Deze trendy naakte bruidstaart heeft een klassieke rustieke stijl en smaakt heerlijk dankzij mijn populaire makkelijke vanillecake recept en makkelijke botercrème glazuur. Je kunt dit zelfs leren maken als je nog nooit een bruidstaart hebt gemaakt! Plus tips en trucs voor stabiel stapelen en het veilig aanbrengen van verse bloemen. Niemand zal weten hoe makkelijk deze naakte bruidstaart te maken was omdat hij er zo mooi uitzieten professioneel!

Een naakte bruidstaart is veel gemakkelijker in elkaar te zetten dan een standaard bruidstaart omdat je je geen zorgen hoeft te maken over die laatste laag botercrème. De sleutel tot een mooie naakte bruidstaart is het gebruik van goede taartvormen om mooie rechte cakelagen te maken en het gebruik van een bankschraper om de zijkanten mooi recht te krijgen.

Hier is een link naar alle gereedschappen en apparatuur die je nodig hebt om een naakte bruidstaart te maken. Niets bijzonders, maar je hebt zeker een paar dingen nodig voordat je begint.

Wat staat er in deze blogpost

  Naakte bruidstaart ingrediënten

  Karnemelk: Waarom wordt er karnemelk gebruikt? Karnemelk breekt de gluten in de bloem af en geeft je naakte bruidstaart een fluweelzachte textuur.

  Als je geen karnemelk hebt, kun je je eigen karnemelkvervanger maken om een zachte, naakte bruidstaarttextuur te krijgen.

  Gepasteuriseerd eiwit: Voor dit gemakkelijke recept voor botercrème wordt gepasteuriseerd eiwit gebruikt. Door pasteurisatie zijn eieren veilig om te eten zonder te koken.

  Als je geen gepasteuriseerd eiwit kunt vinden, kun je het zelf pasteuriseren en alleen het eiwit gebruiken. OPMERKING: alle eieren in de VS zijn al gepasteuriseerd, dus je kunt eiwit uit de schaal gebruiken dat van het eiwit is gescheiden. ook dooier .

  Terminologie voor taarten

  Als je nog nooit een naakte bruidstaart of een ander soort taart hebt gemaakt, ben je misschien nieuwsgierig naar sommige van deze termen waar we het over gaan hebben. Ik hoop dat ik ze allemaal heb behandeld, maar zo niet, laat dan gerust een reactie achter en ik zal proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

  • Taart Laag - Een enkele laag cake.
  • Taartplateau - Meestal opgebouwd uit twee of drie lagen cake met glazuur of vulling ertussen en dan bedekt met meer glazuur en soms andere versieringen aan de buitenkant.
  • Taart karton - Een kartonnen rondje dat even groot is als de taartplateau en onder de plateau wordt geplaatst om het gewicht van de taart te ondersteunen als deze gestapeld is en om de plateaus te kunnen verplaatsen als je aan de taart werkt.
  • Taartsteunen - Dikke milkshake rietjes of soms deuvels die op dezelfde hoogte zijn gesneden als de taartplateau en die worden gebruikt om het gewicht van het bovenop gestapelde taartplateau te ondersteunen. Zonder taartsteunen zal de taartplateau erboven de taartplateau eronder verpletteren.
  • Taartplateau - Een dikke kartonnen trommel of taartplateau die wordt gebruikt om alle etages van de bruidstaart te ondersteunen. Een dun kartonnetje voldoet niet en kan tijdens het transport verbuigen en ziet er ook niet zo mooi uit.

  Zo bereken je hoeveel taart je nodig hebt

  Weet je niet zeker hoeveel porties taart je nodig hebt? Geen probleem, je kunt mijn gratis taartberekeningsgids en taartsnijtabel downloaden of de bovenstaande afbeelding bekijken. Elk getal geeft ongeveer aan hoeveel porties taart je uit elke laag krijgt.

  De taartlagen maken

  1. Verwarm eerst de oven voor op 168ºC.
  2. Bereid twee 8" cakevormen voor met cakegips of een andere vorm.
  3. Meet vervolgens al je ingrediënten af met een digitale keukenweegschaal en zorg ervoor dat je eieren, melk en boter allemaal op kamertemperatuur zijn of zelfs een beetje aan de warme kant, zodat alles goed mengt.
  4. Meng in een mengkom de karnemelk, gesmolten boter, olie, eieren en vanille. Je natte ingrediënten moeten allemaal een beetje warm zijn. Ik zet mijn karnemelk ongeveer 30 seconden in de magnetron en leg mijn eieren (nog in de schaal) in een kom met warm water.
  5. Meng vervolgens de bloem, suiker, zout, zuiveringszout en bakpoeder in de kom van je standmixer met behulp van een spatel. Laat de mixer een paar seconden langzaam combineren.
  6. Terwijl de mixer op laag staat, giet je de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten.
  7. Zet de mixer dan op middelhoge snelheid en mix tot het beslag gecombineerd is. Schraap de kom om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten zijn gecombineerd.
  8. Laat het beslag 1 minuut op gemiddelde snelheid mixen. Het moet een beetje op pannenkoekenbeslag lijken.
  9. Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide cakevormpjes en zet ze in de oven op het middelste rooster.
  10. Bak de cakejes 40-50 minuten, of tot een tandenstoker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.
  11. Laat de cake ten slotte 10 minuten afkoelen en draai hem dan op een rooster. Als je van plan bent om de cake op dezelfde dag te glazuren en te versieren, kun je de cake zonder verpakking ongeveer een uur in de vriezer zetten of tot hij koud is (maar niet bevroren). PRO TIP: Als je van plan bent om je taart later te versieren, wikkel je de taarten eerst in plasticfolie voordat je ze in de vriezer legt.

  Gemakkelijke botercrème instructies

  Dit is mijn favoriete recept voor botercrème. Het is een nepzwitsers meringue recept en is niet te zoet. Het korst niet en is een enorme hit bij mensen die zeggen dat ze niet eens van botercrème houden!

  1. Doe eerst de eiwitten en de poedersuiker in een kom van een staande mixer. Bevestig de garde en combineer de ingrediënten op laag en klop ze vervolgens 4-5 minuten op hoog (tot ze glanzen) om de poedersuiker op te lossen.
  2. Voeg vervolgens het zout en het vanille-extract toe. Als je voedselkleurstof toevoegt, doe je dat op dit punt. PRO TIP: Gebruik een tandenstoker om 1-2 druppels voedselkleurstof over te brengen op je glazuur om te voorkomen dat je te veel kleur in je botercrème doet.
  3. Voeg vervolgens beetje bij beetje de zacht geworden boter toe en klop het geheel met de garde. Het zal er in het begin gestremd uitzien, dat is zeker normaal. Het zal er ook behoorlijk geel uitzien. Blijf kloppen.
  4. Als je botercrème er gestremd uitziet, verwijder dan ongeveer 2 kopjes botercrème en smelt het 10-15 seconden in de magnetron tot het net gesmolten is. Giet het dan terug bij de opkloppende botercrème om alles samen te voegen.
  5. Optioneel: Voeg 2 kleine stipjes paarse voedselkleurstof toe om de botercrème witter te maken. Je kunt elke voedselkleurstof gebruiken die je maar wilt, maar als je mijn aanbeveling wilt, gebruik ik Chef Master gel voedselkleurstof. Gebruik code "SUGARGEEKTEN" om 10% korting op je bestelling te krijgen!
  6. Klop de botercrème vervolgens 8-10 minuten op hoge stand met de gardehulpstuk tot de botercrème wit, luchtig en glanzend is. Proef de botercrème. Als hij naar zoet ijs smaakt, is hij klaar!
  7. Schakel ten slotte over op een spatelhulpstuk en mix de botercrème gedurende 15-20 minuten op lage snelheid om de botercrème superglad te maken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Uiteindelijk is deze stap optioneel. Maar als je echt romig glazuur wilt, dan wil je deze laatste stap niet overslaan.

  Taartplateaus voorbereiden

  1. Knip eerst de koepel van je cakelagen af. Snijd de zijkanten van de cake niet af. Als je de zijkanten van de cake afsnijdt, zal je cake sneller vocht verliezen omdat dit een naakte cake is en de zijkanten niet bedekt zijn met botercrème.
  2. Snijd vervolgens je taartplanken bij zodat ze iets kleiner zijn dan de breedte van de taart. Ik heb de mijne ½" kleiner gemaakt.
  3. Breng een klein beetje tape aan op je draaiplateau en leg je taartplateau erop. Dit voorkomt dat het taartplateau gaat schuiven.
  4. Plaats vervolgens je taart op het taartplateau.
  5. Smeer met een spatel een dunne laag botercrème op de taart. De laag botercrème moet tussen ¼″ en ½" dik zijn. Wanneer je de botercrème op de taart strijkt, houd de botercrème dan zo vlak mogelijk (dus vermijd grote botercrèmehobbels).
  6. Herhaal dit proces met de tweede cakelaag en voeg de laatste laag cake toe.
  7. Smeer een heel dun laagje botercrème rond de zijkanten en bovenkant van de cake. Dit dunne laagje zal in de kleine luchtbellen van de cake sijpelen en het vocht helpen insluiten.
  8. Gebruik vervolgens een bankschraper om de botercrème van de zijkanten van de taart te verwijderen.
  9. Gebruik tot slot een spatel om de botercrème op de bovenkant van de taart glad te strijken.
  10. Herhaal dit proces indien nodig voor eventuele extra lagen cake die je over hebt, afhankelijk van hoeveel lagen je naakte bruidstaart heeft.
  11. Zet je taartlagen minstens een uur in de koelkast voordat je ze gaat stapelen. Ik zet mijn taarten meestal een nacht in de koelkast voordat ik ze in elkaar zet, zodat ze de tijd hebben om te bezinken en er later geen barstjes in de botercrème komen.

  De naakte bruidstaart in elkaar zetten

  1. Download mijn taartondersteuningsgids om je op weg te helpen!
  2. Begin met de onderste taartlaag voor je.
  3. Pak de cakevorm die je hebt gebruikt en die even groot is als de kleinere taartvorm die je bovenop de onderste taartvorm wilt stapelen. Plaats de kleinere cakevorm bovenop de onderste taartvorm zodat de cakevorm bovenop de botercrème zit.
  4. Trek met een spatel een lijn langs de rand van de taartvorm. Zo kun je zien waar je de rietjes en spiesjes moet plaatsen om het gewicht van de volgende taartlaag te ondersteunen.
  5. Steek een rietje door de bovenkant van de onderste taartlaag, precies in het midden. Nadat je het rietje door de taartlaag hebt gestoken, ga je met je duim naar de plek waar de bovenkant van de taart eindigt en knip je met een schaar het overtollige rietje weg. Je wilt geen rietje uit de bovenkant van de taart zien steken.
  6. Gebruik vervolgens het bijgeknipte rietje als richtlijn om alle resterende rietjes zo te knippen dat ze allemaal even hoog zijn als de taartplateau.
  7. Steek vervolgens je rietjes door je cake ongeveer ¼″ naar binnen vanaf de lijn die je hebt gemaakt met behulp van de cakevorm in een cirkel. Als je niet zeker weet hoeveel rietjes je nodig hebt, heb je over het algemeen 1 rietje nodig per centimeter cake die je moet ondersteunen (d.w.z. voor een cake van 6" heb je 6 rietjes nodig als ondersteuning onder de cake om te voorkomen dat de bovenste cake inzakt).
  8. Nadat je de rietjes hebt geplaatst, gebruik je een spatel om botercrème over de bovenkant te strijken om de gaatjes te verbergen.
  9. Nu ben je klaar om je kleinere taartplateau bovenop het onderste (grotere) taartplateau te plaatsen.
  10. Zorg ervoor dat de taartbodem in het midden zit en steek dan een satéprikker door het midden van de bovenste taartbodem. Steek de prikker helemaal in de taart (de prikker zal door het taartplateau prikken en dat is niet erg). Bedek de plek waar de prikker zit met een beetje botercrème en strijk het glad.
  11. Herhaal dit totdat alle taartlagen op de taart gestapeld zijn.
  12. Zet de taart een nacht in de koelkast totdat je de taart moet afleveren op de bruiloft of het evenement.

  De bruidstaart verpakken voor levering

  1. Je hebt een doos nodig die even breed is als het taartplateau. Dus als je taartplateau 12" is, dan heb je een vierkante doos van 12" nodig die hoog genoeg is voor je gestapelde taart. Ik haal mijn dozen meestal in bulk bij ULINE in gangbare formaten, zodat ik ze bij de hand heb, of je kunt er één tegelijk kopen bij FedEX.
  2. Eerst knip je de doos bij om aan één kant een flap te maken. Gebruik een X-acto mesje om langs 2 hoeken van de doos naar beneden te knippen en buig dan die kant naar beneden om een flap te maken waar je taart in en uit de doos gaat.
  3. Als je een stuk karton op de bodem hebt dat omhoog steekt waar je taart komt, gebruik dan een stuk tape om het vast te plakken.
  4. Schuif vervolgens je taart voorzichtig bovenop de flap en in de kartonnen doos.
  5. Als je taart hoger is dan je kartonnen doos, dan kun je de flappen van de doos omhoog schuiven en plakband gebruiken om de flappen met de hoeken te verbinden zodat de doos hoger wordt.
  6. Je kunt de bovenkant van de doos bedekken met plasticfolie om de taart te beschermen. Dit is vooral handig als het hard waait en je bang bent dat er stof, vuil of regen op de taart komt.
  7. Nu is je taart klaar om naar de locatie te reizen! Als je aankomt op de bruiloft en het tijd is om je taart uit de doos te halen, verwijder je de tape van de doos en schuif je hem eruit en verplaats je hem naar de taarttafel.

  Veilig je taart versieren met verse bloemen

  Wil je weten welke soorten bloemen het beste zijn voor een bruidstaart? Bekijk dan het zeer uitgebreide boek over dit onderwerp dat mijn vriendin Shani kan downloaden.

  1. Nu je op de trouwlocatie bent aangekomen, is het tijd om de taart te versieren met bloemen. Bloemen worden meestal geleverd door de bloemist en zijn al op de locatie tegen de tijd dat je aankomt. Als je je eigen bloemen koopt, haal ik de mijne graag bij winkels als Trader Joes, die een groot assortiment bloemen hebben voor het maken van boeketten.
  2. Gebruik een kleine hoeveelheid botercrème om de openingen op te vullen waar de taartlagen elkaar raken en langs de onderkant van de taartlaag op de taartplaat. Strijk de botercrème die je hebt toegevoegd glad.
  3. Bereid je verse bloemen eerst voor door ze in te korten zodat je nog een stengel over hebt van ongeveer 3 cm. Verwijder alle slechte bloemblaadjes die er gekneusd uitzien.
  4. Wikkel vervolgens al je bloemen- en plantenstelen in plasticfolie. Hierdoor blijft het water van de bloem in de steel zitten, waardoor de bloemen niet alleen langer vers blijven, maar ook de cake niet wordt besmet door de plant.
  5. Steek vervolgens je bloem, verpakt in plasticfolie, in een rietje.
  6. Steek het rietje in de taart waar je de bloem wilt hebben. Als je merkt dat je het karton raakt, haal dan het rietje uit de cake en haal de bloem uit het rietje, knip het bij en probeer het opnieuw.
  7. Herhaal dit tot je de taart naar wens hebt versierd met bloemen en planten.

  FAQ

  Wat zit er in een naked cake?

  Naked cakes bestaan uit laagjes cake gestapeld tussen botercrème of ganache.

  Wat is het verschil tussen een naked cake en een semi-naked cake?

  Een naked cake bestaat uit cakelagen die aan de zijkanten helemaal blootliggen. Bij een semi-naked cake is een dun laagje botercrème langs de zijkanten toegevoegd en vervolgens afgeschraapt zodat een semi-transparante rand ontstaat die de zijkanten van de cake blootlegt.

  Drogen naakte cakes uit?

  Nee, ze drogen niet uit. Als je de cakejes bakt en bewaart tot je klaar bent om ze te glazuren en te stapelen, wikkel ze dan in plasticfolie om het vocht op te vangen en de cakejes vochtig te houden. Je kunt ook een laagje eenvoudige siroop op de buitenkant van de cakejes smeren voordat je ze glazuurt om ze vochtig te houden.

  Hoe snijd en serveer ik een bruidstaart?

  Verwijder eerst alle bloemen en zet ze opzij. Haal dan de bovenste taartlaag van de onderste en zet hem voor je neer. PRO TIP: Houd je taartsnijmes warm door het op te warmen met een glas warm water. Je taart snijdt een stuk makkelijker als het mes warm is.

  Snijd de voorkant van de taart ongeveer 1" dik. Laat de plak op een bord of snijplank vallen. Snijd in stukken van 2" dik. Bekijk mijn video over het snijden van een bruidstaart.

  Tips van experts

  • Mijn downloaden rietje ondersteuning taart gids om te beginnen!
  • Bak je taarten 2 dagen voor de bruiloft of het evenement. Als je evenement bijvoorbeeld op zaterdag plaatsvindt, bak je de taarten op donderdag. Op vrijdag concentreer je je op het glazuren en stapelen van de taarten. Als het dan zaterdag is, hoef je je alleen nog maar te concentreren op het afleveren van de taart op de eindbestemming en het toevoegen van verse bloemen nadat je op de locatie bent aangekomen.
  • Op de lange termijn zal een gekoelde cake veel gemakkelijker over te brengen zijn dan een pas afgebakken cake. Uiteindelijk is het daarom cruciaal om een aantal dagen de tijd te nemen om de bruidstaart voor te bereiden, zodat je de geglazuurde en gestapelde taart kunt invriezen of in de koelkast kunt bewaren tot hij klaar is om naar het evenement te reizen.
  • Over het algemeen moet je bij het kiezen van bloemen voor je taart bedenken hoe groot de taart is. Als je geen grote taart hebt, wil je ook geen grote bloemen. Denk aan de verhouding van hoe groot een bloem op een taartplateau lijkt en gebruik een beetje groen naast kleurrijke bloemen. Gebruik uiteindelijk het boeket/boutonniere als leidraad om te beslissen welke bloemen je gebruikt en hoeveel. Als je twijfelt, houd je aan de regel van 3 (drie van dezelfde bloem, drie soorten bloemen/planten,groepen van drie gegroepeerd, enz.)

  Meer berichten die je leuk zult vinden

  Makkelijke vanillecake (recept voor één kom)

  Gemakkelijk botercrème glazuur

  Recept voor witte cake

  Je eerste taart versieren

  Recept

  Naakte bruidstaart

  In deze recept tutorial laat ik je stap voor stap zien hoe je een naakte bruidstaart bakt, in elkaar zet, decoreert en vervoert! Deze naakte bruidstaart is gemaakt met behulp van mijn makkelijke vanillecake recept en mijn makkelijke botercrème recept! Recept Pin Recept Beoordeel Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 40 minuten Decoreren: 1 uur Totale tijd: 2 uur Cursus: Dessert Keuken:Amerikaans Porties: 36 porties Calorieën: 680 kcal Auteur: Elizabeth Marek

  Uitrusting

  • draaitafel (of een grote lazy susan)
  • taartplanken voor elke laag die je maakt (voor deze tutorial gebruiken we 8" en 6")
  • Taartvormen
  • Bankschraper
  • Offset spatel
  • milkshake rietjes
  • spiesen
  • Als je de taart versiert met bloemen, heb je ook plasticfolie, rietjes en een schaar nodig om de bloemen veilig aan de taart te bevestigen.

  Ingrediënten

  Naakte bruidstaart

  • 32 ons bloem voor alle doeleinden
  • 32 ons kristalsuiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zuiveringszout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 6 grote eieren op kamertemperatuur
  • 10 ons plantaardige olie
  • 20 ons karnemelk op kamertemperatuur
  • 8 ons gesmolten ongezouten boter (gesmolten, maar niet heet)
  • 4 theelepels vanille-extract

  Gemakkelijke vanillebotercrème

  • 48 ons ongezouten boter op kamertemperatuur. Je kunt gezouten boter gebruiken, maar dat beïnvloedt de smaak en je moet extra zout weglaten.
  • 48 ons gezeefde poedersuiker indien niet uit een zak
  • 4 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel zout
  • 12 ons gepasteuriseerd eiwit op kamertemperatuur
  • 2 KLEINE druppels paarse voedselkleurstof (optioneel) voor witter glazuur
  US Gebruikelijk - Metrisch

  Instructies

  Het naakte bruidstaartbeslag maken

  • Verwarm eerst de oven voor op 168ºC.
  • Bereid twee 8" cakevormen voor met cakegips of een andere vorm.
  • Meet vervolgens al je ingrediënten af met een digitale keukenweegschaal. Je kunt de natte en droge ingrediënten apart mengen voor een fijnere textuur, of gewoon afmeten en direct in de kom van je standmixer doen voor minder afwas.
  • Meng in een mengkom de karnemelk, boter, olie, eieren en vanille. Je natte ingrediënten moeten allemaal een beetje warm zijn. Ik zet mijn karnemelk ongeveer 30 seconden in de magnetron en leg mijn eieren (nog in de schaal) in een kom met warm water.
  • Meng vervolgens de bloem, suiker, zout, zuiveringszout en bakpoeder in de kom van je standmixer met behulp van een spatel. Laat de mixer een paar seconden langzaam combineren.
  • Terwijl de mixer op laag staat, giet je de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten.
  • Zet de mixer dan op middelhoge snelheid en mix tot het beslag gecombineerd is. Schraap de kom om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten zijn gecombineerd.
  • Laat het beslag 1 minuut mixen op snelheid 2. Het moet een beetje op pannenkoekenbeslag lijken.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide cakevormpjes en zet ze in de oven op het middelste rooster.
  • Bak de cakejes 40-50 minuten, of tot een tandenstoker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.
  • Laat de cake ten slotte 10 minuten afkoelen en draai hem dan op een rooster. Als je van plan bent om de cake op dezelfde dag te glazuren en te versieren, kun je de cake zonder verpakking ongeveer een uur in de vriezer zetten of tot hij koud is (maar niet bevroren). PRO TIP: Als je van plan bent om je taart later te versieren, wikkel je de taarten eerst in plasticfolie voordat je ze in de vriezer legt.

  Gemakkelijke botercrème instructies

  • Doe eerst de eiwitten en de poedersuiker in een kom van een staande mixer. Bevestig de garde en combineer de ingrediënten op laag en klop ze vervolgens 4-5 minuten op hoog (tot ze glanzen) om de poedersuiker op te lossen.
  • Voeg vervolgens het zout en het vanille-extract toe. Als je voedselkleurstof toevoegt, doe je dat op dit punt. PRO TIP: Gebruik een tandenstoker om 1-2 druppels voedselkleurstof in je glazuur te doen om te voorkomen dat je te veel kleur in je botercrème doet.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje de zacht geworden boter toe en klop het geheel met de garde. Het zal er in het begin gestremd uitzien, dat is zeker normaal. Het zal er ook behoorlijk geel uitzien. Blijf kloppen.
  • Als je botercrème gestremd lijkt, verwijder dan ongeveer 1 kopje botercrème en smelt het 10-15 seconden in de magnetron tot het net gesmolten is. Giet het dan terug bij de opgeklopte botercrème om alles samen te voegen.
  • Optioneel: Voeg 2 druppels paarse voedingskleurstof toe om de botercrème witter te maken. Je kunt elke voedingskleurstof gebruiken die je maar wilt, maar als je mijn aanbeveling wilt, gebruik ik Chef Master gel voedingskleurstof. Gebruik code "SUGARGEEKTEN" om 10% korting op je bestelling te krijgen!
  • Klop de botercrème vervolgens 8-10 minuten op hoge stand met de gardehulpstuk tot de botercrème wit, luchtig en glanzend is. Proef de botercrème. Als hij naar zoet ijs smaakt, is hij klaar!
  • Schakel ten slotte over op een spatelhulpstuk en mix de botercrème gedurende 15-20 minuten op lage snelheid om de botercrème superglad te maken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Uiteindelijk is deze stap optioneel. Maar als je echt romig glazuur wilt, dan wil je deze laatste stap niet overslaan.

  De naakte bruidstaartplateaus voorbereiden

  • Knip eerst de koepel van je cakelagen af. Snijd de zijkanten van de cake niet af. Als je de zijkanten van de cake afsnijdt, zal je cake sneller vocht verliezen omdat dit een naakte cake is en de zijkanten niet bedekt zijn met botercrème.
  • Snijd vervolgens de taartplanken bij zodat ze iets kleiner zijn dan de breedte van de taart.
  • Breng een klein beetje tape aan op je draaiplateau en leg je taartplateau erop. Dit voorkomt dat het taartplateau gaat schuiven.
  • Plaats vervolgens je taart op het taartplateau.
  • Smeer met een spatel een dunne laag botercrème op de taart. De laag botercrème moet tussen ¼″ en ½" dik zijn. Wanneer je de botercrème op de taart strijkt, houd de botercrème dan zo vlak mogelijk (dus vermijd grote botercrèmehobbels).
  • Herhaal dit proces met de tweede cakelaag en voeg de laatste laag cake toe.
  • Smeer een heel dun laagje botercrème rond de zijkanten en bovenkant van de cake. Dit dunne laagje zal in de kleine luchtbellen van de cake sijpelen en het vocht helpen insluiten.
  • Gebruik vervolgens een bankschraper om de botercrème van de zijkanten van de taart te verwijderen.
  • Gebruik tot slot een spatel om de botercrème op de bovenkant van de taart glad te strijken.
  • Herhaal dit proces indien nodig voor de extra lagen cake die je over hebt, afhankelijk van hoeveel porties cake je maakt.
  • Als je je taart van je draaiplateau naar je taartstandaard moet verplaatsen, gebruik dan een offset spatel om voorzichtig en voorzichtig één kant van de taart op te tillen zodat je er met je vingers onder kunt. Daarna kun je de taart optillen aan het taartplateau om hem te verplaatsen naar waar hij naartoe moet, zoals de vriezer om hem op te bergen of om hem op een taartstandaard te zetten.

  De naakte bruidstaart in elkaar zetten

  • Download mijn taartondersteuningsgids om je op weg te helpen!
  • Begin met de onderste taartlaag voor je.
  • Pak de cakevorm die je hebt gebruikt en die even groot is als de kleinere taartvorm die je bovenop de onderste taartvorm wilt stapelen. Plaats de kleinere cakevorm bovenop de onderste taartvorm zodat de cakevorm bovenop de botercrème zit.
  • Trek met een spatel een lijn langs de rand van de taartvorm. Zo zie je waar je de rietjes en spiesjes moet plaatsen om het gewicht van de volgende taartlaag te ondersteunen.
  • Steek een rietje door de bovenkant van de onderste taartlaag, precies in het midden. Nadat je het rietje door de taartlaag hebt gestoken, ga je met je duim naar de plek waar de bovenkant van de taart eindigt en knip je met een schaar het overtollige rietje weg. Je wilt geen rietje uit de bovenkant van de taart zien steken.
  • Gebruik vervolgens het bijgeknipte rietje als richtlijn om alle resterende rietjes zo te knippen dat ze allemaal even hoog zijn als de taartplateau.
  • Steek vervolgens je rietjes door je cake ongeveer ¼″ naar binnen vanaf de lijn die je hebt gemaakt met behulp van de cakevorm in een cirkel. Als je niet zeker weet hoeveel rietjes je nodig hebt, heb je over het algemeen 1 rietje nodig per centimeter cake die je moet ondersteunen (d.w.z. voor een cake van 6" heb je 6 rietjes nodig als ondersteuning onder de cake om te voorkomen dat de bovenste cake inzakt).
  • Nadat je de rietjes hebt geplaatst, gebruik je een spatel om botercrème over de bovenkant te strijken om de gaatjes te verbergen.
  • Nu ben je klaar om je kleinere taartplateau bovenop het onderste (grotere) taartplateau te plaatsen.
  • Zorg ervoor dat de taartbodem in het midden zit en steek dan een satéprikker door het midden van de bovenste taartbodem. Steek de prikker helemaal in de taart (de prikker zal door het taartplateau prikken en dat is niet erg). Bedek de plek waar de prikker zit met een beetje botercrème en strijk het glad.
  • Herhaal dit totdat alle taartlagen op de taart gestapeld zijn.
  • Zet de taart een nacht in de koelkast totdat je de taart moet afleveren op de bruiloft of het evenement.

  De bruidstaart verpakken voor levering

  • Je hebt een doos nodig die even breed is als de onderste (grootste) laag van je taart. Als de onderste laag van je taart bijvoorbeeld 10" x 10" is, gebruik je een kartonnen doos van 10" x 10" breed.
  • Eerst knip je de doos bij om aan één kant een flap te maken. Gebruik een X-acto mesje om langs 2 hoeken van de doos naar beneden te knippen en buig dan die kant naar beneden om een flap te maken waar je taart in en uit de doos gaat.
  • Als je een stuk karton op de bodem hebt dat omhoog steekt waar je taart komt, gebruik dan een stuk tape om het vast te plakken.
  • Schuif vervolgens je taart voorzichtig bovenop de flap en in de kartonnen doos.
  • Als je taart hoger is dan je kartonnen doos, dan kun je de flappen van de doos naar boven schuiven en plakband gebruiken om de flappen met de hoeken te verbinden zodat de doos hoger wordt.
  • Je kunt de bovenkant van de doos bedekken met plasticfolie om de taart te beschermen. Dit is vooral handig als het hard waait en je bang bent dat er stof, vuil of regen op de taart komt.
  • Nu is je taart klaar om naar de locatie te reizen! Als je aankomt op de bruiloft en het tijd is om je taart uit de doos te halen, verwijder je de tape van de doos en schuif je hem eruit en verplaats je hem naar de taarttafel.

  Veilig je taart versieren met verse bloemen

  • Nu je op de trouwlocatie bent aangekomen en het tijd is om de taart met bloemen te versieren, gebruik je een kleine hoeveelheid botercrème om de openingen op te vullen waar de taartlagen elkaar raken en langs de onderkant van de taartlaag op de taartplaat. Strijk de botercrème die je hebt toegevoegd glad.
  • Bereid je verse bloemen eerst voor door ze in te korten zodat je nog een stengel over hebt van ongeveer 3 cm. Verwijder alle slechte bloemblaadjes die er gekneusd uitzien.
  • Wikkel vervolgens al je bloemen- en plantenstelen in plasticfolie. Hierdoor blijft het water van de bloem in de steel zitten, waardoor de bloemen niet alleen langer vers blijven, maar ook de cake niet wordt besmet door de plant.
  • Steek vervolgens je bloem, verpakt in plasticfolie, in een rietje.
  • Steek het rietje in de taart op de plek waar je de bloem wilt hebben. Als je het karton raakt, haal je het rietje uit de taart en haal je de bloem uit het rietje, knip je het bij en probeer je het opnieuw.
  • Herhaal dit totdat je je taart naar wens hebt versierd met bloemen en planten.

  Video

  Opmerkingen

  Belangrijke dingen om op te merken voordat je begint:
  1. Mijn downloaden rietje ondersteuning taart gids om te beginnen!
  2. Bak je taarten 2 dagen voor de bruiloft of het evenement. Als je evenement bijvoorbeeld op zaterdag plaatsvindt, bak je de taarten op donderdag. Op vrijdag concentreer je je op het glazuren en stapelen van de taarten. Als het dan zaterdag is, hoef je je alleen nog maar te concentreren op het afleveren van de taart op de eindbestemming en het toevoegen van verse bloemen nadat je op de locatie bent aangekomen.
  3. Op de lange termijn zal een gekoelde cake veel gemakkelijker over te brengen zijn dan een vers afgebakken cake. Uiteindelijk is het daarom cruciaal om enkele dagen de tijd te nemen om de bruidstaart voor te bereiden, zodat je de geglazuurde en gestapelde taart kunt invriezen of koelen tot hij klaar is om naar het evenement te reizen.
  4. Over het algemeen moet je bij het kiezen van bloemen voor je taart bedenken hoe groot de taart is. Als je geen grote taart hebt, wil je ook geen grote bloemen. Denk aan de verhouding van hoe groot een bloem op een taartplateau lijkt en gebruik een beetje groen naast kleurrijke bloemen. Gebruik uiteindelijk het boeket/boutonniere als leidraad om te beslissen welke bloemen je gebruikt en hoeveel. Als je twijfelt, houd je aan de regel van 3 (drie van dezelfde bloem, drie soorten bloemen/planten,groepen van drie gegroepeerd, enz.)
  5. De beste investering die je kunt doen als je begint met bakken is een digitale keukenweegschaal! Door je ingrediënten af te wegen voorkom je dat je cake mislukt. Een keukenweegschaal gebruiken om te bakken is supergemakkelijk en geeft je elke keer de beste resultaten.
  6. Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint met mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat.
  7. Heb je meer hulp nodig bij het maken van je eerste taart? Bekijk dan mijn blogpost over hoe je je eerste taart versiert.
  8. Zorg ervoor dat al je koude ingrediënten (zoals boter, eieren en melk) op kamertemperatuur of een beetje warm zijn. Waarom? Omdat we een emulsie willen creëren en de ingrediënten volledig willen laten mengen.
  9. Maak je eigen pan release (cake goop!) De beste pan release ooit!
  10. Als je voedselkleurstof aan dit glazuur wilt toevoegen, doe dat dan terwijl je het eiwit met de poedersuiker mengt (voordat je de boter toevoegt). PRO TIP: Gebruik een tandenstoker om 1-2 druppels voedselkleurstof over te brengen op je glazuur om te voorkomen dat je te veel kleur in je botercrème doet.
  11. Je kunt elke voedselkleurstof gebruiken die je hebt, maar als je een aanrader wilt, raad ik je de Chef Master gel voedselkleurstof aan. Gebruik code "SUGARGEEKTEN" om 10% korting te krijgen op je bestelling!

  Voeding

  Portie: 1 portie

  Gerelateerd bericht