Extreem licht, romig en niet te zoet, Zwitserse meringue botercrème Als je voor het eerst Zwitserse botercrème maakt of het al eens geprobeerd hebt en het niet gelukt is, dan worden in dit recept alle technieken tot in de kleinste details uitgelegd en worden alle uitdagingen en probleemoplossingen voor het maken van de beste botercrème besproken. Als zoet glazuur zoals traditionele Amerikaanse botercrème te zoet voor je is, dan zul je dol zijn op dit recept.

Het maken van Swiss meringue botercrème frosting (ook bekend als SMBC) is niet moeilijk, maar het kan wel tijdrovend zijn. SMBC heeft een meringue basis en wordt gemaakt door eiwitten en suiker te koken, ze vervolgens op te kloppen tot een dikke meringue en er boter door te kloppen. Dit recept is de grote zus van mijn mock-Swiss Easy botercrème frosting recept, dat de noodzaak om de eiwitten te koken overslaat door gepasteuriseerde eieren te gebruiken.

Inhoudsopgave

  Ingrediënten Swiss Meringue Buttercream

  Vers eiwit Het is een beetje meer werk om de eieren zelf te scheiden, maar je kunt de overgebleven eidooiers gebruiken voor lemon curd, Boston crème taart of crème brulee. Het wordt aanbevolen om eiwitten te verhitten tot 110°F voor veilige consumptie, maar ik heb onlangs geleerd dat de meeste rauwe eieren in de VS al gepasteuriseerd zijn, dus technisch gezien zijn ze veilig om te eten.

  Vanille is de belangrijkste smaak van Zwitserse botercrème, dus het is belangrijk om vanille van goede kwaliteit te gebruiken. Vanille-extract, vanillepasta of zelfs een vanilleboon werken perfect. Nielsen Massey maakt echt geweldige vanilleboonproducten en richt zich op duurzame milieupraktijken.

  Stap voor stap Zwitserse meringue botercrème maken

  1. Vul een grote pan met ongeveer 2 centimeter water en breng het aan de kook.
  2. Plaats de metalen kom van je mixer boven op de pan met water om een bain-marie (of dubbele boiler) te creëren. Het water mag de bodem van de kom niet raken.
  3. Klop de eiwitten, suiker en zout samen in de mengkom. Pro-tip: Veeg je kom schoon met witte azijn voordat je de meringue maakt. Een zeer schone metalen kom werkt hiervoor het beste, omdat de meringue makkelijker op te kloppen is in metaal dan in plastic.
  4. Kook het eiwitmengsel tot het 43ºC (110ºF) bereikt en klop voortdurend de zijkanten van de kom om de hitte gelijkmatig te verdelen. Als je geen thermometer hebt om direct af te lezen, Als je met je vinger geen suikerkorrels meer voelt in het eiwit, is het klaar.
  5. Haal de kom van het vuur en zet hem over in je mixer met het gardehulpstuk. Je kunt een handmixer en een grote kom gebruiken om je meringue te mixen, het zal alleen veel langer duren om te mixen.
  6. Klop het eier- en suikermengsel 10 tot 15 minuten op middelhoge snelheid, of tot je glanzende, stijve pieken hebt.
  7. Giet je meringue uit in een ondiepe schaal en zet het ongeveer 10 minuten in de koelkast om de meringue af te laten koelen tot kamertemperatuur. Je kunt ook je hele kom meringue in de koelkast zetten, maar dan duurt het langer om af te koelen. Als je de meringue niet afkoelt, smelt je boter en dan heb je botercrèmesoep.
  8. Zodra je meringue is afgekoeld, doe je het terug in de kom van je standmixer met de gardehulpstuk.
  9. Voeg de boter op kamertemperatuur en de vanille toe en mix tot alles gecombineerd is.
  10. Klop de botercrème op gemiddelde/hoge snelheid tot hij wit en luchtig is en niet boterig smaakt. Dit kan 8-10 minuten duren. Pro-tip: Om het geel in je botercrème tegen te gaan, kun je een paar druppels violette voedselkleurgel toevoegen om het witter te maken.
  11. Gebruik een spatelhulpstuk en mix het 15-20 minuten op lage snelheid om de botercrème heel glad te maken en luchtbellen te verwijderen. Dit is niet verplicht, maar als je echt romige glazuur wilt, wil je dit niet overslaan!
  12. Dit recept is genoeg voor het glazuren en vullen van een cake van twee lagen van 8" x 2", of voor het glazuren van ongeveer 24 cupcakes. Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende 1 week, of vries ze in tot 6 maanden.

  FAQ

  Kun je Zwitserse meringue botercrème onder fondant gebruiken?

  Ja, dat kan! Swiss meringue is heel stabiel en is een geweldige basis voor onder fondant. Ik zet mijn botercrèmetaarten altijd eerst in de koelkast voordat ik ze bedek, om opbollen te voorkomen.

  W Wat is het verschil tussen Italiaanse botercrème en Zwitserse meringue botercrème?

  Italiaanse botercrème lijkt erg op Zwitserse meringue, maar is stabieler. Hierbij wordt suiker gekookt tot het stadium van harde barst en vervolgens in het opgeklopte eiwit gedruppeld. Hierdoor wordt de meringue erg stevig en stabieler onder hoge temperaturen.

  Zal Zwitserse meringue botercrème smelten?

  Hoewel Zwitserse meringue botercrème stabieler is dan slagroom, is het nog steeds gevoelig voor hoge hitte. Het hoofdingrediënt is immers boter, en boter ZAL erg zacht worden bij ongeveer 80ºF en zal volledig smelten bij 90º na ongeveer 30 minuten in de zon. Het zal dus smelten, maar dat doet elke botercrème.

  C Kun je Zwitserse meringue botercrème in de koelkast bewaren?

  Ja, absoluut. Je kunt taarten met botercrème in de koelkast bewaren, je kunt restjes botercrème maximaal een week in de koelkast bewaren en je kunt restjes botercrème 6 maanden invriezen. Zorg ervoor dat je de botercrème weer op kamertemperatuur brengt en opnieuw opklopt om hem weer mooi luchtig te maken voordat je hem gebruikt.

  Hoe lang kun je Swiss meringue botercrème laten staan?

  Zwitserse meringue botercrème kun je uren en uren laten staan. Na ongeveer 8 uur kan het echter sponzig worden en zijn gladheid verliezen, dus je kunt het het beste in de koelkast bewaren als je het niet gaat gebruiken en het dan opnieuw kloppen. Taarten die zijn geglazuurd met Zwitserse meringue botercrème kun je tot twee dagen op kamertemperatuur laten staan!

  Kun je hier Zwitserse chocoladebotercrème van maken?

  Ja, en om dat te doen voeg je ¼ tot ½ kopje van je favoriete cacaopoeder of gesmolten chocolade toe. Klop het er gewoon op het einde door. Ik heb een geweldig recept voor chocolade Swiss meringue botercrème waar je ook dol op zult zijn!

  Kun je Zwitserse meringue botercrème kleuren?

  Je kunt een paar druppels gelkleurstof aan deze botercrème toevoegen om hem te kleuren. Hij houdt de kleur goed vast en wordt 's nachts donkerder. Zorg ervoor dat je niet te veel kleurstof toevoegt, anders kun je het proeven. Om donkerdere kleuren te maken, voeg je een paar druppels kleurstof toe, haal je ongeveer een kopje eruit en smelt je het in de magnetron, klop je het weer door je botercrème.

  Verwante Recepten

  Chocolade Zwitserse Meringue Botercrème

  Bruine suiker Swiss Meringue botercrème

  Vochtige vanillecake en gemakkelijke botercrème

  Gestabiliseerde slagroom

  Italiaanse merengue botercrème

  Cakebeslag en glazuur berekenen

  Kies hieronder een optie om te berekenen hoeveel beslag of frosting je nodig hebt. Pas de schuif op de receptkaart aan om de hoeveelheden te veranderen.

  Kies een pan type

  RoundSquareSheetCupcakes

  Kies een taartvorm

  (gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

  4"6"8"9"10"12"14"16"

  Kies een taartvorm

  (gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

  6"8"10"12"14"16"

  Kies een taartvorm

  (gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

  9x13"12x18"

  Cupcake Blik Formaat

  Standaard

  Kies het aantal pannen

  1 Pan2 Pannen3 Pannen

  Kopjes beslag nodig

  8 kopjes

  Kopjes glazuur nodig

  5 kopjes

  Opmerking: de afmetingen zijn geschat op basis van het vanillecake recept met gebruik van standaard Amerikaanse cakevormen en -maten. De gebruikte afmetingen zijn alleen voor 2" hoge cakevormen. Uw resultaten kunnen variëren. Vul cakevormen niet te vol boven de door de fabrikant aanbevolen richtlijnen.

  Recept

  Zwitserse Meringue Botercrème (SMBC)

  Zwitserse meringue botercrème wordt gemaakt met slechts 5 ingrediënten en is verbazingwekkend lekker. De gladde en zijdeachtige textuur smelt in je mond, maar is stabiel genoeg om te gebruiken voor bruidstaarten en verjaardagstaarten. Voeg wat verse vruchtenpuree, citroenextract of chocolade toe om je SMBC aan te passen en combineer het met je favoriete chocoladetaart, vanille cupcakes of Funfetti taart. Recept Pin Recept BeoordeelRecept Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 10 minuten Koelen: 10 minuten Totaaltijd: 25 minuten Koers: Dessert Keuken: Frans Porties: 8 kopjes Calorieën: 141 kcal Auteur: Elizabeth Marek

  Uitrusting

  • 1 staande mixer met de garde- en schoepenopzetstukken

  Ingrediënten

  Ingrediënten Swiss Meringue Buttercream

  • 8 ons verse eiwitten ongeveer 8
  • 16 ons kristalsuiker
  • 24 ons ongezouten boter op kamertemperatuur. Je kunt gezouten boter gebruiken, maar dat beïnvloedt de smaak en je moet extra zout weglaten
  • 2 theelepels vanille-extract
  • ½ theelepel zout
  US Gebruikelijk - Metrisch

  Instructies

  Zwitserse meringue botercrème maken

  • Vul een grote pan met ongeveer 2 centimeter water en breng het aan de kook.
  • Plaats de metalen kom van je mixer bovenop de pan met water om een bain-marie (of dubbele boiler) te creëren. Het water mag de bodem van de kom niet raken.
  • Klop de eiwitten, suiker en zout samen in de mengkom. Pro-tip: Veeg je kom schoon met witte azijn voordat je de meringue maakt. Een zeer schone metalen kom werkt hiervoor het beste, omdat de meringue makkelijker op te kloppen is in metaal dan in plastic.
  • Kook het eiwitmengsel tot het 43ºC (110ºF) bereikt en klop voortdurend de zijkanten van de kom om de hitte gelijkmatig te verdelen. Als je geen thermometer hebt om direct af te lezen, Als je met je vinger geen suikerkorrels meer voelt in het eiwit, is het klaar.
  • Haal de kom van het vuur en zet hem over in je mixer met het gardehulpstuk. Je kunt een handmixer en een grote kom gebruiken om je meringue te mixen, het zal alleen veel langer duren om te mixen.
  • Klop het eier- en suikermengsel 10 tot 15 minuten op middelhoge snelheid, of tot je glanzende, stijve pieken hebt.
  • Giet je meringue uit in een ondiepe schaal en zet het ongeveer 10 minuten in de koelkast om de meringue af te laten koelen tot kamertemperatuur. Je kunt ook je hele kom meringue in de koelkast zetten, maar dan duurt het langer om af te koelen. Als je de meringue niet afkoelt, smelt je boter en dan heb je botercrèmesoep.
  • Zodra je meringue is afgekoeld, doe je het terug in de kom van je standmixer met de gardehulpstuk.
  • Voeg de boter op kamertemperatuur en de vanille toe en mix tot alles gecombineerd is.
  • Klop de botercrème op gemiddelde/hoge snelheid tot hij wit en luchtig is en niet boterig smaakt. Dit kan 8-10 minuten duren. Pro-tip: Om het geel in je botercrème tegen te gaan, kun je een paar druppels violette voedselkleurgel toevoegen om het witter te maken.
  • Gebruik een spatelhulpstuk en mix het 15-20 minuten op lage snelheid om de botercrème heel glad te maken en luchtbellen te verwijderen. Dit is niet verplicht, maar als je echt romige glazuur wilt, wil je dit niet overslaan!
  • Dit recept is genoeg voor het glazuren en vullen van een cake van twee lagen van 8" x 2", of voor het glazuren van ongeveer 24 cupcakes. Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende 1 week, of vries ze in tot 6 maanden.

  Video

  Opmerkingen

  1. Breng al je ongezouten boter op kamertemperatuur.
  2. Gebruik een weegschaal om je ingrediënten af te wegen (inclusief vloeistoffen) tenzij anders aangegeven (eetlepels, theelepels, snufjes etc). Metrische maten zijn beschikbaar op de receptkaart. Ingrediënten op schaal zijn veel nauwkeuriger dan het gebruik van kopjes en helpen het succes van je recept te garanderen.
  3. Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint met mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat.
  4. Koel je cake of wat je ook gaat versieren met je botercrème voordat je begint met glazuren en vullen.
  5. Het maken van deze botercrème is niet moeilijk, maar het kan wel tijdrovend zijn. Voor deze botercrème moet je eiwitten met suiker verwarmen boven een dubbele boiler totdat de suiker is opgelost, en dan de eiwitten opkloppen tot een meringue (en dan opkloppen met boter). Als je een eenvoudiger recept wilt waarbij je de eiwitten niet hoeft te verwarmen, kijk dan eens naar mijn namaak SMBC recept voor eenvoudige botercrème .

  Voeding

  Portie: 4 oz

  Gerelateerd bericht