Dit is het BESTE recept voor uitgesneden suikerkoekjes! Deze koekjes houden altijd perfect hun vorm, bakken lekker zacht en hebben een heerlijk boterig en knapperig randje. Perfect om te versieren met mijn gladde royal icing.

Je kunt dit recept voor suikerkoekjes aanpassen aan elke feestdag door de vanille en specerijen te vervangen door andere smaken, zoals sinaasappel, amandel, citroen, aardbei, enz. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik heb ¼ van de bloem vervangen door cacaopoeder om er chocolade suikerkoekjes van te maken!

Dit deeg kan gemakkelijk worden gekleurd met gewone voedselkleurstof om leuke kerstkoekjes te maken. Maak een dubbele portie en vries je koekjes in om ze later te versieren!

Wat staat er in deze blogpost

  Uitgesneden Suikerkoekjes Ingrediënten

  Stap voor stap uitgesneden suikerkoekjes maken

  Vergeet niet om je boter en eieren op kamertemperatuur te brengen zodat je deeg niet splijt. Je boter moet zacht genoeg zijn om er met je vinger in te kunnen drukken, maar niet gesmolten. Ik leg mijn eieren 5 minuten in een kom met heet water om ze op kamertemperatuur te brengen.

  1. Doe de boter, het zout en de kristalsuiker in de kom van je mixer.
  2. Klop de boter en suiker op een laag pitje met het spatelhulpstuk. Roomboter moet luchtig en lichtgeel van kleur zijn.
  3. Voeg vervolgens het ei op kamertemperatuur toe en mix het op gemiddelde snelheid (snelheid 2 op een Bosch, snelheid 4 op een KitchenAid mixer) tot het volledig is opgenomen. Schraap de kom wanneer nodig om ervoor te zorgen dat het ei wordt opgenomen.
  4. Voeg dan het vanille-extract toe en mix tot het net is opgenomen.
  5. Klop in een aparte kom de droge ingrediënten (AP bloem, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat) door elkaar.
  6. Voeg ⅓ van je droge ingrediënten toe aan het eimengsel en mix op een lage stand tot het is opgenomen. Schraap de kom om als dat nodig is om de ingrediënten volledig te mengen. Blijf het bloemmengsel in derde porties toevoegen totdat alle droge ingrediënten zijn opgenomen.
  7. Zodra de bloem volledig is opgenomen, voeg je de melk toe. Blijf mengen op een lage stand tot het deeg een vaste massa wordt.
  8. Schraap de mengkom uit en verpak je suikerkoekjesdeeg in plasticfolie.
  9. Koel het koekjesdeeg 2 uur in de koelkast. Dit geeft het meel de tijd om het vocht te absorberen, waardoor je koekjes niet uitdijen. Koelen is het geheim! Je kunt dit deeg zelfs een dag van tevoren maken als je dat wilt.
  10. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het even om het zacht te maken.
  11. Rol het deeg uit tot ongeveer ¼" dik met een deegroller en een beetje bloem.
  12. Gebruik de gewenste koekjessnijder om gelijkmatige vormen uit te snijden.
  13. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  14. Zet de koekjesplaat vervolgens ongeveer 15 minuten terug in de koelkast om het deeg weer te laten afkoelen. Gekoeld koekjesdeeg zal zijn vorm behouden in de oven en niet uitzetten of vervormen.
  15. Bak de gekoelde koekjes op (350ºF 177ºC) gedurende 10-14 minuten, afhankelijk van de grootte van het koekje. Koekjes zijn klaar als ze licht goudbruin zijn aan de rand.

  Klaar om je suikerkoekjes te versieren? Bekijk mijn blogpost over hoe je de perfecte suikerglazuur maakt voor het versieren van koekjes.

  FAQ

  Kan ik ingrediënten vervangen?

  Dat kan, maar de resultaten zullen anders zijn. Hier is wat advies:

  Als je vervangingen aanbrengt in je koekjesrecept, moet je altijd onthouden dat niet alle ingrediënten evenveel vocht bevatten.

  Ten eerste moet je nagaan of wat je vervangt dezelfde eigenschappen heeft. Omdat bruine suiker meer vocht bevat dan witte suiker, kan het zijn dat je een knapperiger koekje krijgt als je de bruine suiker eruit haalt en vervangt door witte.

  Hoe maak ik mijn suikerkoekjes luchtig en gezwollen?

  Als je voor een luchtig, gezwollen koekje gaat, kun je proberen om shortening of zelfs margarine te gebruiken, maar verminder de hoeveelheid vet die je gebruikt. Voeg een extra ei toe en verminder de suiker.

  Een andere tip voor een meer bladerig koekje is om cakemeel of banketbakkersmeel te gebruiken en bakpoeder in plaats van zuiveringszout.

  Je moet het deeg ook eerst in de koelkast zetten voordat je de koekjes bakt.

  Wat is de functie van bakpoeder in koekjes?

  Bakpoeder is een twee-in-een chemisch zuurdesem dat een alkali in poedervorm combineert met een zuur in poedervorm. Omdat bakpoeder beide combineert, zijn er geen extra ingrediënten nodig in je deeg, zoals karnemelk, zure room of een zure toevoeging, omdat er geen activering nodig is bij het gebruik van bakpoeder. Wanneer het wordt toegevoegd aan een deeg of beslag, vindt er een chemische reactie plaats die het volgende produceertkoolzuurgas, waardoor koekjes worden opgeblazen.

  Als je het bakpoeder vergeet, krijg je waarschijnlijk hele platte, harde koekjes.

  Waarom doen mijn s ugar koekjes zo uitgesmeerd?

  Zorg ervoor dat je het deeg twee uur laat afkoelen voordat je de suikerkoekjes uitsnijdt en koel de uitgeknipte koekjes op de plaat voordat je ze bakt. Zo blijft de boter lekker koud en behouden de koekjes hun vorm.

  Hoe lang d o suikerkoekjes laatste ?

  Suikerkoekjes zijn prima te bewaren als je ze in een koele, droge kast of voorraadkast bewaart. Zorg er wel voor dat ze niet in de buurt van gootstenen, kachels en ovens liggen. Ze zijn ongeveer drie weken houdbaar. Je kunt ze tot drie maanden invriezen. Zorg er wel voor dat je ze goed afsluit, je kunt zelfs een paar koekjes per zak vacuüm verpakken. Niemand houdt van de smaak van vriesbrand op zijn of haar koekjes.

  Hoe houd je zelfgemaakte koekjes zacht?

  Hier is een kleine thuistip die ik doe: ik neem een stuk brood (wit is het beste, want dat geeft zijn smaak niet af aan je koekjes) en doe dat in een bakje. Gebruik een stuk brood per dozijn koekjes. De koekjes zullen vocht uit het brood absorberen, waardoor ze niet uitdrogen. Hierdoor blijven je koekjes veel langer zacht.

  Meer koekjesrecepten die je lekker zult vinden

  Gemarmerde Valentijnsdag Suikerkoekjes

  Zachte en Chewy Snickerdoodle Koekjes

  Gemakkelijke M&M Koekjes

  Copycat Lofthouse Koekjes

  Zeezout Chocolade Koekjes

  Recept

  Het Beste Uitgesneden Suikerkoekjes Recept

  Deze koekjes zijn zacht en boterig en behouden altijd hun vorm! Wissel de smaken om dit recept geschikt te maken voor elke gelegenheid of feestdag. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 15 minuten Koeltijd: 2 uur Totale tijd: 2 uur 30 minuten Koers: Dessert Keuken: AmerikaansPorties: 12 koekjes Calorieën: 322 kcal Auteur: Elizabeth Marek

  Ingrediënten

  Ingrediënten

  • 8 ons ongezouten boter Kamertemperatuur
  • 8 ons kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 18 ons AP bloem
  • 1 ½ theelepel Bakpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel Melk
  • ¼ theelepel kaneel (optioneel)
  US Gebruikelijk - Metrisch

  Instructies

  Instructies voor eenvoudige suikerkoekjes

  • Doe de boter en kristalsuiker op kamertemperatuur in de kom van je mixer.
  • Klop de boter en suiker met het schoepenrad en mix het op een lage stand tot een gladde massa. Roomboter moet luchtig en lichtgeel van kleur zijn.
  • Voeg vervolgens een ei toe en mix het op gemiddelde snelheid (snelheid 2 op een Bosch, snelheid 4 op een KitchenAid mixer) tot het volledig is opgenomen. Schraap de kom wanneer nodig om ervoor te zorgen dat het ei wordt opgenomen.
  • Voeg dan het vanille-extract toe en mix tot het net is opgenomen.
  • Klop in een aparte kom je droge ingrediënten (AP bloem, nootmuskaat, kaneel, zout en bakpoeder) door elkaar.
  • Doe de droge ingrediënten met een lepel in de standmixer, ongeveer ⅓ van het totaal aan droge ingrediënten per keer. Mix het tot het volledig is opgenomen. Zet de snelheid op langzaam tot de bloem begint te mengen en draai dan de snelheid op tot een gemiddelde snelheid. Schraap de kom bij als dat nodig is om de ingrediënten volledig te mengen.
  • Zodra de bloem volledig is opgenomen, voeg je de melk toe. Blijf langzaam mengen tot het deeg een vaste massa wordt.
  • Schraap de mengkom uit en verpak je suikerkoekjesdeeg in plasticfolie.
  • Zet het koekjesdeeg 2 uur in de koelkast.
  • Kneed het koekjesdeeg en rol het uit tot het dun genoeg is om er koekjesvormen uit te snijden.
  • Gebruik de gewenste koekjessnijder om gelijkmatige vormen uit te snijden.
  • Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Zet de koekjesplaat vervolgens ongeveer 15 minuten terug in de koelkast om het deeg weer te laten afkoelen. Gekoeld koekjesdeeg zal zijn vorm behouden in de oven en niet uitzetten of vervormen.
  • Bak de gekoelde koekjes op (350ºF 177ºC) gedurende 10-14 minuten, afhankelijk van de grootte van het koekje. Koekjes zijn klaar als ze licht goudbruin zijn aan de rand.

  Opmerkingen

  • Weeg je ingrediënten om mislukte koekjes te voorkomen. Een keukenweegschaal gebruiken om te bakken is supergemakkelijk en geeft je elke keer de beste resultaten.
  • Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint met mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat.
  • Nadat je het koekjesdeeg hebt gemaakt, wikkel je het in plasticfolie en laat je het 2 uur afkoelen in de koelkast.
  • Gekoeld koekjesdeeg zal zijn vorm behouden in de oven en niet uitzetten of vervormen.

  Voeding

  Portie: 1 koekje

  Gerelateerd bericht