Zelfgemaakte kersenvulling smaakt WAY beter dan uit blik en is gemaakt met slechts zes ingrediënten en 10 minuten.

Je kunt je eigen kersenvulling Verwarm ze met wat suiker, een vleugje citroen en wat maizena om de sappen in te dikken en je hebt de beste kersenvulling die je ooit hebt geproefd! Gebruik deze kersenvulling om je cheesecake met kersen af te toppen, maak een kersentaart of gebruik hem in Duitse chocoladetaart!

Hier in Oregon hebben we de MEEST geweldige kersen. We hebben echt geluk. Mijn favoriete kersen zijn Rainier-kersen! Ze zijn zoet en wrang en smaken zo van de boom.

Maar ik ben dol op alle kersen. Als ik een kers in de supermarkt of op de boerenmarkt zie, kan ik het echt niet laten! Ik eet en eet tot ik er misselijk van word.

Dus toen ik deze prachtige rode kersen bij Costco zag, moest ik ze kopen, maar de verpakking was 2 pond! Dat zijn veel kersen! Zelfs voor mij.

Dus besloot ik mijn buikje rond te eten en van de rest een lekkere kersenvulling te maken die ik later kan gebruiken. Ik gebruik verse kersen, maar je kunt zeker hetzelfde doen met diepvrieskersen.

Welke kersen zijn het lekkerst voor kersenvulling?

Je kunt elke soort kers gebruiken voor een kersenvulling. Net als bij het maken van appelvulling, moet je gebruiken wat je hebt en het suikergehalte daaraan aanpassen. Als je zure kersen gebruikt voor zure kersentaart, moet je meer suiker toevoegen. Als je zoete kersen gebruikt, moet je minder suiker gebruiken.

Welke ingrediënten heb je nodig voor kersenvulling?

Het enige wat je nodig hebt voor kersenvulling zijn kersen, suiker en een verdikkingsmiddel voor het sap, maar ik heb nog een paar andere ingrediënten toegevoegd die de smaak van die kersen echt naar boven halen!

 1. Kersen - Elke soort is goed, ik gebruik zwarte kersen die ik in de supermarkt heb gekocht.
 2. Suiker - Zoet de vulling, maar je kunt het helemaal weglaten als je je kersenvulling suikervrij wilt houden. Of je kunt suiker vervangen door honing of een suikervrije vervanger zoals Swerve.
 3. Water - Een beetje extra water maakt de vulling sappiger, maar je hoeft het niet toe te voegen als je kersen echt sappig zijn. Zure kersen zijn meestal sappiger dan zoete kersen. Je bent op zoek naar ongeveer een kopje vloeistof.
 4. Citroenzeste - Ik doe een beetje citroenschil in al mijn bessenrecepten. Citroen brengt de smaak van kersen naar boven en maakt ze frisser.
 5. Zout - een klein beetje zout om de smaak naar voren te brengen, niet om de vulling zout te maken
 6. ClearGel of Maïszetmeel - Als je nog niet vaak vullingen hebt gemaakt, heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord van ClearGel. Het is eigenlijk een betere maïzena. Het blijft heel helder en superglanzend, zodat je vulling er meer uitziet als kersenvulling uit blik. Maïzena werkt ook prima, maar de kleur is wat troebeler en de vulling blijft niet zo glad. Als je van plan bent om veel fruitvullingen te maken, moet je ClearGel bestellen enIk vind het geweldig hoe mooi en glanzend de kersenvulling eruitziet. *Let op het verschil in afmeting in het recept voor ClearGel en maïzena.

Hoe kersen pitten

Ik gebruik graag een kersenpitter om de pitten uit mijn kersen te halen. Het is een koud kunstje en geeft veel voldoening. Er gaat niets boven de agressie van de dag uitleven op kersen! Ik gebruik deze kersenpitter, maar je vindt ze in de meeste keukenwinkels.

Het ontpitten van kersen is echter een smerige bezigheid, dus draag een schort of trek niet je favoriete witte t-shirt aan.

Als je geen kersenpitter hebt, kun je kersen pitten met een wijnfles en een eetstokje. Verwijder het steeltje van de kers en leg de kers op zijn kant in de opening van de wijnfles. Gebruik het eetstokje om door de zijkant van de kers te duwen en de pit eruit te duwen.

De fles vangt handig de kersenpit op!

Hoe maak je kersenvulling

Als je me tot nu toe hebt gevolgd, dan weet ik zeker dat je klaar bent om naar het goede gedeelte te gaan: het maken van de kersenvulling! Het kan niet eenvoudiger.

Het enige wat je hoeft te doen is de ontpitte kersen, het water (of sap) en de suiker in een steelpan op middelhoog vuur te combineren. Breng de baby's aan de kook.

Zet het vuur lager en meng ClearGel (of maïzena) met de tweede maat koud water, citroenschil en -sap. Meng het tot een slurry. Je kunt maïzena niet rechtstreeks aan hete vloeistof toevoegen, anders krijg je klontjes. Door het eerst in koud water op te lossen en dan aan hete vloeistof toe te voegen, krijg je een zijdezachte vulling.

Giet de maïzena bij de hete kersen en roer 1-2 minuten tot het mengsel dikker wordt. Het zal nog dikker worden als het is afgekoeld, dus maak je geen zorgen als het er niet dik genoeg uitziet.

Deze kersenvulling is echt verrukkelijk. Ik ga er niet om liegen! Je kunt hem voor zoveel dingen gebruiken! Cheesecake, kersentaart, handtaarten, ijstopping, taartvulling, wafels, gebak, appelgebak... moet ik nog doorgaan?

Je kunt kersenvulling ook invriezen of inblikken als je een hele tros kersen koopt op de boerenmarkt en dan in paniek raakt omdat je nu 20 pond kersen hebt die je niet kunt uitleggen. *hoest*...

Vind je dit recept lekker, dan vind je dit misschien ook wel lekker!

Kers kaastaart

Bananensplit taart

Gestabiliseerde slagroom

Recept

Recept voor Kersenvulling

Maak je eigen kersenvulling voor taarten, cheesecakes, gebak en meer Recept Pin Recept Beoordeel Recept Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 12 minuten Totale tijd: 27 minuten Cursus: Dessert Keuken: Amerikaans Porties: 4 kopjes Calorieën: 364 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • Kersenpitter

Ingrediënten

 • 32 ons ontpitte kersen
 • 8 ons water
 • 8 ons kristalsuiker
 • ¼ theelepel zout
 • 5 eetlepels ClearJel of 3 eetlepels maïzena
 • 1 eetlepel vers citroensap
 • 1 kleine citroenschil
 • 2 ons koud water om te mengen met de maïzena
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

 • Combineer de kersen, het water, het zout en de suiker in een grote pan en breng het geheel op middelhoog vuur aan de kook, terwijl je af en toe roert.
 • Combineer ClearJel, citroensap, 2 eetlepels water en citroenschil tot een slurry.
 • Voeg je ClearJel toe aan het sudderende mengsel en kook het 1-2 minuten tot het ingedikt is. Het mengsel zal blijven indikken als het afkoelt.
 • Kersenvulling kan een week in de koelkast worden bewaard of 6 maanden of langer worden ingevroren.

Video

Kersenvulling recept from Sugar Geek Show on Vimeo.

Voeding

Calorieën: 364 kcal

Gerelateerd bericht