Zelfgemaakte Jello

Stela TurnerStela Turner 0 Reacties

Zelfgemaakte Jello maken is supergemakkelijk en er zijn maar twee ingrediënten voor nodig

Wil je je eigen zelfgemaakte Jello maken? Het is vrij eenvoudig. Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten die je nodig hebt al in je voorraadkast liggen. Je hebt maar twee dingen nodig: gelatine in poedervorm en een soort vloeistof met een smaakje. Als je vloeistof niet al voorgeparfumeerd en gezoet is, heb je misschien wat suiker en smaakextracten nodig.

Dit kan van alles zijn! Bier, sinaasappelsap, root beer, de mogelijkheden zijn eindeloos. De exacte afmetingen kunnen variëren, afhankelijk van wat je gaat maken. Voor een gummibiertje heb je bijvoorbeeld extra gelatine nodig om het stabieler te maken.

Als je alleen je eigen gelatinegummies gaat maken om op te eten, gebruik je misschien iets minder. Experimenteer met exacte afmetingen om te zien wat voor jou werkt!

Mijn dochter vindt het heerlijk om snoepjes te maken van vruchtenpunch en gelatine! Zo makkelijk en leuk om te doen. Je kunt het recept zelfs zo aanpassen dat er heel weinig suiker in zit door sappen zonder toegevoegde suiker te gebruiken.

Ik heb dit recept ook gebruikt om mijn inmiddels virale gummibier te maken van mijn reuze hamburgertaart tutorial! Superleuk om te maken en je zult al je gasten voor de gek houden! Zelfs het schuim bovenop is gummie! Ik vind het heerlijk om het te zien wiebelen.

Of je kunt een gummiglas met sinaasappelsap maken, zoals ik heb gedaan voor mijn ontbijt in bed taart tutorial! Het was een beetje lastig om de rand van het glas te krijgen, maar ik laat je zien hoe dat moet in mijn ontbijt in bed tutorial. Als je dit jello-recept leuk vindt, wil je misschien ook mijn recept voor echte gummiesnoepjes bekijken!

Recept

Zelfgemaakte jello

Dit recept is perfect om zelfgemaakte jello te maken met maar twee ingrediënten! Recept Bereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 10 minuten Totale tijd: 15 minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 1 kop Calorieën: 160 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

  • 2 eetlepel gelatine
  • 8 oz Gearomatiseerde vloeistof zoals sap of bier op kamertemperatuur
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

  • Strooi gelatine in kleine hoeveelheden in de vloeistof op kamertemperatuur zodat het gelijkmatig oplost. Roer voorzichtig zodat je geen belletjes creëert.
  • Laat 5 minuten opstijven zodat alle gelatine is opgenomen in de vloeistof. Haast dit deel niet.
  • Maak gelatine 30 seconden vloeibaar in de magnetron. Roer voorzichtig en smelt opnieuw 10 seconden. Laat het mengsel 5 minuten zitten.
  • Schep schuim van de gelatine met een lepel.
  • Zeef en doe in de gewenste vormpjes en zet in de koelkast tot ze hard zijn.

Opmerkingen

Maak 1 kopje gelatine. Vermenigvuldig dit recept voor het aantal kopjes dat je nodig hebt voor je pan.

Voeding

Calorieën: 160 kcal

Gerelateerd bericht