Deze vochtige en luchtige vanille cupcake recept Dit is alles wat je van een cupcake verlangt: licht en luchtig met veel smaak in een klein hapje! De karnemelk voegt een heerlijke pittigheid toe en een klein beetje olie maakt deze cupcakes erg vochtig. Ik heb er misschien wel een paar gegeten zonder glazuur! Als je van mijn witte fluwelen karnemelk cake of mijn vanillecake houdt, zul je deze cupcakes geweldig vinden!

Ik ben dol op deze vanille cupcakes omdat er zoveel verschillende soorten glazuur bij dit recept passen. Je kunt het combineren met aardbeienbotercrème om aardbeien shortcake cupcakes te maken. Of glazuur ze met lekkere chocoladeganache of chocoladebotercrème. Voor citroenliefhebbers kun je proberen je cupcakes te vullen met wat lemon curd en ze af te toppen met verse gestabiliseerde slagroom. Je kunt zelfs het volgende toevoegenVoeg kruiden toe aan het beslag en maak er een spice cake van of voeg sprinkles toe om er funfetti cupcakes van te maken! Dit is echt het beste vanille cupcake recept.

Inhoudsopgave

  Ingrediënten Vanille Cupcake

  Karnemelk Karnemelk is essentieel voor dit recept omdat het smaak en vocht toevoegt. Karnemelk is zuur en breekt de gluten in de bloem af, waardoor de cupcake ook malser wordt. Als je volle melk en witte azijn of citroenen hebt, kun je je eigen karnemelkvervanger maken.

  Olie is belangrijk om de cupcakes vochtig te houden, maar te veel olie in een recept zorgt ervoor dat de wikkels van de cupcake loslaten.

  Taartbloem Dat maakt deze cupcakes extra zacht en luchtig. Dit recept maakt gebruik van de omgekeerde crèmemethode, waarbij de bloem in een laagje boter wordt gehuld en vervolgens met lucht wordt opgeklopt. Cakebloem heeft een lager eiwitgehalte dan bloem voor alle doeleinden, dus het is belangrijk om het te gebruiken om de juiste textuur te krijgen. Als je geen cakebloem hebt, kun je mijn cakebloemvervangingsrecept proberen, of probeer te zoeken naar "ShiptonMaalt zacht cake- en banketmeel."

  Vochtige en zachte vanillecakejes maken

  Ik raad aan om eerst de vanille cupcakes te maken en dan het glazuur te maken terwijl de cupcakes in de oven zitten. Ze hebben tijd nodig om af te koelen na het bakken, dus spuit het glazuur niet op een warme cupcake.

  Als je deze voor een evenement maakt, kun je ze het beste op dezelfde dag invriezen en vullen als dat je ze gaat leveren en serveren.

  Vanillecakejes maken

  1. Verwarm de oven voor op 350ºF en bekleed twee cupcakevormpjes (of een muffinvorm is ook goed) met papieren bakvormpjes. Je kunt ook één vormpje tegelijk bakken als je maar één cupcakevormpje hebt. Met dit recept maak je ongeveer 24 cupcakes.
  2. Combineer de vanille en karnemelk in een aparte maatbeker en zet deze apart. Tip - Gebruik helder vanille-extract voor die "klassieke cake uit de supermarkt"-smaak. Gebruik vanille-extract van goede kwaliteit, vanillepasta of zelfs een vanilleboon voor de echte vanillesmaak. Eén vanilleboon = 2 theelepels vanille-extract.
  3. Doe vervolgens de eieren en olie in een aparte kom en klop ze op en zet ze apart.
  4. Voeg het cakemeel, de suiker, het zout, het bakpoeder en de baking soda toe aan de kom van je mixer met het schoepenhulpstuk. Je kunt een grote kom en een elektrische mixer gebruiken als je geen standmixer hebt, maar mix dan langer. Gebruik deze foto's als leidraad in plaats van op tijd te mixen.
  5. Voeg dan de zacht geworden boter toe aan de rest van de droge ingrediënten en mix op laag tot het mengsel een zanderige textuur heeft. Afhankelijk van hoe zacht je boter is, kan dit een minuut of twee duren.
  6. Giet het melkmengsel bij je droge ingrediënten en verhoog de snelheid naar medium (snelheid 4 op een KitchenAid, snelheid 2 op een Bosch). Mix gedurende 1 ½ minuut om de pluizige structuur van de cupcake te ontwikkelen. Het beslag zal van geel naar pluizig wit gaan.
  7. Voeg langzaam je eimengsel in drie delen toe en mix op laag totdat het volledig gecombineerd is.
  8. Vul je bakvormpjes ⅔ met het cupcakebeslag. Ik gebruik mijn keukenweegschaal om 1,5 ons beslag per cupcake af te meten.
  9. Bak de cupcakes 15-20 minuten of tot ze net goudbruin beginnen te kleuren en het midden van de cupcake terugveert als je hem licht aanraakt. Ik draai mijn cupcakes halverwege het bakken om voor een gelijkmatige bruining. Als je minicupcakes maakt, bak ze dan minder lang.
  10. Laat je cupcakes vijf minuten afkoelen in de bakvorm en zet ze dan op een koelrek om helemaal af te koelen.
  11. Doe je favoriete glazuur in een spuitzak met een punt, ik gebruik graag een 1M of een 2F, en spuit er een swirl bovenop. Ik gebruik graag mijn makkelijke vanillebotercrème en beleg ze met wat hagelslag. Zwitserse meringue botercrème of aardbeienbotercrème zou ook heerlijk zijn.

  Gemakkelijk botercrème maken

  1. Doe de gepasteuriseerde eiwitten en poedersuiker in de kom van je mixer met het gardehulpstuk. Combineer de ingrediënten op een lage stand en klop ze vervolgens 4-5 minuten op een hoge stand (tot ze glanzen) om de poedersuiker op te lossen.
  2. Voeg nu het zout en het vanille-extract toe. Als je voedselkleurstof wilt toevoegen, is dit het moment.
  3. Voeg je zachte boter stukje bij beetje toe en klop het op hoog. Het zal er in het begin gestremd uitzien, dit is zeker normaal. Het zal er ook mooi geel uitzien, gewoon blijven kloppen.
  4. Nadat je botercrème er zo uitziet, haal je ongeveer 1 kopje botercrème eruit en smelt je dit 10-15 seconden in de magnetron.
  5. Giet het terug in de opkloppende botercrème om alles samen te voegen.
  6. Klop het 8-10 minuten op hoog tot de botercrème wit, luchtig en glanzend is. Als het naar zoet ijs smaakt, is het klaar!
  7. Schakel ten slotte over op een spatelhulpstuk en mix de botercrème maximaal 15-20 minuten op lage snelheid om de botercrème superglad te maken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Deze stap is optioneel, maar als je echt romig glazuur wilt, wil je deze laatste stap niet overslaan.
  8. Voor extra witte botercrème voeg je een druppel paarse voedselkleurstof toe. Het paars gaat het geel in de boter tegen, waardoor de botercrème wit wordt.

  Vanillecakejes bewaren

  Deze cupcakes kunnen het beste binnen 24 uur na het bakken gegeten worden, en kunnen soms uitdrogen in de koelkast. Als je een botercrème gebruikt die houdbaar is, bewaar ze dan in een luchtdichte verpakking maximaal 2 dagen op de plank.

  Gebakken cupcakes zonder glazuur kunnen tot 6 maanden worden ingevroren in ziplockzakjes.

  Als je een fruitvulling of glazuur gebruikt dat niet houdbaar is, kun je ze het beste na ongeveer 4 uur in de koelkast zetten. Ik vind het heerlijk om deze cupcakes te vullen met verse zelfgemaakte frambozenvulling.

  Tips om vanaf nul te bakken

  *Deze post kan affiliate links bevatten, wat betekent dat als je erop klikt ik misschien een paar centen krijg.

  Ik raad aan om een keukenweegschaal Een kopje bloem kan variëren van lepel tot lepel, afhankelijk van hoe vol het meel zit en de luchtvochtigheid in je omgeving. Te weinig of te veel bloem kan je recept verpesten, dus al mijn taartrecepten (behalve doosmixen) gebruiken een weegschaal.

  Oefen Mise en Place (alles op zijn plaats), wat betekent dat je alles afmeet voordat je begint met mixen zodat je niet per ongeluk iets vergeet of ingrediënten in de verkeerde volgorde toevoegt. Ik gebruik hiervoor een set middelgrote en kleine glazen pyrex kommen die ik bij goodwill heb gekocht en dat maakt het zoveel makkelijker.

  Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur Ik warm mijn melk 30 seconden op in de magnetron. De boter moet zacht genoeg zijn om er een inkeping in te maken als je erop drukt, maar stevig genoeg om zijn vorm te behouden. Leg je eieren 5 minuten in een kom met warm water om ze op te warmen.

  FAQ

  Waarom zijn mijn cupcakes plat?

  Het kan zijn dat je op een te lage temperatuur bakt. Bakken op 350ºF maakt de cupcake lekker luchtig en zet de koepel. Bakken op een te lage temperatuur maakt je cupcakes plat. Weet je niet zeker wat je oventemperatuur is? Je kunt een oventhermometer kopen om de temperatuur van je oven te kalibreren.

  H Hoe maak je een luchtig vanille cupcake recept?

  Het geheim van luchtige cupcakes is genoeg bakpoeder om echt die hoge rijzing te krijgen en een hogere oventemperatuur om veel lift te creëren en de koepel van de cupcake te zetten. Te veel vloeistof in je cupcakes of te veel vulling in je bakvorm kan ervoor zorgen dat ze inzakken.

  Waarom trekken mijn cupcakevormpjes weg na het bakken? I

  Het kan zijn dat je recept te veel vloeistof of olie bevat, of dat je bakvorm niet vetbestendig is. Je bakvorm kan ook loslaten als je je cupcakes in een afgesloten bak bewaart en het vocht ervoor zorgt dat ze loslaten.

  Kun je smaak toevoegen aan dit vanille cupcake recept?

  Je kunt de smaak van deze cupcakes gemakkelijk veranderen van vanille naar citroen of specerijen door het extract te vervangen en dingen als specerijen of schil toe te voegen. Je kunt ook tot ¼ kopje van elk droog ingrediënt toevoegen zoals hagelslag, gemalen Oreos of fruit zonder het recept te veranderen.

  Waarom zijn mijn cupcakes plakkerig?

  Als je je cupcakes bedekt met plasticfolie of ze in een bakje doet voordat ze helemaal afgekoeld zijn, zal er condens op de cupcake komen waardoor hij klef wordt.

  Waarom krimpen mijn cupcakes?

  Cupcakes kunnen krimpen door te veel beslag, te veel bakken of te veel vet/vloeistof in het recept.

  Kun je cupcakes invriezen?

  Cupcakes kunnen in ziplockzakjes tot 6 maanden worden ingevroren.

  Wat kan ik gebruiken in plaats van karnemelk?

  Zure room of melk gemengd met een eetlepel azijn zijn prima karnemelkvervangers. Bekijk zeker mijn blogpost over karnemelk voor meer vervangers.

  Verwante Recepten

  Chocolade Cupcakes

  Gemakkelijk botercrème glazuur

  Aardbeienbotercrème

  Citroen kwark

  Zwitserse meringue botercrème

  Recept

  Vochtige en zachte vanille cupcake recept

  Deze verbazingwekkende vanille cupcakes krijgen hun smaak en fluweelachtige textuur van de karnemelk. Een zachte en luchtige cupcake die geweldig is voor verjaardagsfeestjes, bruiloften of elke speciale gelegenheid. Dit recept maakt ongeveer 24 klassieke vanille cupcakes met mijn favoriete makkelijke vanille botercrème. Recept Pin Recept Beoordeel Bereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 20 minuten Totale tijd: 30 minutenminuten Koers: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 24 cupcakes Calorieën: 209 kcal Auteur: Elizabeth Marek

  Uitrusting

  • Staande mixer
  • Peddel bevestiging
  • Klopopzetstuk

  Ingrediënten

  Vanille cupcake recept

  • 10 ons cakemeel
  • 9 ons kristalsuiker
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel zuiveringszout
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 4 ons plantaardige olie
  • 5 ons karnemelk op kamertemperatuur of licht warm
  • 4 ons ongezouten boter zacht gemaakt
  • 2 theelepels vanille-extract

  Eenvoudig recept voor botercrème

  • 6 ons gepasteuriseerd eiwit
  • 24 ons poedersuiker
  • 24 ons ongezouten boter zacht gemaakt
  • 2 theelepels vanille-extract
  • ½ theelepel zout
  • 1 druppeltje paarse kleurstof optioneel voor witter glazuur
  US Gebruikelijk - Metrisch

  Instructies

  Vanillecakejes maken

  • Verwarm de oven voor op 350ºF en bekleed twee cupcakevormpjes (of een muffinvorm is ook goed) met papieren bakvormpjes. Je kunt ook één vormpje tegelijk bakken als je maar één cupcakevormpje hebt. Met dit recept maak je ongeveer 24 cupcakes.
  • Combineer de vanille en karnemelk in een aparte maatbeker en zet deze apart.
  • Doe vervolgens de eieren en olie in een aparte kom en klop ze op en zet ze apart.
  • Voeg het cakemeel, de suiker, het zout, het bakpoeder en de baking soda toe aan de kom van je mixer met het schoepenhulpstuk. Je kunt een grote kom en een elektrische mixer gebruiken als je geen standmixer hebt, maar mix dan langer. Gebruik deze foto's als leidraad in plaats van op tijd te mixen.
  • Voeg dan de zacht geworden boter toe aan de rest van de droge ingrediënten en mix op laag tot het mengsel een zanderige textuur heeft. Afhankelijk van hoe zacht je boter is, kan dit een minuut of twee duren.
  • Giet het melkmengsel bij je droge ingrediënten en verhoog de snelheid naar medium (snelheid 4 op een KitchenAid, snelheid 2 op een Bosch). Mix gedurende 1 ½ minuut om de pluizige structuur van de cupcake te ontwikkelen. Het beslag zal van geel naar pluizig wit gaan.
  • Voeg langzaam je eimengsel in drie delen toe en mix op laag totdat het volledig gecombineerd is.
  • Vul je bakvormpjes ⅔ met het cupcakebeslag. Ik gebruik mijn keukenweegschaal om 1,5 ons beslag per cupcake af te meten.
  • Bak de cupcakes 15-20 minuten of tot ze net goudbruin beginnen te kleuren en het midden van de cupcake terugveert als je hem licht aanraakt. Ik draai mijn cupcakes halverwege het bakken om voor een gelijkmatige bruining. Als je minicupcakes maakt, bak ze dan minder lang.
  • Laat je cupcakes vijf minuten afkoelen in de bakvorm en zet ze dan op een koelrek om helemaal af te koelen.
  • Doe je favoriete glazuur in een spuitzak met een punt, ik gebruik graag een 1M of een 2F, en spuit er een swirl bovenop. Ik gebruik graag mijn makkelijke vanillebotercrème en beleg ze met wat hagelslag. Zwitserse meringue botercrème of aardbeienbotercrème zou ook heerlijk zijn.

  Gemakkelijk botercrème maken

  • Doe de gepasteuriseerde eiwitten en poedersuiker in de kom van je mixer met het gardehulpstuk. Combineer de ingrediënten op een lage stand en klop ze vervolgens 4-5 minuten op een hoge stand (tot ze glanzen) om de poedersuiker op te lossen.
  • Voeg nu het zout en het vanille-extract toe. Als je voedselkleurstof wilt toevoegen, is dit het moment.
  • Voeg je zachte boter stukje bij beetje toe en klop het op hoog. Het zal er in het begin gestremd uitzien, dit is zeker normaal. Het zal er ook mooi geel uitzien, gewoon blijven kloppen.
  • Nadat je botercrème er zo uitziet, haal je ongeveer 1 kopje botercrème eruit en smelt je dit 10-15 seconden in de magnetron.
  • Giet het terug in de opkloppende botercrème om alles samen te voegen.
  • Klop het 8-10 minuten op hoog tot de botercrème wit, luchtig en glanzend is. Als het naar zoet ijs smaakt, is het klaar!
  • Schakel ten slotte over op een spatelhulpstuk en mix de botercrème maximaal 15-20 minuten op lage snelheid om de botercrème superglad te maken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Deze stap is optioneel, maar als je echt romig glazuur wilt, wil je deze laatste stap niet overslaan.
  • Voor extra witte botercrème voeg je een druppel paarse voedselkleurstof toe. Het paars gaat het geel in de boter tegen, waardoor de botercrème wit wordt.

  Video

  Opmerkingen

  1. Voor de beste rijzing vul je je bakvormpjes ⅔ met cupcakebeslag of 1 ½ ons per cupcake.
  2. Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur voordat je het beslag mengt (melk, boter, eieren).
  3. Gebruik duidelijke vanille-extract Gebruik vanille-extract van goede kwaliteit, vanillepasta of zelfs een vanilleboon voor de echte vanillesmaak. Eén vanilleboon = 2 theelepels vanille-extract.
  4. Verwarm uw oven voor tot 350ºF gedurende 30 minuten voor het bakken om je cupcakes goed te laten rijzen en de koepel te zetten.
  5. Gebakken cupcakes kunnen tot 6 maanden ingevroren .
  6. Karnemelk Als je volle melk en witte azijn of citroenen hebt, kun je je eigen karnemelkvervanger maken.
  7. Taartbloem Dat maakt deze cupcakes extra zacht en luchtig. Als je geen cakemeel hebt, kun je mijn cakemeelvervangerrecept gebruiken of zoeken naar "Shipton Mills zachte cake- en banketmeel".

  Voeding

  Portie: 1 cupcake

  Gerelateerd bericht