze blijven in principe eeuwig goed! Stop ze in de vriezer om ze vers te houden en te voorkomen dat ze uitdrogen.

GERELATEERDE RECEPTEN

Warme Chocolade Bommen

Marsepein

Marshmallow fondant

Zelfgemaakte lolly's

Recept

Zelfgemaakt marshmallow recept

Zelfgemaakte marshmallows zijn zo makkelijk te maken! Alles wat je nodig hebt is suiker, maïssiroop, honing, water, gelatine, zout en smaakstoffen! Zelfgemaakte marshmallows zijn licht, luchtig en smelten gewoon in je mond. Je zult nooit meer marshmallows kopen als je deze geproefd hebt! Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 10 minuten minuten Koelen: 2 uur uur Totale tijd: 2 uuruur 20 minuten minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 16 marshmallows Calorieën: 214 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • Snoepthermometer
 • Standmixer met gardehulpstuk
 • Vierkante pan van 9"x9"x2" (breedte x lengte x hoogte) Je kunt ook een pan van 9"x13" gebruiken, maar dan worden je marshmallows veel korter.
 • Bankschraper of lang mes om te snijden

Ingrediënten

 • 21 gram niet-gearomatiseerde gelatine (3 pakjes) Ik gebruik knox gelatinepoeder, je kunt agar agar gebruiken om ze veganistisch te maken, maar het zal niet dezelfde textuur hebben.
 • 4 ons koud water (½ kopje) voor de gelatine
 • 6 ons maïssiroop (¾ kopje) of honing, golden syrup of ahornsiroop
 • 2 ons honing (¼ kopje) of maïssiroop
 • 12 ons kristalsuiker (2 kopjes)
 • 4 ons water (½ kopje) voor de suikersiroop
 • ¼ theelepel zout
 • 1 hele vanilleboon of 2 theelepels vanille-extract
 • 4 ons canolaolie (½ kopje) om keukengerei mee in te smeren
 • 4 ons poedersuiker (¼ kopje) voor het bestuiven
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

 • Je moet snel zijn met marshmallows, want ze zetten heel snel op. Meet al je ingrediënten van tevoren af, laat je vanilleboon weg. Houd ook je snoepthermometer, mixer en gereedschap klaar.
 • Knip het 1e stuk perkamentpapier van 9"x13" en het 2e van 9"x 20". Het langere stuk ga je later over de marshmallows vouwen. Bekleed de pan met 2 stukken perkamentpapier in tegengestelde richting. Olie het perkamentpapier ook in. Als je de pan en het perkamentpapier niet inoliet, blijven de marshmallows plakken.
 • Voeg de gelatine en het koude water toe aan de kom van je mixer en laat het 15 minuten intrekken terwijl je de suikersiroop maakt.
 • Voeg de maïssiroop, honing, suiker en water toe aan een middelgrote sauspan. Roer door elkaar om te combineren en zet het vuur dan op middelhoog. Meng niet meer. Dek het mengsel af met een deksel en laat de condens 5 minuten lang samenkomen om de zijkanten van de pan af te spoelen en eventuele losgeslagen suikerkorrels op te lossen.
 • Doe het deksel weer op de siroop en zet de hittebron op medium. Bevestig voorzichtig je kandijthermometer. Blijf verwarmen, maar roer niet! Verwarm tot het 240°F (115°C) bereikt. Schrik niet als je mengsel een tijdje op 225°F blijft staan, het zal hier blijven terwijl het water uit de suikersiroop verdampt. Zodra de stoom stopt met stijgen, zal de temperatuur van de siroop snel stijgen.
 • Zodra het 240°F bereikt, haal je de pan voorzichtig van het vuur en haal je je kandijthermometer eraf. Zet je mixer op medium en druppel de suikersiroop langzaam in de mixer. Richt de straal zo dat hij tussen de garde en de zijkant van de kom komt. Als je op de garde giet, krijg je harde stukjes suiker in je marshmallows. Voeg de vanille en het zout toe.
 • Zet je mixer op hoog en klop gedurende 8-10 minuten. Wanneer de mengkom lichtjes warm aanvoelt, niet warm of koud, is het klaar. Zodra het klaar is, beweeg dan heel snel want de marshmallows zullen bijna onmiddellijk beginnen opstijven.
 • Vet een spatel (en je hand) in met canola-olie en giet de marshmallow fluff in je voorbereide pan. Dit kan een uitdaging zijn, het helpt om een 2e persoon te hebben die de kom vasthoudt terwijl je de marshmallow fluff eruit schept. Olie dan je handen of spatel opnieuw in en smeer de fluff uit tot aan de zijkanten van de pan. Het zal erg plakkerig zijn. Bedek met het lange uiteinde van het geoliede perkament en strijk glad tot de bovenkant van de pan.randen met je handen.
 • Laat minimaal 2 uur op kamertemperatuur rusten, bij voorkeur een nacht. Hoe langer je ze laat rusten, hoe makkelijker ze te snijden zijn.
 • Eenmaal opgezet, til je de zijkanten van het perkamentpapier op om de marshmallows uit de pan te halen. Haal dan de bovenste laag perkamentpapier eraf en bestuif de bovenkant met poedersuiker. Bestuif je oppervlak ook met poedersuiker, verwijder het onderste perkamentpapier van je marshmallows en leg het vierkant op je voorbereide oppervlak. Je kunt echt niet te veel poedersuiker hebben, het zal helpen voorkomen datplakken.
 • Smeer je bankschraper, mes of schaar in met een laagje canola-olie om plakken te voorkomen. Ik vond dat een bankschraper van 10" lang het beste werkte voor het knippen van marshmallows. Snijd je marshmallows in vierkantjes van 2" (of welke maat je ook verkiest). Smeer elke marshmallow in met meer poedersuiker en bewaar ze op kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking. Ze zijn maanden houdbaar!
 • Ik raad je aan ze te roosteren voor s'mores of ze in chocolade te dopen voor een kop warme chocolademelk.
 • Laat je gesneden marshmallows 24-48 uur op kamertemperatuur staan om een beetje te drogen. Bewaar in een luchtdichte zak of vries in.

Video

Opmerkingen

 1. Het is belangrijk om al je ingrediënten af te meten op gewicht in plaats van om te rekenen naar kopjes. Een keukenweegschaal is heel makkelijk in gebruik, je zet er gewoon een kom op, drukt op tarra en giet het ingrediënt erin. Bekijk mijn blogpost over het gebruik van een weegschaal voor meer informatie.
 2. Je MOET een thermometer gebruiken bij het maken van marshmallows
 3. Roer je suikersiroop niet tijdens het opwarmen, dat kan leiden tot kristallisatie.

Voeding

Portie: 1 marshmallow

Gerelateerd bericht