Hoe maak je van die hippe breekbare chocolade harten? Deze zijn geweldig voor Valentijnsdag, maar je kunt deze harten voor elke gelegenheid maken door gewoon de kleuren en het ontwerp te veranderen.

Breekbaar chocolade hart ingrediënten

Ik besloot mijn hart te maken zoals je chocoladeschors zou maken, zodat het echt lekker is om te eten! Ik gebruik Callebaut Belgische witte chocolade en Callebaut halfzoete Belgische chocolade. Ik ga deze chocolade tempereren met de zaaimethode omdat ik veel moet smelten, maar je kunt het ook tempereren met de magnetronmethode.

Om onze chocolade te tempereren hebt u een thermometer nodig. Ik gebruik een infraroodthermometer, maar u kunt elke soort instant-thermometer gebruiken.

Ik versier mijn breekbare hart met wat gesmolten gouddruppels, maar je kunt ook waterganache, karamel of zelfs gewoon meer gekleurde chocolade gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Je hebt een grote hartvorm nodig. Deze geometrische hartvorm is erg populair en supergemakkelijk te gebruiken. Als je deze breekbare harten als bouwpakketten maakt die mensen kunnen bestellen, zorg er dan voor dat je die schattige houten hamers er ook bij doet.

Stap voor stap chocolade tempereren

Het eerste wat we moeten doen, is onze chocolade tempereren. Getempereerde chocolade is sterk, heeft een mooie glans, smaakt heerlijk en heeft een mooie knak wanneer u erin breekt. Telkens wanneer u chocolade smelt en het heter wordt dan 90ºF, wordt de temperatuur gebroken.

U kunt de temperering terugbrengen door uw chocolade te verwarmen en af te koelen tot specifieke temperaturen en door meer getempereerde chocolade toe te voegen aan de gesmolten chocolade. Ik heb de mijne verdeeld in twee kommen, één om te smelten en één om te "zaaien". De tweede kom chocolade is fijngehakt en we zullen deze gebruiken om onze gesmolten chocolade te "zaaien" zodat deze getempereerd wordt.

Je kunt candy melts of amandelschors gebruiken voor deze vorm, maar houd er rekening mee dat de smaak eronder kan lijden. Echte chocolade is het lekkerst! Ik raad Callebaut, Guittard of Ghirardelli aan.

Stap 1 - Breng twee centimeter water in een pan aan de kook.

Stap 2 - Doe uw chocolade in een brede, hittebestendige kom, plaats deze boven het water en begin te roeren. Zorg ervoor dat er geen water in uw chocolade komt.

Stap 3 - Zodra uw chocolade gesmolten is, neemt u de temperatuur op. U wilt dat de temperatuur tussen 43ºC en 48ºC ligt. Ik gebruik een infraroodthermometer, maar u kunt elke soort instant-thermometer gebruiken.

Stap 4 - Haal de chocolade van het vuur en veeg het overtollige water van de bodem van de kom zodat het niet in uw chocolade druipt.

Stap 5 - Breng de chocolade over naar een andere kom en laat hem meteen afkoelen. Hij moet ongeveer 10 graden zakken.

Stap 6 - Voeg ongeveer ½ kopje van uw gehakte chocolade toe en roer. Telkens als u dit doet, zal de chocolade een beetje afkoelen. Ga hiermee door tot uw chocolade 90ºF is.

Stap 7 - Voeg 1-2 eetlepels van je superfijngehakte chocolade toe en roer.

Stap 8 - Blijf af en toe roeren tot uw chocolade 79ºF bereikt.

Stap 9 - Verwarm uw witte chocolade voorzichtig gedurende 1-2 seconden op de pan met water of gedurende 5 seconden in de microgolfoven tot 86º-88ºF. Laat uw chocolade nooit boven 88ºF komen voor witte chocolade of hij zal opnieuw ontlaten.

Werktemperaturen voor verschillende chocolades:

 • Witte chocolade - verwarmen tot 113ºF - afkoelen tot 79ºF - verwarmen tot 86º - 88ºF voor verwerking
 • Melkchocolade - verwarmen tot 113º F - afkoelen tot 79ºF - verwarmen tot 84º - 86ºF voor verwerking
 • Halfzoete en pure chocolade - Verwarm tot 113ºF - koel tot 82ºF - verwarm tot 88º-90ºF voor verwerking

Stap 10 - Test uw temperament. Plaats een kleine hoeveelheid gesmolten chocolade op wat perkamentpapier. Koel het 5 minuten of tot het hard is. Haal het eruit en breek het doormidden. Als het glanst en een mooie knak heeft, is het getempereerd. Als het buigt of slap is, hebt u het misschien niet goed getempereerd. Verwarm het terug tot 90ºF, voeg ½ kopje meer gehakte chocolade toe en herhaal stap 7-10.

Hoe maak je stap voor stap een breekbaar chocoladehart?

Stap 1 - Giet ongeveer ½ kopje getempereerde chocolade in uw vorm. Beweeg de chocolade rond de vorm om een gelijkmatige laag te maken. U kunt een verfkwast of spatel gebruiken als u problemen hebt om een goede dekking te krijgen, maar zorg ervoor dat u het middelpunt van het hart opbouwt. Giet de overtollige chocolade terug in uw kom.

Bij deze stap was mijn witte chocolade op ongeveer 82ºF. Hij was nog steeds gesmolten, maar toen ik ermee werkte op 88ºF, was hij te vloeibaar en wilde hij zich niet ophopen aan de randen.

Stap 2 - Schraap de bovenrand af om overtollige chocolade te verwijderen.

Stap 3 - Zet de vorm omgekeerd op een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat en zet hem 5 minuten in de koelkast.

Stap 4 - Hak wat halfzoete chocolade (of welke chocolade dan ook) fijn en smelt deze 30 seconden in de magnetron. Roer vervolgens. Herhaal dit in stappen van 15 seconden totdat de chocolade voor 90% gesmolten is. Zorg ervoor dat de temperatuur nooit boven de 90ºF komt. Roer totdat de chocolade volledig gesmolten is. Volg deze tutorial voor meer informatie over tempereren in de magnetron.

Stap 5 - Borstel de chocolade in een gelijkmatige laag op de witte chocolade en zorg ervoor dat je de randen van het hart opbouwt.

Stap 6 - Plaats het chocoladehart terug in de koelkast voor 5 minuten, of tot het is uitgehard.

Stap 7 - Ontvorm het hart en het proces herhalen Als u een tweezijdig hart wilt maken, hoeft u de chocolade niet opnieuw te tempereren, maar verwarmt u hem langzaam opnieuw in de magnetron tot hij de juiste temperatuur heeft. 88ºF voor witte chocolade, 90ºF voor halfzoete chocolade.

Pro-tip: Giet de overgebleven chocolade uit op plasticfolie, laat het uitharden en wikkel het vervolgens in. Nu hebt u getempereerde chocolade die klaar is om fijngehakt en opnieuw gebruikt te worden!

Stap 8 - Als je hartschelpen ruwe randen hebben, kun je ze een beetje smelten en platdrukken op een warm bord.

Stap 9 - Als u een tweezijdige hartendoos maakt, plaatst u het bovenste hart op het onderste hart en verzegelt u het met een dun lijntje gesmolten chocolade. Ik gebruik hiervoor graag een spuitzak, maar u kunt het ook gewoon samenvoegen door één kant op de warme plaat te smelten.

Stap 10 - Om te versieren, smelt je de gouddruppel in de magnetron in stappen van 15 seconden tot hij vloeibaar is. Ik geef de fles een kneepje na elke keer in de magnetron.

Stap 11 - Laat het druipsel een beetje afkoelen zodat het niet super los is. Je kunt een testdruppel op de zijkant van een glas doen om te zien of het dik genoeg is.

Stap 12 - Druppel de gouddruppel over het hart en terwijl de druppel nog nat is, voeg je wat gemalen gevriesdroogde aardbeien en hagelslag toe.

Stap 13 - Leg wat Valentijnssnoep in het hart en vul het met aardbeien met chocolade of wat je maar wilt!

Wat stop je in breekbare chocolade harten?

Je kunt van alles in een breekbaar chocoladehart stoppen! Je kunt met chocolade bedekte aardbeien maken, zoals ik heb gedaan, snoep, geld, sieraden, cake, warme chocoladebommen met hartjes, cakepops, met chocolade bedekte pretzels, koekjes, speelgoed of andere lekkere gebakken lekkernijen!

Ik besloot mijn breekbaar hart dubbelzijdig te maken, maar veel mensen leggen gewoon een chocoladehart over de bovenkant van de lekkernijen in een doos met wat kleurrijk versnipperd papier. Ik vind deze versie van Marble City Sweets geweldig!

Chocolade kleuren

Er zijn een paar manieren om chocolade te kleuren. Mijn favoriete manier is om voorgekleurde cacaoboter van Chef Rubber Smelt gewoon in de magnetron en voeg toe aan de getempereerde chocolade.

U kunt ook snoep kleuren Dat is op oliebasis en wordt verkocht op de meeste plaatsen waar taartdecoratiebenodigdheden worden verkocht, zoals Michaels. Pas alleen op dat je niet te veel toevoegt als je suikerschelpen maakt, want dat kan de stabiliteit van de chocolade aantasten.

U kunt geen voedselkleurstof op gel- of vloeibare basis toevoegen aan de gesmolten chocolade, anders wordt hij superdik en zet hij uit. De enige manier om deze chocolade te gebruiken nadat hij gesmolten is, is er een ganache van te maken.

De andere optie is dat je voedselkleurstof in poedervorm gebruikt die in olie oplosbaar is (wat betekent dat het oplost in voedingsmiddelen op oliebasis). Voeg gewoon een beetje toe aan je chocolade, smelt samen en roer!

Verwante Recepten

Chocolade Bedekte Aardbeien

Hart warme chocolade bommen

Chocolade tempereren

Bessenwas

Taart met rood fluweel

Chocolade tempereren met cacaoboter

Recept

Breekbaar chocolade hart

Hoe maak je een trendy breekbaar chocoladehart dat je kunt vullen met snoep en lekkernijen en dan kapot kunt slaan! Krijg tips en trucs over hoe je chocolade kunt tempereren met de zaaimethode en hoe je een heerlijk geometrisch hart van witte en pure chocolade kunt maken. Een leuke en smakelijke DIY-traktatie voor elke gelegenheid! Recept Bereidingstijd: 20 minuten minuten afkoelen: 10 minuten minuten Totale tijd: 30minuten Koers: Voorgerecht, Dessert Keuken: Amerikaanse porties: 1 hart Calorieën: 488 kcal Auteur: Elizabeth Marek

Uitrusting

 • Direct afleesbare thermometer
 • Geometrische hartvorm

Ingrediënten

 • 14 ons Callebaut Belgische witte chocolade of een andere kwaliteitschocolade met cacaoboter.
 • 14 ons Callebaut Belgische halfzoete chocolade
 • 1 eetlepel Gold Drip
 • 2 eetlepels fijngestampte gevriesdroogde aardbeien
 • 1 eetlepel strooisel
 • 6 grote aardbeien met chocolade
 • 4 Ons Snoephartjes
US Gebruikelijk - Metrisch

Instructies

De chocolade tempereren

 • Voor dit recept gebruik ik de zaaimethode om mijn chocolade te tempereren, maar u kunt ook in de magnetron tempereren. Volg voor meer informatie deze tutorial.
 • Breng twee centimeter water in een pan aan de kook.
 • Doe uw chocolade in een brede, hittebestendige kom, plaats deze boven het water en begin te roeren. Zorg ervoor dat er geen water in uw chocolade komt.
 • Zodra uw chocolade gesmolten is, neemt u de temperatuur op. U wilt dat de temperatuur tussen 43ºC en 48ºC ligt. Ik gebruik een infraroodthermometer, maar u kunt elke soort instant-thermometer gebruiken.
 • Haal de chocolade van het vuur en veeg het overtollige water van de bodem van de kom zodat het niet in uw chocolade druipt.
 • Breng de chocolade over naar een andere kom en laat hem meteen afkoelen. Hij moet ongeveer 10 graden zakken.
 • Voeg ongeveer ½ kopje van uw gehakte chocolade toe en roer. Telkens als u dit doet, zal de chocolade een beetje afkoelen. Ga hiermee door tot uw chocolade 90ºF is.
 • Voeg 1-2 eetlepels van je superfijngehakte chocolade toe en roer.
 • Blijf af en toe roeren tot uw chocolade 79ºF bereikt.
 • Verwarm uw witte chocolade voorzichtig gedurende 1-2 seconden op de pan met water of gedurende 5 seconden in de microgolfoven tot 86º-88ºF. Laat uw chocolade nooit boven 88ºF komen voor witte chocolade of hij zal opnieuw ontlaten.
 • Bewerkingstemperaturen voor verschillende soorten chocolade: Witte chocolade - verwarmen tot 113ºF - afkoelen tot 79ºF - verwarmen tot 86º - 88ºF voor bewerken Melkchocolade - verwarmen tot 113ºF - afkoelen tot 79ºF - verwarmen tot 84º - 86ºF voor bewerken Halfzoete en pure chocolade - verwarmen tot 113ºF - afkoelen tot 82ºF - verwarmen tot 88º-90ºF voor bewerken
 • Test uw temperament. Plaats een kleine hoeveelheid gesmolten chocolade op wat perkamentpapier. Koel het 5 minuten of tot het hard is. Haal het eruit en breek het doormidden. Als het glanst en een mooie knak heeft, is het getempereerd. Als het buigt of slap is, hebt u het misschien niet goed getempereerd. Verwarm het terug tot 90ºF, voeg ½ kopje meer gehakte chocolade toe en herhaal stappen 8-12.

Een breekbaar hart maken

 • Giet ongeveer ½ kopje getempereerde chocolade in uw vorm. Beweeg de chocolade rond de vorm om een gelijkmatige laag te maken. U kunt een verfkwast of spatel gebruiken als u problemen hebt om een goede dekking te krijgen, maar zorg ervoor dat u het middelpunt van het hart opbouwt. Giet de overtollige chocolade terug in uw kom. Bij deze stap was mijn witte chocolade op ongeveer 82ºF. Hij was nog steeds gesmolten, maar toen ik ermee werkte op 88ºF, was hij te vloeibaar en wilde hij zich niet ophopen aan de randen.
 • Schraap de bovenrand af om overtollige chocolade te verwijderen.
 • Zet de vorm omgekeerd op een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat en zet hem 5 minuten in de koelkast.
 • Smelt (tempereer) wat halfzoete of melkchocolade en strijk de chocolade in een gelijkmatige laag over de witte chocolade, waarbij u ervoor zorgt dat u de randen van het hart opbouwt.
 • Plaats het chocoladehart terug in de koelkast voor 5 minuten, of tot het is uitgehard.
 • Ontvorm het hart en het proces herhalen Als u een tweezijdig hart wilt maken, hoeft u de chocolade niet opnieuw te tempereren, maar verwarmt u deze gewoon opnieuw langzaam in de magnetron tot hij de juiste temperatuur heeft. 88ºF voor witte chocolade, 90ºF voor halfzoete chocolade, 84ºF voor melkchocolade. Giet de overgebleven chocolade uit op plasticfolie, laat het uitharden en verpak het dan. Nu hebt u getempereerde chocolade die klaar is om fijngehakt en opnieuw gebruikt te worden!
 • Als je hartschelpen ruwe randen hebben, kun je ze een beetje smelten en platdrukken op een warm bord.
 • Als u een tweezijdige hartendoos maakt, plaatst u het bovenste hart op het onderste hart en verzegelt u het met een dun lijntje gesmolten chocolade. Ik gebruik hiervoor graag een spuitzak, maar u kunt het ook gewoon samenvoegen door één kant op de warme plaat te smelten.
 • Om te versieren, smelt je de gouddruppel in de magnetron in stappen van 15 seconden tot hij vloeibaar is. Ik geef de fles een kneepje na elke keer in de magnetron.
 • Laat het druipsel een beetje afkoelen zodat het niet super los is. Je kunt een testdruppel op de zijkant van een glas doen om te zien of het dik genoeg is.
 • Druppel de gouddruppel over het hart en terwijl de druppel nog nat is, voeg je wat gemalen gevriesdroogde aardbeien en hagelslag toe.
 • Leg wat Valentijnssnoep in het hart en vul het met aardbeien met chocolade of wat je maar wilt! Opmerking: chocoladeaardbeien zijn tot 12 uur houdbaar op kamertemperatuur. Als je het hart niet meteen serveert, kun je elke aardbei in een cupcakezakje in het breekbare hart doen.
 • Serveer je breekbare hart met een minihamer en geniet!

Video

Opmerkingen

Chocoladechips, bakchocolade of smeltwafels bevatten was en andere emulgatoren die de smaak en smeltconsistentie beïnvloeden.
 • Callebaut Belgische witte, melk of halfzoete chocolade
 • Couverture Witte Chocolade (elk merk)
 • Lindt chocoladerepen (fijngehakt)

Voeding

Portie: 1 hart