Driedubbele chocoladetaart met chocoladeganache is een droom voor chocoladeliefhebbers

Driedubbele chocoladetaart was lange tijd mijn favoriete chocoladetaart. Ik hield van de kleine stukjes chocolade in elke hap. Ik combineerde hem altijd met gemakkelijke botercrème en hij deed me echt denken aan een Ding Dong cupcake uit mijn kindertijd. In de loop der jaren ben ik hem gaan combineren met chocoladeganache of chocoladebotercrème. Misschien is het de ouderdom, maar ik wil gewoon MEER chocolade in mijn driedubbele chocoladetaart.cake. Ik bedoel... hoe meer chocolade hoe beter toch?

Wat maakt deze driedubbele chocoladetaart zo lekker?

Driedubbele chocoladetaart is niet voor bangeriken! Ik wilde op geen enkel onderdeel van deze heerlijke, decadente taart beknibbelen! Ik heb dit recept zorgvuldig getest zodat elk ingrediënt in de taart bijdroeg aan de algehele vochtigheid en malsheid van de taart.

 1. De omgekeerde schuimmethode - geeft deze cake een superfijne en decadente kruimel die smelt in je mond.
 2. Gedut cacaopoeder - Dit cacaopoeder heeft een sterkere chocoladesmaak dan natuurlijke cacao.
 3. Mayonaise - geeft de chocoladetaart een extra vochtboost!

Hoe maak je driedubbele chocoladetaart

Dit recept voor driedubbele chocoladetaart is aangepast aan mijn favoriete recept voor chocoladetaart. Dit taartrecept gebruikt de omgekeerde crèmemethode

 1. Breng je water aan de kook en giet het over je cacaopoeder. Klop het tot het glad is. Voeg je mayonaise toe (rechtstreeks uit de koelkast) zodat het chocolademengsel een beetje afkoelt.
 2. Voeg dan je vanille en eieren toe en klop met een garde om de eieren te breken. Zet opzij om af te koelen.
 3. Meng de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout, zout) in de kom van je mixer.
 4. Bevestig het spatelhulpstuk en mix op een lage stand. Voeg langzaam je zacht geworden stukjes boter toe en mix tot het op grof zand lijkt.
 5. Voeg ongeveer ⅓ van het chocolademengsel toe aan het bloemmengsel en laat twee volle minuten mixen op stand 4 van je Kitchenaid. Geloof me, laat het de volle twee minuten mixen, anders stort je cake in.
 6. Schraap de kom schoon en voeg dan de rest van je vloeistoffen toe en laat nog ongeveer 30 seconden mixen tot er geen strepen meer te zien zijn.
 7. Giet het beslag in twee ronde cakevormen van 8 inch die zijn geprepareerd met cakegom of bakspray.
 8. Bak de driedubbele chocoladetaart 30 minuten op 35ºF of tot een tandenstoker uit het midden komt met nog een paar kleverige kruimels eraan. Bak niet te lang!
 9. Laat je cake 10 minuten afkoelen in de pan en zet ze dan op een rooster. Ik wikkel de mijne in plasticfolie en laat ze op kamertemperatuur staan om de volgende dag te glazuren omdat de cake stevig genoeg is, maar je kunt ze ook invriezen om het vocht in te sluiten.

Heb je meer informatie nodig over hoe je je eerste taart maakt? Bekijk mijn tutorial over hoe je taarten snijdt, glazuur aanbrengt, vult en decoreert. Alle basisbeginselen voor de ultieme beginner!

Welk glazuur past het best bij driedubbele chocoladetaart?

Omdat dit de lievelingstaart van mijn dochter is, heb ik haar favoriet gemaakt, namelijk chocoladeganache. Ze houdt van pure chocolade, maar haar vriendinnen geven de voorkeur aan melk. Ik heb een compromis gesloten en heb halfzoete chocoladeschilfers gebruikt voor de ganache.

Deze ganache is een 2:1 recept, dus hij is veel gladder en romiger dan de traditionele ganache die ik maak voor geboetseerde taarten of bruidstaarten.

Nadat ik mijn ganache heb gemaakt, laat ik het afkoelen op kamertemperatuur met plasticfolie over het oppervlak. Ja, je kunt ganache op het aanrecht laten staan en de crème zal niet bederven. Voedingswetenschap!

Cakebeslag en glazuur berekenen

Kies hieronder een optie om te berekenen hoeveel beslag of frosting je nodig hebt. Pas de schuif op de receptkaart aan om de hoeveelheden te veranderen.

Kies een pan type

RoundSquareSheetCupcakes

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

4"6"8"9"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

6"8"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

9x13"12x18"

Cupcake Blik Formaat

Standaard

Kies het aantal pannen

1 Pan2 Pannen3 Pannen

Kopjes beslag nodig

8 kopjes

Kopjes glazuur nodig

5 kopjes

Opmerking: de afmetingen zijn geschat op basis van het vanillecake recept met gebruik van standaard Amerikaanse cakevormen en -maten. De gebruikte afmetingen zijn alleen voor 2" hoge cakevormen. Uw resultaten kunnen variëren. Vul cakevormen niet te vol boven de door de fabrikant aanbevolen richtlijnen.

Recept

Driedubbele chocoladetaart recept

De meest verbazingwekkende decadente driedubbele chocoladetaart met chocoladeglazuur! Deze taart kan het beste op kamertemperatuur worden geserveerd en worden geglazuurd met chocoladebotercrème of ganache. Recept Bereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 35 minuten Totale bereidingstijd: 50 minuten Koers: Dessert Keukentype: Amerikaans Porties: 8 kopjes Calorieën: 381 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • Staande mixer
 • Voedselweegschaal

Ingrediënten

Ingrediënten taart

 • 3 oz Nederlands cacaopoeder
 • 8 oz water
 • 3 grote eieren
 • 2 theelepel vanille-extract
 • 5 oz Mayonaise
 • 14 oz Ongebleekt cakemeel
 • 15 oz kristalsuiker
 • 2 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel zuiveringszout
 • 1 theelepel zeezout
 • 6 oz ongezouten boter op kamertemperatuur
 • 8 oz mini-chocoladestukjes of gehakte chocolade

Chocolade Ganache Glazuur

 • 8 oz zware slagroom Verwarm tot sudderen, niet koken
 • 16 oz halfzoete chocoladestukjes
 • 1 theelepel vanille-extract
 • ½ theelepel zout
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Taart instructies

 • Verwarm de oven voor op 335ºF. Bereid twee 8" cakevormen voor met cakegips of een ander bakmiddel. Ik maak mijn chocoladeganache het liefst de dag voordat ik het nodig heb, zodat het de tijd heeft om af te koelen.
 • Breng het water aan de kook en giet het over de cacaopoeder. Klop tot een gladde massa en voeg dan koude mayonaise, vanille en eieren toe. Klop om de eieren te breken.
 • Weeg alle droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout en zout) af en doe ze in een kom van een standmixer.
 • Zet de mixer op een lage stand (stand 1 op Kitchen Aid mixers). Voeg de boter op kamertemperatuur in kleine stukjes toe. Mix op een lage stand tot je een zanderig mengsel hebt.
 • Voeg ⅓ van je vloeibare ingrediënten toe aan je droge ingrediënten en mix 2 minuten op medium. Als je deze stap niet doet, kan je cake inzakken.
 • Zet je mixer terug op laag en voeg langzaam de rest van je vloeistoffen toe. Stop een of twee keer om de kom schoon te schrapen als dat nodig is.

  Zodra alles gecombineerd is, zet je het terug op medium voor nog eens 30 seconden.

 • Spatel er chocoladestukjes of chocolade door
 • Bak 35 minuten op 335ºF, afhankelijk van hoe groot je pannen zijn. Hoe groter de pan, hoe langer het duurt voor ze bakken. Als een tandenstoker uit het midden komt met een paar kleverige kruimels eraan, is de cake gaar.
 • Nadat de cakes ongeveer 10 minuten zijn afgekoeld, of de pannen zover zijn afgekoeld dat ze kunnen worden aangeraakt, draai je de cakes om en haal je ze uit de pannen op een koelrek om volledig af te koelen. Ik bedek de mijne met plasticfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen terwijl ze afkoelen.
 • Als de cakejes helemaal afgekoeld zijn, kun je ze bijsnijden en glazuren.

Chocolade Ganache Glazuur

 • Verwarm je slagroom tot het net begint te pruttelen, niet koken.
 • Giet de warme room over de chocoladeschilfers en zorg ervoor dat ze volledig ondergedompeld zijn.
 • Laat het mengsel 5 minuten zitten en voeg dan de vanille en het zout toe.
 • Klop tot een gladde massa. Als er nog ongesmolten stukjes chocolade zijn, verwarm het mengsel dan 30 seconden in de magnetron en klop opnieuw. Niet te heet verwarmen, anders kan de ganache breken.
 • Bedek het oppervlak met plasticfolie en laat 24 uur op kamertemperatuur afkoelen voor gebruik.

Opmerkingen

Dit recept werkt geweldig Ik gebruik hetzelfde recept voor bruidstaarten en geboetseerde taarten. Ik bak ze altijd, ontpan ze, wikkel ze in plasticfolie en zet ze dan koud in de koelkast of vriezer (afhankelijk van hoeveel haast ik heb) en snij ze dan aan. Gekoelde taarten maken het snijden of stapelen ZOVEEL makkelijker!

Voeding

Portie: 1 g

Gerelateerd bericht