Je kunt dit jaar in minder dan 60 minuten een prachtig pompoenvormig brood maken voor de feestdagen! Dit is zo'n leuk project om met de kinderen te doen. Mijn dochter Avalon vond het zo leuk dat ze er zelfs haar eigen video over heeft gemaakt. Als je van mijn snelle broodrecept houdt, zul je dit leuke pompoenvormige broodrecept ook geweldig vinden.

Het beste aan dit pompoenvormige brood is dat het ongelooflijk snel klaar is dankzij de snelwerkende gist, maar nog steeds ongelooflijk smaakvol en vochtig is dankzij de toegevoegde olijfolie en melk. Je kunt het deeg zelfs in kleinere balletjes verdelen en er mini pompoenbroodjes van maken voor het Thanksgiving-diner.

Wat staat er in deze blogpost

  Pompoenvormig brood Ingrediënten & Gereedschap

  De ingrediënten voor dit recept zijn vrij eenvoudig en waarschijnlijk dingen die je al in je voorraadkast hebt. Broodmeel is het beste, maar als je alleen bloem voor alle doeleinden hebt, is dat ook prima om te gebruiken.

  Je kunt de olijfolie vervangen door boter, avocado-olie of elk ander soort vet dat je wilt om smaak en vocht aan het brood toe te voegen.

  Wees niet bang om kruiden zoals rozemarijn, knoflook of tijm toe te voegen voor extra smaak!

  Hoe het brooddeeg maken

  1. Verwarm melk tot 110ºF-115ºF
  2. Doe de bloem, instant gist, suiker en melk in de kom van je mixer met de deeghaak eraan en mix één minuut.
  3. Voeg zout en olijfolie toe.
  4. Voeg een kwart kopje bloem toe als het deeg niet aan de kom blijft plakken door de boter. Als het deeg nog steeds niet aan de kom blijft plakken, voeg dan 1-2 eetlepels water toe.
  5. Meng 8 minuten op snelheid 2 of tot het deeg van ruw naar glad en elastisch gaat.
  6. Neem na 5 minuten een stuk deeg en rek het uit tussen je vingers. Als je een heel dun "venster" kunt maken dat niet scheurt, heb je genoeg gluten ontwikkeld en kun je je deeg vorm geven.
  7. Als het raam scheurt, meng dan nog 2 minuten.
  8. Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak gedurende 4-5 beurten tot je een gladde bal kunt vormen.
  9. Smeer een grote kom in met een beetje olijfolie.
  10. Leg het deeg met de bovenkant naar beneden in de kom zodat de bovenkant van het deeg bedekt is met olie en draai het dan om. Dek af met een doek en zet 25 minuten op een warme plek om te rijzen tot het deeg verdubbeld is in grootte (ongeveer 25 minuten).

  De pompoenbroden vormgeven

  1. Verwarm je oven voor op 375ºF
  2. Verdeel je deeg in twee broden en trek de randen helemaal naar het midden om een bal te vormen met een gladde bovenkant.
  3. Knip 4 stukken bakkerstouw in stukken van 20" lang en leg ze in een kriskraspatroon op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Leg het eerste brood bovenop het touw, met de gladde kant naar boven.
  5. Was het deeg met ei zodat het gelijkmatig bruin wordt. Als je geen ei wilt gebruiken, kun je ook melk gebruiken voor vergelijkbare resultaten.
  6. Bind elk touwtje losjes rond het brood zodat het kan rijzen en uitzetten.
  7. Knip de lange stukken touw af.
  8. Snijd met een scheermesje enkele tarwevormige sneetjes in de zijkanten van elk deel van de pompoen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat het brood kan uitzetten zonder dat het scheurt.
  9. Bak je broden ongeveer 25-30 minuten of tot ze goudbruin zijn. Je kunt ook een thermometer gebruiken om het midden van je brood te controleren. Als de temperatuur 190º - 200º is, is je brood gaar.
  10. Verwijder het bakkerstouw voorzichtig nadat het brood is afgekoeld.
  11. Je kunt een kaneelstokje of een snoepappelstokje in het midden gebruiken als pompoenstengel.

  Bestrijk het pompoenvormige brood met gesmolten boter en serveer het warm! Dit brood is ZO lekker om in jus te dippen, bij de soep te serveren of om te roosteren en te smoren met boter en jam.

  Meer broodrecepten die je lekker zult vinden

  Volkoren Fast Bread

  Zacht & Fluffy Dinerbroodjes

  Zuurdeeg Brood 10

  Briochebrood recept

  Focaccia Brood Kunst

  Recept

  Pompoenvormig brood

  Dit zachte en luchtige pompoenvormige brood kost maar 60 minuten om te maken en is het mooiste middelpunt voor je volgende vakantiediner. Recept Pin Recept Prep Time: 10 minuten Cook Time: 20 minuten Rijstijd: 30 minuten Total Time: 1 uur uur Course: Appetizer Cuisine: American Servings: 24 servings Calories: 147 kcal Author: Elizabeth Marek

  Uitrusting

  • Staande mixer met deeghaak
  • Scheermes
  • Bakkerstouw

  Ingrediënten

  • 28 ons broodmeel of bloem voor alle doeleinden (ongeveer 5 ½ kopjes, omscheppen en egaliseren)
  • 10 gram instant gist moet instant zijn (ongeveer 3 theelepels)
  • 2 ons suiker (4 eetlepels)
  • 16 ons warme melk (110ºF) of water (twee kopjes)
  • 1 ½ theelepel zout
  • 2 ons olijfolie of gesmolten boter (¼ kopje)
  US Gebruikelijk - Metrisch

  Instructies

  • Verwarm melk tot 110ºF-115ºF
  • Doe de bloem, instant gist, suiker en melk in de kom van je mixer met de kneedhaak eraan en mix één minuut.
  • Voeg zout en olie toe
  • Voeg een kwart kopje bloem toe als het deeg niet aan de kom blijft plakken door de boter. Als het deeg nog steeds niet aan de kom blijft plakken, voeg dan 1-2 eetlepels water toe.
  • Mix gedurende 5 minuten op snelheid 2
  • Neem na 5 minuten een stuk deeg en rek het uit tussen je vingers. Als je een heel dun "venster" kunt maken dat niet scheurt, heb je genoeg gluten ontwikkeld en kun je je deeg vorm geven.
  • Als het raam scheurt, meng dan nog 2 minuten.
  • Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak gedurende 4-5 beurten tot je een gladde bal kunt vormen.
  • Smeer een grote kom in met een beetje olijfolie
  • Leg het deeg met de bovenkant naar beneden in de kom zodat de bovenkant van het deeg bedekt is met olie en draai het dan om. Dek af met een doek en zet 25 minuten op een warme plek om te rijzen tot het deeg verdubbeld is in grootte (ongeveer 25 minuten) *zie opmerkingen*.
  • Verwarm je oven voor op 375ºF
  • Verdeel je deeg in twee broden en trek de randen helemaal naar het midden om een bal te vormen met een gladde bovenkant.
  • Knip 4 stukken bakkerstouw in stukken van 20" lang en leg ze in een kriskraspatroon op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Leg het eerste brood erop.
  • Was het deeg met ei zodat het gelijkmatig bruin wordt. Als je geen ei wilt gebruiken, kun je ook melk gebruiken voor vergelijkbare resultaten.
  • Knoop elk touwtje losjes rond het brood zodat het kan rijzen en uitzetten. Knip de lange stukken touw af.
  • Snijd met een scheermesje enkele tarwevormige sneetjes in de zijkanten van elk deel van de pompoen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat het brood kan uitzetten zonder te scheuren.
  • Bak je broden ongeveer 25-30 minuten of tot ze goudbruin zijn. Je kunt ook een thermometer gebruiken om het midden van je brood te controleren. Als de temperatuur 190º - 200º is, is je brood gaar.
  • Als je pompoenvormige brood klaar is, kun je een kaneelstokje of snoepappelstokje in het midden gebruiken als pompoenstengel.

  Video

  Opmerkingen

  ** Ik zet mijn oven aan op 170ºF en open de deur. Vervolgens leg ik mijn deeg op de deur bij de opening van de oven om te rijzen, niet BINNEN de oven. ** Als je geen instant gist hebt, kun je ook gewone actieve gist maar het zal langer duren om te bewijzen.

  1. Laat het deeg 90 minuten rijzen of tot het verdubbeld is in grootte.

  2. Verdeel het deeg, vorm het, bestrijk het met eiwit, maak insnijdingen met het mes en laat het 30 minuten rusten voordat je het bakt. ** Ei wassen - Breek een ei en klop het los met 1 eetlepel water. Gebruik een zachte kwast om het op de broden te strijken. Als je geen eiwit gebruikt, wordt je brood erg bleek. Je kunt ook melk gebruiken in plaats van ei voor het wassen. ** Je kunt water of amandelmelk gebruiken in plaats van melk **.Je kunt witte bloem vervangen door tarwebloem (gebruik 24 oz in plaats van 28 oz omdat tarwebloem dichter is dan witte bloem)

  Voeding

  Portie: 1 portie

  Gerelateerd bericht