Eenvoudige botercrème bloemen voor de absolute beginner

Deze gemakkelijke botercrème bloemen zijn het perfecte project voor de botercrème newbie. Zelfs als je nog nooit een bloem hebt gespoten, zijn deze 5 bloemblaadjes bloemen gemakkelijk te maken!

Wat voor soort botercrème kan ik het beste gebruiken om botercrème bloemen te maken?

Je zult waarschijnlijk geschokt zijn als je erachter komt dat je kunt spuiten met vrijwel ELKE soort botercrème, slagroom of ganache. Een stijvere botercrème zoals American Buttercream zal stabieler zijn tegen hitte, maar de randen van de bloemblaadjes zullen een beetje gekarteld zijn vanwege de extra poedersuiker. Een andere bonus is dat ze moeilijker te beschadigen zijn nadat ze korstjes hebben gekregen.

Ik gebruik graag easy buttercream frosting om mijn bloemen te spuiten omdat de randen gladder zijn, maar ze zijn gevoeliger voor hitte. Je kunt de helft of alle boter in mijn easy buttercream frosting recept vervangen om de bloemen sterker te maken.

Eenvoudige botercrème bloem pro-tip - Zorg ervoor dat je botercrème glad en bubbelvrij is door je botercrème 10-15 minuten lang op een lage stand te mixen met het schoepenhulpstuk.

Welk gereedschap heb je nodig om botercrème bloemen te maken?

Om gemakkelijk botercrème bloemen te maken, heb je maar een paar tools nodig. Ik heb de mijne bij Michaels gekocht, maar je kunt ze ook vrij gemakkelijk online vinden.

 • Bloemnagel
 • Spuitzak
 • Koppeling (optioneel)
 • #104 spuitpunt
 • Spuitpunt #3 (optioneel)
 • #352 bladpunt (optioneel)
 • Perkamentpapier vierkantjes gesneden tot 3"x3"
 • Koekjesplaat of -pan om in te vriezen
 • Voedselkleurstof (optioneel)

Hoe maak je eenvoudige botercrème bloemen?

 1. Snijd je perkament in kleine vierkantjes (ongeveer 3"x3")
 2. Kleur je botercrème. Ik gebruikte elektrisch roze voedselkleurstof en vorstelijk paars van Americolor
 3. Schroef het koppelstuk los en plaats het grotere stuk in de spuitzak. Knip de punt van de spuitzak af zodat de helft van het koppelstuk door het gaatje past.
 4. Bevestig je 104 spuitpunt aan het koppelstuk en draai de dop erop om de punt vast te zetten
 5. Vul je zakje met de kleur botercrème van je voorkeur.
 6. Doe een beetje botercrème op je spuitnagel om een perkament vierkantje vast te maken
 7. Houd de spuitpunt zo dat het dikste deel van de punt in het midden zit en het dunne deel naar buiten wijst.
 8. Maak een kleine "U"-vorm en spuit het eerste bloemblaadje, begin en eindig vanuit het midden.
 9. Draai je nagel en spuit het volgende bloemblaadje. Ga door tot je 5 bloemblaadjes hebt gespoten.
 10. Haal de bloem van de nagel door het perkament op te tillen en op een koekjesvel te leggen. We zullen de botercrème bloemen invriezen voordat we ze op de taart plaatsen.

Eenvoudige botercrème bloem pro-tip - Oefen EERST 10-15 bloemen voordat je ze probeert te houden. Je zult snel leren hoe hard je moet knijpen en je techniek verbeteren. Schraap de oefenbloemen gewoon terug in de kom.

Dat is het! Zo maak je gemakkelijke botercrème bloemen. Ik heb mijn bloemen gemaakt voor een aankomende bruidstaart re-do waar ik mijn eerste bruidstaart opnieuw ga maken! Dus houd die tutorial in de gaten.

Als je in de tussentijd nog meer geweldige botercrème bloemen wilt bekijken, bekijk dan zeker deze tutorial over botercrème bloementaarten van gastdocente Danette Short. Hij is gratis!

Recept

Gemakkelijke botercrème bloemen

Heerlijk, rijk en makkelijk recept voor botercrème die iedereen kan maken. Dit is geen korstbotercrème, maar heeft een lichte glans en koelt mooi af in de koelkast. In 10 minuten gemaakt en fool-proof! Licht, luchtig en niet te zoet. Perfect om botercrème bloemen in te spuiten.

Recept Pin Recept Beoordeel Recept Voorbereidingstijd: 5 minuten Mengtijd: 20 minuten Totaaltijd: 25 minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 6 kopjes Calorieën: 849 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • Staande mixer

Ingrediënten

 • 24 oz ongezouten boter op kamertemperatuur. Je kunt gezouten boter gebruiken, maar dat beïnvloedt de smaak en je moet extra zout weglaten
 • 24 oz gezeefde poedersuiker als het niet uit een zak komt
 • 2 theelepel vanille-extract
 • ½ theelepel zout
 • 6 oz gepasteuriseerd eiwit
 • 1 KLEIN druppeltje paarse voedselkleurstof (optioneel) voor witter glazuur

Instructies

 • Doe eiwitten en poedersuiker in een kom van een mixer. Bevestig de garde en meng de ingrediënten op laag en klop ze vervolgens 5 minuten op hoog.
 • Voeg je boter in stukjes toe en klop met de garde om het te combineren. Het zal er eerst gestremd uitzien. Dat is normaal. Het zal er ook mooi geel uitzien. Blijf kloppen.
 • Laat 8-10 minuten op hoge stand kloppen tot het heel wit, luchtig en glanzend is.
 • Schakel over op een spatelhulpstuk en mix 15-20 minuten op een lage stand om de botercrème heel glad te maken en luchtbellen te verwijderen. Dit is niet verplicht, maar als je echt romig glazuur wilt, wil je dit niet overslaan.

Video

Voeding

Portie: 2 g

Gerelateerd bericht