Hoe maak je stap voor stap een taart: bakken, garneren, glazuren en eenvoudig decoreren?

Klaar om je eerste taart te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vandaag laat ik je zien hoe je je allereerste taart versiert en leg ik je elke stap uit, van gereedschap, het bakken van een basis vanillecake, het garneren, het glazuren met scherpe randen en natuurlijk het versieren!

Wat je nodig hebt om je eerste boodschappenlijstje voor taarten te maken

Aanbevolen gereedschap *opmerking: deze lijst bevat affiliate links die je niets kosten, maar ik verdien misschien een paar dollar aan de verkoop*

 • Drie 6" cakevormen
 • Bankschraper
 • Offset spatel
 • 6" taartplank
 • Draaitafel
 • Spuitzak
 • Buispunt
 • Drie 6" cakes - gebakken en afgekoeld
 • Gemakkelijke botercrème (één partij)
 • Kleurstof
 • Hagelslag
 • Aardbeienvulling (optioneel)

Ik werd geïnspireerd om deze post te maken omdat de lerares van mijn dochter me op een dag benaderde met de vraag of ik tips had om voor het eerst een taart te maken. Het was de verjaardag van haar moeder en ze had nog nooit een taart gebakken of versierd, maar wilde er zo graag een maken.

Natuurlijk had ik een heleboel links om haar te sturen, recepten, video's en nog veel meer en ik kon zien dat ze een beetje overweldigd keek. Op dat moment bedacht ik me dat ik nog nooit een video had gemaakt waarin ik iemand die nog nooit een taart had gemaakt, liet zien hoe je er van begin tot eind een maakt.

Dat is echt ironisch, want nog niet zo lang geleden (2007) pakte ik mijn eerste doos mix en blik citroenglazuur om mijn eerste cake te maken en ik had geen idee wat ik deed. Ik herinner me dat ik veel vragen had over het proces, maar op dat moment kon ik het aan niemand vragen.

Waarom was de cake zo zacht en waarom barst hij?

Waarom plakt dit glazuur niet aan de zijkant van de cake?

Hoort het zo te smaken?

Dus hier is mijn complete gids over hoe je voor de allereerste keer een taart maakt, van begin tot eind! Zelfs als je nog nooit een taart hebt gemaakt, zal dit alles voor je op een rijtje zetten. Ik raad je aan deze hele post eerst door te lezen voordat je begint met bakken. Ik bak het liefst de dag voordat ik de cake nodig heb, zodat ik tijd heb om de cake te laten rusten en afkoelen.

Tijdlijn taartdecoratie

Het is echt moeilijk om in één dag een taart te bakken en te versieren. Dit is mijn basistijdlijn voor het maken van een taart en om mezelf genoeg tijd te geven om hem af te krijgen. Ik maak een taart altijd af op de dag voordat hij af moet zijn, zodat als er iets misgaat, ik tijd heb om hem te maken. Ik heb wat details in mijn tijdlijn opgenomen voor extra dingen zoals het maken van toppers of het beantwoorden van e-mails, voor het geval je wilt beginnenbestellingen opnemen.

 • Dinsdag - Kantoorwerk, kijken naar de bestellingen van de week om te zien of ik iets moet kopen, zoals gereedschap of ingrediënten. Bestellingen doornemen om te zien of ik moet beginnen aan toppers of kant-en-klare stukken.
 • Woensdag - Boodschappen doen voor benodigdheden, aan de slag met toppers of dingen die moeten drogen.
 • Donderdag - Bak de taarten, maak glazuur en fondant. Bedek de taartplank. Wikkel de taarten in en koel ze een nacht in de koelkast of vries de taarten in tot ze koud zijn, maar niet bevroren, zodat ik ze in de kruimellaag kan leggen (ongeveer een uur). Ik heb de taarten graag vroeg in de kruimellaag, zodat ik meer tijd heb om ze te versieren, vooral als ik vrijdag meerdere lagen moet versieren.
 • Vrijdag - Breng de laatste laag botercrème aan en decoreer. Bewaar afgewerkte taarten in de koelkast. Ik heb een gewone koelkast zonder vriezer en met verstelbare planken die ik gebruik voor mijn taartbestellingen. Met fondant beklede taarten kunnen ook in de koelkast worden bewaard. Ze kunnen een beetje zweten als ze uit de koelkast komen, maar condens is niet schadelijk voor de taart.
 • Zaterdag - Taarten leveren. Als je taart op een andere dag moet worden geleverd, kun je deze tijdlijn natuurlijk aanpassen.
 • Zondag/maandag - Taartdecorateursweekend: vergeet niet om jezelf vrije tijd te geven, anders raak je burn-out! Zelfs leuke dingen als taarten decoreren kunnen echt overweldigend en vermoeiend worden als je jezelf geen pauzes gunt. Vooral als je naast taarten decoreren ook nog een gezin en een fulltime baan hebt.

Taartdecoratiegereedschap

Voordat je de schalen en gardes tevoorschijn haalt, moeten we het hebben over taartdecoratiegereedschap. Je hebt niet alles op deze lijst nodig, maar als je serieus aan de slag gaat, is het een goede lijst om te volgen. Hieronder staan de absolute MUSTS die je moet hebben voordat je je eerste taart gaat decoreren en waar je ze kunt kopen.

 1. Professionele taartvorm - Het absolute nummer 1 wat je nodig hebt is een goede cakevorm. Er is niets erger dan al die tijd en ingrediënten verspillen aan een cake die verbrand is aan de buitenkant, zacht is in het midden en waarvan de zijkanten niet recht zijn. Ik heb mijn cakevorm gekocht bij mijn plaatselijke taartdecoratiewinkel, maar je kunt ze ook vinden bij kitchen kaboodle of amazon. Psssst - Wilton pannen zijn geen professionele pannen (sorry Wilton). Je hebt nodigtwee 8" cakevormen voor een cake met twee lagen of drie 6" cakevormen als je drie lagen wilt (als je er maar één hebt, kan het beslag bederven terwijl de eerste aan het bakken is).
 2. Offset spatel - Je hebt geen twee maten nodig, je kunt eigenlijk met alleen de kleine wegkomen, maar ik gebruik beide maten op elke taart. De offset spatel is een must zodat je niet met je vingers in de botercrème komt als je je lagen botercrème gladstrijkt. Je kunt ze bij de meeste kruidenierszaken of taartwinkels kopen.
 3. Gekarteld mes - Een gekarteld mes staat ook wel bekend als een broodmes. Zolang het van die kleine tandjes heeft, werkt het prima om de bovenkant van je taarten af te snijden zodat ze mooi plat worden. Waarschijnlijk heb je dit mes al in je keuken.

 4. Optioneel taartdecoratiegereedschap (maar echt leuk om te hebben)
 5. Bankschraper - Dit is mijn belangrijkste bakgereedschap. Ik gebruik het altijd om mijn taarten perfect glad te krijgen aan de zijkanten. Ik heb de mijne gekocht bij de dollar store, maar je kunt ze ook vinden bij de meeste supermarkten in de keukenafdeling of taartdecoratiewinkel.
 6. Draaitafel - Je zult zeker een draaiplateau willen. Het maakt het glazuren van de cake zoveel makkelijker. Mijn eerste draaiplateau was de kleine plastic variant van Michaels en ik heb mijn kortingsbon van 40% gebruikt om hem te kopen. Je kunt ook een lazy susan gebruiken als je er een hebt met een platte bovenkant.
 7. Taart karton - Dit worden ook wel taartplanken of taartkaarten genoemd. Het zijn dunne planken waarop je je taart bouwt en waarmee je je taart gemakkelijk van de draaischijf naar de taartschaal kunt verplaatsen. Je kunt je taart ook rechtstreeks op de plaat bouwen, maar dan is het iets moeilijker om de zijkanten perfect glad te krijgen. Als je voor een rustieke botercrème afwerking gaat, is dit echter niet absoluut noodzakelijk. Ik koop mijn taartplanken bijAmazone, maar je kunt ze kopen bij Michaels of andere winkels die taartdecoratiebenodigdheden verkopen. Zorg ervoor dat je het soort koopt dat een gladde rand heeft en geen schulprand.

 8. Spuitzak - Ik ben dol op wegwerpspuitzakken. Als je die niet hebt of niet kunt vinden, kun je ook een ziplockzak gebruiken met een afgesneden punt. Ik koop de mijne bij Truly Mad Plastics, maar elke spuitzak uit de supermarkt of taartenwinkel is hier prima voor.
 9. Piping tip - Vergeet geen spuitpunt als je mooie rozetten op de bovenkant van de taart wilt spuiten! Mijn favoriete punt is een 2F, maar elke sterpunt is goed, zoals een Wilton 1M.
 10. Hagelslag - Niets is zo feestelijk als hagelslag! Pak wat mooie hagelslag om de bovenkant van de taart te versieren. Ik heb de mijne van Fancy Sprinkles, maar je kunt hagelslag vinden in het bakgedeelte van de meeste supermarkten of taartdecoratiewinkels.
 11. Gel kleurstof - Als je wat van je botercrème wilt kleuren, heb je gelkleurstof nodig (geen vloeibare kleurstof die ze in supermarkten verkopen). Ik heb de mijne gekocht in het taartdecoratieassortiment bij Michaels. Je hebt niet veel nodig.

Hoe maak je een doos cake smaken als Scratch (WASC)

Ik zal je een geheimpje verklappen: er zijn genoeg professionele taartdecorateurs die niet zelf bakken, maar een doosmix gebruiken en daar ingrediënten aan toevoegen zodat het meer smaakt als een zelfgemaakte taart. Dit wordt een bewerkte doosmix genoemd en is best lekker!

De meest populaire cake mix is WASC, wat staat voor White Almond Sour Cream Cake. Maar je hoeft geen witte box mix te gebruiken, je kunt dezelfde aanpassingen maken aan een gele of funfetti box mix en het zal net zo goed smaken. Als je een chocolade box mix wilt gebruiken, kijk dan eens naar de Chocolate WASC.

Als je van je WASC funfetti wilt maken, voeg dan ¼ kopje jimmy sprinkles (de lange dunne soort) of confetti sprinkles toe. Meng dit door het beslag helemaal aan het einde van het maken van het cakebeslag.

Een taart bakken

Verwarm je oven voor op 350ºF en plaats het ovenrek in het midden van de oven. Als het te laag staat zal de onderkant van je cake verbranden. Als het te hoog staat zal de bovenkant te krokant worden. Laat je oven minstens 30 minuten voorverwarmen om de oven de tijd te geven om heet genoeg te worden.

Vet je pannen in. Ik gebruik het liefst een zelfgemaakt cake-afbakmiddel dat cake-goop heet en super eenvoudig te maken is. Je kunt ook PAM gebruiken of je kunt de binnenkant van je pan insmeren met een dun laagje plantaardige shortening, bestuif het met wat bloem en klop de overtollige bloem eruit. Zorg ervoor dat je helemaal tot aan de zijkanten gaat.

Doe alle ingrediënten in de kom van een standmixer (of je kunt dit met de hand doen) en mix 2 minuten op medium. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevormpjes.

Bak de cakejes 30-40 minuten in de oven tot een tandenstoker schoon uit het midden van de cake komt. Het is niet erg om de cakejes langer te bakken als ze nog niet gaar zijn. Zet de cakevormpjes op een koelrek of boven in de oven om af te koelen.

Zodra de cakevormpjes koel genoeg zijn om te hanteren (ongeveer 15 minuten), kun je ze omdraaien op het koelrek en moet de cake er zo uitvallen. Laat ze nog 10-15 minuten afkoelen tot ze nauwelijks warm zijn.

Je taarten verpakken en koelen

Zodra je cakejes koel genoeg zijn om te hanteren, wikkel je ze in twee lagen plasticfolie en leg je ze in de vriezer om twee uur af te koelen (als je de cake dezelfde dag wilt versieren) of je kunt ze in de koelkast leggen om een nacht af te koelen. Dit is wat ik graag doe zodat ik niet gehaast ben om te versieren. Vries je cakejes niet stevig in als je van plan bent ze dezelfde dag nog te gebruiken, want dan wordt het gewoonduurt het erg lang om ze te ontdooien.

Als je je cakejes invriest, zet ze dan nog ingepakt op het aanrecht tot ze ontdooid zijn.

Het koelen van je cakes is superbelangrijk zodat je ze kunt snijden en hanteren zonder dat ze breken. Door het koelen wordt de boter in de cake lekker hard, maar wordt weer zacht als de cake op kamertemperatuur komt.

Gemakkelijk botercrème-glazuur maken

Dit is een goed moment om je botercrème te maken. Ik weet dat veel beginners denken dat ze slagroom willen gebruiken omdat dat luchtig en romig is, maar voor het maken van een cake krijg je alleen maar hoofdpijn. Ik maak liever mijn makkelijke botercrème, omdat je gewoon alles in de mixer kunt gooien, opkloppen tot het wit is en klaar is kees! Het is super luchtig en niet te zoet.

Zwitserse meringue botercrème wordt gemaakt met eiwit, suiker en vanille dat wordt verwarmd, opgeklopt tot een meringue en vervolgens afgekoeld voordat boter wordt toegevoegd en opgeklopt tot een luchtige massa. Deze botercrème is niet zo zoet als Amerikaanse botercrème.

Het gemakkelijke botercrème glazuur is ook geweldig voor het glazuren van de cake en het verkrijgen van een gladde afwerking en is stevig genoeg om mee te spuiten.

Bewaar je gemakkelijke botercrème op kamertemperatuur met plasticfolie over de bovenkant tot je het nodig hebt. Als je het een nacht laat staan, zorg er dan voor dat je het een beetje opklopt voordat je het gebruikt om het weer glad te maken.

Bewaar restjes botercrème in de koelkast of vries ze tot 6 maanden in in een ziplockzakje.

Je taarten trimmen

Tijd om onze cakes bij te snijden! Nu moet je op zijn minst de koepel van je cake afsnijden. Leg je cake op je draaiplateau en haal de plasticfolie eruit. Laat de plasticfolie onder de cake liggen zodat je kruimels gemakkelijk kunt opruimen.

Gebruik de lijn tussen de basis van de koepel en de zijkant van de taart als richtlijn. Begin langzaam langs de lijn te snijden, ongeveer ½", en draai de taart terwijl je snijdt. Als je helemaal rond de buitenkant hebt gesneden, begin dan langzaam de bovenkant van de koepel eraf te snijden, waarbij je de eerste snede als richtlijn gebruikt. Houd je mes mooi plat en ga gewoon langzaam.

Optioneel: Trim de bruine randen van je taart

Dit is zeker een bonusoptie, maar ik snijd altijd het bruin van mijn taarten af omdat ik denk dat het een mooier plakje maakt. Het is eerlijk gezegd vrij gemakkelijk om te doen en het maakt de taart ook iets kleiner, zodat je minder kans hebt dat er bruin door je botercrème komt.

Draai je cake ondersteboven zodat de bodem aan de bovenkant zit. Schuif je mes net onder de bruine "huid" en snijd het er langzaam in één stuk af. Houd je mes mooi plat voor het beste resultaat. Doe hetzelfde met de zijkanten.

Je kunt het verschil zien.

Als het bruin je niet stoort, kun je deze stap zeker overslaan.

Taart stapelen en vullen

Tijd om te beginnen met het stapelen van onze taart! Begin met het plaatsen van je taartplateau op het draaiplateau en centreer het. Plaats een klein kloddertje botercrème op het plateau en leg je eerste cakelaag op het plateau. Er moet een beetje ruimte rondom je taart zijn tussen de taart en het plateau.

Plaats een grote klodder botercrème bovenop de laag en gebruik je offset spatel om de botercrème naar de randen van de taart te duwen. Houd de spatel vervolgens in een hoek van 45º, met de punt in het midden van de botercrème en draai de taart langzaam om de botercrème plat te maken. Houd je spatel horizontaal zodat de laag botercrème vlak is.

Ik ga regelmatig op ooghoogte met de botercrème zitten om te kijken of er een koepel in het midden zit of dat hij mooi plat is. Een platte taart is een stabiele taart.

Optioneel: Vul je taart met aardbeienpuree en aardbeienbotercrème

Als je je vulling wat pittiger wilt maken, kun je eenvoudig wat smaakstoffen aan je botercrème toevoegen, zoals aardbeienpuree. Je kunt je cake vullen met pure aardbeien, maar dan moet je wel een heel dun laagje gebruiken, anders gaan je cakelagen te gemakkelijk schuiven. Je kunt mijn recept voor aardbeienpuree gebruiken, maar als je vers fruit gebruikt, moet het altijd in de koelkast worden bewaard, waardoor de cake droog kan smaken omdat de boterin de cake koud is.

Ik gebruik graag deze houdbare aardbeienvulling die veel bakkerijen gebruiken. Je kunt een beetje door je botercrème mengen om het op smaak te brengen of je kunt een beetje rechtstreeks op je cakelagen smeren.

Daarna leg ik er een laag aardbeienbotercrème op.

Voeg de volgende laag cake toe. Als je 6" lagen gebruikt, heb je twee lagen vulling, als je 8" cakevormen gebruikt, heb je maar één laag vulling. Beide is goed!

Ziet dat er niet lekker uit?

Hoe je een kruimellaag op je taart aanbrengt

Je hebt misschien wel of niet van een kruimellaag gehoord, maar om het te leren ga ik het uitleggen. Ik zei toch dat ik niets zou overslaan!

Een kruimellaag is een dun laagje botercrème over de hele taart om de kruimels in te sluiten. Dit is een belangrijke stap zodat je geen kruimels in je uiteindelijke laag botercrème krijgt.

Leg een grote klodder botercrème op de bovenkant van je cake en gebruik je kleine spatel om de botercrème in een dunne laag over je hele cake uit te smeren. Je hoeft het niet netjes te doen, een dun laagje is voldoende. Je kunt zien dat er veel kruimels en stukjes aardbei in deze laag botercrème zitten, dat is niet erg.

Zodra je taart volledig bedekt is, kun je hem in de koelkast of de vriezer zetten om op te stijven. Zodra de botercrème stevig aanvoelt, kun je de laatste laag botercrème aanbrengen zonder dat de kruimels erin komen.

Hoe krijg je glad glazuur op je taart?

Nu gaan we de laatste laag botercrème op onze cake aanbrengen. Gebruik je grotere spatel om wat glazuur op de bovenkant van de cake aan te brengen en strijk het glad op dezelfde manier als we de lagen botercrème tussen de cakes hebben gladgestreken. Breng nu wat glazuur aan op de zijkanten van de cakes. Maak een mooie dikke laag.

Nu komt het leuke gedeelte. Gebruik je bankschraper om langzaam het overtollige glazuur weg te schrapen. Veeg het overtollige glazuur terug in de kom. Houd de schraper recht omhoog en omlaag met de onderkant tegen de draaitafel. Zodra je bij het bord bent, ben je klaar! Als je nog lage plekken hebt, voeg je gewoon wat meer botercrème toe en ga je door met schrapen totdat de zijkanten mooi glad zijn.

Gebruik je kleine spatel om de bovenrand schoon te maken door de botercrème langzaam van de buitenrand naar het midden te trekken in een vloeiende beweging.

Een taart versieren

Nu kun je je taart versieren! Dit is eigenlijk het makkelijkste gedeelte, nu we onze taart zo goed hebben opgebouwd en geglazuurd, heb je een mooi schoon canvas om mee te beginnen!

Voor mijn cake deed ik wat hagelslag in een grote kom en hield mijn cake in mijn linkerhand. Met mijn rechterhand schepte ik wat hagelslag op en drukte het tegen de zijkanten van de cake, waarbij ik het overtollige in de kom liet vallen. Maak je geen zorgen, je cake komt goed!

Laten we nu een paar mooie rozetten spuiten voor de bovenkant van de taart. Ik plaats mijn spuitzak in mijn spuitzak en knip het uiteinde van de zak af, zodat de opening van de spuitzak door het uiteinde past. Knip niet te veel af, anders valt de spuitzak uit de zak.

Als je je botercrème wilt kleuren, doe dan een paar grote lepels in een kom en voeg een paar druppels van je voedselkleurstof toe. Meng met een spatel tot er geen strepen meer te zien zijn.

Plaats het zakje vervolgens in een kopje en vouw de randen om de zijkanten naar beneden. Zo kun je gemakkelijker wat botercrème in het zakje scheppen. Je hebt niet veel nodig.

Om gelijkmatige rozetten te maken, spuit ik de eerste rozet en draai de taart dan 90º zodat de rozet recht tegenover me staat. Dan spuit ik de tweede. Dan draai ik mijn taart 45º en doe hetzelfde, in principe spuit ik de rozet direct tussen de eerste twee rozetten en dan doe ik hetzelfde aan de andere kant. Dan vul ik de ruimte ertussen op met nog twee rozetten. Op die manier zijn al mijn rozetten even groot engelijkmatig verdeeld.

Als laatste voeg ik nog wat hagelslag toe aan de bovenkant van de taart!

Je hebt officieel je eerste taart versierd! Ga ervoor! Ik wist dat je het kon.

Als je het leuk vond om te leren hoe je een taart maakt, laat dan hieronder een reactie achter en als je lid bent van onze facebookgroep, zou ik het leuk vinden als je je taarten post!

Nog één ding, ik bewaar mijn taarten meestal in de koelkast voordat ik ze aflever zodat ze lekker stevig blijven, maar als je niet ver reist en het niet te warm is, dan smaken taarten beter op kamertemperatuur.

Recept

Recept voor de eerste taart (WASC)

Een bewerkte cakemix die veel gebruikt wordt door bakkers over de hele wereld en die een heerlijke witte cake oplevert die bijna net zo smaakt als cake van scratch. Dit recept maakt drie 6"x2" cakerondes of twee 8"x2" cakerondes Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 30 minuten Totale tijd: 40 minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 24 porties Calorieën: 612kcal Auteur: Elizabeth Marek

Ingrediënten

WASC-taart

 • 1 doos witte cakemix Ik hou van duncan hines
 • 1 kopje AP bloem
 • 1 kopje kristalsuiker
 • ¼ theelepel zout
 • 1 kop zure room kamertemperatuur
 • ½ kopje gesmolten boter
 • 1 kopje water
 • 4 eiwitten vers, niet uit een doosje, op kamertemperatuur
 • 1 theelepel amandelextract

Gemakkelijk botercrème glazuur

 • 1 kop gepasteuriseerd eiwit 8 oz
 • 2 pond poedersuiker 32 oz
 • 2 pond ongezouten boter 32 oz verzacht tot kamertemperatuur
 • ½ theelepel zout
 • 1 eetlepel vanille-extract
 • ¼ kopje aardbeienpuree optioneel

Instructies

WASC-taart

 • Verwarm je oven minstens 30 minuten voor het bakken voor op 350ºF zodat je oven de tijd heeft om goed op te warmen. Bereid je pannen voor met cake-goop of een ander geschikt bakmiddel.
 • De instructies voor deze cake zijn supermakkelijk: doe alles in een kom en mix het 2 minuten op gemiddelde snelheid. Voila, het cakebeslag is klaar.
 • Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevormpjes. Bak de cakejes op 350ºF gedurende 30-35 minuten of tot een erin gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. Het is niet erg om je cakejes langer te bakken als ze nog niet gaar zijn.

Gemakkelijk botercrème glazuur

 • Mix de opgeklopte eiwitten en poedersuiker samen op gemiddelde snelheid tot de suiker is opgelost. Ongeveer 2 minuten.
 • Voeg de zachte boter in stukjes toe terwijl je met de garde op een lage snelheid mixt tot alles is toegevoegd. Verhoog dan de snelheid naar hoog en klop tot de botercrème licht, wit en luchtig is.
 • Proef de botercrème. Als hij nog steeds boterachtig smaakt of er gestremd uitziet, blijf dan mengen. Je kunt deze botercrème niet teveel opkloppen.
 • Vorst en versier je taart zoals gewenst

Video

Opmerkingen

Maak je geen zorgen over de ingrediënten op de achterkant van de doos, gebruik gewoon de ingrediënten die in het recept staan. Dit recept maakt genoeg beslag voor drie 6"x2" cakes of twee 8"x2" cakes (rond). Dit recept maakt 36 cupcakes met ongeveer 1,5 ons beslag per cupcakevorm. Je kunt 4 eiwitten vervangen door 3 hele eieren als dat gewenst is Als je botercrème gestremd is omdat je boter te koud was,Neem een ½ kopje glazuur en smelt dit ongeveer 15 seconden in de magnetron. Meng het terug door het glazuur om het mengsel weer samen te voegen en smeuïg te maken. Gereedschap & Materiaallijst Aanbevolen gereedschap *opmerking: deze lijst bevat affiliate links die je niets kosten, maar ik verdien misschien een paar dollar aan de verkoop*
 • Drie 6" cakevormen
 • Bankschraper
 • Offset spatel
 • 6" taartplank
 • Draaitafel
 • Spuitzak
 • Buispunt
Benodigde materialen
 • Drie 6" cakes - gebakken en afgekoeld
 • Gemakkelijke botercrème (één partij)
 • Kleurstof
 • Hagelslag
 • Aardbeienvulling (optioneel)

Voeding

Portie: 1 plak

Gerelateerd bericht