Regenboogtaart

Stela TurnerStela Turner 0 Reacties

Zelfgemaakte regenboogtaart gemaakt met lagen vochtige vanille karnemelkcake en gemakkelijke botercrème glazuur

Deze regenboogtaart maakt me gewoon zo blij. Ik vond het echt geweldig om erin te snijden en al die prachtige kleurrijke lagen te zien! Het mooiste is dat deze regenboogtaart er niet alleen mooi uitziet, hij smaakt ook absoluut geweldig. Je zult geen kruimel overhouden.

Deze regenboogtaart is heel speciaal voor mij. Ik heb er lang op gewacht om hem te maken. Sinds we erachter kwamen dat we zwanger waren van onze zoon Ezra, wist ik dat ik een regenboogtaart voor hem wilde maken voor zijn halve verjaardag (6 maanden).

De meeste mensen weten dat mijn man en ik veel onvruchtbaarheidsbehandelingen hebben moeten ondergaan om onze lieve Avalon te krijgen. Ik schaam me er niet voor. Ik vind dat we meer moeten praten over onvruchtbaarheid en hoe vaak het voorkomt. Zodat we ons minder alleen voelen.

We zijn TWEE jaar geleden met behandelingen begonnen. Niets werkte, mijn lichaam vocht tegen me en ik was emotioneel en mentaal niet in orde.

Het klinkt misschien gek, maar ik droomde dat we een zoon hadden. Ik heb het niemand verteld, maar ik heb zo goed mogelijk hoop gehouden.

We hadden eerlijk gezegd bijna opgegeven dat we ooit een tweede kind zouden krijgen, maar ik voelde in mijn ziel dat er een tweede kind op ons wachtte. Dus we gaven niet op.

Na al die behandelingen en al die medicijnen hadden we uiteindelijk ÉÉN eitje. Als je IVF hebt gedaan, weet je dat de kans dat dat ene eitje aanslaat extreem klein is. Ik had er geen hoge verwachtingen van.

Maar dat ene ei bleef wel plakken. En hier zijn we dan met onze prachtige baby boy. Onze regenboog na de storm. Ons geluksbrenger. De voltooiing van ons gezin.

Welk taartrecept is het beste voor regenboogtaart?

Het eerste wat we moeten doen is onze regenbooglagen bakken. Dit klinkt misschien intimiderend, maar het is eigenlijk heel makkelijk.

We gaan mijn favoriete cake gebruiken, wit fluweel. Niet alleen is deze cake heerlijk, maar hij is ook heel wit dus de kleur komt er goed in.

Als je kleur probeert toe te voegen aan een vanillecake waar eidooiers in zitten, zullen die dooiers je kleuren vervormen tijdens het bakken.

De andere reden waarom wit fluweel perfect is voor het maken van een regenboogtaart is dat het niet te gemengd wordt wanneer je de kleur toevoegt.

Ik heb al zo vaak kleur toegevoegd aan wit fluweel, van roze fluweel tot groen fluweel en zelfs blauw fluweel. De textuur wordt altijd geweldig.

Hoe maak je regenboogtaartlagen

Zet je 8"x2" cakevormpjes klaar. Je hebt misschien niet 6 cakevormpjes die allemaal even groot zijn (ik niet) dus zet je cakebeslag in de koelkast terwijl je andere cakejes bakken. Ze zijn heel dun dus ze bakken snel.

Smeer je cakevorm in met een laag cakegrond en verwarm je oven voor op 335ºF. Ik heb ook een stuk perkamentpapier op de bodem van mijn pannen gelegd zodat ze makkelijker uit de vorm te halen zijn omdat ze zo dun zijn.

Om onze regenboogtaartlagen te maken, hoef je alleen maar je beslag te mengen (volg het recept hieronder) en verdeel je beslag gelijkmatig over 6 kommen.

In elke kom past 15 ons cakebeslag. Ik heb een keukenweegschaal gebruikt om de mijne af te wegen, zodat ze allemaal gelijk zijn.

Ik gebruik elektrische kleuren van Americolor en ik maak geen EXACTE regenboog, deze regenboog is meer in de stijl van Lisa Frank. Ik hou echt van deze elektrische kleuren omdat ze superheldere neonkleuren maken en je niet veel voedingskleurstof hoeft te gebruiken.

Kleuren die ik heb gebruikt

 1. Elektrisch paars
 2. Elektrisch blauw
 3. Elektrisch groen
 4. Elektrisch Geel
 5. Elektrisch oranje
 6. Elektrisch Roze

Je kunt helemaal voor de klassieke regenboog gaan en rood gebruiken in plaats van roze, violet in plaats van elektrisch paars en koningsblauw in plaats van elektrisch blauw.

Doe een paar druppels kleur in elk kommetje en roer met een lepel tot het gecombineerd is. Zorg ervoor dat je voor het groen een beetje geel en een beetje groen gebruikt, zodat het groen levendiger is.

Gebruik voor het oranje een beetje oranje en een beetje geel om het oranje levendiger te maken.

Voeg voor het paars een beetje roze en paars toe om het paars levendiger te maken.

Giet het beslag in de cakevormpjes (ik bakte er drie tegelijk en deed 15 ons beslag in elke vorm).

Wanneer ze klaar zijn met bakken, zullen ze een klein beetje van de randen van de pan beginnen te trekken (dat is normaal). Laat ze een beetje afkoelen in de pan voordat je ze op een koelrek draait om volledig af te koelen.

Ik heb mijn cakejes ongeveer 30 minuten in de vriezer gelegd om ze te laten opstijven voordat ik de koepel, de bruine zijkanten en de bruine bodem eraf snijd.

Door je taarten te trimmen worden ze extra perfect en mooi als je ze aansnijdt.

Hoe versier je een regenboogtaart?

Tijd om onze regenboogtaart te versieren! Ik gebruik mijn makkelijke botercrème omdat het zo snel klaar is. Je kunt echter elke botercrème gebruiken, zoals Zwitserse meringue botercrème, Italiaanse meringue botercrème of zelfs roomkaas glazuur.

Plaats je eerste laag op je taartplateau. Ik ben bezig met een draaiplateau om dit hele proces makkelijker te maken.

Breng een dunne laag botercrème aan. Ga uit van ongeveer ¼" glazuur.

Houd je spatel mooi plat zodat je botercrème een gelijkmatige dikte heeft.

Ik begin met paars omdat ik dat logisch vind, maar je kunt ook met roze beginnen als je de andere kant op wilt.

Ga op deze manier verder met het glazuren en stapelen van de rest van de lagen en geef de hele taart dan een mooie kruimellaag om al die regenboogkruimels in te sluiten.

Zet je taart 15 minuten in de koelkast om die laag botercrème te laten opstijven.

Werk je taart af met een laatste laag botercrème en strijk het glad met je bankschraper en spatel.

Na het afkoelen van mijn taart heb ik wat mooie hagelslag op de onderste rand van de taart gedaan en daarna heb ik mijn taart op een taartplank geplaatst.

Ik werk deze taart af met een ganache druppel met water. Ik gebruikte 5 ons witte candy melts, 1 ons chocolade candy melts en 6 ons water.

Na het smelten voegde ik een paar druppels elektrische gele voedselkleurstof toe om een gouden kleur te maken. Ik druppelde deze waterganache op mijn gekoelde cake. Daarna schilderde ik goud met wat echt gekke plastic goudstof en wodka.

Zorg ervoor dat je mengsel van stof en wodka vrij dik is, zoals verf, zodat je een goede dekking krijgt.

Daarna heb ik er wat kleine swirls van wit glazuur op gedaan en nog wat hagelslag. Ik heb een 1M spuitmond gebruikt om de swirls te maken.

En we zijn klaar met onze regenboogtaart! Wat ziet hij er mooi uit! Ik vind de plakjes er prachtig uitzien en ze vormen het perfecte accent bij de Ezra-foto van deze maand.

Cakebeslag en glazuur berekenen

Kies hieronder een optie om te berekenen hoeveel beslag of frosting je nodig hebt. Pas de schuif op de receptkaart aan om de hoeveelheden te veranderen.

Kies een pan type

RoundSquareSheetCupcakes

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

4"6"8"9"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

6"8"10"12"14"16"

Kies een taartvorm

(gebaseerd op 2" hoge cakevorm)

9x13"12x18"

Cupcake Blik Formaat

Standaard

Kies het aantal pannen

1 Pan2 Pannen3 Pannen

Kopjes beslag nodig

8 kopjes

Kopjes glazuur nodig

5 kopjes

Opmerking: de afmetingen zijn geschat op basis van het vanillecake recept met gebruik van standaard Amerikaanse cakevormen en -maten. De gebruikte afmetingen zijn alleen voor 2" hoge cakevormen. Uw resultaten kunnen variëren. Vul cakevormen niet te vol boven de door de fabrikant aanbevolen richtlijnen.

Recept

Regenboogtaart

Deze regenboogtaart is niet alleen mooi en kleurrijk, maar smaakt ook nog eens heerlijk. Deze regenboogtaart, gemaakt van mijn beroemde witte fluwelen taartrecept en gemakkelijke botercrème, is de perfecte taart voor een speciale gelegenheid! *Aanwijzing* als u de taartvormgrootte aanpast met de calculator, houd er dan rekening mee dat de pannen slechts tot de helft gevuld moeten worden (1" hoog) zodat de lagen niet te groot worden. De calculator isgeformuleerd voor 2" hoge lagen. Recept Pin Recept Beoordeel Bereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 20 minuten Totale tijd: 40 minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaanse porties: 14 kopjes Calorieën: 853 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • Staande mixer
 • Klopopzetstuk
 • Paddle bevestiging
 • Draaitafel
 • Offset spatel
 • Bankschraper
 • Spuitzak
 • 1M Piping Tip

Ingrediënten

Regenboogtaart ingrediënten

 • 24 oz cakemeel
 • 24 oz kristalsuiker
 • 1 theelepel zout
 • 2 eetlepel bakpoeder
 • 1 theelepel zuiveringszout
 • 10 oz eiwit op kamertemperatuur
 • 6 oz plantaardige olie
 • 18 oz karnemelk op kamertemperatuur of licht warm
 • 12 oz ongezouten en zachte boter
 • 1 eetlepel vanille-extract

Ingrediënten voor Easy Buttercream Frosting

 • 8 oz gepasteuriseerd eiwit
 • 32 oz poedersuiker
 • 32 oz ongezouten boter zacht maar niet gesmolten
 • 2 theelepel vanille-extract
 • ½ theelepel zout
 • 1 dot paarse voedselkleurstof om de botercrème wit te maken

Gouden druppel

 • 5 oz witte candy melts
 • 1 oz chocolade-suikerglazuurmelt
 • 1 oz heet water
 • 1 theelepel Truly mad plastics supergoudstof
 • ¼ theelepel everclear of wodka of citroenextract
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

 • OPMERKING: Het is SUPER BELANGRIJK dat alle hierboven vermelde ingrediënten op kamertemperatuur zijn en op gewicht worden afgemeten, zodat de ingrediënten goed mengen en worden opgenomen. Verwarm de oven tot 335º F/168º C
 • Maak zes cakevormen (8"x2") klaar met cakegrond en leg een rond stuk bakpapier op de bodem van de vorm zodat je de cake er gemakkelijk uit kunt halen.
 • Voeg 8 oz karnemelk en de olie samen en zet apart.
 • Voeg de overgebleven karnemelk, eiwitten en vanille samen, klop de eieren los en zet apart.
 • Combineer bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout in de kom van een standmixer met het schoepenhulpstuk. Mix 10 seconden om te combineren.
 • Voeg je verweekte boter toe aan de droge ingrediënten en mix op laag totdat het mengsel op grof zand lijkt (ongeveer 30 seconden).
 • Voeg je melk/oliemengsel toe en laat mixen tot de droge ingrediënten bevochtigd zijn en zet het dan op med (stand 4 op mijn KitchenAid) en laat 2 volle minuten mixen om de structuur van de cake te ontwikkelen. Als je je cake niet laat mixen tijdens deze stap kan je cake inzakken.
 • Schraap de kom schoon en verlaag de snelheid naar laag. Voeg het eiwit/melkmengsel in drie porties toe en laat het beslag 15 seconden mixen tussen de toevoegingen. Schraap nogmaals langs de zijkanten om te controleren of alles is opgenomen.
 • Verdeel je beslag over 6 kommen. Weeg 15 ons beslag af voor elke kom.
 • Kleur elke kom met je elektrische voedselkleuren. ½ theelepel roze voor de roze laag, ¼ theelepel geel plus ¼ theelepel oranje voor de oranje laag, ½ theelepel geel voor de gele laag, ¼ theelepel geel plus ½ theelepel groen voor de groene laag, ½ theelepel blauw voor de blauwe laag, ¼ theelepel roze en ½ theelepel paars voor de paarse laag.
 • Bak je lagen 20-24 minuten of tot de randen JUIST loskomen van de taartvorm. Bak niet te weinig, anders zakt het midden van de taart in.
 • TAP DE PAN ONMIDDELLIJK EEN KEER OP het aanrecht om de stoom uit de cake te laten ontsnappen. Dit voorkomt dat de cake krimpt.
 • Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de pan voordat je ze omdraait. De cake zal een beetje krimpen en dat is normaal. Laat de cakelagen 30-60 minuten invriezen voordat je de cakes in stukken snijdt. Glaceer en vul met botercrème glazuur.
 • Nadat je botercrème glad is, plaats je de taart terug in de koelkast voor 15 minuten voordat je de druppel aanbrengt.
 • Wacht tot de druppel is uitgehard voordat je hem met goudverf beschildert. Werk de taart af met rozetten van botercrème en meer hagelslag.

Gemakkelijke botercrème instructies

 • Doe poedersuiker en gepasteuriseerde eiwitten in de kom van je standmixer met het gardehulpstuk.
 • Mix op lage snelheid om te combineren en verhoog dan de snelheid naar hoog.
 • Voeg de boter in kleine stukjes toe terwijl je mixt. Blijf mixen tot alle boter is toegevoegd. Voeg dan je vanille en zout toe.
 • Mix op hoog tot het licht en luchtig is en niet meer naar boter smaakt. Voeg een dot paarse voedselkleurstof toe om de botercrème minder geel te laten lijken (optioneel).
 • Verwijder het gardehulpstuk en vervang het door het schoepenhulpstuk. Mix 10 minuten op een lage stand om luchtbellen uit de botercrème te verwijderen.

Gouden Druppel Instructies

 • Smelt de chocolade in de magnetron in stappen van 15 seconden tot hij bijna volledig gesmolten is.
 • Voeg heet water toe en magnetron nog 15 seconden.
 • Roer tot een gladde massa. Voeg dan je gele voedselkleurstof toe. Roer tot een gladde massa.
 • Doe waterganache in een spuitzak, knip de punt eraf en druppel de ganache rond de rand van je gekoelde cake. Nadat het is uitgehard, kun je je goudstof en wodka mengen en de druppels goud schilderen.

Video

Opmerkingen

Deze taart is erg TALL (ongeveer 7") dus je plakken zullen erg hoog zijn. Je zou ze doormidden kunnen snijden maar dan verpest je de regenboog. *note* als je de taartvormgrootte aanpast met behulp van de calculator, houd er dan rekening mee dat de pannen maar tot de helft gevuld moeten worden (1" hoog) zodat de lagen niet te groot zijn. De calculator is gemaakt voor 2" hoge lagen. Belangrijke dingen om op te merken voordat je begint 1. Breng al je ingrediënten op kamertemperatuur of zelfs een beetje warm (eieren, karnemelk, boter, enz.) om ervoor te zorgen dat je beslag niet breekt of stremt. 2. Gebruik een weegschaal om je ingrediënten af te wegen (inclusief vloeistoffen) tenzij anders aangegeven (eetlepels, theelepels, snufjes, enz.). Metrische maten zijn beschikbaar in de receptkaart. Ingrediënten op schaal zijn veel nauwkeuriger dan het gebruik van kopjes enhelpen het succes van je recept te verzekeren. 3. Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint te mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat. 4. Koel je cakes voordat je ze gaat glazuren en vullen. Je kunt een geglazuurde en gekoelde cake desgewenst bedekken met fondant. Deze cake is ook geweldig om te stapelen. IBewaar mijn taarten altijd gekoeld in de koelkast voordat ze worden geleverd, zodat ze gemakkelijk kunnen worden vervoerd. Meer informatie over het decoreren van je eerste taart. 5. Als het recept om specifieke ingrediënten vraagt, zoals cakemeel, is het niet aan te raden deze te vervangen door bloem voor alle doeleinden en maïzena, tenzij in het recept staat dat dit mag. Als je ingrediënten vervangt, kan dit recept mislukken. Bloem voor alle doeleinden is een gewone bloem voor alle doeleinden.Het heeft een eiwitgehalte van 10%-12% Cakebloem is een zacht, eiwitarm meel van 9% of minder.

Cake bloem bronnen: UK - Shipton Mills Cake & Pastry Meel

Voeding

Portie: 1 portie

Gerelateerd bericht