Kohakutou snoep recept

Kohakutou is een Japans snoepje gemaakt van Agar Agar en betekent "amberkleurig snoepje". Kohakutou wordt gemaakt door gelei met een smaakje in een schaal te gieten en het te laten opstijven voordat het in kristalvormpjes wordt gesneden of gescheurd. Het snoepje krijgt na een paar dagen een knapperige buitenkorst, maar blijft heerlijk zacht van binnen.

Ik zag dit recept voor het eerst op het YouTube-kanaal van Emmymade in Japan. Ik was gefascineerd door de kristalliserende gummies en dacht dat ze geweldig zouden zijn voor een geode taart.

Hoe maak je Kohakutou?

De kohakutou maken is eigenlijk heel eenvoudig. Je lost de agar agar op in het water en brengt het aan de kook. Dit is anders dan gelatine gebruiken, je zou gelatine nooit koken, alleen laten bloeien en dan oplossen.

Dan voeg je de suiker toe. Laat het suikermengsel 2-3 minuten koken. Er is veel suiker om twee redenen.

 1. Dit is snoep. Snoep is meestal erg zoet en zit vol suiker.
 2. Er moet een grote hoeveelheid suiker zijn om de kettingreactie van kristallisatie te starten.

Haal het mengsel van het vuur en voeg wat smaakstof toe. Ik heb suikerspin smaakstof gebruikt omdat ik mijn gelei niet wilde kleuren en suikerspin helder is. Ik heb ook een kleine hoeveelheid citroenzuur toegevoegd om een beetje zuurheid aan het snoep toe te voegen en de zoete smaak te verminderen.

Giet het suikermengsel ongeveer een halve centimeter dik in een licht ingeolied bakje. Ik heb uiteindelijk twee bakjes gebruikt. Voeg een paar druppels vloeibare voedselkleurstof toe en draai het door elkaar.

Ik merkte dat de kleur graag bovenop de gelei zat, dus ik moest een satéprikker gebruiken om cirkels te maken van de bovenkant van de gelei naar de onderkant. Ik besloot om het niet volledig te mengen omdat ik van de swirls hield.

Zet het mengsel in de koelkast en laat het een paar uur afkoelen. De mijne was al na een uur hard.

Hoe maak je eetbare kristallen?

Zodra je mengsel is uitgehard, kun je het uit de verpakking halen en in kristalvormpjes snijden.

Ik begon met mijn gelei in repen te snijden, daarna in rechthoeken van 1" hoog. Ik gebruikte mijn schilmesje om de punt in een punt te snijden zodat het op een kristalvorm leek.

Ik heb de afgesneden stukken ook op een dienblad gelegd om later te gebruiken. Geen afval!

Als de kristallen vers zijn, zijn ze heel helder en supermooi. Ze zijn heel stevig en behoorlijk transparant. Je zou ze eerlijk gezegd zo op een taart kunnen gebruiken, maar ze begonnen vrij snel een kristalhuidje te krijgen.

Na één dag zagen ze er zo uit.

Hoe smaakt Kohakutou?

We stonden allemaal te popelen om het kristalsnoepje te proberen en ik vond het echt heel lekker. De textuur is niet zo chewy als gewoon gummysnoep, maar nog steeds erg lekker. Ik hou van het contrast tussen het gummiehart en de knapperige buitenkant.

De kristallen zullen in de loop van een paar dagen een dikkere korst krijgen. Ik schilderde mijn randen met een vleugje goudverf en vond dat ze er heel mooi uitzagen.

Deze eetbare kristallen zouden geweldig zijn op een geodetaart of als geschenken. Ik heb zoveel ideeën! Het beste aan deze kristallen gummies is dat ze heel goedkoop te maken zijn. Ik gebruikte het aanbevolen merk agar agar (telefoonmerk) en dat was ongeveer .80 per pakje. Veel goedkoper dan isomalt en een stuk makkelijker voor de tanden.

Hoe lang is Kohakutou snoep houdbaar?

Je kunt de snoepjes in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur ongeveer twee weken bewaren voordat ze beginnen uit te drogen en te hard worden.

Wil je meer ideeën voor snoepjes? Bekijk dan deze

Wijngummie

Recept voor echte gummibeertjes

Bier Gummy

Recept

Kohakutou Kristal Gummie Snoepje

Kohakutou is een Japans snoepje gemaakt van Agar Agar. Het wordt gemaakt door gelei met een smaakje in een schaal te gieten en het te laten opstijven voordat het in kristalvormpjes wordt gesneden of gescheurd. Het snoepje krijgt na een paar dagen een knapperige buitenste korst, maar blijft van binnen heerlijk zacht. Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 6 minuten Koelen: 2 uur Cursus: DessertKeuken: Japans Porties: 100 kristallen Calorieën: 53 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • Steelpan
 • Container

Ingrediënten

 • 12 gram agar agar (telefoonmerk)
 • 14 ons koel water
 • 24 ons suiker
 • ¼ theelepel snoeparoma
 • ⅛ theelepel citroenzuur optioneel - voegt een wrange smaak toe
 • 3 druppels vloeibare voedselkleurstof Ik heb Americolor airbrush kleur gebruikt
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

 • Doe koel water in een middelgrote steelpan
 • Strooi agar agar poeder over het water en laat het 5 minuten intrekken
 • Breng het mengsel aan de kook en kook het 2-3 minuten onder voortdurend roeren met een spatel.
 • Strooi je suiker erin en laat nog 2-3 minuten koken
 • Haal van het vuur en voeg snoeparoma en citroenzuur toe.
 • Giet het mengsel in een hittebestendige glazen schaal die licht is ingeolied om plakken te voorkomen
 • Voeg er een paar druppels vloeibare voedselkleurstof aan toe en draai met een tandenstoker. Je kunt het volledig mengen of strepen laten.
 • Plaats de pot 2-3 uur in de koelkast tot hij hard is
 • Haal de gezette gom uit de verpakking en snijd met een scherp mes in kristalvormpjes.
 • Leg de kristallen gummies op een met bakpapier bekleed koekjesvel en laat 2-3 dagen drogen bij kamertemperatuur tot zich een harde korst vormt aan de buitenkant.

Video

Opmerkingen

Het aanbevolen merk Agar Agar is het merk "telefoon". Als je een ander merk Agar Agar gebruikt, zijn de resultaten mogelijk niet hetzelfde. Lees voor de best mogelijke resultaten de blogpost en het recept door om veelgemaakte fouten te vermijden. Gebruik een weegschaal om je ingrediënten af te wegen (inclusief vloeistoffen) tenzij anders aangegeven (eetlepels, theelepels, snufjes etc). Metrische maten zijn beschikbaar in de receptkaart. Ingrediënten op schaal zijn veel nauwkeuriger dan het gebruik van kopjes en helpen het succes van je recept te garanderen. Metrische maten (gram) zijn beschikbaar door op het kleine vakje onder de ingrediënten in de receptkaart te klikken met het label"Metrisch" Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint met mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat. Probeer dezelfde ingrediënten te gebruiken als waar het recept om vraagt. Als je een vervanging moet maken, wees je er dan van bewust dat het recept er misschien niet hetzelfde uitziet. Ik probeer waar mogelijk een lijst met vervangingen te geven.

Voeding

Portie: 5 kristallen

Gerelateerd bericht