Zo maak je een klassieke Italiaanse meringue botercrème

Italiaanse meringue botercrème (IMBC) is een dik en romig glazuur dat wordt gemaakt door eiwitten op te kloppen met suikersiroop en zachte boter.

Italiaanse meringue botercrème is vergelijkbaar met Zwitserse meringue botercrème (SMBC), behalve dat de suiker wordt gekookt op 240ºF voordat deze wordt toegevoegd aan de opgeklopte eiwitten. De gekookte suikersiroop resulteert in een stabielere en zijdezachte botercrème.

Mensen houden van Italiaanse meringue botercrème omdat het de meest stabiel van alle botercrèmes en het is ook de minst zoet Dus als je in een warme omgeving woont, zoals Florida, Californië of Texas, zal Italiaanse meringue heel goed werken voor jou.

Je kunt de helft van de boter vervangen door plantaardige shortening voor meer stabiliteit in gebieden met hoge temperaturen.

Welke ingrediënten heb je nodig voor Italiaanse Meringue Botercrème?

Vers eiwit - Gebruik geen eiwit uit een doos (gepasteuriseerd), de kans is groot dat het niet opklopt tot een stijve meringue, wat essentieel is voor een stabiel botercrème glazuur.

Suiker - Zorg ervoor dat je de suiker op de juiste temperatuur kookt (240ºF), zodat al het water verdampt is en de suiker stabiel genoeg is om in het glazuur te worden geklopt.

Boter - Gebruik verzachte boter (maar geen gesmolten boter) om door je afgekoelde meringue te kloppen, zodat het soepel wordt opgenomen. Ik gebruik het liefst ongezouten boter, zodat ik de hoeveelheid zout in mijn botercrème kan controleren. Onthoud dat hoe beter de kwaliteit van de boter die je gebruikt, hoe beter je botercrème zal smaken.

Zout - Een klein beetje zout helpt de smaak van de Italiaanse meringue botercrème naar voren te brengen.

Vanille - Ik gebruik een flinke hoeveelheid vanille om mijn Italiaanse meringue botercrème op smaak te brengen, maar je kunt elke smaakstof gebruiken die je maar wilt. Je kunt ook vanillebonen, emulsies of gemalen gevriesdroogd fruit gebruiken.

Hoe maak je Italiaanse meringue botercrème?

Hier zijn de stappen om Italiaanse meringue botercrème te maken

 1. Veeg je kom en hulpstukken schoon met citroensap of witte azijn om er zeker van te zijn dat er geen sporen van olie of vet op zitten die het opkloppen van je meringue zouden verhinderen.
 2. Doe je eiwitten in de kom van je mixer met het gardehulpstuk.
 3. Voeg suiker en water samen in een middelgrote steelpan en roer om het water gelijkmatig te verdelen.
 4. Dek af met een deksel en breng aan de kook. Laat het deksel er 5 minuten op zodat alle suikerkorrels zijn opgelost, anders kan je suiker kristalliseren en korrelig worden.
 5. Verwijder het deksel en steek je snoepthermometer erin. Blijf het mengsel zonder roeren koken tot de thermometer 235ºF aangeeft.
 6. Klop je eiwitten op hoge stand tot zachte pieken
 7. Wanneer je siroop 240ºF heeft bereikt, verlaag je de snelheid van je mixer tot laag en druppel je de hete siroop erin. Probeer tussen de garde en de zijkant van de kom te druppelen om te voorkomen dat de siroop gaat spatten.
 8. Verhoog de snelheid terug naar hoog en klop tot zeer stijve pieken. Plaats ijsblokjes op de bodem van je mixer om de meringue af te koelen tot kamertemperatuur terwijl je mixt of verwijder de meringue zodra hij stijf genoeg is en zet hem 15 minuten in de koelkast om af te koelen.
 9. Zodra je meringue helemaal is afgekoeld, kun je de boter, het zout en de vanille erdoor kloppen tot de botercrème licht en luchtig is en niet meer naar boter smaakt.
 10. Nu kun je voedselkleurstof toevoegen als je dat wilt

Kun je Italiaanse schuimgebakjes kleuren?

Je kunt kleurstof toevoegen door een paar druppels van je favoriete voedselkleurstof in de kom te doen tijdens het opkloppen in de laatste stap. Of je kunt je botercrème verdelen en er met de hand voedselkleurstof doorheen mengen.

Hoe lang blijft Italiaanse botercrème goed?

Italiaanse botercrème kan 2-3 dagen op kamertemperatuur worden bewaard. Ik bewaar restjes botercrème meestal in de koelkast als ik ze niet binnen 24 uur gebruik. Ze kan 6 maanden of langer worden ingevroren. Breng de botercrème op kamertemperatuur en klop ze glad voordat je ze gebruikt.

Andere botercrème recepten die je misschien wilt proberen

Amerikaanse botercrème

Hermelijn Botercrème

Cakebeslag en glazuur berekenen

Kies hieronder een optie om te berekenen hoeveel beslag of frosting je nodig hebt. Pas de schuif op de receptkaart aan om de hoeveelheden te veranderen.

Kies een pan type

RoundSquareSheetCupcakes

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

4"6"8"9"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

6"8"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

9x13"12x18"

Cupcake Blik Formaat

Standaard

Kies het aantal pannen

1 Pan2 Pannen3 Pannen

Kopjes beslag nodig

8 kopjes

Kopjes glazuur nodig

5 kopjes

Opmerking: de afmetingen zijn geschat op basis van het vanillecake recept met gebruik van standaard Amerikaanse cakevormen en -maten. De gebruikte afmetingen zijn alleen voor 2" hoge cakevormen. Uw resultaten kunnen variëren. Vul cakevormen niet te vol boven de door de fabrikant aanbevolen richtlijnen.

Recept

Italiaanse merengue botercrème

Zijdezachte Italiaanse botercrème is de meest stabiele van alle botercrèmes en is niet erg zoet. Hij wordt gemaakt door hete suikerstroop in opgeklopte eiwitten te gieten en dan af te werken met boter, zout en smaakstoffen. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 10 minuten Koelen: 15 minuten Totale tijd: 40 minuten Cursus: Dessert Keuken: ItaliaansPorties: 8 kopjes Calorieën: 849 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • Standmixer met gardehulpstuk
 • Snoepthermometer

Ingrediënten

 • 16 ons kristalsuiker
 • 8 ons water
 • ¼ theelepel zout
 • 8 grote eiwitten
 • 24 ons ongezouten boter zacht gemaakt
 • 2 theelepel vanille-extract
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

 • Meng op het fornuis het water en de suiker, dek af met een deksel en breng aan de kook op middelhoog vuur.
 • Houd het deksel 3-4 minuten op de pan en breng aan om ervoor te zorgen dat alle suikerkorrels zijn opgelost, anders kan je suiker korrelig worden en kristalliseren.
 • Verwijder het deksel, steek de kandijthermometer er voorzichtig in en kook verder op middelhoog tot de siroop 240° F bereikt.
 • Wanneer de suikeroplossing ongeveer 235° F is, begin dan met het opkloppen van de eiwitten op hoge snelheid. Voeg het zout toe aan de eiwitten.
 • Wanneer de eiwitten zachte pieken hebben bereikt, giet je de suikeroplossing in een gestage stroom op de eiwitten terwijl je op lage snelheid mixt.
 • Blijf het ei-suikermengsel opkloppen tot het stijve pieken heeft. Ik heb een schort om mijn kom gewikkeld met een ijspack om de meringue sneller te laten afkoelen. Je kunt de meringue ook afkoelen door hem uit de kom te scheppen en 15 minuten in de koelkast te zetten.
 • Zodra de meringue is afgekoeld, klop je de zachte boter en vanille erdoor tot de botercrème licht en luchtig is en geen botersmaak meer heeft. Dit kan 10-15 minuten duren. Als het er gestremd en waterig uitziet, klop je gewoon door. Het komt wel goed, dat beloof ik.

Video

Opmerkingen

BELANGRIJK: Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn en dat je een weegschaal gebruikt om te meten. Als je ingrediënten vervangt, kan dit recept mislukken (zie opmerkingen onderaan het recept). Belangrijke dingen om op te merken voordat je begint 1. Breng al je ingrediënten op kamertemperatuur of zelfs een beetje warm (eieren, karnemelk, boter, enz.) om ervoor te zorgen dat je beslag niet breekt of stremt. 2. Gebruik een weegschaal om je ingrediënten af te wegen (inclusief vloeistoffen) tenzij anders aangegeven (eetlepels, theelepels, snufjes, enz.). Metrische maten zijn beschikbaar in de receptkaart. Ingrediënten op schaal zijn veel nauwkeuriger dan het gebruik van kopjes enhelpen het succes van je recept te verzekeren. 3. Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint te mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat.

Voeding

Portie: 2 ons

Gerelateerd bericht