Vochtige en luchtige chocolade muffins in bakkerijstijl

Deze chocolate chip muffins zijn mijn favoriete kant-en-klaar ontbijt. Ja, ik eet chocolade als ontbijt, niet iedereen? Ze bakken groot, lang en luchtig en blijven dagenlang zo vochtig. Na het bakken bewaar ik ze in een luchtdichte bak op mijn aanrecht om er de hele week van te genieten. Ik zweer dat ze na de tweede dag nog lekkerder worden!

Deze heerlijke muffins zijn gebaseerd op mijn basis muffinrecept waar ik vrijwel al mijn muffinrecepten op baseer. Ze zijn boterzacht en superfluffy. Ik bak de mijne meestal in een cupcakevorm van normale grootte, maar als je van die grote chocolade chip muffins in bakkerijstijl wilt, moet je een muffinvorm van jumboformaat en papieren bakpapier gebruiken.

Dit recept maakt 12 muffins van normale grootte of 6 jumbo muffins.

Ingrediënten voor chocolate chip muffins

Taartmeel - Nu hoor ik je al kreunen: ook cakemeel in mijn muffins? De reden dat ik cakemeel gebruik, is dat het de muffins extra mals en vochtig maakt. In dit specifieke geval kun je cakemeel vervangen door bloem (gewone bloem) als dat alles is wat je hebt, maar de muffins zullen dan iets steviger zijn.

Bakpoeder en zuiveringszout - Het geheim van super fluffy muffins is veel bakpoeder! Ik gebruik ook baking soda vanwege de toegevoegde zuurgraad van de karnemelk. Als je op grote hoogte woont, zorg er dan voor dat je de bakpoederverhoudingen aanpast.

Karnemelk - Over karnemelk gesproken, ik gebruik graag karnemelk in mijn muffins om een vleugje pittigheid en een heleboel malsheid toe te voegen! Die karnemelk is de sleutel tot een vochtige en zachte muffin. Als je geen karnemelk hebt, kun je 8 ons melk plus een eetlepel witte azijn vervangen.

Eieren - Zorg voor structuur en vocht in het muffinrecept. Zorg ervoor dat je grote eieren gebruikt.

Suiker - Suiker maakt deze muffins heerlijk zoet en houdt ze ook vochtig.

Vanille - Ik breng mijn muffins op smaak met vanille, maar voel je vrij om het extract te vervangen door een andere smaak die je lekker vindt. Houd er wel rekening mee dat andere extracten sterker kunnen zijn dan vanille en dat je daarom minder extract moet toevoegen.

Schuursuiker - Het geheim om muffins lekker vochtig te houden: schuursuiker! Suiker trekt vocht aan uit de lucht en trekt het in gebakken producten. Daarom zie je vaak schuursuiker bovenop gebakken producten. Het voorkomt dat ze uitdrogen! Ik heb geen foto's van schuursuiker op deze muffins omdat ik toen weg was, maar geloof me, het is geweldig! Je kunt zien hoe ik schuursuiker gebruik op mijn bosbessenmuffinrecept

Mini Chocolade Chips - Ik gebruik liever mini-chocoladechips dan grote chocoladechips, omdat ze niet naar de bodem van de muffin zinken tijdens het bakken.

Hoe maak je muffins luchtig?

Het geheim van deze super fluffy muffins is veel zuurdesem (bakpoeder en zuiveringszout). Ik weet dat dit recept waarschijnlijk veel meer bevat dan je gewend bent, maar je hebt veel nodig om van die grote muffintoppen te krijgen.

De tweede manier om luchtige muffins te krijgen is een hete oven Je wilt je oven op 400ºF zodat de bovenkant van de muffin snel bruin wordt en de lucht insluit zodat de muffin niet inzakt.

Heb je ooit een cake gebakken en had je een enorme koepel bovenop de cake die barstte en te bruin werd? De kans is groot dat de cake te dicht bij de bovenkant van de oven stond en dat de oven te heet was. Slecht voor cakes, geweldig voor muffins.

Zorg ervoor dat je Vul je muffinvormpjes Ik weet dat het niet logisch klinkt, maar je wilt toch dat die muffins een grote muffintop hebben? Dus vul ze helemaal tot aan de bovenkant voor het beste resultaat.

Hoe maak je muffins vochtig?

Ik heb een gruwelijke hekel aan droge baksels, dus als ik een nieuw recept test, kijk ik meestal hoe vochtig het is. Om muffins vochtig te maken, wil je zeker het volgende gebruiken karnemelk Het zuur in karnemelk breekt gluten af en zorgt ervoor dat de muffins niet te taai worden tijdens het mixen.

Als je geen karnemelk hebt, kun je een kopje melk plus een eetlepel azijn of een kopje zure room of griekse yoghurt t.

Een andere manier om vocht aan je muffins toe te voegen is door de helft van de suiker te vervangen door bruine suiker Bruine suiker bevat melasse en melasse trekt vocht aan. De melasse voegt een beetje smaak toe aan je muffins die heel lekker is in chocolate chip muffins en zorgt ervoor dat ze smaken als chocolate chip cookies.

Schuursuiker De suiker trekt vocht aan uit de lucht en houdt het vast in de muffins. Ik heb een grote fles die ik bij de hand houd voor mijn muffins.

Hoe maak je muffins mals?

Zorg ervoor dat je mix je muffinbeslag niet te fijn Hoe meer je mengt, hoe meer gluten zich ontwikkelen en hoe taaier je muffins zullen worden. De beste manier om te voorkomen dat je je muffinbeslag te veel mengt, is door je bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een grote kom te zeven.

Klop in een aparte kom de verzachte boter en suiker samen tot het licht en luchtig is met de garde van je staafmixer of handmixer. Voeg dan je eieren en vanille toe en blijf kloppen tot het licht van kleur is. Zorg ervoor dat je eieren op kamertemperatuur zijn, anders kan de boter te koud worden en kan je beslag gaan stremmen.

Voeg als laatste je bloemmengsel en karnemelk in drieën toe. Begin met je bloem en meng tot het bijna gecombineerd is, voeg dan karnemelk toe. Je kunt dit met de hand doen met een spatel en voorzichtig vouwen om te voorkomen dat je te veel mengt. Herhaal het proces nog twee keer tot het net gecombineerd is en vouw dan je chocoladeschilfers erdoor.

Recept

Vochtige Chocolade Chip Muffin Recept

Vochtige en zachte chocolate chip muffins in bakkerijstijl kunnen in een handomdraai worden gemaakt en de hele week worden gegeten zonder uit te drogen. Recept Pin Recept Beoordeel Bereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 20 minuten Koers: Ontbijt Keuken: Amerikaans Porties: 12 muffins Calorieën: 310 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • Mixer (staafmixer of handmixer)

Ingrediënten

 • 4 ons ongezouten boter (½ kopje) verzacht
 • 3 ons kristalsuiker (½ kopje)
 • 1,5 ons bruine suiker (¼ kopje)
 • 2 grote eieren op kamertemperatuur
 • 2 theelepels vanille-extract
 • 10 ons cakemeel (2 kopjes)
 • 3 theelepels bakpoeder
 • 1 theelepel zuiveringszout
 • ½ theelepel zout
 • 8 ons karnemelk (1 kop) op kamertemperatuur
 • 7 ons mini chocoladestukjes
 • 3 eetlepels zandsuiker (optioneel om over de bovenkant te strooien)
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

 • BELANGRIJK: Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn (zie de opmerkingen onderaan het recept).
 • Verwarm je oven voor op 400ºF - Bekleed een muffinblik met papieren bakvormpjes.
 • Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en zet apart.
 • Klop je boter en suiker in een middelgrote kom met je mixer tot ze licht en luchtig zijn.
 • Voeg het ei en de vanille toe en blijf kloppen tot de kleur bleek is.
 • Voeg terwijl je op laag staat ⅓ van je bloemmengsel toe en daarna ⅓ van je karnemelk. Herhaal dit nog twee keer tot het net gecombineerd is. Mix niet te veel.
 • Spatel de mini chocolate chips erdoor
 • Vul je muffinvellen helemaal tot bovenaan met muffinbeslag. Werk af met meer chips indien gewenst en mousserende suiker.
 • Bak 15-20 minuten of tot de randen lichtjes bruin beginnen te worden en een houten prikker er schoon uitkomt als je hem in het midden van de muffin steekt.
 • Laat je muffins 10 minuten afkoelen in de pan en zet ze dan op een koelrek om de rest van de muffins af te koelen.

Opmerkingen

Belangrijke dingen om op te merken voordat je begint 1. Breng al je ingrediënten op kamertemperatuur of zelfs een beetje warm (eieren, karnemelk, boter, enz.) om ervoor te zorgen dat je beslag niet breekt of stremt. 2. Gebruik een weegschaal om je ingrediënten af te wegen (inclusief vloeistoffen) tenzij anders aangegeven (eetlepels, theelepels, snufjes, enz.). Metrische maten zijn beschikbaar in de receptkaart. Ingrediënten op schaal zijn veel nauwkeuriger dan het gebruik van kopjes enDit helpt het succes van je recept te verzekeren. 3. Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats). Meet je ingrediënten van tevoren af en zorg dat ze klaar zijn voordat je begint met mixen om de kans te verkleinen dat je per ongeluk iets weglaat. 4. Als het recept specifieke ingrediënten vereist, zoals cakemeel, is het niet aan te raden deze te vervangen door bloem en maïzena, tenzij dit in het recept staat.Als je ingrediënten vervangt, kan dit recept mislukken.

Voeding

Portie: 1 g

Gerelateerd bericht