Chocolade tempereren in de magnetron is zo eenvoudig en resulteert in glanzende getempereerde chocolade!

Chocolade tempereren Het hoeft niet moeilijk te zijn! Vroeger temperde ik mijn chocolade met de zaaimethode, maar toen ik leerde hoe ik het in de magnetron moest doen, zal ik het nooit meer op een andere manier doen! Dit is een geweldige manier om uw chocolade te tempereren voor warme chocoladebommen.

Wat betekent tempereren van chocolade?

Wanneer u chocolade tempert, verwarmt en koelt u de chocolade op een specifieke manier. Wanneer u chocolade correct tempert, ordenen de kristallen in de cacaoboter zich in een specifieke volgorde wanneer de chocolade afkoelt. Correct getempereerde chocolade glanst, is stevig bij kamertemperatuur en heeft een scherpe SNAP wanneer u erin bijt.

Wat gebeurt er als ik mijn chocolade niet tempereer?

Wanneer u chocolade smelt en de temperatuur boven 95ºF komt, zal uw chocolade niet meer getempereerd zijn. Als u deze chocolade probeert te gebruiken, zal hij dof zijn, zacht in uw handen en niet uitharden.

Als u bakt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het tempereren van chocolade, maar als u snoepjes maakt of aardbeien dompelt, moet de chocolade worden getempereerd. Hetzelfde geldt voor het maken van chocolade in een vorm. Chocolade moet worden getempereerd, anders komt het niet uit een chocoladevorm.

Welk gereedschap heb ik nodig om chocolade te tempereren in de magnetron?

Het mooie van tempereren in de magnetron is dat het heel eenvoudig is. U hebt maar een paar hulpmiddelen nodig om chocolade met succes te tempereren in de magnetron. *deze lijst bevat affiliate links*

 • Siliconen of plastic kom voor het smelten van chocolade in de magnetron.
 • Glazen of metalen kom voor de zaaimethode
 • Pan voor sudderwater voor zaaimethode
 • Thermometer spatel
 • Bankschraper
 • Perkamentpapier

Welk soort chocolade moet ik gebruiken voor het tempereren?

Er zijn twee soorten chocolade: echte chocolade en nepchocolade. De enige manier om het verschil te zien is door de ingrediënten te lezen. Als er cacaoboter staat, dan is het echte chocolade. Je hebt echte chocolade nodig als je gaat tempereren.

U kunt samengestelde chocolade gebruiken voor flexibele siliconen of plastic mallen of om chocolaatjes in te dompelen, maar het heeft niet de SNAP die echte chocolade heeft. Het laat ook niet los uit een polycarbonaat mal.

Samengestelde chocolade smelt ook op een veel hogere temperatuur dan echte chocolade. Echte chocolade smelt op lichaamstemperatuur en lost dus op de tong op wanneer u erin bijt. Samengestelde chocolade moet gekauwd worden.

Ik gebruik graag Callebaut halfzoete callets. Het is vrij standaard chocolade en niet al te duur. Dit is 54% cacaobestanddelen en 36% cacaoboter. Hoe hoger het percentage cacaobestanddelen, hoe dikker de chocolade zal zijn. Melkchocolade en witte chocolade bevatten ook suiker en zuivel.

Kies de methode die voor u het beste werkt, maar ik raad u ten zeerste aan om het tempereren van chocolade in de magnetron eens te proberen!

Chocolade tempereren in de magnetron

Om uw chocolade in temper te houden, MOET u aandacht besteden aan de temperatuur van de chocolade. Halfzoete chocolade mag nooit boven 88F-90F komen. Melkchocolade mag nooit boven 84F-86F komen. Witte of gekleurde chocolade De chocolade moet cacaoboter bevatten om dit te laten werken.

 1. Doe 12 oz halfzoete chocolade in je plastic of siliconen kom en magnetron gedurende 30 seconden op hoog, roer dan.
 2. Magnetron nog een keer gedurende 30 seconden, dan 15 seconden, dan 10 seconden. Tussendoor roeren. DIT NIET VERRASSEN!
 3. Controleer altijd je thermometer om er zeker van te zijn dat je temperatuur niet boven de 90ºF komt.
 4. Zodra je chocolade gesmolten is, is hij klaar voor gebruik!

Het geheim van deze manier van chocolade tempereren is het regelen van de temperatuur. Zolang deze niet boven de juiste temperatuur komt, blijven de kristallen in de cacaoboter intact en blijft de chocolade getempereerd. Dit is een geweldige manier om kleine hoeveelheden chocolade te tempereren.

Als u een grote chocoladereep smelt, zorg er dan voor dat u de reep in kleine stukjes hakt voordat u hem smelt om te voorkomen dat hij oververhit raakt en dat de chocolade per ongeluk niet meer hard genoeg is.

Wat gebeurt er als mijn chocolade te heet wordt?

Als uw chocolade te heet wordt, geen nood, u kunt hem nog steeds temperen met de zaaimethode Doe de chocolade over in een andere kom en voeg een beetje ongesmolten chocolade toe aan de gesmolten chocolade en roer tot het is afgekoeld tot 97ºF.

Chocolade tempereren met de inzaaimethode

 1. ⅔ van de chocolade smelten die je nodig hebt boven een dubbele boiler tot het 115ºF bereikt. Roer constant om hete plekken te voorkomen. Zorg ervoor dat de kom stevig over het kokende water past om te voorkomen dat er stoom of waterdruppels in je chocolade komen.
 2. Haal de chocolade van het vuur. Voeg ½ van de overgebleven ongesmolten chocolade toe terug in de kom. Roer om te smelten. Hierdoor koelt de chocolade af. Breng gesmolten chocolade over in een andere kom om het afkoelingsproces te versnellen. Blijf roeren tot de chocolade 100ºF
 3. Hak de resterende chocolade fijn. Voeg bij 96-98ºF uw gehakte getempereerde chocolade toe 95ºF is de temperatuur waarbij de kristallen in de cacaoboter beginnen te bloeien. Door getempereerde chocolade toe te voegen net voordat u deze temperatuur bereikt, zorgt u ervoor dat de juiste kristallen groeien en de rest van de niet-getempereerde chocolade wordt getempereerd.
 4. Blijf de chocolade om de 5 minuten roeren tot hij koelt af tot 79ºF
 5. Verwarm chocolade ZEER voorzichtig boven de dubbele boiler gedurende 5 seconden tot de chocolade 86ºF-90ºF heeft bereikt. Dit is een goede werktemperatuur voor gebruik in mallen of voor het maken van snoepjes.

Hoe chocolade tempereren met cacaoboter bèta kristallen

Een andere manier om chocolade te tempereren is door gebruik te maken van getempereerde cacaoboter kristallen, bèta kristallen genaamd. Dit is iets duurder, maar vrijwel waterdicht als het op tempereren aankomt.

 1. Smelt ⅔ van je chocolade tot het 115ºF is.
 2. Voeg de resterende ⅓ chocolade terug toe aan de gesmolten chocolade om af te koelen.
 3. Voeg bij 96ºF 1% bèta kristallen toe (1 theelepel per 7 ons chocolade) Goed roeren
 4. Chocolade afkoelen tot 79ºF en dan opwarmen tot 86-90ºF voor verwerkbaarheid

Hoe getempereerde chocolade gebruiken

Nu uw chocolade getempereerd is, kunt u deze gebruiken om chocoladebollen te maken met een chocoladebolvorm, chocoladedecoraties te spuiten en nog veel meer andere leuke dingen! Chocolade tempereren is een geweldige vaardigheid om te hebben en als u eenmaal weet hoe u dit moet doen, zult u verbaasd zijn hoeveel meer u chocolade zult gebruiken in uw decoratie.

Recept

Chocolade tempereren

Gemakkelijk chocolade tempereren in de magnetron! De gemakkelijkste manier om kleine hoeveelheden chocolade te tempereren. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 5 minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaanse porties: 12 oz Calorieën: 144 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

 • 12 oz chocolade moet cacaoboter bevatten
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

Instructies voor het tempereren van chocolade

 • Doe je chocolade in een plastic of siliconen kom in de magnetron en verwarm 30 seconden op hoog. Roer dan
 • Nogmaals 30 seconden verwarmen, roeren, dan 15 seconden, roeren, dan 10 seconden, roeren. Zorg ervoor dat de temperatuur nooit boven de 90ºF komt voor pure chocolade, 86ºF voor melkchocolade en 84ºF voor witte chocolade. DEZE NIET RUSHEN
 • Als uw chocolade niet volledig gesmolten is, doe dan nog 5 seconden tot hij gesmolten is.
 • Nu is uw chocolade getempereerd en klaar voor gebruik!

Video

Opmerkingen

Om meer te leren over het tempereren van chocolade, kunt u Chef Christophe's tutorial over het tempereren van chocolade met cacaoboter en een eenvoudige tempereermachine bekijken.

Voeding

Calorieën: 144 kcal