Hoe maak je knapperige, krokante, kauwbare Franse macarons! Dit Frans macaron recept is perfect voor beginners die de basisbeginselen van het maken van de perfecte macaron willen leren. Lees deze hele blogpost door om alles te leren wat je moet weten over het maken van de perfecte macaronschelp met gezwollen voetjes en zonder holtes, met heel veel tips over het oplossen van problemen. Of klik op de knop als je snel aan de slag wilt.

Ik maakte voor het eerst kennis met de Franse macaron (uitgesproken als Mack-uh-rhone) op de patisserieschool. Ik had nog nooit zo'n koekje gegeten. Zacht en chewy in het midden maar knapperig aan de buitenkant. De manier waarop je macaronschelpen maakt is ook anders dan andere koekjes. Je gebruikt geen bakpoeder of zelfs bloem (ja, ze zijn glutenvrij)!

Macarons krijgen al hun lift van opgeklopte meringue die vervolgens voorzichtig in het amandelmeel en poedersuiker wordt gevouwen. Het water in het eiwit verandert in stoom tijdens het bakken waardoor de schelpen worden opgetild en die sierlijke voetjes ontstaan. Deze vouwtechniek wordt macaronage genoemd en is het lastigste deel van het maken van macarons. Volg mijn aanwijzingen zorgvuldig en bekijk de video om dit onder de knie te krijgen.vouwtechniek.

Inhoudsopgave

  De verschillende soorten macarons

  Er zijn drie verschillende mengmethoden om macarons te maken: de Franse methode, de Italiaanse methode en de Zwitserse methode. Dit recept is voor Franse macarons, maar als je nieuwsgierig bent naar de andere stijlen, is het goed om er meer over te weten te komen. Probeer alle verschillende stijlen uit om te zien welke het beste werkt voor jou. Er is geen "beste" manier om macarons te maken, alleen degene die het beste werkt voor jou en jouwomgeving.

  Deze methodes verwijzen naar het type meringue waarmee je begint. Bij Franse meringue strooi je de suiker tijdens het opkloppen in de eiwitten, bij Italiaanse meringue verwarm je de suiker op het fornuis en giet je deze in de opgeklopte eiwitten, en bij Zwitserse meringue worden de eiwitten en suiker boven een sudderende pan met water verwarmd tot de suiker is opgelost en vervolgens opgeklopt.

  De Franse macaronmethode is de meest gebruikte voor beginners omdat je geen kandijthermometer hoeft te hebben of hete suiker hoeft te hanteren. Deze methode is geweldig om te leren hoe je je beslag goed moet vouwen, wanneer je moet stoppen met mixen en om je spuitvaardigheden te oefenen. Het beslag is vatbaarder voor overvouwen, maar met de toevoeging van gepoederd eiwit is je beslag minder vatbaar voor spreiding.overmenging.

  De Zwitserse methode wordt het minst gebruikt omdat je voor iets meer moeite Italiaanse macarons kunt maken die stabieler zijn. Zwitserse macarons zijn stabieler dan Franse macarons, maar niet veel omdat de suiker gewoon wordt opgelost en niet wordt gekookt tot een hoge temperatuur. De Italiaanse methode wordt het meest gebruikt door professionele macaronchefs omdat deze de meest consistente macarons oplevert.en stabiele macaronschelpen.

  Ingrediënten voor Franse Macaron

  Eiwitten zijn het hoofdingrediënt voor het maken van een Franse macaron. Ik raad aan om verse eiwitten te gebruiken die 2-4 dagen in de koelkast hebben gelegen. Hierdoor kan er wat vocht uit de eiwitten verdampen en ontspannen de eiwitten in de eiwitten zich. Ontspannen eiwitten betekent sterkere meringue die minder gevoelig is voor overmixen en barsten. *Zorg ervoor dat er geen eigeel in de macaron komt.Het kan er ook voor zorgen dat je meringue instort en dan is er geen redden meer aan. Eiwitten uit dozen worden niet aangeraden voor het maken van macarons omdat ze niet genoeg opkloppen. Als je eenmaal wat meer vertrouwd bent met het maken van macarons, zul je misschien merken dat je geen oud eiwit meer hoeft te gebruiken.

  Amandelmeel Het andere ingrediënt dat je nodig hebt om perfecte macarons te maken, is amandelmeel. Amandelmeel is fijngemalen amandelen. Ik vind het merk van bobs red mill erg lekker. Amandelmeel is anders dan amandelmeel, dus zorg ervoor dat je de juiste soort neemt.

  Poedersuiker maakt onze macarons zoet en zorgt voor dat krokante omhulsel aan de buitenkant van de macaron.

  Kristalsuiker wordt toegevoegd aan opgeklopte eiwitten om structuur te creëren en zorgt ervoor dat de schaal zich ook vormt. Sommige patissiers geven de voorkeur aan superfijne suiker voor een glanzender macaron omhulsel, maar het is niet noodzakelijk.

  Kleurstof Ik gebruik het liefst kleurstof in poedervorm zodat de extra vloeistof van de kleurstof geen afbreuk doet aan deze delicate koekjes, maar als je alleen gelkleurstof hebt is dat ook goed. Gebruik alleen niet van die supervloeibare kleurstof uit de supermarkt, want daar wordt je beslag vloeibaar van.

  Dit recept gebruikt vanille-extract Het kan zijn dat je de hoeveelheid smaakstof moet aanpassen, afhankelijk van hoe sterk je de smaak wilt hebben. Houd er rekening mee dat je ook smaak krijgt van de vulling die je kiest.

  Wijnsteen is een zuur dat je meringuebeslag helpt zijn stabiliteit te behouden en overkloppen voorkomt. Het is niet 100% noodzakelijk, maar het helpt wel!

  Eiwit in poedervorm kan helpen om je eiwitten sterker te maken om te voorkomen dat je te veel mengt. Nogmaals, niet 100% noodzakelijk, maar het helpt wel als je een beginner bent.

  Gereedschap en uitrusting

  Keukenweegschaal - Dit is een must. Sommige recepten kunnen zonder al te veel problemen worden omgezet naar kopjes, maar dit is er niet een van. Exacte metingen zijn vereist. Je kunt een keukenweegschaal kopen bij de meeste warenhuizen of deze van OXO die ik leuk vind.

  Glazen of metalen kom - Plastic kommen houden vetdeeltjes vast die je beslag kunnen verstoren.

  Staafmixer of elektrische handmixer - Dit is nodig om je meringue te mengen. Je zou het met de hand kunnen doen, maar je arm zou er waarschijnlijk afvallen voordat je je meringue genoeg gemengd hebt.

  Zeef - Dit is niet absoluut noodzakelijk, maar als je heel glanzende en gladde macaronschelpen wilt, wil je je amandel- en poedersuiker zeven.

  Keukenmachine - Nodig voor glanzende en gladde macarons. Niet nodig, maar als je het niet gebruikt, zullen je macaronschelpen wat bobbeliger zijn.

  Banketbakkerszak en middelgrote ronde spuitpunt - Deze heb je nodig om je macaronschelpen te spuiten. De precieze maat van de spuitpunt is niet superbelangrijk, maar ik gebruik meestal een Ateco 804-806.

  Perkamentpapier of siliconenmat (geen waspapier) - Ik heb zelf ondervonden dat perkamentpapier voor mij het beste werkt als ik mijn macaronschelpen spuit. Het papier zorgt voor gelijkmatig bakken en ze komen gemakkelijk los van het papier.

  Twee bakplaten - Je wilt al je macaronbeslag in één keer spuiten. Het blijft niet goed als je het na het mengen te lang in de kom laat zitten.

  Zo maak je Franse macarons

  Voordat u begint

  1. Laat de eiwitten 2-4 dagen voordat je de macarons gaat maken rijpen. Kraak de eieren, haal ze uit elkaar en bewaar de eiwitten in een bakje met plasticfolie.
  2. Haal je eiwitten 2-3 uur van tevoren uit de koelkast. Eiwitten op kamertemperatuur kloppen beter op dan koude eiwitten.
  3. Begin met het afvegen van je kommen, garde en gereedschap met wat witte azijn. Dit verwijdert elk spoor van olie van het oppervlak en zorgt voor de perfecte macaron.
  4. Verwarm je oven voor op 300ºF (148ºC).
  5. Knip het perkamentpapier bij tot de grootte van je pan, zodat het er perfect in past.
  6. Leg het macaronsjabloon onder het perkament of maak je eigen sjabloon door cirkels te tekenen die ongeveer 1,5" breed zijn en ongeveer 1" uit elkaar liggen. Draai het perkament om zodat de marker niet op je koekjes komt.
  7. Meet al je ingrediënten zorgvuldig af met behulp van een voedselweegschaal en zet ze opzij. Als je je ingrediënten klaar hebt staan, ben je verzekerd van succes.

  Frans macaronbeslag maken

  1. Doe je droge ingrediënten (amandelmeel, poedersuiker en zout) in je keukenmachine. Verwerk drie keer in stappen van 5 seconden. Schud de machine als dat nodig is voor een gelijkmatige menging.
  2. Plaats je zeef boven een grote kom.
  3. Zeef het amandelmeelmengsel om grote stukjes amandel te verwijderen. Als je veel amandelmeel moet verwijderen, zorg er dan voor dat je dezelfde hoeveelheid amandelmeel weer toevoegt zodat de verhouding van je beslag niet in de war raakt.
  4. Doe het eiwit, de room van tandsteen en het schuimpoeder in de kom van je mixer met de garde als hulpstuk.
  5. Klop de eiwitten op gemiddelde snelheid tot ze schuimig zijn. Een gemiddelde snelheid zorgt voor kleinere, sterkere luchtbellen dan opkloppen op hoge snelheid.
  6. Strooi de kristalsuiker er langzaam bij tot alles is toegevoegd en blijf kloppen op medium tot je stijve pieken bereikt.
  7. Voeg als laatste de vanille toe en mix tot het gecombineerd is.
  8. Voeg je meringue toe aan de droge ingrediënten en begin met de "J vouw" methode door een lijn te maken in het midden van je mengsel met de rubberen spatel en dan omhoog en naar links van de kom. Draai de kom 90º en herhaal deze "J vouw" voor 10 slagen.
  9. Voeg op dit punt je voedselkleurstof toe. Onthoud: met een beetje kun je een heel eind komen. Vouw nog twee keer.
  10. Begin na slag 12 te testen of je beslag klaar is door de spatel uit de kom te tillen om te zien hoe het beslag van de spatel loopt. Als het beslag blijft klonteren of niet van de spatel valt, vouw het dan nog een keer dubbel en test opnieuw.
  11. Herhaal dit proces tot het beslag van de spatel valt in een "V-vorm. Een andere test die je kunt doen is stevig met je kom op het aanrecht slaan om te kijken of het beslag in zichzelf zakt. Als dat zo is, is het klaar. Als het niet beweegt, moet het nog verder gemengd worden. Sommige banketbakkers raden aan een figuur 8 te maken met het beslag om te testen of het klaar is, maar ik vind dat dit vaak leidt tot overmixen, dus zoeken naar de "V" is een veiligere optie.
  12. Maak je spuitzak klaar met een ½" ronde spuitpunt door het uiteinde van de spuitzak af te knippen en de punt in de zak te steken.
  13. Draai de spuitpunt en de zak samen om de onderkant van de spuitzak af te sluiten en druk de zak dan in de punt zodat de vulling niet uit de spuitzak lekt.
  14. Vouw de bovenkant van de spuitzak naar beneden over je hand en schep het macaronbeslag met een rubberen spatel in de spuitzak. Of je kunt de spuitzak in een hoog glas doen zodat je beide handen vrij hebt.
  15. Leg de zak plat op het aanrecht en duw al het beslag naar de bodem van de spuitzak zodat er geen luchtbellen zijn en draai de bovenkant dicht om lekken te voorkomen. Maak eventueel een knoop in de bovenkant.
  16. Wanneer je klaar bent om te spuiten, trek je de spuitmond naar buiten en breng je het beslag naar beneden in de spuitmond door zachtjes in het beslag te knijpen. Pro-tip: Als je niet aan het spuiten bent, houd de spuitzak dan rechtop om lekken te voorkomen. Als je klaar bent om te spuiten, draai je de zak om en begin je meteen met spuiten.

  Macarons spuiten

  De eerste keer macarons spuiten kan wat oefening vergen, maar maak je geen zorgen, ook al zien ze er niet perfect uit, ze zullen nog steeds even lekker smaken! Eet altijd het bewijs, zeg ik.

  1. Houd de spuitzak recht omhoog en omlaag over een cirkel, op ongeveer 1" afstand van de voorbereide bakplaten.
  2. Begin met knijpen, draai of beweeg de zak niet.
  3. De opening van de spuitpunt moet de macaron altijd raken.
  4. Stop met spuiten net binnen de cirkel (op de stippellijn als je mijn sjabloon gebruikt).
  5. Maak een kleine snelle "C" cirkelvormige beweging met de punt om deze van het gespoten koekje te verwijderen. Probeer dit niet gewoon op te tillen, want dan blijven er kleine piekjes bovenop je koekjes achter.
  6. Nadat al je macarons gespoten zijn, til je de pan ongeveer 6" omhoog en laat je hem een paar keer op je werkvlak vallen. Dit helpt om eventuele grote luchtbellen die in je beslag zijn blijven hangen te laten knappen, zodat je macarons niet barsten.
  7. Gebruik een naald of tandenstoker om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  8. Vergeet niet de sjablonen onder het perkamentpapier te verwijderen voor het bakken.
  9. Laat de macarons 15-30 minuten op kamertemperatuur zitten om een "huid" te ontwikkelen voordat je ze bakt. Je moet de bovenkant van het koekje lichtjes kunnen aanraken en het beslag zal niet aan je vinger blijven plakken. Laat je macarons niet langer dan 30 minuten drogen, anders kan de schil te dik worden en zullen je macaronschelpen geen pootjes krijgen.
  10. Verwijder het sjabloon en doe een klein beetje macaronbeslag onder de hoek van elk stuk perkamentpapier zodat het niet alle kanten opwaait in de oven.
  11. Bak de macarons 10 minuten in de oven op 300ºF. Draai de pan na 5 minuten om het bakken gelijkmatiger te laten verlopen en om wat stoom uit de oven te laten, wat scheuren helpt voorkomen.
  12. Test een macaron door hem voorzichtig met een mes van het perkamentpapier te tillen. Als hij loslaat, zijn je macarons klaar. Als hij plakt, bak je verder en controleer je elke minuut tot hij loslaat.
  13. Haal de bakplaat uit de oven en trek het perkament van de pan door het voorzichtig op een rooster te schuiven zodat je macarons niet verder bakken.

  Ganachevulling maken

  Dit is om een heel eenvoudige witte chocoladeganachevulling te maken met room. Je kunt dezelfde verhouding gebruiken om fruitpureeganache te maken door de room te vervangen door een puree zoals framboos, citroen, passievrucht, etc. Je kunt ook extracten toevoegen aan je ganache. Ga creatief aan de slag met je smaken! Dit is de beste manier om te experimenteren met de smaken van macarons zonder te knoeien met de ingrediënten van demacaronschelpen.

  1. Combineer de chocolade en de room in een kom die geschikt is voor de magnetron.
  2. Verwarm het mengsel een minuut en klop het dan door elkaar.
  3. Blijf het mengsel verwarmen in stappen van 30 seconden tot de chocolade gesmolten is en alles glad gemengd is. Voeg witte voedselkleurstof toe als je de ganache transparanter wilt maken.
  4. Voeg de boter en vanille toe en roer het geheel tot het gesmolten en gecombineerd is.
  5. Doe de ganache in een spuitzak en druk het mengsel plat tot het vrij dun is.
  6. Zet de ganache ongeveer 10 minuten in de vriezer om op te stijven.
  7. Duw de ganache met een komschraper naar het uiteinde van de spuitzak.
  8. Knip een klein gaatje in de bodem van de spuitzak en begin je macaronschelpen te vullen met de ganache.
  9. Leg er een tweede schelp op en je macarons zijn klaar!

  Problemen met Macaron oplossen

  Als je problemen hebt met je macarons, bekijk dan enkele van de probleemoplossingstechnieken hieronder om te zien of je het probleem kunt oplossen. Vergeet niet om slechts één oplossing per keer te proberen, dus als het werkt, weet je wat je hebt veranderd. Probeer niet om verschillende smaakcombinaties te proberen totdat je een basisrecept onder de knie hebt dat voor jou werkt. Al deze suggesties zijn gebaseerd op de aanname dat jeMeet je ingrediënten goed af met een keukenweegschaal.

  FAQ

  Kan ik dit recept omzetten naar cups?

  Dit macaronrecept werkt het beste met exacte metingen, dus je moet een voedselweegschaal gebruiken.

  Hoe maak ik holle macaronschelpen?

  - Holle schalen kunnen het gevolg zijn van eiwit dat niet gerijpt is, waardoor de eiwitstructuur niet sterk genoeg is om een goede schaal te maken. Laat je eiwit minstens 48 uur rijpen of voeg meringue poeder toe om je schalen te versterken.

  - Een andere oorzaak kan vastzittende lucht zijn voor het bakken. Zorg ervoor dat je een paar keer op je bakplaat slaat om vastzittende luchtbellen in de macarons los te maken voor het bakken.

  - De oventemperatuur kan te hoog zijn. Verlaag de temperatuur de volgende keer dat je bakt met 25 graden.

  - Zorg ervoor dat je het beslag tot de juiste consistentie mengt.

  Waarom hebben mijn macarons geen voetjes?

  - Zorg ervoor dat je het beslag tot de juiste consistentie mengt voordat je het spuit.

  - De oventemperatuur kan ervoor zorgen dat je schelpen uitdrogen voordat ze volledig gebakken zijn. Gebruik een oventhermometer om te controleren of je oven niet te warm of te koud is. Als de temperatuur te laag is, verhoog de temperatuur dan met 25 graden de volgende keer dat je bakt.

  Waarom zijn mijn macarons delicaat en gerimpeld?

  Je macarons zullen rimpelig zijn aan de bovenkant als ze niet lang genoeg hebben gerust na het spuiten. Of als je oventemperatuur te laag is.

  Waarom barstten mijn macarons aan de bovenkant?

  - Het kan zijn dat de eiwitten te lang zijn opgeklopt. Klop iets minder lang of gebruik oude eiwitten.

  - Je hebt het macaronbeslag te ver gevouwen. Zorg ervoor dat je stopt met mixen wanneer je beslag een "V" vormt als het van de spatel valt.

  Zorg ervoor dat je de "J fold" methode gebruikt en gezeefde ingrediënten.

  - De oventemperatuur is te hoog. Zorg ervoor dat je de oventemperatuur controleert met een thermometer en draai je macarons halverwege het bakken om.

  - De macaronschelpen hebben voor het bakken geen vel gekregen. Zorg ervoor dat je je macaronschelpen met je vinger test om te zien of er een vel is gevormd voor het bakken.

  Hoe bewaar je macarons?

  Macarons smaken nog lekkerder nadat ze in de koelkast zijn bewaard. De binnenkant wordt heerlijk zacht en de smaken hebben de tijd om zich te ontwikkelen. Doe je macarons in een luchtdichte verpakking en bewaar ze maximaal een week in de koelkast. Je kunt je macarons lange tijd invriezen en ze gewoon uit de vriezer halen wanneer je zin hebt om van je lekkere zelfgemaakte macarons te genieten.

  Verwante Recepten

  Aardbeien Macarons

  Chocolade Macarons

  Pistache Macarons

  Lemon Shortbread Cookies

  Recept

  Frans Macaron Recept

  Hoe maak je knapperige, knapperige, kauwbare franse macarons! Volg dit recept voor tips over hoe je macaronbeslag goed vouwt, holle schelpen voorkomt en andere problemen. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 15 minuten Rusttijd: 20 minuten Totale tijd: 1 uur 8 minuten Koers: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 36 koekjes Calorieën: 99kcal Auteur: Elizabeth Marek

  Uitrusting

  • Voedselweegschaal
  • Staande mixer
  • Zeef
  • Perkamentpapier
  • Spuitzak
  • 802 Ronde Piping Tip
  • Keukenmachine

  Ingrediënten

  • 4 ons amandelmeel
  • 8 ons poedersuiker
  • 4 ons eiwit een nacht in de koelkast gerijpt en op kamertemperatuur gebracht
  • ¼ theelepel room van wijnsteen
  • ½ theelepel meringue poeder optioneel
  • 2 ons kristalsuiker superfijn
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ¼ theelepel zout
  • 1 druppel gelvoedselkleurstof optioneel

  Witte Chocolade Ganache

  • 7 ons witte chocolade
  • 4 ons zware room
  • 1,5 ons ongezouten boter
  • 1 hele vanilleboon of 1 theelepel extract
  US Gebruikelijk - Metrisch

  Instructies

  Voordat u begint

  • Laat de eiwitten 2-4 dagen voordat je de macarons gaat maken rijpen. Kraak de eieren, haal ze uit elkaar en bewaar de eiwitten in een bakje met plasticfolie.
  • Haal je eiwitten 2-3 uur van tevoren uit de koelkast. Eiwitten op kamertemperatuur kloppen beter op dan koude eiwitten.
  • Begin met het afvegen van je kommen, garde en gereedschap met wat witte azijn. Dit verwijdert elk spoor van olie van het oppervlak en zorgt voor de perfecte macaron.
  • Verwarm je oven voor op 300ºF (148ºC).
  • Knip het perkamentpapier bij tot de grootte van je pan, zodat het er perfect in past.
  • Leg het macaronsjabloon onder het perkament of maak je eigen sjabloon door cirkels te tekenen die ongeveer 1,5" breed zijn en ongeveer 1" uit elkaar liggen. Draai het perkament om zodat de marker niet op je koekjes komt.
  • Meet al je ingrediënten zorgvuldig af met behulp van een voedselweegschaal en zet ze opzij. Als je je ingrediënten klaar hebt staan, ben je verzekerd van succes.

  Macaronbeslag maken

  • Doe je droge ingrediënten (amandelmeel, poedersuiker en zout) in je keukenmachine. Verwerk drie keer in stappen van 5 seconden. Schud de machine als dat nodig is voor een gelijkmatige menging.
  • Plaats je zeef boven een grote kom.
  • Zeef het amandelmeelmengsel om grote stukjes amandel te verwijderen. Als je veel amandelmeel moet verwijderen, zorg er dan voor dat je dezelfde hoeveelheid amandelmeel weer toevoegt zodat de verhouding van je beslag niet in de war raakt.
  • Doe het eiwit, de room van tandsteen en het schuimpoeder in de kom van je mixer met de garde als hulpstuk.
  • Klop de eiwitten op gemiddelde snelheid tot zachte pieken. Een gemiddelde snelheid zorgt voor kleinere, sterkere luchtbellen dan opkloppen op hoge snelheid.
  • Strooi de kristalsuiker er langzaam bij tot alles is toegevoegd en blijf kloppen op medium tot je stijve pieken bereikt.
  • Voeg als laatste de vanille toe en mix tot het gecombineerd is.
  • Voeg je meringue toe aan de droge ingrediënten en begin met de "J vouw" methode door een lijn te maken in het midden van je mengsel met de rubberen spatel en dan omhoog en naar links van de kom. Draai de kom 90º en herhaal deze "J vouw" voor 10 slagen.
  • Voeg op dit punt je voedselkleurstof toe. Onthoud: met een beetje kun je een heel eind komen. Vouw nog twee keer.
  • Begin na slag 12 te testen of je beslag klaar is door de spatel uit de kom te tillen om te zien hoe het beslag van de spatel loopt. Als het beslag blijft klonteren of niet van de spatel valt, vouw het dan nog een keer dubbel en test opnieuw.
  • Herhaal dit proces tot het beslag van de spatel valt in een "V-vorm. Een andere test die je kunt doen is stevig met je kom op het aanrecht slaan om te kijken of het beslag in zichzelf zakt. Als dat zo is, is het klaar. Als het niet beweegt, moet het nog verder gemengd worden. Sommige banketbakkers raden aan een figuur 8 te maken met het beslag om te testen of het klaar is, maar ik vind dat dit vaak leidt tot overmixen, dus zoeken naar de "V" is een veiligere optie.
  • Maak je spuitzak klaar met een ½" ronde spuitpunt door het uiteinde van de spuitzak af te knippen en de punt in de zak te steken.
  • Draai de spuitpunt en de zak samen om de onderkant van de spuitzak af te sluiten en druk de zak dan in de punt zodat de vulling niet uit de spuitzak lekt.
  • Vouw de bovenkant van de spuitzak naar beneden over je hand en schep het macaronbeslag met een rubberen spatel in de spuitzak. Of je kunt de spuitzak in een hoog glas doen zodat je beide handen vrij hebt.
  • Leg de zak plat op het aanrecht en duw al het beslag naar de bodem van de spuitzak zodat er geen luchtbellen zijn en draai de bovenkant dicht om lekken te voorkomen. Maak eventueel een knoop in de bovenkant.
  • Wanneer je klaar bent om te spuiten, trek je de spuitmond naar buiten en breng je het beslag naar beneden in de spuitmond door zachtjes in het beslag te knijpen. Pro-tip: Als je niet aan het spuiten bent, houd de spuitzak dan rechtop om lekken te voorkomen. Als je klaar bent om te spuiten, draai je de zak om en begin je meteen met spuiten.

  Macarons spuiten

  • Houd de spuitzak recht omhoog en omlaag over een cirkel, op ongeveer 1" afstand van de voorbereide bakplaten.
  • Begin met knijpen, draai of beweeg de zak niet.
  • De opening van de spuitpunt moet de macaron altijd raken.
  • Stop met spuiten net binnen de cirkel (op de stippellijn als je mijn sjabloon gebruikt).
  • Maak een kleine snelle "C" cirkelvormige beweging met de punt om deze van het gespoten koekje te verwijderen. Probeer dit niet gewoon op te tillen, want dan blijven er kleine piekjes bovenop je koekjes achter.
  • Nadat al je macarons gespoten zijn, til je de pan ongeveer 6" omhoog en laat je hem een paar keer op je werkvlak vallen. Dit helpt om eventuele grote luchtbellen die in je beslag zijn blijven hangen te laten knappen, zodat je macarons niet barsten.
  • Gebruik een naald of tandenstoker om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  • Vergeet niet de sjablonen onder het perkamentpapier te verwijderen voor het bakken.
  • Laat de macarons 15-30 minuten op kamertemperatuur zitten om een "huid" te ontwikkelen voordat je ze bakt. Je moet de bovenkant van het koekje lichtjes kunnen aanraken en het beslag zal niet aan je vinger blijven plakken. Laat je macarons niet langer dan 30 minuten drogen, anders kan de schil te dik worden en zullen je macaronschelpen geen pootjes krijgen.
  • Verwijder het sjabloon en doe een klein beetje macaronbeslag onder de hoek van elk stuk perkamentpapier zodat het niet alle kanten opwaait in de oven.
  • Bak de macarons 10 minuten in de oven op 300ºF. Draai de pan na 5 minuten om het bakken gelijkmatiger te laten verlopen en om wat stoom uit de oven te laten, wat scheuren helpt voorkomen.
  • Test een macaron door hem voorzichtig met een mes van het perkamentpapier te tillen. Als hij loslaat, zijn je macarons klaar. Als hij plakt, bak je verder en controleer je elke minuut tot hij loslaat.
  • Haal de bakplaat uit de oven en trek het perkament van de pan door het voorzichtig op een rooster te schuiven zodat je macarons niet verder bakken.

  Witte chocoladeganache maken

  • Combineer de chocolade en de room in een kom die geschikt is voor de magnetron.
  • Verwarm het mengsel een minuut en klop het dan door elkaar.
  • Blijf het mengsel verwarmen in stappen van 30 seconden tot de chocolade gesmolten is en alles glad gemengd is.
  • Voeg de boter en vanille toe en roer het geheel tot het gesmolten en gecombineerd is.
  • Doe de ganache in een spuitzak en druk het mengsel plat tot het vrij dun is.
  • Zet de ganache ongeveer 10 minuten in de vriezer om op te stijven.
  • Duw de ganache met een komschraper naar het uiteinde van de spuitzak.
  • Knip een klein gaatje in de bodem van de spuitzak en begin je macaronschelpen te vullen met de ganache.
  • Leg er een tweede schelp op en je macarons zijn klaar!

  Video

  Opmerkingen

  1. Eiwitten zijn het hoofdingrediënt voor het maken van een Franse macaron. Ik raad aan om verse eiwitten te gebruiken die 2-4 dagen in de koelkast hebben gelegen. Hierdoor kan een deel van het vocht uit de eiwitten verdampen en ontspannen de strakke eiwitten in de eiwitten zich. Ontspannen eiwitten betekenen een sterkere meringue die minder gevoelig is voor overmixen en barsten.
  2. Amandelmeel is anders dan amandelmeel, dus zorg ervoor dat je de juiste soort neemt.
  3. Sommige patissiers geven de voorkeur aan superfijn kristalsuiker voor een glanzender macaron omhulsel, maar gewone suiker werkt ook.
  4. Wijnsteen is een zuur dat je meringuebeslag helpt zijn stabiliteit te behouden en overkloppen voorkomt. Het is niet 100% noodzakelijk, maar het helpt wel!
  5. Eiwit in poedervorm kan helpen om je eiwitten sterker te maken om te voorkomen dat je te veel mengt. Nogmaals, niet 100% noodzakelijk, maar het helpt wel als je een beginner bent.
  6. Een keukenweegschaal Sommige recepten kunnen zonder al te veel problemen worden omgezet naar kopjes, maar dit is er niet een van. Exacte metingen zijn vereist. Je kunt een keukenweegschaal krijgen bij de meeste warenhuizen.
  7. Staafmixer of elektrische handmixer - Dit is nodig om je meringue te mengen. Je zou het met de hand kunnen doen, maar je arm zou er waarschijnlijk afvallen voordat je je meringue genoeg gemengd hebt.
  8. Glazen of metalen kom - Plastic kommen houden vetdeeltjes vast die je beslag kunnen verstoren.
  9. Banketbakkerszak en middelgrote ronde spuitpunt - Deze heb je nodig om je macaronschelpen te spuiten. De precieze maat van de spuitpunt is niet superbelangrijk, maar ik gebruik meestal een Ateco 804-806.
  10. Perkamentpapier of siliconenmat (geen waspapier) - Ik heb zelf ondervonden dat perkamentpapier voor mij het beste werkt als ik mijn macaronschelpen spuit. Het papier zorgt voor gelijkmatig bakken en ze komen gemakkelijk los van het papier.
  11. Twee bakplaten - Je wilt al je macaronbeslag in één keer spuiten. Het blijft niet goed als je het na het mengen te lang in de kom laat zitten.

  Voeding

  Portie: 1 koekje

  Gerelateerd bericht