Zuurdeeg Pikelets

Stela TurnerStela Turner 0 Reacties

Zuurdesem pikelets zijn de makkelijkste en lekkerste manier om je restjes zuurdesem te gebruiken. Ze zijn nog makkelijker te maken dan mijn zuurdesem pannenkoeken en het duurt minder dan 5 minuten om ze te maken. Ik voeg graag wat gehakte bieslook toe aan mijn pikelets en eet ze als ontbijt!

Ik weet dat mensen niet veel geven om familiegeschiedenis en recepten, maar dit is echt het eerste familierecept dat ik hier op Sugar Geek Show heb gedeeld, dus verdorie, ik ga een beetje delen over waarom ik van pikelets hou!

Ik ben opgegroeid met het eten van pikelets. Tot mijn tienerjaren had ik nog nooit een pannenkoek gegeten. Mijn vader komt uit Nieuw-Zeeland en als je uit Nieuw-Zeeland komt, is dit jouw versie van het Betty Crocker-kookboek. The Edmonds Cookery Book.

Alles wat we maakten kwam zo'n beetje uit dit boek. Dit is het echte kookboek dat mijn vader en moeder gebruikten. Ik heb er nooit aan gedacht om mijn vader te vragen of hij het nog had, want hij is niet zo'n bakker of kok en mijn moeder is al lang overleden.

Hij heeft een glutenintolerantie en ik vroeg me af of hij wel zuurdesembrood kon eten, want ik had gelezen dat mensen met een intolerantie het zonder pijn kunnen eten.

Ga naar mijn zuurdesembrood recept om te zien hoe dat ging!

Terwijl ik het brood aan het maken was, besloot ik om wat pikelets te maken van het afval en het bracht al mijn herinneringen terug aan het eten ervan als kind. Ik belde snel mijn vader en vroeg hem of hij dat oude kookboek nog had en wat denk je... dat had hij.

Nu, deze zuurdesem pikelets zijn niet precies zoals degene die ik had toen ik opgroeide, deze zijn gemaakt van afval terwijl degene die ik had toen ik opgroeide gemaakt waren met vers meel en bakpoeder. Maar de textuur is bijna identiek en erg lekker!

Ok, dat is mijn schpeel over pikelets 😀 Bedankt dat ik dat met je mocht delen!

Wat is een pikelet?

Een pikelet lijkt op een pannenkoek, maar pannenkoeken worden gemaakt met een dunner beslag en worden meestal bij het ontbijt gegeten. Pikelets worden gemaakt met een dikker beslag en kunnen op elk moment van de dag gegeten worden.

Ik voeg graag hartige ingrediënten toe aan mijn pikelets, bieslook, kaas, spek of zelfs geroosterde maïs! Mmmmmm zo lekker.

Een pikelet is eigenlijk hetzelfde als een crumpet, behalve dat hij niet in een metalen ring wordt gebakken. Pikelets worden ook wel de crumpet van de armen genoemd, omdat niet iedereen zich een metalen ring kan veroorloven om in te bakken!

Welke ingrediënten heb je nodig?

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om gemakkelijke zuurdesem pikelets te maken van je afval. Ik heb meestal ongeveer een kopje afval over. Als je meer of minder hebt, kun je deze ingrediënten naar behoefte aanpassen.

Het belangrijkste is dat je zuiveringszout nodig hebt! Dit reageert met de zuurtegraad in de zuurdesemresten en zorgt voor het rijzen!

Stap voor stap Pikelets maken

Zuurdesemafval pikelets maken kan niet eenvoudiger. Serieus. Ingrediënten mengen kost minder dan 5 minuten. Alles wat je nodig hebt is wat ongevoede zuurdesemafval!

Stap 1 - Verwarm je pan 15 minuten voor op middellaag vuur.

Protip - De sleutel tot perfecte pikelets is om ze langzaam en langzaam te bakken.

Stap 2 - Voeg gewoon de baking soda, het zout en de suiker toe aan de zuurdesem en roer! Je zult meteen merken dat het beslag poft door de baking soda.

Stap 3 - Doe wat boter in de pan en laat het smelten. Zo worden onze pikelets lekker knapperig!

Stap 4 - Het beslag zal dik zijn, dus ik gebruik graag mijn hand om het te verdelen. Je kunt ongeveer drie kleine pikelets uit één kopje afval halen.

Stap 5 - Bak de pikelets 5 minuten aan één kant of tot de randen droog beginnen te lijken en je wat gaatjes in de bovenkant kunt zien.

Stap 6 - Draai de pikelet om en bak nog eens 3 minuten.

Voor het beste resultaat verberg je je voor andere gezinsleden en verslind je ze meteen!

Verwante Recepten

Hoe zuurdesem starter maken

Zuurdeeg Brood Recept

Zuurdeeg Pannenkoek Recept

Recept

Zuurdeeg Pikelets

Hoe maak je luchtige zuurdesem pikelets van je zuurdesemafval in minder dan 5 minuten. Super makkelijk en zo lekker! Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 1 minuut Kooktijd: 8 minuten Totale tijd: 9 minuten Cursus: Ontbijt Keuken: Amerikaans Porties: 3 pikelets Calorieën: 39 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

 • 1 kop zuurdesem weggegooid ongevreten
 • 1 theelepel suiker
 • ¼ theelepel zout
 • ½ theelepel zuiveringszout
 • 1 eetlepel boter

Instructies

 • Verwarm je pan 15 minuten voor op medium-low (oppervlaktetemperatuur moet ongeveer 300ºF zijn)
 • Voeg alle ingrediënten samen (behalve de boter) in een kom. Je zult merken dat het mengsel bladerig en bruisend wordt.
 • Smelt de boter in de hete pan
 • Ik gebruik mijn handen om het beslag in drie pikelets te verdelen door het vanuit de kom in de pan te gieten en dan met mijn vingers in het deeg te knijpen om het te scheiden.
 • Bak je pikelets 5 minuten of tot de randen van de pikelets er droog uit beginnen te zien en je bovenop wat gaatjes ziet ontstaan.
 • Draai je pikelet om en bak nog eens 3 minuten.
 • Serveer warm en geniet!

Video

Opmerkingen

 1. Verwarm je pan 15 minuten voor op medium-low voordat je je eerste pikelet bakt.
 2. Je kunt er stukjes bieslook, spek of kaas aan toevoegen, zo lekker!
 3. Laag en langzaam is je vriend bij het maken van pikelets. Als het lijkt alsof je pan te heet is, verlaag de temperatuur dan naar laag.
 4. Je kunt dit recept verhogen of verlagen met de hoeveelheid zuurdesemafval die je hebt.

Voeding

Portie: 1 portie

Gerelateerd bericht